Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ "ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ"






Με αγανάκτηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Μοσχάτου πληροφορήθηκε τις εξελίξεις στην υπόθεση της παραλίας του Μοσχάτου, αλλά και όλης της παράκτιας ζώνης από το Σούνιο ως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αγανάκτηση γιατί μέχρι το καλοκαίρι ήταν ενεργή μόνο η πρόταση διαμόρφωσης του Ιταλού αρχιτέκτονα Enzo Piano, που -σε πολλά της σημεία- συμφωνούσε με τη δική μας εκτίμηση για τη χρήση της παραλίας μας: το σχέδιο Piano προέβλεπε χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης για τους κατοίκους, αντιπλημμυρικά έργα και διευκόλυνση της πρόσβασης των δημοτών στην παραλία.

Τίποτ΄ απ' όλ' αυτά δε σέβεται ή αναγνωρίζει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για την περιοχή μας (δηλαδή το Φαληρικό Όρμο), αλλά και για όλη την υπόλοιπη έκταση μέχρι το Σούνιο. Αντίθετα, με θλίψη διαπιστώσαμε ότι παραχωρεί ΟΛΗ την παραπάνω έκταση (μεγάλης οικονομικής, αισθητικής και περιβαλλοντικής αξίας) στην εταιρεία "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.", ΑΠΟΞΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ουσιαστικά τους Δήμους, το μοναδικό θεσμικό φορέα εκπροσώπησης των κατοίκων, από την ίδια την περιοχή τους... ΑΠΟΞΕΝΩΝΟΝΤΑΣ και τους κατοίκους από το χώρο τους: καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τη χρήση της παραλίας από τους δημότες, στους οποίους ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ανήκει, ως κοινόχρηστος χώρος!

Το νομοσχέδιο προκλητικά προβλέπει:
  • "Aξιοποίηση" της παραλιακής ζώνης αγνοώντας τον χειμαζόμενο εμπορικό κόσμο της γειτονιάς μας, που θα πληγεί ακόμα περισσότερο από την εμπορική της χρήση.
  • Φορολογικές ελαφρύνσεις για τους επενδυτές (που μπορούν, παραδείγματος χάριν, να εξαιρούνται από κάποιους φόρους και τέλη).
  • Στέρηση (σχεδόν ολοκληρωτική) των Δήμων από τέλη, που θα όφειλαν να τους καταβάλλουν οι επενδυτές.
  • Διευκόλυνση, όχι μόνο της πρόσληψης ξένων εργαζομένων, αλλά και της έκδοσης άδειας παραμονής τους στην Ελλάδα, με διάρκεια έως 10 έτη, όταν πολύ καλά γνωρίζουμε ότι τα χαμηλότερα μεροκάματα των ξένων εργατών θα συμπαρασύρουν και αυτά των Ελλήνων που ίσως απασχοληθούν σ' αυτές τις fast truck επενδύσεις.

Σ' αυτή τη δύσκολη οικονομικά εποχή, η όποια επαγγελματική ή ψυχαγωγική χρήση της παραλίας μας από τους κατοίκους του Μοσχάτου απλά δεν αποτελεί μέριμνα του νομοθέτη: τα έσοδα από την "αξιοποίηση" της παραλιακής ζώνης θα αποπληρώνουν, κατά πρώτο λόγο, το εξωτερικό δημόσιο χρέος. Εμείς, οι πολίτες του Μοσχάτου, καλούμαστε απλώς να "αποχαιρετήσουμε" την παραλία "που χάνουμε"...


Θα το δεχτούμε; Όχι βέβαια!
Ως πολίτες αυτής της χώρας θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.
Θα αντιδράσουμε.

Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Μοσχάτου  δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι, όταν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα έρθει η ώρα για την Κυβέρνηση της Αριστεράς στον τόπο μας, θα καταργήσουμε οποιοδήποτε νόμο στερεί, ουσιαστικά, τον τόπο από τους κατοίκους του.

Νόμοι που δε σέβονται την οικονομική και κοινωνική ζωή μιας περιοχής,
που αγνοούν το περιβάλλον,
που δε συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής,
μας βρίσκουν αντίθετους και θα καταργηθούν!

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο δεσμεύεται γι αυτό.



ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΕΚΜ Μοσχάτου