Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ -- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη για το 2013. Παραμένουν σταθερά οι μειωμένες τιμές του 2012



ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                                     20/11/  2012
            Γραφείο τύπου      
            τηλ.: 21320919636                 



Ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου στη δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία που διερχόμαστε διατηρεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2013 ώστε να συνεχισθεί η οικονομική ελάφρυνση στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις του Μοσχάτου και του Ταύρου όπως έχει καθοριστεί από την προηγούμενη χρονιά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το 2012, με εισήγηση του Δημάρχου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, μειώσεις στα τέλη που έφθαναν στο 24% για τις κατοικίες και 22%για τις μικρές επιχειρήσεις.
Επιπρόσθετα, με την ίδια απόφαση καθορίσθηκε και ισχύει η πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για την πρώτη κατοικία στις άπορες οικογένειες ενώ με βάση το εισόδημα, παρέχεται πλήρης απαλλαγή ή μείωση κατά 50% των τελών σε οικογένειες με ΑΜΕΑ, τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.
Με τη μηδενική αύξηση που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του ύστερα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, οι παραπάνω ευεργετικές μειώσεις εξακολουθούν να ισχύσουν στο ακέραιο και για το 2013.
Η Δημοτική Αρχή για την κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων υποχρεώσεων της λειτουργίας της καθαριότητας, προχώρησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σε εκτεταμένες επανακαταμετρήσεις για τον έλεγχο των τετραγωνικών μέτρων στις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής και στους Οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου ανέφερε τα εξής:
«Η οικονομική μας πολιτική είναι στενά συνδεδεμένη με την κοινωνική πολιτική σε θέματα υποστήριξης των κατοίκων στη μεγάλη κρίση που περνάει η χώρα μας και βιώνουμε όλοι ως πολίτες. Βασικές προτεραιότητές μας αποτελούν η ορθολογική κατανομή των πόρων με προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική, η απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ και ο έγκαιρος προγραμματισμός των υποχρεώσεών μας. Οι αποφάσεις μας για τα Δημοτικά τέλη αποτυπώνουν τη βούλησή μας για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων και των οικονομικά ασθενέστερων ατόμων. Αντιμαχόμαστε με κάθε μέσον τον κοινωνικό αποκλεισμό και ενδυναμώνουμε την κοινωνική συνοχή της κοινωνίας.»
Από το Γραφείο Τύπου