Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ο Κακλαμανάκης θα διαχίσει το Αιγαίο σε 48 ώρες

Ο Νίκος Κακλαμανάκης 14 χρόνια μετά τον άθλο του, διασχίζοντας το Αιγαίο, από το Σούνιο έως την Κρήτη, θα προσπαθήσει να το επαναλάβει  τις επόμενες μέρες, επιχειρώντας μια ακόμα υπέρβαση. 


Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντας και ασημένιος στην Αθήνα, θα εκκινήσει από την Άνδρο, διασχίζοντας συνολικά 320 ναυτικά μίλια σε 48 μόλις ώρες. Διαδοχικά θα περάσει Μύκονο, Δήλο, Αμοργό, μικρές Κυκλάδες (Δονούσα, Κουφονήσια), Τήλο και θα ολοκληρώσει στην Κάρπαθο.

Στόχος του «γιου του ανέμου» είναι να δείξει σε όλους τους Έλληνες, ότι παρά τα προβλήματα όλοι μπορούν να επιβιώσουν και να σταθούν όρθιοι, παρά τα εμπόδια που προκύπτουν. Κατά τη διάρκεια της πορείας του διάπλου, ο 43χρονος αθλητής, θα συνομιλεί με τους κατοίκους στα νησιά, μοιραζόμενος τις εμπειρίες και τα μαθήματα ζωής.



περισσότερα στο http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=397905&cid=185

Συρτάκι στην Κόκκινη Πλατεία από την Πολεμική Αεροπορία


Βίντεο από την παρουσία της ελληνικής μπάντας στη Μόσχα

Ενθουσίασε τους παρευρισκομένους η συμμετοχή της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας μας στο διεθνές Στρατιωτικό Μουσικό Φεστιβάλ Spasskaya Tower 2011, που έγινε στη Μόσχα, στην Κόκκινη Πλατεία. 

Το πρόγραμμα της ελληνικής μπάντας περιελάμβανε τον «Αεροπόρο» (επίσημο εμβατήριο της Αεροπορίας), τον γνωστό «Ζορμπά» και «Τα παιδιά του Πειραιά».

Μόλις η μπάντα άρχισε να παίζει τον «Ζορμπά», ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Όχι μόνο χειροκροτούσε στον ρυθμό, αλλά χόρευε και στις κερκίδες. 

Η μπάντα συνοδεύτηκε και από ανάλογα ενδεδυμένους χορευτές, τους οποίους πλαισίωσε και ο μαέστρος. Στο κλείσιμο της εμφάνισης, η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας αποθεώθηκε με θερμό χειροκρότημα και επιφωνήματα!

περισσότερα στα  Πηγή: defencenet.gr
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/244217/surtaki-stin-kokkini-plateia-apo-tin-polemiki-aeroporia/

«Παραλύουν» τα πάντα 19-20 Οκτωβρίου


Δεκτή η εισήγηση των σωματείων για 48ωρη από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Σε 48ωρη απεργία για τις 19 και 20 Οκτωβρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, κάνοντας δεκτή την σχετική εισήγηση των σωματείων που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο. 

Έτσι Τετάρτη και Πέμπτη «παραλύει» το δημόσιο ενώ προγραμματίζονται και πορείες στο κέντρο.  

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ προγραμματίζει συγκέντρωση την Τετάρτη στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή ενώ και την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ίδια ώρα
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/244405/paraluoun-ta-pada-19-20-oktovriou/

Η Επιθεώρηση Εργασίας μπήκε σε Facebook και Twitter!


Θα μπορείτε να κάνετε ακόμα και καταγγελίες

Παρουσία στο Facebook και το Twitter αποκτάει από σήμερα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Μέσα από τις διευθύνσεις www.facebook.com/pages/Σώμα-Επιθεώρησης-Εργασίας-ΣΕΠΕ-Hellenic-Labour-Inspectorate/174763269273289?sk=wall και http://twitter.com/#!/Labour_Inspect οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μαθαίνουν για τα εργασιακά τους δικαιώματα, ακόμα και να κάνουν καταγγελίες.

«Η προσπάθεια αυτή θα φέρει πιο κοντά το ΣΕΠΕ στους πολίτες και πιο συγκεκριμένα στους νέους εργαζόμενους, που ως ευάλωτη κοινωνική ομάδα, αυτήν ειδικά την δύσκολη περίοδο οφείλουν να είναι ενήμεροι για τα δικαιώματα τους και γενικότερα για ζητήματα εργατικής νομοθεσίας» είπε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Μιχάλης Χάλαρης.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/244275/i-epitheorisi-ergasias-bike-se-facebook-kai-twitter/

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς


Ανοιχτά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς στον Ταύρο όπου νωρίτερα ο δρόμος είχε κλείσει και στα δύο ρεύματα από εργαζόμενους στους δήμους Καλλιθέας-Ρέντη-Ταύρου, που έκαναν πορεία συμπαράστασης στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση έχουν καταλάβει το κτήριο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνει η εκτύπωση αλλού.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/244271/apokatastathike-i-kukloforia-stin-peiraios-/

Αλεξανδρής: «Δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού»

Στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού υποκλίθηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ο τεχνικός του Άρη χαρακτήρισε απόλυτα δίκαιη τη νίκη των Πειραιωτών επί της ομάδας του (80-59), στον μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των «κίτρινων» δήλωσε μετά το ματς:«Δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Είχαμε κάνει καλή δουλειά στο να προετοιμάσουμε την ομάδα και να μην αιφνιδιαστούμε, όταν όμως έχεις τόσα νέα παιδιά είναι λογικό. Μας ξέφυγε το σκορ. Προσπαθήσαμε να ανασυνταχθούμε, είχαμε στα επόμενα τρία δεκάλεπτα καλές και κακές στιγμές, φτάσαμε τη διαφορά στους έξι πόντους, αλλά δεν είχαμε την ποιότητα από τον πάγκο. Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν καθαρή και δίκαιη, αλλά εκτιμώ ότι ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός που δεν είχε κόσμο. Με κόσμο ίσως να ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί. Με ενοχλεί που σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν είχαμε κόσμο. Ακόμα δεν έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ μας και τα δύο παιδιά που ήρθαν έκαναν μόνο δύο προπονήσεις».

«Από το ρόστερ μάς λείπει ένα τριάρι που να έχει έφεση στο σκορ και σίγουρα έχουμε διαπιστώσει το πρόβλημα στην επίθεση. Προσπαθούμε και μέσα από ομαδική δουλειά να βρούμε τη λύση. Εμείς έχουμε ως στόχο να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η ομάδα για τα επόμενα χρόνια».

Κληθείς να σχολιάσει την αναβολή του πρωταθλήματός της, είπε: «Με ενοχλεί αυτή η κατάσταση και η πορεία του μπάσκετ προς τα κάτω από το 1999, χωρίς φρένο. Έπρεπε να είχε γίνει ήδη μια προσπάθεια από τους υπεύθυνους του αθλήματος. Είναι άνισος ο ανταγωνισμός και είναι δίκαιη η αναβολή. Εμείς έχουμε μπάτζετ τέσσερα κατοστάρικα και πιστεύουμε ότι μια δικαιότερη κατανομή των εσόδων θα είναι πιο σωστή. Αλλιώς το πρωτάθλημα δεν θα έχει νόημα. Δεν θέλουμε να νιώθουμε φτωχοί συγγενείς ή αδικημένοι. Δεν θέλω, όμως, να πω κάτι για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Κάθε ομάδα κοιτάζει το συμφέρον της. Όταν όμως αγαπάς κάτι, πρέπει να το προστατεύεις. Από την αρχαιότητα έλεγαν ότι η ισχύς εν τη ενώσει…».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βεργίνης ανέφερε: «Αφήσαμε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει στο σκορ και μετά τρέχαμε να καλύψουμε τη διαφορά. Έχουμε δύο νέα παιδιά στην ομάδα και δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για την εικόνα που παρουσιάσαμε. Κρατάμε μόνο τα μικρά καλά διαστήματα και πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=397645&cid=10

Πρόστιμα και ποινές φυλάκισης σε περιπτώσεις ρατσισμού


Ομόφωνα σήμερα το υπουργικό συμβούλιο άναψε το «πράσινο φως» για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας.


Αρχικά το νομοσχέδιο αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα στις 22 Φεβρουαρίου 2011 από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη και παράλληλα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 3 Μαρτίου 2011.

Στη συνέχεια το νομοσχέδιο προκάλεσε αντιδράσεις και την 1η Μαρτίου 2011 ο κ. Καστανίδης παρείχε διευκρινίσεις, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι με το επίμαχο νομοσχέδιο δεν καταργείται το δικαίωμα έκφρασης γνώμης, αλλά αντίθετα τιμωρείται η παρότρυνση πρόκλησης σε τέλεση ποινικού αδικήματος, όπως είναι οι βιαιοπραγίες.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο: α. Εξασφαλίζεται ότι η διερεύνηση και ποινική δίωξη των εγκλημάτων ρατσισμού και ξενοφοβίας γίνεται αυτεπάγγελτα και δεν εξαρτάται από αναφορές ή καταγγελίες των θυμάτων, τα οποία είναι συχνά ιδιαιτέρως ευάλωτα και διστάζουν να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες.

β. Θεσπίζεται η διοικητική ευθύνη των νομικών προσώπων που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο σε εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας ή στη διάπραξη εγκλημάτων με τέτοια κίνητρα.

γ. Επεκτείνεται η προστασία και σε ομάδες ή πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή τους αλλά και τον γενετήσιο-σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Επίσης, εκτός από τις προσβολές εναντίον ομάδων ή προσώπων αξιόποινες θεωρούνται και οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις που στρέφονται κατά πραγμάτων (κινητών ή ακινήτων), τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως ή κατ' αποκλειστικότητα από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα (όπως π.χ. θρησκευτικά αντικείμενα, εθνικά σύμβολα, οίκοι λατρείας, χώροι διαμονής, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, κ.λπ.).

δ. Παρέχεται το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής νομικών προσώπων ή ενώσεων προσώπων, που εδρεύουν στην Ελλάδα, σε δίκες που αφορούν εγκλήματα του εν λόγω νομοσχεδίου και μόνο για την υποστήριξη της κατηγορίας, υπό την προϋπόθεση τα νομικά πρόσωπα και οι Ενώσεις να περιλαμβάνονται στον κατάλογο που τηρείται από το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC).

Μετά τη δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης προέβη σε ορισμένες τροποποιήσεις επί του νομοσχεδίου.

Ειδικότερα, με τις τροποποιήσεις προστέθηκε μια νέα διάταξη η οποία ορίζει ότι το νομοσχέδιο κατατείνει στην καταπολέμηση των ιδιαίτερα σοβαρών εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, χωρίς όμως να θίγει θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, όπως οι ελευθερίες της έκφρασης και του Τύπου.

Ακόμη, ο όρος του νομοσχεδίου «εχθροπάθεια» αντικαταστάθηκε με το «μίσος», ο οποίος αφενός διαθέτει ένα περισσότερο εύληπτο εννοιολογικό περιεχόμενο και αφετέρου αποτελεί ακριβέστερη απόδοση του όρου «hate», που περιλαμβάνεται στην απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 4 του επίμαχου νομοσχεδίου, στις περιπτώσεις παραβίασης των διατάξεων του νόμου από νομικά πρόσωπα, ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να επιβάλει κυρώσεις διοικητικού χαρακτήρα. Όμως, πριν από τη λήψη της σχετικής απόφασης, ο υπουργός ζητά τη γνώμη της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης μπορεί να βοηθηθεί στο έργο της από κάθε δημόσια αρχή.

Τέλος, ξεκαθαρίζεται ότι, εφόσον η αξιόποινη πράξη τελεστεί από ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό μέσο, αρμόδιο για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=100869&catid=9

Ντοπέ από... μπριζόλα!


Αθώοι οι ποδοσφαιριστές του Μεξικού

Απάλλαξε από κάθε κατηγορία η WADA τους πέντε Μεξικανούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μετά από έλεγχο, είχαν βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένη ουσία. Η Παγκόσμια Επιτροπή Αντί-Ντόπινγκ αποφάσισε να αποσύρει την προσφυγή της στο CAS κατά της απόφασης της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας που αθώωνε τους παίκτες. Ουσιαστικά, δέχτηκε αυτό που υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι, ότι δηλαδή, το πρόβλημα προέκυψε μετά από κατανάλωση μολυσμένου κρέατος.

Η υπόθεση είχε προκύψει λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το Gold Cup, τον περασμένο Ιούνιο και τότε, το Μεξικό που τελικά κατέκτησε το τουρνουά, αναγκάστηκε να αγωνιστεί χωρίς τη μισή ομάδα.

Συγκεκριμένα, αποκλείστηκαν οι Γκιγιέρμο Οτσόα, Έντγκαρ Ντουένιας, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Αντόνιο Νέλσον, Κριστιάν Μπερμούδες, οι οποίοι τώρα αποκαθιστούν το όνομά τους και βγάζουν από πάνω τους τη «ρετσινιά» του ντοπαρισμένου.

Πηγή: sportfm.gr
http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/244002/dope-apo-brizola/

Τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν τις επιλογές των γυναικών στους άντρες


Τα «παιχνίδια» των ορμονών

Ο γάμος σας μπορεί να διαρκέσει κατά μέσο όρο δύο χρόνια περισσότερο αν γνωρίσατε τη γυναίκα σας ενώ εκείνη έκανε χρήση αντισυλληπτικών χαπιών.

Ενώ μπορεί να μην νιώθουν πολύ μεγάλη έλξη ή σεξουαλική ικανοποίηση από τους άντρες τους, όσες γυναίκες παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια είναι γενικότερα πιο ευχαριστημένες από άλλες πτυχές του γάμου τους, όπως η οικονομική τους κατάσταση και η πίστη στο σύντροφό τους, με αποτέλεσμα να έχουν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν.

Τα αντισυλληπτικά χάπια «ισορροπούν» τις ορμόνες των γυναικών για περισσότερο από ένα μήνα, και τις διατηρούν σε επίπεδα όπως αυτά που «επικρατούν» στα μη γόνιμα στάδια του κύκλου τους.

Η μη χρησιμοποίηση χαπιού σημαίνει ότι τα επίπεδα των ορμονών μεταλλάσσονται, προκαλώντας συναισθηματικές αλλαγές βάζοντας σε «προτεραιότητα» τη… φυσική έλξη.

Ερευνητές ρώτησαν 2.500 γυναίκες από διάφορες χώρες για διάφορους τομείς στη σχέση τους με τους βιολογικούς πατεράδες των πρώτων τους παιδιών.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Proceedings of the Royal Society B». Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της τα αντισυλληπτικά χάπια μπορούσαν να επηρεάσουν την επιλογή της γυναίκας σε σχέση με τον ποιον διαλέγει για άντρα της.

Ο επικεφαλής της μελέτης Dr Craig Roberts, από το πανεπιστήμιο Stirling ανέφερε ότι: «Τα αποτελέσματα δείχνουν μερικές θετικές και μερικές αρνητικές επιπτώσεις από τη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών όταν μια γυναίκα συναντά για πρώτη φορά το σύντροφό της. Αυτές οι γυναίκες, κατά μέσο όρο, μπορεί να είναι λιγότερο ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους σχέση, αλλά είναι περισσότερο ικανοποιημένες από άλλα στοιχεία αυτής. 

Ως ένα γενικό συμπέρασμα, οι σχέσεις των γυναικών που γνωρίζουν τους συζύγους τους ενώ κάνουν χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, διαρκούν περισσότερο (κατά μέσο όρο 2 χρόνια περισσότερο) και έχουν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν».
http://www.newsbeast.gr/woman/arthro/244082/ta-adisulliptika-epireazoun-tis-epiloges-ton-gunaikon-stous-adres/

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ Η ΧΩΡΑ

Κλιμακώνονται αυτή και την επόμενη εβδομάδα οι αντιδράσεις των συνδικάτων στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, στο μέτρο της εφεδρείας και στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν...
με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου

Ο απεργιακός χάρτης

Χειρόφρενο τραβούν αύριο, Πέμπτη και μεθαύριο, Παρασκευή, όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς πλην Προαστιακού, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία. Στις 11 το πρωί της Πέμπτης, μάλιστα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την ερχόμενη Τετάρτη με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ προτείνει στη ΓΣΕΕ να μετατραπεί η 24ωρη απεργία σε 48ωρη. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την εξέλιξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή.

Σε στάση εργασίας προχωρά αύριο, Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 15:00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι προχωρούν σε στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Οι δάσκαλοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κυλιόμενες πενθήμερες απεργίες.

Σε πανελλαδική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι από αύριο, Πέμπτη έως και τις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστά σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης.

Στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή πραγματοποιούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζονται, όπως και οι καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών. Κρίσιμη συνάντηση Χ.Καστανίδη με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το βράδυ της Τετάρτης για το θέμα των σκουπιδιών στους δρόμους.

Δεμένα για τρεις ημέρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας. Η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα, το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι λιμενεργάτες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί υπάλληλοι, οι οποίοι προχωρούν σε δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου και σε τρεις 48ωρες απεργίες από τις 18 έως και τις 23 Οκτωβρίου, αντίστοιχα.

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.



http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_7266.html

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, καθώς λόγω της διεξαγωγής του 20ου Ποδηλατικού γύρου της Αθήνας, θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικές οδικές...αρτηρίες.

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστές οι παρακάτω οδοί και λεωφόροι:

Από τις 08.15:

- Λ. Β. Κων/νου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Κηφισίας

- Αρδηττού, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Κηφισίας

Από τις 09.00:

- Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς οδού και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Πλατεία Ομονοίας,

- Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Πλατεία Συντάγματος,

- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

- Αθανασίου Διάκου, ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Συγγρού.

- Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Ακαδημίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κανάρη και της Β. Σοφίας.

- Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κοδριγκτώνος και της πλατείας Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Αλεξάνδρας, το κατερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Πατησίων σε όλο το μήκος του καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο και το ανερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

- Ανώνυμη οδό (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

- Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

- Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.

- Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

- Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

- Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.

- Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

- Β. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Κηφισίας, ρεύμα προς κέντρο πόλεως στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πανόρμου και της Λ. Αλεξάνδρας.

- Β. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Κατά τις ώρες διεξαγωγής του αγώνα οι οδηγοί των οχημάτων καλούνται να αποφύγουν την κίνησή τους στους παραπάνω δρόμους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_4180.html

"Η ακρίδα που δεν μπορούσε να πει το ρο"

Sunday at 12:00am - Thursday, February 16, 2012 at 12:00am


ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ - ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ


Κουντουριώτου 40 & Μυριοφύτου 55


Το θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου παρουσιάζει το διδακτικό παιδικό μιούζικαλ του Παναγιώτη Καποδίστρια, με τίτλο: "Η ακρίδα που δε μπορούσε να πει το 'ρο'".

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Καποδίστριας
Μουσική: Γιάννης Μιχαήλ
Χορογραφίες: Χαριτίνη Τσικούρα
Κοστούμια: Μαρία Αχμέτ
Σκηνικά: Αγγελική Μαχαίρα-Φρυνέλλη Οικονόμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Θάλεια Τζίμκα

Πρωταγωνιστούν:
Μαίρη Αθανασίου
Αργύρης Γιαμάλογλου
Σταυρούλα Δάμπαλη
Γιούλη Μακρή
Αγγελική Μαχαίρα

Περίληψη: 
Η ιστορία της Μαργαρίτας, μιας μικρής ακρίδας, που με τη βοήθεια μιας πυγολαμπίδας, μιας πεταλούδας και ενός μυρμυγκιού, καταφέρνει να αψηφήσει τους νόμους της φύσης και να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Βασικό δίδαγμα του έργου είναι πως ό,τι θέλουμε μπορούμε να το πετύχουμε. Αρκεί να πιστέψουμε στα όνειρά μας... και στους φίλους μας!

Παραστάσεις: Κυριακή 12:00
Εισητήρια: 5€ (ομαδικό), 7€ (παιδικό), 9€ (κανονικό)
Διάρκεια: 90'

Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου
Κουντουριώτου 40 & Μυριοφύτου 55 Αιγάλεω (πλησίον μετρό - στάση Αιγάλεω)
Τηλέφωνο: 210 5911390





http://www.facebook.com/event.php?eid=202779249795947&ref=notif&notif_t=event_invite

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Στη Λιβύη η Angelina Jolie


Η ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Angelina Jolie, πραγματοποιεί από την Τρίτη 11 Οκτωβρίου διήμερη επίσκεψη στη Λιβύη, η οποία έχει στόχο να βοηθήσει τις υπηρεσίες του διεθνούς Οργανισμού στην παροχή της βοήθειας προς τους Λίβυους στην Τρίπολη και τη Μιζράτα.
Σε ανακοίνωσή της, η ηθοποιός αναφέρει: «Ήρθα στη Λιβύη για μια σειρά λόγων, για να δω μια χώρα που βρίσκεται στο στάδιο της μετάβασης σε κάθε επίπεδο και να δω αυτοπροσώπως τις προσπάθειες για την πλήρη πραγματοποίηση της υπόσχεσης της Αραβικής Άνοιξης».
Πηγή:ant1
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=397476&cid=11

Ο νέος χορηγός του Ολυμπιακού

Συνάντηση με τον γγΑ έχει ζητήσει ο Ολυμπιακός, προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει για πρώτη φορά μικτό όνομα.


Την παρουσίαση του νέου χορηγού της ομάδας γυναικών, της εταιρείας Bios Balance, έκανε σήμερα (12/10) ο Ολυμπιακός στην ιστορική λέσχη του συλλόγου.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη, Γιάννης Δαλέζιος, μίλησε για την επιθυμία του συλλόγου να έχει μικτό όνομα και την προσπάθεια που θα γίνει να αλλάξει ο αθλητικός νόμος, προς όφελος του ερασιτεχνικού αθλητισμού: «Η BIOS BALANCE εμφανίστηκε σε μία στιγμή που οι σκέψεις μας για το τμήμα ήταν αρκετές. Εξετάζαμε το ενδεχόμενο, όσο και αν σας ακούγεται παράξενο, να παίξει η ομάδα  με νεαρά κορίτσια ενώ είχαν ακουστεί και άλλες ιδέες, που δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε, καθώς η ομάδα που καταφέραμε και φτιάξαμε είναι ανταγωνιστική. Και σε αυτό ευχαριστούμε πάρα πολύ την BIOS BALANCE.  Χωρίς την συγκεκριμένη εταιρία, τα πράγματα για την ομάδα βόλεϊ γυναικών θα ήταν δυσοίωνα.
Αποφασίσαμε για πρώτη φορά να δώσουμε ένα μικτό όνομα στην ομάδα. Η ομάδα βόλεϊ γυναικών  τουΟλυμπιακού να λέγεται Ολυμπιακός -  BIOS BALANCE. Δεν ήταν καθόλου εύκολη αυτή η απόφαση, αλλά ήταν προς όφελος του σωματείου. Δυστυχώς, όμως, όταν ανακοινώσαμε αυτή την απόφαση μας στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρισης, η απάντηση ήταν αυτή που περιμέναμε, ότι το απαγορεύει ο αθλητικός νόμος. Δεν ζητούμε από την Ομοσπονδία να παρανομήσει, ζητούμε όμως, και θα το ζητήσουμε και επίσημα τις επόμενες ημέρες, γιατί αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση  από το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και τον αρμόδιο Υπουργό, για  να τους εκθέσουμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Δε θα ζητήσουμε πράγματα που δεν γίνονται, αλλά θα ζητήσουμε, καταρχάς, αυτή την αναθεώρηση του αθλητικού νόμου, ο οποίος  μας απαγορεύει τη μικτή ονομασία, γιατί ο αθλητικός νόμος δημιουργήθηκε υπό  άλλες προϋποθέσεις  που υπήρχαν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, οι οποίες τώρα δεν υφίστανται  και δεν νομίζω να υπάρξουν και πάλι. Αν θέλουμε έναν ισχυρό ερασιτεχνικό αθλητισμό, θα πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να βρούμε μια λύση. Διαφορετικά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα σβήσει».
Σωτήρχος: «Εξάδα και βλέπουμε»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τέλης Σωτήρχος, μίλησε για τους στόχους της ομάδας: «Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας γι αυτή την γενναία προσπάθεια που έκαναν για να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Αυτό που  έχουμε εμείς μέσα στο γήπεδο να προσφέρουμε, είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα  όσο γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική. Μια ομάδα που φέτος, παρότι είναι μεταβατική περίοδος και προσπαθούμε να παντρέψουμε την εμπειρία μαζί με το ταλέντο, να κοιτάζει κάθε αντίπαλο στα μάτια.
Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και διακαής στόχος του είναι το πρωτάθλημα. Όμως φέτος , επειδή υπάρχει αυτή η μεταβατική περίοδος και επειδή αποκτήθηκαν νεαρά ταλαντούχα κορίτσια και  ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα βολεϊμπολίστριες από τα τμήματα υποδομής, θα προσπαθήσουμε να παντρέψουμε το ταλέντο με την εμπειρία. Δύο κοπέλες έμειναν από την περσινή ομάδα, η Καββαθά και η Γιακουμή. Προστέθηκαν δύο ξένες και τρεις αρκετά έμπειρες κοπέλες. Στόχος η εξάδα και κάτι παραπάνω.
Δεν είναι θέμα δικό μου η ενίσχυση της ομάδας και το αν αποκτηθεί ακόμα μία ξένη αθλήτρια. Η ομάδα έχει ως έχει. Οι αθλήτριες είναι οι δύο ξένες και με αυτές θα πορευθούμε».
http://www.onsports.gr/volley/A1-Gynaikwn/item/125614-O-neos-horigos-toy-Olympiakoy

Πέθανε ο Νίκος Γιγουρτάκης

Σοκ έχει προκαλέσει ο απροσδόκητος θάνατος του επιχειρηματία Νίκου Γιγουρτάκη. Ο νεαρός ιδιοκτήτης του Romeo πέθανε το βράδυ της Τρίτης  στο Ασκληπιείο Βούλας. 

Ο επιχειρηματίας που θεωρούνταν ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες της Αθήνας έφυγε σε ηλικία μόλις 30 ετών αφήνοντας άφωνη την κοσμική Αθήνα. 

Κατά τα λεγόμενα των φίλων του επρόκειτο για έναν άνθρωπο που έκανε υγιεινή ζωή, που δεν κάπνιζε και που γυμναζόταν συχνά.

Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και είχε πάρει δίπλωμα στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων από το West Minister University.

Κατά καιρούς έβγαινε με διάσημες Ελληνίδες και γνωστά μοντέλα, ανάμεσά τους η Χριστίνα Κολέτσα, η Έφη Κυριάκου και η Τζούλια Αλεξανδράτου.

Σε παλαιότερη μάλιστα συνέντευξή του όταν είχε ρωτηθεί ποιο ήταν το όνειρό του, είχε απαντήσει: «Θέλω να κάνω κάποια στιγμή οικογένεια και να μπορέσω να ζήσω τα παιδιά μου όσο καλύτερα γίνεται, να μην τους λείψει τίποτα.»

http://www.protothema.gr/

Σακοράφα: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο, κανείς δεν έχει λύση στο πρόβλημα»


Για πολιτική διάσταση στο θέμα του χρέους έκανε λόγο η ανεξάρτητη βουλευτή Σοφία Σακοράφα μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο και κανείς αυτή τη στιγμή δεν έχει λύση στο πρόβλημα.

«Το θέμα του χρέους είναι πολιτικό. Γι’ αυτό και έκανα πρόταση λογιστικού ελέγχου. Πρέπει να μας πουν πόσο είναι, που πήγε κλπ. Εξάλλου, κάποια τμήματα του χρέους είναι παράνομα. Έχει ειπωθεί αυτό και από τα χείλη του Παπανδρέου, του Τρισέ και του Γιούνκερ» τόνισε η κα Σακοράφα η οποία διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ (μαζί με τον Γιάννη Δημαρά και τον Βασίλη Οικονόμου) επειδή ψήφισαν επειδή δεν υπερψήφισαν το Μνημόνιο.

Σημειώνοντας ότι δε θα βγούμε ποτέ από την ύφεση με τη σημερινή πολιτική, η κα Σακοράφα τονίζει πως «κανείς δεν έχει λύση για το πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Όπως είπε και ο κ. Βενιζέλος,διεξάγεται ένας πόλεμος. Πρέπει όμως να τελειώσει με νικητή τον πολίτη».

Η ανεξάρτητη βουλευτής υπογράμμισε στη συνέχεια ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που γνώρισε και αποτέλεσε μέρος του: «Το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν είναι σοσιαλιστικό. Δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζω. Το θέμα, όμως, είναι πως θα βοηθήσει ο καθένας από το μετερίζι του για να βγούμε από αυτή τη διαδικασία».

Εξηγώντας, τέλος, ότι όποτε πηγαίνει σε συνέδρια στο εξωτερικό άπαντες εκφράζουν την απορία τουςγιατί η Ελλάδα αποδέχθηκε το σύνολο του χρέους και δεν διαπραγματεύτηκε όπως κάνουν οι δανειζόμενοι, η κα Σακοράφα υπογραμμίζει ότι αν είχε γίνει ένα κούρεμα 40% για τα «παράνομα» χρήματα του χρέους, το απεχθές χρέος, δε θα μιλάγαμε σήμερα για «κούρεμα».

http://www.star.gr/politics/111185

Ανοιχτή επιστολή από προσωπικότητες της Ευρώπης ..Έκκληση στους ηγέτες της ευρωζώνης από τον Σόρος

Ο Τζορτζ Σόρος και περί τις εκατό ακόμη προσωπικότητες από την Ευρώπη απευθύνουν σήμερα έκκληση προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να επιλύσουν το συντομότερο την κρίση χρέους, για να μη καταστραφεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει επιστολή που υπογράφεται από προσωπικότητες της Ευρώπης που συγκέντρωσε ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει επανειλημμένως εκφράσει τους τελευταίους μήνες τις ανησυχίες του για το μέλλον του ευρώ.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων περιλαμβάνονται ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο ντ' Αλέμα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ, οι πρώην υπουργοί της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ και Χανς Αϊχελ, επιχειρηματίες όπως ο Γάλλος Μπερτράν Κολόν και ο Ελληνας Στέλιος Ζαβός.

"Το ευρώ απέχει πολύ από το να είναι τέλειο,  αλλά σε απάντηση αυτού οφείλουμε να επανορθώσουμε τα κατασκευαστικά σφάλματα της ευρωζώνης αντί να επιτρέπουμε στην κρίση να πλήττει, έως και να καταστρέφει, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα", αναφέρεται στην επιστολή.

Αυτοί "οι ανήσυχοι Ευρωπαίοι" προτείνουν τρεις λύσεις για την έξοδο από την κρίση: τη δημιουργία κοινού χρηματοπιστωτικού θεσμού που θα διαθέτει τους απαραίτητους πόρους και θα έχει την ικανότητα να διασφαλίσει ότι οι χώρες μέλη τηρούν τους δημοσιονομικούς κανόνες, την ενίσχυση των ελέγχων και της ρύθμισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και μία στρατηγική οικονομικής σύγκλισης , "διότι το πρόβλημα του χρέους δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς οικονομική ανάπτυξη".

"Καλούμε τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης να αναγνωρίσουν ότι το ευρώ έχει ανάγκη από ευρωπαϊκή λύση", καταλήγει η επιστολή. "Η αναζήτηση εθνικών λύσεων θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην κατάρρευση (της ευρωζώνης).

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=151919

Σάντος: Να λειτουργήσει ως έμπνευση για τους Έλληνες η πρόκριση στο Euro

Τρελός χορός στήθηκε στα αποδυτήρια της Εθνικής μετά τη νίκη-πρόκριση με ανατροπή επί της Γεωργίας στην Τυφλίδα. Οι Έλληνες διεθνείς, αφού προηγουμένως είχαν σηκώσει στα χέρια τον προπονητή τους, Φερνάντο Σάντος, και αποθεώθηκαν από τους λιγοστούς φιλάθλους τους στο γήπεδο της Λοκομοτίβι, συνέχισαν τους έξαλλους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια, τους οποίους είχε διακόψει βίαια ο Πορτογάλος την Παρασκευή στο “Καραϊσκάκη” και πολύ σωστά όπως αποδείχθηκε. Αυτή τη φορά, ο 57χρονος κόουτς δεν είχε κανένα λόγο να τους στερήσει αυτή την απόλαυση και τους χάρισε ένα από τα σπάνια χαμόγελά του. Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, ευχήθηκε αυτή η πρόκριση να λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης για τους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές που περνάνε.



Ο Φερνάντο Σάντος, πανευτυχής, αφού μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες που έπαιξαν στην προκριματική φάση, πρόσθεσε: “Θέλω να μοιραστώ αυτή τη χαρά με όλους τους Έλληνες, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία. Εύχομαι αυτή η πρόκριση να λειτουργήσει ως έμπνευση για να ξεπεραστούν οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα”. 
Ο ομοσπονδιακός κόουτς παραδέχθηκε ότι στην Εθνική χαμογέλασε και η τύχη, όταν αποχώρησε τραυματίας ο Ταργκαμάτζε, ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές του Κετσπάγια. Ωστόσο, ακόμα και έτσι τόνισε ότι είναι περήφανος για τους παίκτες του που αντέδρασαν σωστά μετά το γκολ της Γεωργίας: "Με την εικόνα μας δείχνουμε διαρκώς ότι ωριμάζουμε, έχουμε στοιχεία μεγάλης ομάδας και επειδή έχω πίστη στους παίκτες μας σας λέω ότι θα πάμε καλά".

περισσότερα στο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=317293

Πρόσκληση για τον Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας


Θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Κάλεσμα για συμμεροχή στον ποδηλατικό γύρο της Αθήνας απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Συγκεκριμένα, ο κ. Καμίνης  και η Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Παναγιώτα Ψαράκη εξέδωσαν την κάτωθι ανακοίνωση:

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 από τις 17.00 -19.00 μ.μ.
στο Πάρκο Ριζάρη στην αθλητική γιορτή για τα παιδιά των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων, με την καθοδήγηση των αθλητών της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας

και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 στις 10:00 π.μ. στον

«Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας 2011»

Η εκκίνηση θα δοθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο
ενώ για τα Α.μεΑ. θα γίνει στις 9.45 το πρωί από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.
http://www.newsbeast.gr/

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εκπαιδευτικοί

Στην πραγματοποίηση πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων μετά την τριήμερη απεργία στις 18,19 και 20 Οκτωβρίου προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί.

Σχετική πρόταση κατέθεσαν μετά τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και οι συνάδελφοί τους της ΔΑΚΕ. Η σχετική εισήγηση θα υποβληθεί στις Γενικές Συνελεύσεις που θα γίνουν στις 20 Οκτωβρίου.

Παράλληλα η ΔΑΚΕ προτείνει διήμερο παραστάσεων διαμαρτυρίας στις 14 και 17 Οκτωβρίου με την κήρυξη τρίωρων διευκολυντικών στάσεων εργασίας, στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης και στο υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή και συνεργασία της ΟΛΜΕ των φοιτητών, των μαθητών , των γονέων και του συλλόγου εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.star.gr/ellada_kosmos/111103