Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση-τοποθέτηση του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Ταύρου κύριου Καραφωτιά Πέτρου πρός τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ντερέκα Αθανάσιο με αφορμή την επιστολή του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης " ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ" κ. Σωπάκη, για την αναπαλαίωση-αξιοποίηση της οικίας "ΒΑΣΣΑΛΟΥ" σαν πνευματικό κέντρο, στην Δημοτική Κοινότητα Ταύρου.

Πρός τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
του δήμου Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ντερέκα Αθανάσιο.

Κύριε Πρόεδρε με αφορμή την επιστολή του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
" ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ" κ. Σωπάκη, για την αναπαλαίωση-αξιοποίηση της οικίας "ΒΑΣΣΑΛΟΥ"
σαν πνευματικό κέντρο, στην Δημοτική Κοινότητα Ταύρου, όλοι οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, εσείς, ο κ. δήμαρχος και οι σύμβουλοι της Δημ. Κοινότη

τας,
έχουν παραλάβει τις θέσεις της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου, σχετικά με την οικία "ΒΑΣΣΑΛΟΥ"
.
Στίς 14-12-2011 έχει ψηφιστεί & κατατεθεί ως θέση της Δημ. Κοιν. στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2012( η ανάπλαση της διατηρητέας οικίας "Βασσάλου" Τομέας 9 παράγραφος 1. ( Κτίρια-οικόπεδα Δημ. Κοινότητας Ταύρου).

Επίσης στο ετήσιο πρόγραμμα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών για το 2013 του δήμου αναφέρεται αναλυτικά η περιγραφή δράσης. " Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών, τεχνική συνδρομή από τεχνικό σύμβουλο για την ωρίμανση του έργου ( Ανάπλαση διατηρητέας οικίας Βασσάλου)" μέσω ΕΣΠΑ.

Στο 3 ετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αναφέρεται εξίσου η θέση της Δημ. Κοινότητας
στην Ενότητα 1. Η προστασία & αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος,με πρόταση αξιοποίησης και ανάπλασης της διατηρητέας οικίας "Βασσάλου", όπως έχει κατατεθεί και στο τεχνικό πρόγραμμα 2012.

Τέλος στις 24-9-2012 έχει ψηφιστεί το ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης της Δημ. Κοινότητας Ταύρου 2012-2013 που αναφέρει αναλυτικά:Την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ανάπλασης & ανακασκευής διατηρητέων ακινήτων, της οικίας "Βασσάλου" και όπως αυτή αξιοποιηθεί & χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα χρήσης και παραχώρησης, που περιέχεται στον φάκελο παραχώρησης, που προβλέπει εργαστήρια Ζωγραφικής, Κεραμικής και Κηπουρικής.

Οπότε δεν βλέπω τον λόγο ανησυχίας, από την στιγμή που η Δημοτική Κοινότητα έχει καταθέσει τις θέσεις της ,ενώπιον της δημοτικής αρχής, των τεχνικών υπηρεσιών και των επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων.

Ότι θα πρέπει να το συζητήσουμε, δεν αμφιβάλλω, θα περιμένουμε όμως πρώτα κάποια ενημέρωση από τις υπηρεσίες του δήμου και μετά το συζητάμε.
Ο λόγος είναι να δούμε πως μπορούμε να το εντάξουμε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.