Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- Κ Α Ρ Α Β Α Ν Ι Α Λ Λ Η Λ Ε Γ Γ Υ Η Σ- Μία προσπάθεια αγάπης που στέφθηκε με επιτυχία!




            Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την επιτυχημένη παρέμβαση του 2011, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Καραβάνι Αλληλεγγύης” της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου.  Όλα τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, σε μία συλλογική προσπάθεια, από τις 22 Δεκεμβρίου του 2012 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 εργάστηκαν μεθοδικά συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τις οικογένειες του Μοσχάτου που έχουν ανάγκη, παραμερίζοντας αντιθέσεις κομματικών πεποιθήσεων και ανεξαρτήτως πολιτικών παρατάξεων που εκπροσωπούν.
            Στο περίπτερο της κοινότητας που είχε στηθεί στην πλατεία Μεταμορφώσεως τα μέλη της δημοτικής κοινότητας με τη βοήθεια της Ένωσης Γονέων Μοσχάτου, της ομάδας πολιτών “Αρωγή” και μεμονωμένων πολιτών, δέχονταν τις προσφορές των κατοίκων του Μοσχάτου πρωί και απόγευμα. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που δυσκόλεψαν την όλη προσπάθεια, η Κοινότητα συγκέντρωσε 50 κιλά ζάχαρη, 50 κιλά αλεύρι, 250 κιλά ζυμαρικά, 250 κιλά όσπρια, 250 τμχ γάλα, 100 τμχ πολτό ντομάτας, 50 κιλά λάδι, 50 κονσέρβες, 200 τμχ μπισκότα-κρουασάν, 10 σακούλες με ρούχα και 3 σακούλες με παιχνίδια.
            Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν διανεμήθηκαν σε Ιερούς Ναούς και φιλανθρωπικά σωματεία της πόλης μας. Συγκεκριμένα, τρόφιμα δέχθηκαν ο Ιερός Ναός Αγ.  Κων/νου και Ελένης, ο Ιερός Ναός Αγ. Αποστόλων και ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών, το “Χαμόγελο του Παιδιού”, το σωματείο “Η Αγάπη Υπάρχει” και η Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου.
            Τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου απηύθυναν ευχαριστίες σε όλους όσους βοήθησαν το “Καραβάνι Αλληλεγγύης”.  Στο Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, ο οποίος για για άλλη μία χρονιά αγκάλιασε και στήριξε την όλη προσπάθεια, στους Δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, στην Ένωση Γονέων Μοσχάτου και στην Ομάδα πολιτών “Αρωγή”. Κυρίως όμως οι ευχαριστίες απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επιβαρύνουν όλα τα νοικοκυριά, ανταποκρίθηκαν και αυτή τη χρονιά προσφέροντας ό,τι μπορούσε  καθένας.