Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ληστεία εν μέση οδώ από αστυνομικούς- μαϊμού

Θρασύτατη ληστεία εν μέση οδώ σημειώθηκε στις 15:30 από τρεις άνδρες, οι οποίοι παρίσταναν τους αστυνομικούς.

Οι δράστες, οι οποίοι μάλιστα κυκλοφορούσαν με ένα περιπολικό- μαϊμού, ακινητοποίησαν όχημα διανομής τσιγάρων, που κινούνταν επί της επαρχιακής οδού Μαλακάσας- Ωρωπού, και με την απειλή όπλου άρπαξαν από τον οδηγό ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε τις εισπράξεις της ημέρας.

Στη συνέχεια διέφυγαν και η αστυνομία τούς αναζητεί.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=396158

Συνελήφθη εγκέφαλος σπείρας ληστών με καλάσνικοφ


Στα χέρια της αστυνομίας 35χρονος Αλβανός

Τη σύλληψη ενός 30χρονου Αλβανού, που θεωρείται εγκέφαλος ομάδας έξι συμπατριωτών του, που διέπρατταν ένοπλες ληστείες με καλάσνικοφ, ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ομάδες ληστών με καλάσνικοφ, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει 58 ένοπλες ληστείες, έξι διαρρήξεις και μία ανθρωποκτονία. 

Ο 30χρονος Αλβανός, γνωστός με το ψευδώνυμο «Τόνι», συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ύστερα από πληροφορίες και έρευνες στον Πειραιά και οδηγήθηκε ήδη στον εισαγγελέα. 

Θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος κακοποιός, ενώ εκτός των άλλων έχει πρωταγωνιστήσει και σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς και καταζητείται για δεκάδες ένοπλες ληστείες.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν προκύψει σε βάρος του, φέρεται ως ο οργανωτής πολυμελών ομάδων Αλβανών, που με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά έχουν διαπράξει συνολικά 58 ένοπλες ληστείες, μία ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές, διαρρήξεις και άλλα αδικήματα.

Εις βάρος του Αλβανού είχε σχηματισθεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ κατηγορείται και για τη δολοφονία ενός συμπατριώτη του. Η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται πάνω από 500.000 ευρώ. Η αστυνομία αναζητά πέντε ακόμα συνεργούς του. 
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/242271/sunelifthi-egefalos-speiras-liston-me-kalasnikof/

Βροχή τα γκολ για το Μοσχάτο..


Σαρωτικός ο ΑΟ Μοσχάτου επικράτησε με  5-0 των  Νέων Ευγενείας


Οι νικητές σημείωσαν δυο τέρματα στο α’ μέρος με τους Ντάφλο13′ και Παπαγεωργίου 32′. Στην επανάληψη και ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Στελλάτου ( 2η κίτρινη)στο 57′ , οι γηπεδούχοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους πετυχαίνοντας τρία ακόμα γκολ με τους Κοντοπάνο( 61′,92′) και Μπάλλιο 80′.
Καλός ο διαιτητής Σκαλτσής.
ΑΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Σκορδίλης, Μπάλλιος, Καράμπελλας, Κονδύλης, Λαλιάνι Λ, Μπράμης( 74′ Καρδαράς) Ζαχαρίας( 55′ Κοντοπάνος) Παπαευθυμίου ( 66′ Αρβανίτης) Παπαγεωργίου, Σαλάμης, Ντάφλος
ΝΕΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ: Στεφανίδης , Παλαιοκρασάς, Βασιλειάδης, Λοξός, Αθανασιάδης, Σκλάβος( 74΄Κούπας), Στελλάτος, Σπυρόπουλος, Τσίπι( 62′ Χατζηκωνσταντίνου), Κανταρτζής, Γρούνης( 89′ Αργυρόπουλος)

http://www.stoplekto.gr

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Για ακόμα δυο ημέρες θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους 8 με 9 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές της χώρας.


Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Δευτέρα 10-10-2011 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις ανατολικότερες περιοχές της Θεσσαλίας και Στερεάς. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Αύριο Τρίτη 11-10-2011 τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=100369&catid=3

Βίασαν ανήλικη μπροστά στον πατέρα της


Σοκαρισμένη η κοινωνία της Άρτας

Τον τρόμο έζησε μια ανήλικη από τέσσερις κακοποιούς που εισέβαλαν μέσα στο σπίτι της στην Άρτα και αφού ξυλοκόπησαν άγρια τον πατέρα της τη βίασαν μπροστά στα μάτια του κατ’ εξακολούθηση.

Οι ληστές μετά το βιασμό έφυγαν από το σπίτι αφαιρώντας ποτά, τρόφιμα και χρήματα. Πατέρας και κόρη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/242114/viasan-aniliki-brosta-ston-patera-tis/

Μια παράσταση για το «Χαμόγελο του Παιδιού»


Οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» δίνουν τα έσοδα στον Οργανισμό

Τα έσοδα της παράστασης «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 21:15 στο θέατρο Κιβωτός, θα δοθούν για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η θεατρική παράσταση των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου ανεβαίνει για 4η συνεχή χρονιά και είναι η ιστορία ενός ευκατάστατου ζευγαριού που ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν μια μοναχοκόρη τη Λίζα η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Λίγο πριν το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή που γνώρισε στο Λονδίνο και τότε αρχίζει η περιπέτεια…

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Γεωργιάδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Γιώργος Παρτσαλάκης, Βάσια Τριφύλλη, Κώστας Καζάκας, Νατάσσα Κοτσοβού, Νίκη Λάμη, Χρήστος Τριπόδης, Μάνος Ιωάννου
http://www.newsbeast.gr/efprattein/arthro/242250/mia-parastasi-gia-to-hamogelo-tou-paidiou/

«Έμφραγμα» στους δρόμους της Αθήνας ..Προβλήματα από την κακοκαιρία Ακυρώσεις δρομολογίων πλοίων


Η ξαφνική μεταβολή του καιρού με τους ισχυρούς ανέμους και τη σφοδρή πρωινή νεροποντή προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας, δεδομένου ότι σήμερα απεργούν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ έντονο φαίνεται να είναι και το πρόβλημα με τα συσσωρευμένα σκουπίδια λόγω της απεργίας των εργαζομένων στους ΠΟΕ -ΟΤΑ. Ακυρώσεις και καθυστερήσεις παρατηρούνται και στα δρομολόγια των πλοίων.


Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπήρξαν αρκετές κλήσεις σε διάφορες περιοχές για άντληση υδάτων, ενώ κυκλοφοριακό κομφούζιο παρατηρείται από το πρωί στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας

Με προβλήματα διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων σε ορισμένες περιοχές, λόγω ισχυρών ανέμων που φτάνουν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ.
Απαγορευτικό απόπλου για τη γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος - Αιδηψός, Βόλος - Σποράδες και Καβάλα - Πρίνου έχει εκδοθεί, ενώ το πρωί δεν εκτελέστηκε από τον Πειραιά το δρομολόγιο του ταχύπλοου Super Jet για Μήλο, Ίο, Θήρα, Νάξο και Μύκονο.
Επίσης δεν απέπλευσε και το υδροπτέρυγο για Πόρο, Ύδρα και Σπέτσες και από τη Ραφήνα δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του Sea Jet για Τήνο, Μύκονο, Πάρο.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.
Όπως έγινε γνωστό λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, χθες βράδυ στο Πέραμα αποκολλήθηκαν και παρασύρθηκαν έξι πλαγιοδετημένα πλοία. Στην περιοχή έσπευσαν τρία ρυμουλκά σκάφη με τη βοήθεια των οποίων τα πλοία προσδέθηκαν με ασφάλεια.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=316880

Ασορτί μαζί!

Η αγάπη τους για ατέλειωτο shopping τους έφερε κοντά και από τότε έχουν γίνει αχώριστες. Ο λόγος για τις Paris Hilton και Petra Ecclestone.

Ο φωτογραφικός φακός «απαθανάτισε» χθες το βράδυ τις δύο «κολλητές» να πηγαίνουν για φαγητό σε γνωστό εστιατόριο του Λος Άντζελες. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες οι δύο διασημότητες φρόντισαν να είναι ντυμένες… ασορτί προκειμένου να τραβήξουν ακόμα περισσότερα τα ανδρικά και όχι μόνο βλέμματα πάνω τους.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=395750&cid=11

Αναχωρεί η Εθνική για Τιφλίδα.. Τους αντικαταστάτες των απόντων ψάχνει ο Σάντος

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής επί ελληνικού εδάφους εν όψει της εκτός έδρας αναμέτρησης την Τρίτη (20:00) με τη Γεωργία στην Τιφλίδα για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων στα προκριματικά του Euro 2012. Παρόντες στην προπόνηση που έγινε στον Άγιο Κοσμά, ο τραυματίας, Βασίλης Τοροσίδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος. 

Στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν είναι άλλος από το... Χ2 που θα σφραγίσει την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Ωστόσο, τα προβλήματα για τον Φερνάντο Σάντος, είναι αρκετά, αφού δεν θα έχει διάθεσή του, ούτε τους τιμωρημένους Α.Παπαδόπουλο, Ζαραδούκα και Σαμαρά. Έτσι, στην αρχική ενδεκάδα θα υπάρξουν τουλάχιστον τέσσερις αλλαγές, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Κροατία. Το ευχάριστο είναι ότι επιστρέφει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που εξέτισε την τιμωρία του.

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του...

Στην προπόνηση, ο Σάντος δεν άνοιξε τα χαρτιά του, αλλά σίγουρα στο μυαλό του στριφογυρίζει ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Σαμαρά. Ο Πορτογάλος δοκίμασε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τόσο τον Παναγιώτη Κονέ, όσο και τον Γιώργο Φωτάκη. 

Ο τελευταίος, μαζί με τον Γιώργο Καραγκούνη, ανέλαβαν και την εκτέλεση των στημένων φάσεων, απέναντι στον Χιώτη. Αργότερα, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπαιξαν «κορόιδο» ενώ αμέσως μετά έπαιξαν δίτερμα στο μισό γήπεδο.

Ο Σάντος αναμένεται να παρατάξει στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας τους Βύντρα και Σπυρόπουλο αντίστοιχα. Στο κέντρο της άμυνας για μια θέση παλεύουν Κυριάκος Παπαδόπουλος και Στέλιος Μαλεζάς, μαζί με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Στα χαφ, Κατσουράνης, Καραγκούνης και εκτός απροόπτου, ο Αλέξανδρος Τζιόλης θα συνθέσουν την τριάδα. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Γκέκας, στα δεξιά ο Σαλπιγγίδης, ενώ στα αριστερά η θέση «παίζεται» ανάμεσα σε Κονέ και Φωτάκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά το τέλος της προπόνησης, ο Σάντος είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Σπυρόπουλο και τον Καραγκούνη. Η αποστολή αναχωρεί το πρωί της Δευτέρας (10:00) με πτήση τσάρτσερ για την Τιφλίδα.

Newsroom ΔΟΛ
http://sports.in.gr/football/article/?aid=1231132346

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέατρο, Μουσική και Εκθέσεις από τις 10 έως τις 18 Οκτωβρίου στο ΙΜΚ


                                      
  Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2011





ΜΟΥΣΙΚΗ

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, στις 21:00
Συναυλία    
TIMF Ensemble
Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ

2011 ΕΛΛΑΔΑ | ΚΟΡΕΑ – 50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Συναυλία του Κορεατικού μουσικού συνόλου TIMF  Ensemble προς τιμήν της 50ης επετείου από την έναρξη διμερών διπλωματικών επαφών Ελλάδας - Κορέας και για τη γνωριμία του ελληνικού κοινού με τον πολιτισμό της Κορέας.

TIMF Ensemble
Το μουσικό σύνολο TIMF ιδρύθηκε το 2001 για την προβολή του Tongyeong International Music Festival ως μία επαγγελματική ομάδα η οποία θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τη σύγχρονη μουσική παραγωγή της Κορέας. Ήδη από την ίδρυσή του, το σύνολο, έχει επιδείξει ερμηνευτικές δυνατότητες υψηλής ποιότητας και κατάφερε να διευρύνει την απήχησή του διεθνώς. Δεν ερμηνεύει μόνο γνωστά μουσικά κομμάτια αλλά παρουσιάζει σε πρεμιέρες και νέες δουλειές Κορεατών συνθετών. Το ποικίλο ρεπερτόριό του εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα από κλασική έως και σύγχρονη μουσική, και έχει λάβει πολλά εύσημα για τη συμβολή του στην αύξηση των φίλων της σύγχρονης μουσικής.

 με έργα Κορεατών Συνθετών
  • Sunnam Kim - “Flowers in the Hills”, “Azaleas” από το έργο The Song book (1947)
  • Namkuk KimThe wind has paths too για το Daegum solo (2010)
  • Se-In Seong - “Farewell Song” από την Opera (2010)
  • Bonu Koo - Nah/Fern για Gayageum και String Trio (1998)
  • Isang YunTapis pour Cordes (1987)
  • Byungki HwangSanun (1979)
  • Yongbin Park – Νέο έργο από ανάθεση του Ensemble TIMF
  • Sungji Hong Shades of Rain Drops (2006)


10 Οκτωβρίου 2011, στις 21:00
Συναυλία  TIMF Ensemble
2011 ΕΛΛΑΔΑ | ΚΟΡΕΑ – 50 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήριο: 10 €  ενιαίο

*********

Το Κέντρο Θεατρικής Πρακτικής
Gardzienice
Σάββατο 15, Δευτέρα 17, Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011
ένας από τους σημαντικότερους –παγκοσμίως- θιάσους,
παρουσιάζει:

Κινηματογραφική Προβολή: Ιφιγένεια εν Α…
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, στις 21:00

Θεατρική Παράσταση Ιφιγένεια εν Τ….
Δευτέρα 17  και Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011, στις 21:00
στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος της Πολωνικής Προεδρίας της ΕΕ.

Το παγκοσμίου φήμης Κέντρο Θεατρικής Πρακτικής Gardzienice, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος της Πολωνικής Προεδρίας της ΕΕ., επισκέπτεται την Αθήνα για να παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου την ταινία "Ιφιγένεια εν Α…" και τη Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18 Οκτωβρίου την παράσταση "Ιφιγένεια εν Τ…. ", πλαισιωμένα από εικαστική εγκατάσταση της γλύπτριας-αρχιτέκτονος Χριστίνας Παπαγεωργίου.

Το Gardzienice, ιδρύθηκε το 1977 στο ομώνυμο μικρό χωριό της ανατολικής Πολωνίας από τον Wlodzimierz Staniewski και γρήγορα αναγνωρίστηκε ως ένα από τα πιο σημαντικά και με διεθνή επίδραση Κέντρα του παγκοσμίου θεάτρου.
Έγινε γνωστό για τη συστηματική και διεισδυτική έρευνα της λαϊκής τέχνης και των αρχαίων μουσικών παραδόσεων, για τη σωματική και φωνητική τεχνική των ηθοποιών του, την πρόθεσή του να εντάξει το θέατρο στο φυσικό περιβάλλον και – κυρίως- για την έμφαση που δίνει στη μουσικότητα. «Η μουσική βρίσκεται στον πυρήνα όλης μου της δημιουργίας» λέει ο ίδιος ο Staniewski χρησιμοποιώντας  στις παραστάσεις του μουσική αυτοχθόνων, τελετουργίες και χορούς κοινοτήτων από όλο τον κόσμο.
Πρόθεση του Staniewski είναι να ερμηνεύσει με τις παραστάσεις του τη «διάθεση των καιρών» και έτσι έφερε στο κέντρο της έρευνας και προβληματικής του το αρχαίο ελληνικό δράμα, προσπαθώντας να διεισδύσει σ’ αυτό μέσω της συστηματικής μελέτης της αρχαίας ελληνικής μουσικής και εικονογραφίας.
Η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και των μελετητών του θεάτρου υπήρξε ενθουσιώδης, με αποτέλεσμα το Gardzienice να έχει εμφανιστεί στις κορυφαίες σκηνές του κόσμου και στα σπουδαιότερα ερευνητικά κέντρα και έδρες πανεπιστημίων.

Στην Αθήνα, το Gardzienice θα παρουσιάσει:

Κινηματογραφική Προβολή
Ιφιγένεια εν Α…
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, στις 21:00

-Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 21:00,  θα προβληθεί η  ταινία Ιφιγένεια εν Α…, -βασισμένη στην Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη-, που γυρίστηκε το 2008 σε σημαντικούς χώρους γύρω από τον Παρνασσό (Δελφούς, Κακιά Σκάλα, στην πεδιάδα της Αγίας Τριάδας, στις Φαιδριάδες, στο νησάκι απέναντι από το Γαλαξίδι, στο Κωρύκειο Άντρο), με τη συμμετοχή ηθοποιών του θιάσου αλλά και μουσικών, ελλήνων φοιτητών δραματικών σχολών, κατοίκων της περιοχής.  Πρόκειται για το επιστέγασμα πολυετούς μελέτης και εργασίας του Gardzienice και την υλοποίηση του οράματος του Staniewski  να ξαναζωντανέψουν οι ιεροί χώροι της Ελλάδας και να απελευθερωθεί η κρυμμένη στους αιώνες ενέργειά τους.

Μετά το τέλος της προβολής οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον σκηνοθέτη  και ιδρυτή του  Gardzienice,  Wlodzimierz Staniewski.

Στην ταινία ακούγονται πολωνικά, αρχαία ελληνικά και αγγλικά, ενώ υπάρχουν αγγλικοί υπότιτλοι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρικό δοκίμιο βασισμένο στην Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη

Wlodzimierz Staniewski
Σκηνοθεσία:
Wlodzimierz Staniewski
Μαγνητοσκόπηση:
Wojciech Staron
Μουσική:
Zygmunt Konieczny
Μετάφραση Πολωνικά :
Jerzy Lanowski
Μετάφραση Αγγλικά:
Charles Walker
Μετάφραση Ελληνικά:
Κ. Χ. Μύρης

Ηθοποιοί:
Mariusz Golaj,
Marcin Mrowca,
Joanna Holcgreber,
Anna Dabrowska,
Estella Levko,
Karolina Cicha,
Benedict Hitchins,
Αλεξία Κόκκαλη και σπουδαστές της Ακαδημίας Θεάτρου Gardzienice
Guest εμφάνιση:
Krzysztof Globisz




Gardzienice
Κινηματογραφική Προβολή
Ιφιγένεια εν Α…
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, στις 21:00
Διάρκεια: 38’
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 34 18 579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Θεατρική Παράσταση
Ιφιγένεια εν Τ….
Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18 Οκτωβρίου 2011, στις 21:00

Τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στις 21:00, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παραγωγή του Gardzienice  Ιφιγένεια εν Τ…. σε σκηνοθεσία Wlodzimierz Staniewski. Η παράσταση βασίζεται στο έργο του Ευριπίδη (και ένα από τα πιο αγαπημένα του Αριστοτέλη) «Ιφιγένεια εν Ταύροις» και στην ερμηνεία του πολωνικού θιάσου διακρίνονται μεγάλα σύγχρονα ζητήματα όπως το θέμα της ευσέβειας, τα διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης της σύγχρονης Ευρώπης όπως και μία επίκαιρη -προφητική ίσως,  ερμηνεία της παρούσας ευρωπαϊκής κρίσης.
Η αρχική θεατρική Ιδέα παντρεύεται με την αρχαία ελληνική και την ανατολικοευρωπαϊκή χριστιανική εικονογραφία (κυρίως της Πολωνίας και της Γεωργίας).  Ο ρυθμός είναι θυελλώδης, η κίνηση αδιάκοπη, το ύφος της παράστασης έχει γεννηθεί από την εθνο -μουσικολογική έρευνα του θιάσου και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικές φωνητικές και κινησιολογικές αποδόσεις από τους υπέροχους ηθοποιούς του Staniewski.

Κατάλληλο από 16 ετών
Οι γλώσσες που ακούγονται στην παράσταση είναι πολωνικά, αγγλικά και αρχαία ελληνικά και υπάρχουν υπέρτιτλοι στα νέα ελληνικά.

Οι παραστάσεις γίνονται με την υποστήριξη του Πολωνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιά και της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα,
στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος της Πολωνικής Προεδρίας της ΕΕ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο - Σκηνοθεσία:
WŁODZIMIERZ STANIEWSKI
Βοηθός Σκηνοθέτη:
JOANNA HOLCGREBER






Φωτισμοί:
PAWEŁ KIESZKO
Ήχος:
MACIEJ ZNAMIEROWSKI
Πολυμέσα:
KRZYSZTOF DZIWNY,
KAROL GRABIEC
Κοστούμια:
MONIKA ONOSZKO
Ακαδημαϊκή Σύμβουλος:
YANA SISTOVARI
Υπότιτλοι:
MARTA PAJEK
Καταγραφή Αρχαίου Ελληνικού Κειμένου:
ARMAND D’ANGOUR

Ηθοποιοί:

MARIUSZ GOŁAJ,
JOANNA HOLCGREBER,
MARCIN MROWCA,
DOROTA KOŁODZIEJ,
AGNIESZKA MENDEL,
ANNA DĄBROWSKA,
JAMES BRENNAN,
MARTIN QUINTELA,
ARTEM MANUILOV,
EMILIA RAITER

Μουσικοί:
MATEUSZ RUSIŃSKI,
EMILIA RAITER


Gardzienice
Θεατρική Παράσταση
Ιφιγένεια εν Τ….
Κατάλληλο από 16 ετών
Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011, στις 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 65’
Εισιτήριο: 15€
                    10€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ), Πολυτέκνων
(ΑΣΠΕ), Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, Κάρτας Πολιτισμού, ΑμΕΑ,
Άνω των  65 ετών  

Χορηγός: N.J.V. Athens Plaza

Χορηγοί επικοινωνίας: Φιλία 665, Αθήνα 9,84, Ελculture, Culturenow.gr, In2life,                                               Mediasoup, Camera Stylo Online
15 – 27 Οκτωβρίου 2011
Εικαστική Εγκατάσταση

ΑΦΙΕΡΩΜΑ / ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
Κωρύκειον Άνδρο
Χριστίνα Παπαγεωργίου

Το 2008, η γλύπτρια -αρχιτέκτονας Χριστίνα Παπαγεωργίου, ακολούθησε, σε μια πολύωρη πορεία μέσα από τα δύσβατα Δελφικά βουνά, την αρχαία διαδρομή προς το Κωρύκειο Άνδρο καταγράφοντας το δρώμενο του διεθνούς φήμης Πολωνού σκηνοθέτη Wlodzimierz Staniewski. Το Κωρύκειο Άνδρο είναι μια σπηλιά όπου σύμφωνα με μελέτες αποτελούσε το μυθολογικό σπίτι του αρχαίου θεού Πάνα και των Νυμφών.

Η εγκατάσταση της Χριστίνας Παπαγεωργίου είναι μια πορεία στο χώρο και τον χρόνο. Χάρτες, φωτογραφικό υλικό, αποτυπώματα σε πηλό από την πανίδα της περιοχής,  σπόροι φυτών, αθλητικά παπούτσια των σύγχρονων προσκυνητών, ηχητικό υλικό από την ανάβαση αλλά και σκίτσα από το ίδιο το δρώμενο, συνθέτουν ένα παλίμψηστο στο οποίο αποτυπώνεται η συλλογική εμπειρία και διακρίνονται οι διαφορετικές χρονικές περίοδοι και οι μετασχηματισμοί μιας αρχαίας τελετής για την αναγέννηση και το θάνατο.

Εγκαίνια: Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, στις 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 15 – 27 Οκτωβρίου 2011
Ώρες λειτουργίας Δ-Κ 18:00 – 22:00
Είσοδος Ελεύθερη
Μετά τα εγκαίνια θα προβληθεί το φιλμ Ifigeneia in A… του Πολωνού σκηνοθέτη Wlodzimierz Staniewski, που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια του δρώμενου.
*****

Θέατρο

Από Τετάρτη 12 έως Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011
Σκοτεινό Σπίτι
του Νeil LaΒute
σε σκηνοθεσία Χρήστου Λύγκα
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30

Πόνος, απόρριψη, κάθαρση, συμφιλίωση. Το παρελθόν και το παρόν σε μια άνιση πάλη χωρίς τελικό νικητή. Μια ιστορία που πήρε το ερέθισμά της από την αληθινή ζωή, που δεν είναι πάντα βαμμένη με ροζ χρώματα και ξεδιπλώνεται με τρόπο απρόσμενο. Δυνατά συναισθήματα που εναλλάσσονται πάνω στη σκηνή σ' ένα από τα πιο πρόσφατα έργα του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα Νιλ Λαμπιούιτ, το έργο ''In a dark  house'' (ελληνική απόδοση: Σκοτεινό σπίτι) που γράφτηκε το 2007. Μετά την επιτυχία του στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο, τα μέλη του θεατρικού οργανισμού ''Πρώτες Ύλες'' παρουσιάζουν ξανά το έργο στη σκηνή που πήρε σάρκα και οστά, στο ''Black Box'' του Ιδρύματος.

Το ''Σκοτεινό σπίτι'' παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Lortel Theatre στη Νέα Υόρκη και πραγματεύεται την ιστορία δύο αδελφών, οι οποίοι βιώνουν ο καθένας από τη δική του πλευρά μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης: Στον αυλόγυρο μιας ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής τα δύο αδέλφια έρχονται αντιμέτωπα με την αλήθεια.

Οι σκελετοί αυτού του παρελθόντος ξαναζωντανεύουν όταν οι δύο άνδρες αναμετρώνται με τον πόνο και την προδοσία που σημάδεψε τη σχέση τους μια για πάντα...
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση:                           Χριστίνα Μπάμπου - Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία:                           Χρήστος Λύγκας
Βοηθός σκηνοθέτη:               Εύη Νάκου
                                          
Εικαστικά:                               Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική:                                Γιώργος Κουμεντάκης
Video art:                               Βάνα Κωσταγιόλα
                                          
Ηχοτοπίο:                               Γιώργος Πούλιος
Φωτογραφίες:                       Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη
Γραφικά:                                 Γιώργος Κτενίδης
Επικοινωνία:                          Μαρία Μπακοπούλου


Παίζουν:         Χρήστος Λύγκας, Θοδωρής Οικονομίδης, Μαρία Προϊστάκη

Χορηγοί Επικοινωνίας:  BHMA 99,5, Freedom fm, Best 92.6, Mindradio.gr,

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΠΙΤΙ
Από Τετάρτη 12 έως Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30
Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια:  1.40'  
Εισιτήριο: 13€
              9€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ), Πολυτέκνων
                    (ΑΣΠΕ), Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, Κάρτας Πολιτισμού, ΑμΕΑ,
                   Άνω των 65 ετών
*******

Από 17 Οκτωβρίου έως και 20 Δεκεμβρίου 2011
“Καταλόγια ΙΙ”
σε σκηνοθεσία Θοδωρή Οικονομίδη
(ΜΟΥΣΙΚΟ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ)

Μια τελετουργική παράσταση τεσσάρων ελληνικών παραλογών με κοινό θέμα τη θυσία. Ένα δρώμενο με τη συμμετοχή κούκλας, ανθρώπου και μουσικής.

Οι παραλογές
Της μάνας φόνισσας Η ιστορία της μάνας που σκοτώνει το παιδί της επειδή την έπιασε με τον εραστή της.
Του γιοφυριού της Άρτας Η θυσία της όμορφης γυναίκας του πρωτομάστορα για να σταθεί το γεφύρι.
Της κακιάς πεθεράς Η πεθερά που από ζήλεια και φθόνο σκοτώνει την νύφη της.
Του νεκρού αδελφού Ο αδελφός που επιστρέφει από τον κάτω κόσμο για να κρατήσει την υπόσχεσή του.

Μια παράσταση που παρουσιάστηκε ήδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (με τις τρεις πρώτες παραλογές)  και απέσπασε αφενός διθυραμβικές κριτικές από τους ειδικούς, αφετέρου κατόρθωσε να κάνει το κοινό να την αγαπήσει. Στη συνέχεια της πολύ επιτυχημένης πρώτης παρουσίασής της σχεδιάζεται η επανάληψή της για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Επιλέγεται κάτι κλασσικό όσον αφορά στο κείμενο και παρουσιάζεται με σύγχρονους τρόπους αποδόμησης και θεατρικής αναπαράστασης.
Το βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη παραγωγή είναι η χρήση μασκών, κουκλοθέατρου και θεάτρου σκιών, για να αναπαρασταθούν οι τέσσερεις ιστορίες. Αυτές οι τεχνικές δίνουν την δυνατότητα να αναπαρασταθούν εικόνες πολύπλοκες και απαιτητικές, όπως εμφανίσεις εξωπραγματικών πλασμάτων, σκηνών πλήθους, χωροχρονικών αλλαγών και πολλών άλλων. Έτσι οι ερμηνευτές δημιουργούν ένα κόσμο πολλαπλών, παράλληλων εικόνων και δράσεων, δίνοντας παράλληλα και μια διαφορετική οπτική στην αισθητική της παράστασης. 

Πριν, μετά και ανάμεσα στις βασικές ιστορίες υπάρχουν κωμικά μέρη σε ιντερμεδιακή μορφή, όπως επίσης, την ώρα της παράστασης ο θεατής θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει μοιρολόγια, πολυφωνικά τραγούδια και ρυθμικούς αυτοσχεδιασμούς, συνυφασμένα με τις πλοκές των ιστοριών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία:
Θοδωρής Οικονομίδης
Βοηθός σκηνοθέτη:
Μελίσα Κωτσάκη


Κατασκευή κούκλας:
Ομάδα Κουκλοθεάτρου «Καραμπόλα» (Φεβρωνία Ρειζίδου & Χριστίνα Στουραΐτη)
Μουσική:
Θοδωρής Οικονομίδης
Όργανα:
Μαντολίνο - Θ. Οικονομίδης,
Κιθάρα - Μελίσα Κωτσάκη

Ηθοποιοί:
Δήμητρα Μητροπούλου,
Θοδωρής Οικονομίδης,
Ιωάννα Μιχαλά,
Ιωάννα Πιατά,
Μελίσα Κωτσάκη,
Φεβρωνία Ρεϊζίδου,
Χριστίνα Στουραΐτη


Από 17 Οκτωβρίου έως και 20 Δεκεμβρίου 2011
“Καταλόγια ΙΙ”
σε σκηνοθεσία Θοδωρή Οικονομίδη
Κάθε  Δευτέρα – Τρίτη στις 21:30
Αίθουσα:  Black Box
Διάρκεια:  90’  
Εισιτήριο:  13 €
               9 € Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ), Πολυτέκνων
                    (ΑΣΠΕ), Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, Κάρτας Πολιτισμού, ΑμΕΑ,
                   Άνω των 65 ετών

***


ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τετάρτη 12 έως Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011
The corporate series
Τάκης  Τσαντίλης

Συμμετοχή στο πλαίσιο του ATHENS PHOTO  FESTIVAL:11
Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τσαντίλη, με τίτλο The corporate series διοργανώνεται στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από την Τετάρτη 12 έως το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011 στο πλαίσιο του ATHENS PHOTO  FESTIVAL:11, σε επιμέλεια Δημήτρη Ξανθούλη.
Ο  Τάκης Τσαντίλης  ασχολείται για πολλά χρόνια με τη μόδα, είτε μπροστά είτε πίσω από το φακό. Συνιδρυτής και creative director μεταξύ πολλών άλλων του ανδρικού περιοδικού ΜΕΝ -του πρώτου ανδρικού περιοδικού μόδας στην Ελλάδα- και style director του περιοδικού “Life & Style”, τα τελευταία 10 χρόνια, ασχολείται αποκλειστικά με την φωτογραφία.

Η Έκθεση  The corporate series  περιλαμβάνει φωτογραφίες από τη Νέα Υόρκη - Manhattan όπου ο φωτογράφος περιφέρεται φωτογραφίζοντας τη νύχτα. Η πόλη λειτουργεί σαν ένα τεράστιο αστικό τοπίο - χωνευτήρι των πάντων. Ο φακός του εστιάζει στις προσόψεις κτηρίων, που στεγάζουν εμβληματικές εταιρίες, διαφημιστικά πανό και βιτρίνες «πολυεθνικών», κλειστών για τη νύχτα καταστημάτων μόδας - αναφορά στην παλαιότερη ενασχόληση του. Η ανθρώπινη παρουσία υπαινικτική μόνο. Φιγούρες ανθρώπων πίσω από παράθυρα, κάποιοι ελάχιστοι μοναχικοί διαβάτες, Ή ακόμη, κούκλες που υποδύονται τους ανθρώπους. Η ματιά του, ιμπρεσιονιστική σχεδόν, αποτυπώνει αυτά που βλέπει χωρίς κριτική διάθεση και με μια ελαφρά ειρωνική τρυφερότητα ενός ξεχωριστού νυχτερινού περιπατητή.  

Η διοργάνωση του Athens Photo Festival αποτελεί από το 2008 τη φυσική συνέχεια του Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας στην Αθήνα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα και ταυτόχρονα στα πέντε παλαιότερα φωτογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, μαζί με τις Φωτογραφικές Συναντήσεις της Αρλ (1969), το Μήνα Φωτογραφίας στο Παρίσι (1980), τη Διεθνή Φωτογραφική Σκηνή της Κολωνίας (1984) και το Houston Fotofest (1986).

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δράσεων με κριτήριο την ποιότητα και την ποικιλομορφία.  
Διαχρονική επιδίωξη της διοργάνωσης είναι να αποτελεί μια ανοιχτή πλατφόρμα παρουσίασης της καλλιτεχνικής παραγωγής από το χώρο της φωτογραφίας και των οπτικών τεχνών και η προώθησή τους στο διεθνή χώρο, με την ταυτόχρονη παρουσίαση των σύγχρονων διεθνών τάσεων. (photofestival.hcp.gr)


Εγκαίνια:                    Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011, στις 19:00    
Διάρκεια:                    12 - 29  Οκτωβρίου 2011
Επιμέλεια Έκθεσης:   Δημήτρης Ξανθούλης
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ 18:00-22:00
Αίθουσα:                    Εκθεσιακός Χώρος - 1ος Όροφος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
********

Συνεχίζεται:

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
έως Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011
της Αλεξάνδρας Χατζηορδάνη
Η φωτογράφος Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη εκθέτει το υλικό από την πολυετή συνεργασία της με τον θεατρικό οργανισμό "Πρώτες Ύλες" του σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρίστου Λύγκα. 

Διερευνώντας την εσωτερικότητα των ρόλων, αλλά και του εικαστικού χώρου, αποτυπώνει σε φωτογραφικά στιγμιότυπα καρέ καρέ, από επτά διαφορετικούς σταθμούς - έργα της σύγχρονης μεταμοντέρνας δημιουργίας στο θέατρο.

Με stop overs στη Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Καναδά και Αμερική, συγγραφείς και έργα τους πλάθονται από τις "Πρώτες Ύλες" και η Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη φλερτάρει με την αύρα του φωτός και της σκιάς επί σκηνής.

Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από τις παραστάσεις:

2004 "Τα Πουλιά" της Τζοάννα Λώρενς
2005 "Death Valley Junction" του Άλμπερτ Όστερμάιερ
2006 "Αθωότητα" της Ντέα Λόχερ
2007 "Σκληρά και Τρυφερά" του Μάρτιν Κριμπ
2008/9 "Το Γράφημα" του Ρόμπερτ Λεπάζ
2010 "Πισίνα Όχι Νερό" του Μαρκ Ράβενχιλ
2011 "Σκοτεινό Σπίτι" του Νηλ Λαμπιούτ

Η Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1998.
Παρακολούθησε σεμινάρια των δήμων Βύρωνα και Ζωγράφου.
Εργάζεται ως freelancer και έχει εκθέσει έργα της ατομικά και ομαδικά.
Πρόσφατες ατομικές εκθέσεις της, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το 2010 και στο Φεστιβάλ Σάνη το 2011.

Διάρκεια Έκθεσης:  έως 6 Νοεμβρίου 2011
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ 19:00 - 02:00
Χώρος: MCF Bar Restaurant (3ος όροφος)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
*********

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.
****

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ               Το Ποντίκι         METROPOLIS         
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr