Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Μύρισε Χριστούγεννα στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα. Οι πόλεις σιγά - σιγά μεταμορφώνονται φορώντας τα γιορτινά τους, δένδρα στολίζονται παντού και τα λαμπιόνια ανάβουν κατά χιλιάδες σε όλη την υφήλιο. 
Η Αθήνα φέτος μπορεί να μην είναι τόσο γιορτινή και λαμπερή λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, που έχει επηρεάσει όλους μας, αλλά το χριστουγεννιάτικο πνεύμα είναι πάντα εδώ. Το in.gr δίνει μια γεύση γιορτών με φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και εύχεται σε όλους (ναι, από τώρα!) Καλά Χριστούγεννα.

Περισσότερα στο
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231225757 

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕΛΙΟΥ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
7/12/2012



        Η προσπάθεια του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου να ενισχύσει τους δημότες του αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης προχωρώντας σε συνεργασία με τους παραγωγούς προϊόντων πρώτης ζήτησης, συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, με τη διανομή Κρητικού αγνού θυμαρίσιου μελιού στο Μοσχάτο και τον Ταύρο.
        Αξίζει να αναφερθεί η αύξηση των αιτήσεων και των ποσοτήτων μελιού (2 τόνοι), γεγονός που οφείλεται κυρίως στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων που επιλέγονται από το Δήμο, σε αντιστοιχία με τις χαμηλές τιμές. 
        Ο Δήμος συνεχίζει την διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Ήδη αμέσως μετά τις γιορτές, οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθευτούν νέα προϊόντα, για τα οποία  θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις εντός των επόμενων ημερών. Ο  κόσμος θα ενημερωθεί από τις Δημοτικές Υπηρεσίες και από την ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου www.dimosmoschatou-tavrou.gr.
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά με τη διανομή προϊόντων στους κατοίκους: “Συνεχίζουμε την προσπάθεια να προστατέψουμε τους καταναλωτές με τη διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε, η αγορά προϊόντων υψηλής ποιότητας σε χαμηλές τιμές είναι κυρίαρχης σημασίας για όλα τα νοικοκυριά, γι αυτό και ανταποκρινόμενοι στη θερμή υποδοχή που έχει η κίνηση αυτή από τους κατοίκους του Δήμου μας, αγωνιζόμαστε για ακόμα καλύτερες προσφορές και διάθεση περισσότερων προϊόντων. Ο Δήμος μας άλλωστε προσπαθεί να αντιμετωπίσει σφαιρικά τις ανάγκες των πολιτών του δημιουργώντας μία κοινωνική ομπρέλα φροντίδας για τις οικογένειες που δοκιμάζονται μέσα από το κοινωνικό παντοπωλείο του, από την τράπεζα τροφίμων, αλλά και από ειδικευμένες παρεμβάσεις για άμεση αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων”.


                                          Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ να καταγγείλουμε την Δημοτική αρχή για την αδιαφορία που επιδεικνύει μπροστά το κύμα διαρρήξεων και κλοπών που δέχθηκαν και δέχονται στη σειρά τα σχολεία του Μοσχάτου και για την αναποτελεσματικότητα να προστατεύσει τον εξοπλισμό και τις κτηριακές εγκαταστάσεις των σχολείων.
 Η εκστρατεία των κακοποιών εναντίον των σχολείων της πόλης μας ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου με πρώτο «θύμα» το 3ο Δημοτικό όπου εκτός των κλοπών έγινα και βανδαλισμοί.
 Την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου σημειώθηκαν τα ίδια πράγματα στο 4ο και στο 5ο Δημοτικά σχολεία.  Παρόλο που στη συνέχεια σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τέθηκε θέμα τοποθέτησης συναγερμών, καμία ενέργεια υπέρ της προστασίας των σχολικών κτηρίων δεν έγινε.
 Αποτέλεσμα της ολιγωρίας και της εξασφαλισμένης αδυναμίας φύλαξης και προστασίας των σχολείων, ήταν η αποθράσυνση των διαρρηκτών, οι οποίοι το τελευταίο εικοσαήμερο πραγματοποίησαν εισβολές και κλοπές και στα Δημοτικά σχολεία 1ο και 2ο,  με αποκορύφωμα την χθεσινή κλοπή στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο.
 Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, ανάμεσα στα άλλα αφαιρέθηκαν και χρήματα που προορίζονταν για την εκδρομή των μαθητών.
 Σημειώνουμε με θλίψη αλλά και αγανάκτηση ότι αυτές η κατά συρροή εγκληματικές επιδρομές κατά των σχολείων του Μοσχάτου είχαν σαν αποτέλεσμα την απώλεια χρήσιμου εξοπλισμού (laptops, διαδραστικούς πίνακες, προτζέκτορες,  μεγαφωνικές, κασετόφωνα, τηλεοράσεις, κ.α., …αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.
 Όλα αυτά αποδεικνύουν πόσο δίκιο υπήρχε σε κείνους που στην αρχή της σχολικής περιόδου δημόσια ζητούσαν την σύγκλιση διαπαραταξιακής σύσκεψης για ζητήματα παιδείας και εκπαίδευσης ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα που θα βοηθούσαν κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα στην πόλη μας να λειτουργήσει κατά τον καλύτερο τρόπο.
 Επειδή δεν μπορούμε να ανεχθούμε κανενός είδους θρίαμβο των κακοποιών και εγκληματικών στοιχείων, αλλά ούτε και τα κατά συρροή πλήγματα σε βάρος της λειτουργίας και των περιουσιακών στοιχείων των σχολείων,
καλούμε την Δημοτική αρχή
1) να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, και
2) επιτέλους να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, παίρνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των σχολείων, αλλά και ολόκληρης της πόλης…
 ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
Εκτελεστική Γραμματεία

6-12-2012

ΗΑPPY..prices..DAYS



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Δ/νση: Αγίας Σοφίας 6 –ΤΚ17778
Τηλ: 210 3421940
Fax: 210 3472754                                                 
Πληρ: Βαλαλάκη Τζένη         
 
        H επέτειος για τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης είναι για μας η αφορμή.
Η αφορμή για να ζωντανέψουν οι αναμνήσεις της χαμένης πατρίδας, των ανθρώπων της, του τρόπου ζωής τους.
Με αυτή την επετειακή εκδήλωση/έκθεση, θέλουμε να τονίσουμε πλευρές του τρόπου ζωής των Μικρασιατών, όπως η μουσική, η καθημερινότητα της συμβίωσης με τον άλλο, η αποδοχή της διαφορετικότητας και η πρόσληψη των καινούργιων ιδεών.
Κι αυτό γιατί, 90 χρόνια μετά, ο κοσμοπολιτισμός, η  πολυπολιτισμικότητα της Σμύρνης, η ανοιχτή κοινωνία της, γίνονται  
επιταγές για το σήμερα, το σήμερα των διαχωρισμών, της φυλετικής απόρριψης του άλλου, της μισαλλοδοξίας και του αδιέξοδου εθνικισμού.
Όπως έχει γράψει ο Χένρυ Μίλλερ: « Η Σμύρνη έχει σβηστεί από τη μνήμη της ανθρωπότητας».
Στους καιρούς που ζούμε, ειδικά για όλους εμάς που έχουμε «γεννηθεί» εκεί, είναι υποχρέωση μας η μνήμη αυτή να παραμείνει ζωντανή.
Σας περιμένουμε.
 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ»
 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΩΣΤΑ ΑΣΚΟΥΝΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
∆ΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
 ∆ΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
     Αρ.πρωτ.: 32702
     Αρ.πρωτ.: 63940
6 ∆εκεµβρίου 2012
ΠΡΟΣ:
     Πρόεδρο Ελληνικής Κυβέρνησης κύριο Αντώνη Σαµαρά
Η ανάπλαση του παραλιακού µετώπου στο Μοσχάτο και την Καλλιθέα αποτελεί ώριµο και αυτοτελές έργο που πρέπει άµεσα να υλοποιηθεί
Αξιότιµε κύριε Πρόεδρε,
Η παραλιακή ζώνη στο Φαληρικό µέτωπο, από ΣΕΦ έως Ιππόδροµο, που ανήκουν στα διοικητικά όρια του ∆ήµου Μοσχάτου- Ταύρου και της Καλλιθέας αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή θέµα στρατηγικής σηµασίας. Με το έργο της ανάπλασης και αξιοποίησης της έκτασης θα αρθεί η αποµόνωση της Αθήνας από τη φυσική της διέξοδο που είναι η θάλασσα.
Οι πάγιες θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την παραλιακή ζώνη είναι συµβατές µε όλες τις αποφάσεις της πολιτείας και άλλων αρµοδίων κεντρικών φορέων που προσδιορίζουν την περιοχή ως δηµόσιο χώρο και υπερτοπικό πόλο αναψυχής, αθλητισµού και πολιτισµού µε την ταυτόχρονη υλοποίηση των συγκοινωνιακών και αντιπληµµυρικών έργων που είναι αναγκαία για την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής.
Το συγκεκριµένο έργο της ανάπλασης της περιοχής, από το ΣΕΦ έως τον
Ιππόδροµο, αποτελεί έργο πλήρους τεχνικής ωριµότητας καθώς έχει εκπονηθεί στρατηγική µελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων όπως, επίσης, και σχέδιο Π∆ Σχεδιασµού που έχει υπογραφεί από όλους τους συναρµόδιους υπουργούς εκτός του Υπουργών Οικονοµικών και του Υφυπουργού Ανάπτυξης. Επιπρόσθετα, η χρηµατοδότηση του έργου έχει προβλεφθεί καθώς για το πρόγραµµα ανάπλασης έχει εκδοθεί η υπ. αριθµ. 27055/ΕΥΣ 3266/15-6-2012 απόφαση εκχώρησης του Υπουργού Ανάπτυξης προς το ΠΕΠ Αττικής για το ποσόν των 290.000.000 €. Παράλληλα, έχει εκδοθεί ανάλογη πρόσκληση µε τελικό δικαιούχο την ΕΤΑ∆ ΑΕ για το ποσόν των 110.000.000€ ενώ για τα έργα υποδοµής αναµένεται εντός του έτους η έκδοση νέας πρόσκλησης από την ΕΥ∆ ΠΕΠ Αττικής ύψους 150.000.000 €. 
Είναι σηµαντικό να επισηµανθεί ότι η εκπόνηση της µελέτης και η σύνταξη των τευχών ∆ηµοπράτησης χρηµατοδοτήθηκε από το Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος µε την καθοριστική συµβολή του διάσηµου Ιταλού Αρχιτέκτονα Ρέντζιο Πιάνο ο οποίος έχει και την ευθύνη του άλλου µεγάλου έργου, της κατασκευής της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής που ήδη υλοποιείται στο χώρο του πρώην Ιππόδροµου.
Το συγκεκριµένο έργο αποτελεί στρατηγικής σηµασίας παρέµβαση για την ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου αφού αποτελεί τη µοναδική έκταση για να αποκτήσει συνολικά η Αθήνα πρόσωπο προς τη θάλασσα.
Η κοινωνική αποδοχή του συγκεκριµένου σχεδιασµού είναι ιδιαίτερα υψηλή. Πιο συγκεκριµένα, το master plan της ανάπλασης έχει παρουσιαστεί και έχει αποτιµηθεί θετικά από τα ∆ηµοτικά συµβούλια Μοσχάτου- Ταύρου και Καλλιθέας, έχουν γνωµοδοτήσει θετικά φορείς της κεντρικής διοίκησης (ΟΡΣΑ), το Περιφερειακό Συµβούλιο ενώ, τέλος, η οριστική µελέτη Master Plan παρουσιάστηκε στην Επιτροπή περιβάλλοντος και στη Βουλή των Ελλήνων στην οποία εκπροσωπηθήκαµε µε τη δική µας συµµετοχή.
Το συγκεκριµένο, λοιπόν, έργο είναι τεχνικά ώριµο, µπορεί να υλοποιηθεί διοικητικά αυτοτελώς, διαθέτει περιβαλλοντική αδειοδότηση και έχει κατακτήσει ισχυρή κοινωνική, πολιτική και τεχνοκρατική αποδοχή. Με βάση όλα τα προηγούµενα θα πρέπει να επισπευσθεί η υλοποίηση του έργου όπως έχει εγκριθεί µε την τελική υπογραφή του νέου Π.∆., να προχωρήσει άµεσα η δηµοπράτηση του και να προβλεφθεί η συµµετοχή του ∆ήµου στο φορέα διαχείρισης του έργου.

Ένα έργο που θεσµικά έχει ωριµάσει και έχει εξασφαλισθεί η χρηµατοδότησή του, θα είναι κοινωνικά άδικο και τεχνοκρατικά ανορθολογικό να ανατραπεί για λόγους ανεξάρτητους της εξέλιξής του.

Κύριε Πρόεδρε,
Είµαστε βέβαιοι ότι θα υποστηρίξετε την άµεση υλοποίηση του µεγάλου αυτού αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού έργου το οποίο θα αναβαθµίσει την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και θα σηµατοδοτήσει τη φυσική έξοδο της πόλης προς τη θάλασσα και ένα όνειρο πολλών ετών θα γίνει πραγµατικότητα.
Παραµένουµε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και σε αναµονή της απάντησής σας διατελούµε µε τιµή,
Ο ∆ήµαρχος Μοσχάτου- Ταύρου
Ο ∆ήµαρχος Καλλιθέας
        Ανδρέας Γ. Ευθυµίου
   Κώστας Ασκούνης

 http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201