Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ- Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
21/11/2012


        Ένα πολιτιστικό διήμερο περιμένει τους κατοίκους του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και τους επισκέπτες της πόλης, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στο Μοσχάτο και τον Ταύρο αντίστοιχα.
        Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”, στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού), στις 21.00, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας προσκαλεί στην παράσταση δραματοποιημένης ποίησης: “Ωδή στο Νικηφόρο Βρεττάκο” της Νίκης Ράπτη.
        Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στις 19.00 στο Αμφιθέατρο “Νίκος Τεμπονέρας” (Αγίας Σοφίας 16) στον Ταύρο, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “Η Ελλάδα και η Αντίσταση διαχρονικά”. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γλύπτης Μιχάλης Κάσσης, ενώ η “Μουσική Γωνιά” του Δήμου μας θα παρουσιάσει τραγούδια αφιερωμένα στην Αντίσταση.
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: “Πρόκειται για δύο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν στο Μοσχάτο και τον Ταύρο αυτό το Σαββατοκύριακο. Τη σημερινή δύσκολη εποχή, η ιστορική μας μνήμη είναι αυτή που μας προσφέρει αξιόλογα παραδείγματα σημαντικών πνευματικών ανθρώπων, αλλά κυρίως συλλογικών μορφών αντίστασης που απέκτησαν ιστορική αξία. Γι αυτό το λόγο  προσκαλώ τους Δημότες  να παρακολουθήσουν αυτές τις εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο, προκειμένου να θυμηθούμε ένα μεγάλο Έλληνα ποιητή και να συνειδητοποιήσουμε την αξία του αγώνα για ελευθερία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια” . 

                                       Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου