Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο & Ωδείο Ατενέουμ διοργανώνει Σεμινάριο για την Ερμηνεία της Όπερας με τη διάσημη αμερικανίδα υψίφωνο Cheryl Studer, από τις 27 Μαΐου έως την 1 Ιουνίου 2012.


ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
& ΩΔΕΙΟ

ΑΤΗΕΝΑΕUΜ



Στις 27 Μαΐου 2012 ξεκινά το Σεμινάριο Ερμηνείας Όπερας
με την Τσέριλ Στιούντερ στο Ατενέουμ
Θέσεις υπάρχουν μόνο για ακροατές

CHERYL STUDER

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΟΠΕΡΑΣ
27 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2012


Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο & Ωδείο Ατενέουμ διοργανώνει  Σεμινάριο για την Ερμηνεία της Όπερας με τη  διάσημη αμερικανίδα υψίφωνο Cheryl Studer, από τις 27 Μαΐου έως την 1 Ιουνίου 2012.
Στο σεμινάριο υπάρχουν ακόμη, θέσεις μόνο για ακροατές, ενώ έχουν συμπληρωθεί όλες οι θέσεις ενεργών μελών. Τιμή σεμιναρίου για ακροατές: 15€ την ημέρα.

Διάσημη στην πατρίδα της και στην Ευρώπη, η Αμερικανίδα υψίφωνος Cheryl Studer, είναι από τις πλέον περιζήτητες καλλιτέχνιδες στις διεθνείς λυρικές σκηνές. Γεννήθηκε στο Μίντλαντ του Μίτσιγκαν, σπούδασε πιάνο και βιόλα και ήδη από δώδεκα ετών άρχισε μαθήματα φωνητικής. Η καριέρα της ξεκίνησε το 1979 όταν ο Seiji Ozawa εντυπωσιάστηκε από τη νεαρή σοπράνο και της πρότεινε μια σειρά συναυλιών με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης.
Έκτοτε εμφανίζεται συνεχώς στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα, στη Σκάλα, στο Κόβεντ Γκάρντεν, στη Μετροπόλιταν, στην Κρατική Όπερα της Βιέννης, στη Γκράντ Oπερά του Παρισιού καθώς και στα γνωστότερα φεστιβάλ όπως του Zάλτσμπουργκ, Μπάιρόιτ και Μονάχου. Έχει συμπράξει επίσης ως σολίστ με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης, του Βερολίνου, του Τόκυο, του Λονδίνου, της Φιλαδέλφειας, της Ακαδημίας της Σάντα Τσετσίλια, κ.ά. Η πρώτη της εμφάνιση στο Κάρνεγκι Χολ ήταν το 1994 όπου και επανήλθε δυο χρόνια αργότερα με τη Staatskapelle της Δρέσδης υπό τη διεύθυνση του Giuseppe Sinopoli.

Στο ευρύτατο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται  η Αΐντα και η Αραμπέλα που τραγούδησε στην αρχή της καριέρας της στο Κόβεντ Γκάρντεν, η Μαρσαλίν και η Ελεωνόρα, ρόλοι με τους οποίους έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Φεστιβάλ του

Ζάλτσμπουργκ, η Ζέντα και η Ζιγκλίντε, που ερμήνευσε στο Φεστιβάλ του Μπάιρόιτ το 1999 και 2000 αντίστοιχα. Μετά από τη θριαμβευτική της εμφάνιση ως Μαρσαλίν στην Κρατική Όπερα της Βιέννης ακολούθησε η Αριάδνη στη Νάξο στην Ιαπωνία, ο Ιππότης με το ρόδο στη Μετροπόλιταν, η Γυναίκα δίχως σκιά και οι Βαλκυρίες στη Βιέννη και στη Δρέσδη όπου τραγούδησε επίσης Ιπτάμενο Ολλανδό και Ιππότη με το ρόδο, Τανχόιζερ στο Αμβούργο, Μόναχο και Ρίο ντε Τζανέιρο, Φιντέλιο στη Θεσσαλονίκη, για να αναφερθούν μόνο μερικοί από τους πολυάριθμους ρόλους και παραστάσεις της.
Η Cheryl Studer έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία: Το Βραβείο του Ινστιτούτου Franz Schubert για την εξαιρετική της ερμηνεία στο Lied, το High Fidelity American Prize, το Grand Prix du Disque - Βραβείο Μαρία Κάλλας 1989 για τη μοναδική της ερμηνεία ως Ζιγκλίντε στις Βαλκυρίες (ΕΜΙ) και ως αυτοκράτειρα στη Γυναίκα χωρίς σκιά (ΕΜΙ) και το 1992 το βραβείο Edisson για την ηχογράφηση της Σαλώμης. Το ίδιο έτος της απενεμήθη το Βραβείο της International Classical Music ως η καλύτερη τραγουδίστρια της χρονιάς (ήταν η πρώτη καλλιτέχνις που το έλαβε), ακολούθησε το Βραβείο Wilhelm Furtwängler και το 1994 προτάθηκε εκ νέου για το Βραβείο της καλύτερης τραγουδίστριας του έτους.
Από το 2003 διδάσκει στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Βίρτσμπουργκ και φέτος γιορτάζει τα τριάντα τέσσερα χρόνια της καριέρας της.


Περισσότερες Πληροφορίες:
ATHENAEUM Αδριανού 3, 10555 Αθήνα (Θησείο)
Τηλ. 2103211987, 49, 55, φαξ: 2103211196
e-mail: contact@athenaeum.com.gr - www.athenaeum.com.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου