Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ψήφισµα για την αντιµετώπιση των φαινοµένων ρατσιστικής βίας και φασιστικών επιθέσεων

  Η Δηµοτική Αρχή και οι παρατάξεις, «Πολίτες µπροστά», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Συνεργασία Πολιτών», « Δράση τώρα» υποστηρίζουν το ψήφισµα της Περιφερειακής Ένωσης ήµων Αττικής τονίζοντας τα εξής:   
Αποτελεί άµεση ανάγκη να εκφράσουµε µε συλλογικό και ενεργητικό τρόπο την αντίθεση µας στα φαινόµενα ρατσιστικής βίας και φασιστικών επιθέσεων που κλιµακώνονται επικίνδυνα το τελευταίο διάστηµα στη χώρα µας. Ο φασισµός και ο ρατσισµός αποτελούν απειλή για τις δηµοκρατικές ελευθερίες και τις κοινωνικές κατακτήσεις και δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία, µια κοινωνία που έχει βιώσει την προσφυγιά, τη µετανάστευση και γέννησε την Αντίσταση στην Κατοχή.
Αποτελεί βασική προτεραιότητα να αποκρούσουµε τη διχαστική προπαγάνδα και τις απαράδεκτες πρακτικές βίας και αυτοδικίας της Χρυσής Αυγής που µόνο δεινά µπορούν να προκαλέσουν στη χώρα.
Υποστηρίζουµε τα ίσα δικαιώµατα και πρόσβαση στην Παιδεία, την Υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες σε όλους χωρίς διάκριση έθνους, χρώµατος, θρησκείας. Υποστηρίζουµε το δικαίωµα στην ελληνική ιθαγένεια για τα παιδιά των µεταναστών που γεννιούνται στη χώρα και επιθυµούν να την αποκτήσουν.
)ιεκδικούµε την επαρκή χρηµατοδότηση των δηµοτικών υπηρεσιών µε την άµεση καταβολή των χρηµάτων που οφείλει το κράτος, ώστε να αντιπαλέψουµε τον κοινωνικό αποκλεισµό, να ενδυναµώσουµε την κοινωνική συνοχή στις πόλεις µας και να οικοδοµήσουµε τοπικές κοινωνίες αλληλεγγύης και αµοιβαίου σεβασµού.  


18 / 1/ 2013  
  
∆ΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ    
       
Κάλεσµα των πολιτών στο αυριανό συλλαλητήριο του Σαββάτου 19/1 ενάντια στα φαινόµενα ρατσιστικής βίας και φασιστικών επιθέσεων 
Η ∆ηµοτική Αρχή και οι παρατάξεις «Ενωµένοι Πολίτες», «Πολίτες µπροστά», «Συνεργασία Πολιτών», «∆ράση τώρα» καλούν τους πολίτες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πραγµατοποιείται το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 2 το µεσηµέρι στην πλατεία της Οµόνοιας και στις 4 µ.µ. στην πλατεία Συντάγµατος µε τη διοργάνωση µεγάλης συναυλίας.
Το συλλαλητήριο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας κατά του φασισµού. Η µαζική και ενεργητική συµµετοχή των πολιτών στο συλλαλητήριο του Σαββάτου θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση για την αντιµετώπιση πρακτικών βίας και αυτοδικίας που µόνο δεινά µπορούν να προκαλέσουν στη χώρα µας


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201