Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή της Αποκαθήλωσης

 



Στις 6:30 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το κυβερνητικό σκάφος που θα μεταφέρει το Αγιο Φως



Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν σήμερα στους Ορθόδοξους Ναούς όλου του κόσμου την τελετή της Αποκαθήλωσης του Χριστού.Στην Αθήνα και στη Μονή Πεντέλης, η τελετή έγινε σ΄ένα λοφίσκο μέσα στον προαύλιο χώρο της Μονής. Εκεί βρίσκεται ο Σταυρός του Μαρτυρίου. Δεκάδες πιστοί από νωρίς το πρωί στήθηκαν υπομονετικά στην ουρά για να προσκυνήσουν. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ο ηγούμενος της Μονής, μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης, επικεφαλής πομπής έφυγε από το ναό και αναπαριστώντας την πορεία προς το Γολγοθά ανέβηκε το λόφο όπου βρίσκεται ο Σταυρός με τον Εσταυρωμένο Ιησού. Μαζί του ιερείς και μοναχοί, ενώ η φιλαρμονική απέδιδε πένθιμους ύμνους.
Ο ηγούμενος, ως άλλος Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας, κατέβασε το Σώμα του Ιησού από το Σταυρό και βοηθούμενος από τους μοναχούς το τύλιξε σε λευκό σεντόνι. Λίγο αργότερα το τοποθέτησε στον τάφο που βρίσκεται στον περίβολο της Μονής και το σφράγισε με λίθο, «όπως ακριβώς» έγινε στα Ιεροσόλυμα πριν από 2000 χρόνια.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΜΠΕ

 περισσότερα στο
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/04/2012_437755