Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Θα απονέμεται σε ελληνική ταινία ....Βραβείο «Μιχάλη Κακογιάννη» καθιερώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Τη μνήμη του σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη αποφάσισε να τιμήσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης   (Φωτογραφία:  Motionteam )
Θεσσαλονίκη
Τη μνήμη του σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη αποφάσισε να τιμήσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθιερώνοντας βραβείο στο όνομά του, το οποίο θα απονέμεται σε ελληνική ταινία.
Σε ανακοίνωσή του, το Φεστιβάλ αναφέρει: «Το βραβείο αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στο σκηνοθέτη που άνοιξε το δρόμο για την ελληνική κινηματογραφία στο διεθνές στερέωμα, ενέπνευσε τις νεότερες γενιές δημιουργών και άφησε πίσω του  ένα έργο ανεκτίμητο».
Οι δεσμοί του Μιχάλη Κακογιάννη με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μετρούν δεκαετίες.
Σύμφωνα με το ΦΚΘ, ο σκηνοθέτης στήριξε το θεσμό, τόσο μέσα από την προβολή του έργου του, όσο και με τη διαρκή και ξεχωριστή παρουσία του.
«Ευχή και θέληση του φεστιβάλ είναι, αυτό το βραβείο να αποτελέσει κίνητρο για τους Έλληνες δημιουργούς, βοηθώντας ουσιαστικά την κινηματογραφική τους διαδρομή και το κοινό να αγκαλιάσει το έργο τους με την ίδια θέρμη που αγκάλιασε το έργο του Μιχάλη Κακογιάννη» καταλήγει η ανακοίνωση. 

http://news.in.gr/culture/

Εκτός Champions League ο ΠΑΟ, ήττα 4-3 από την Οντένσε (pics)

«Αντίο» είπε στο Champions League ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από την Οντένσε με 4-3 μέσα στο ΟΑΚΑ, αποκλείστηκαν από τα πλέι-οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή πορεία τους στα πλέι-οφ του Europa League. «Έμπαζε» στην άμυνα ο Παναθηναϊκός, που μολονότι βρέθηκε να προηγείται με 2-1 και να έχει την πρόκριση στα χέρια του, τελικά προδόθηκε από τα λάθη των παικτών του.

Πριν τη λήξη της αναμέτρησης άρχισε να αποχωρεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού από το γήπεδο, με έντονες αποδοκιμασίες.

περισσότερα στο  http://sports.in.gr/

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Αυγουστιάτικη... πανσέληνος


Με μελωδίες, ξεναγήσεις, θεατρικές παραστάσεις και προβολή ταινιών αρχαιολογικού περιεχομένου, κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι, θα υποδεχτεί το κοινό την πανσέληνο του Σαββάτου, 13 Αυγούστου.

Έπειτα από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), περισσότεροι από 60 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία απ΄άκρου σ΄άκρο της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά το συγκεκριμένο βράδυ, ώστε οι επισκέπτες τους να έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το μεγαλείο των ελληνικών αρχαιοτήτων υπό το φως της μεγαλύτερης πανσέληνου του έτους.


Ωστόσο, το αιώνιο μνημείο, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, δεν θα συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση. Θα παραμείνει κλειστός για λόγους προστασίας των μνημείων του βράχου αλλά και των ίδιων των επισκεπτών, καθώς σύμφωνα με την Α΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων οι προηγούμενοι εορτασμοί σημαδεύτηκαν από σοβαρά προβλήματα.


Ένα από αυτά ήταν ο αριθμός των επισκεπτών, ο οποίος την περσινή χρονιά ξεπέρασε τα 15.000 άτομα (σσ. φέτος εκτιμάται ότι θα αυξανόταν κατά τουλάχιστον 35%). Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρηθούν συνωστισμοί, εκνευρισμοί, καθυστερήσεις, αλλά και φαινόμενα παραβατικότητας, από άτομα που επωφελήθηκαν του συνωστισμού και του ημίφωτος.


Επιπλέον, το σκοτάδι εμποδίζει την κίνηση των επισκεπτών στην ολισθηρή και ανώμαλη επιφάνεια του ιερού Βράχου, ενώ υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών, κυρίως στο σημείο της μεταλλικής κλίμακας του Μνημείου του Αγρίππα, το οποίο είναι κατηφορικό και σκοτεινό.


Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των μνημείων, η αρμόδια Εφορεία θεωρεί ότι, λόγω του όγκου των επισκεπτών, δεν είναι δυνατή η σωστή φύλαξη και προφύλαξη του χώρου. Ιδιαίτερο πρόβλημα παρατηρείται στο δυτικό τμήμα του Παρθενώνα και στη νότια πλευρά των Προπυλαίων, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις και σκαλωσιές των έργων της αναστήλωσης.


Ακολουθούν σε συνημμένο οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, που θα μείνουν ανοιχτά το βράδυ της 13ης Αυγούστου, καθώς και οι εκδηλώσεις, που θα παρουσιαστούν. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=357863

Με δώδεκα αθλητές στο Νταεγού η Εθνική Στίβου


Από δώδεκα αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίος θα διεξαχθεί στη Νταεγού της Νότιας Κορέας από 27 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου.

Η αποστολή ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τον ΣΕΓΑΣ και σε αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται τελικά το όνομα του Λυκούργου Τσάκωνα, καθώς ο πρωταθλητής Ευρώπης Νέων στα 200μ. αποφάσισε να μην αγωνιστεί στη Νότια Κορέα. Επίσης, δεν θα πάει στη Νότιο Κορέα ούτε ο Περικλής Ιακωβάκης.

Αναλυτικά οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα ταξιδέψουν: Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμπ.), Ειρήνη Κοκκιναρίου (3.000μ. στιπλ), Νικόλ Κυριακοπούλου (Επί κοντώ), Σπύρος Λεμπέσης (Ακοντισμός), Κώστας Μπανιώτης (Ύψος), Νίκη Πανέττα (Τριπλούν), Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (Σφυροβολία), Βούλα Παπαχρήστου (Τριπλούν), Λούης Τσάτουμας (Μήκος), Γερβάσιος Φιλιππίδης (Ακοντισμός), Κώστας Φιλιππίδης (Επί κοντώ), Δημήτρης Χονδροκούκης (Ύψος).

Η αποστολή θα αναχωρήσει αεροπορικώς στις 22 Αυγούστου από Αθήνα για το Νταεγού μέσω Κωνσταντινούπολης και Σεούλ, ενώ θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 12.00 το μεσημέρι της 6ης Σεπτεμβρίου (μετά από το αντίστροφο δρομολόγιο Νταεγού, Σεούλ, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα).

http://www.star.gr/sports/101677

Το ''ευχαριστώ'' φάλαινας στους διασώστες – Συγκλονιστικό video

Και μετά μου λέτε ότι τα ζώα δεν καταλαβαίνουν...
Η τεράστια φάλαινα με απίστευτα άλματα και βουτιές αποχαιρέτησε τους ανθρώπους που την απεγκλώβισαν.
Η φάλαινα είχε πιαστεί σε ένα νάυλον δίχτυ στη θάλασσα του Κορτέζ στην Καλιφόρνια...
Δείτε το video..

Αμέσως μόλις έφτασαν οι διασώστες στην θαλάσσια περιοχή, κατάλαβαν πως η φάλαινα ήταν σε κακή κατάσταση και αποφάσισαν να κόψουν το δίχτυ με μαχαίρια.

Μόλις η φάλαινα απελευθερώθηκε άρχισε μία μοναδική παράσταση που κράτησε περίπου μία ώρα, για να τους ευχαριστήσει.




περισσότερα newsit 
 http://sarotiko.blogspot.com/2011/07/video_9443.html

Δύο Ελληνίδες στο Λονδίνο


Μετά τα κατορθώματά τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου και την ανακοίνωση της συμμετοχής τους στην αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγού, οι Νικόλ Κυριακοπούλου και Βούλα Παπαχρήστου θα δώσουν το «παρών» και στο Diamond League του Λονδίνου την ερχόμενη Παρασκευή και το ερχόμενο Σάββατο, ώστε να αντιμετωπίσουν μερικές από τις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο.

Στο επί κοντώ, η πανελλήνια ρεκορντγούμαν στο αγώνισμα θα κοντραριστεί με τις: Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία, 4.78), Σίλκε Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία, 4.75), Σβετλάνα Φεοφάνοβα (Ρωσία, 4.70), Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλία, 4.70), Χόλι Μπλίσντεϊλ (Μεγάλη Βρετανία, 4.70), Κάρολιν Χινγκστ (Γερμανία, 4.65), Κάιλι Χάτσον (ΗΠΑ, 4.65), Τζένιφερ Σαρ (ΗΠΑ, 4.64) και Κέιτ Ντένισον (Μεγάλη Βρετανία, 4.61). Εκτός διοργάνωσης θα μείνει η παγκόσμια ρεκορντγούμαν, Γελένα Ισινμπάγεβα.


Όσον αφορά την πρωταθλήτρια του τριπλούν, που κατέχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στο αγώνισμα και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στις Νέες πριν μερικές μέρες, θα αντιμετωπίσει καταρχήν τη δυο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, την Κουβανή Γιαργκέλις Σαβίνιε. Επίσης, τις: Όλγα Σαλαντούχα (Ουκρανία, 14.98), Κατερίνε Ιμπάργκεν (Κολομβία, 14.83), Νατάλια Κουτιάκοβα (Ρωσία, 14.67), Μαμπέλ Γκάι (Κούβα, 14.65), Όλγα Ριπάκοβα (Καζακστάν, 14.48), Τρέσια Σμιθ (Τζαμάικα, 14.33) και Ντάνα Βελντάκοβα (Σλοβακία, 14.33). 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=357385

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Βραβείο από το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγεβο παρέλαβε η Αντζελίνα Τζολί

Η Αντζελίνα Τζολί   (Φωτογραφία:  Reuters ) 
Σαράγεβο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Με δάκρυα στα μάτια παρέλαβε η Αντζελίνα Τζολί το βραβείο «Heart of Sarajevo», που της απονεμήθηκε στη διάρκεια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σαράγεβο για την ανθρωπιστική της δράση.

Σύμφωνα με το BBC, η διάσημη ηθοποιός συνοδευόταν από τον σύντροφό της Μπραντ Πιτ, και όπως ήταν αναμενόμενο το ζευγάρι τράβηξε τα φλας εκατοντάδων φωτογράφων.


«Είπα στον Μπραντ ότι φοβόμουν πως θα έβαζα τα κλάματα» δήλωσε η Τζολί, η οποία παρουσίασε τον νικητή στην κατηγορία καλύτερης ανδρικής ερμηνείας.

Η Τζολί έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο από το Σαράγεβο, γυρίζοντας εκεί ορισμένες σκηνές της ταινίας «In the Land of Blood and Honey» που θα προβληθεί τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για μία ιστορία αγάπης μεταξύ ενός Σέρβου και μίας μουσουλμάνας.


Αρχικά, το υπουργείο Πολιτισμού της Βοσνίας είχε απαγορεύσει στην Τζολί να προχωρήσει στα γυρίσματα, υπό το φόβο ότι η ταινία θα προσβάλει την τιμή των γυναικών που έπεσαν θύματα κακοποίησης κατά τον πόλεμο του 1992-95.


Αργότερα, ωστόσο, η Βοσνία έδωσε την έγκριση και η ταινία ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα προβλήματα. 


http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231122398

«Mνημεία» οι αιωνόβιοι πλάτανοι της Θεσσαλονίκης


«Ταυτότητα» θα αποκτήσουν σύντομα οι γιγάντιοι, υπεραιωνόβιοι, πλάτανοι που βρίσκονται στην πλατεία Λευκού Πύργου και στην πλατεία Ναυαρίνου καθώς και τα δέντρα της Λεωφόρου Νίκης, στη Θεσσαλονίκη.

Όλα θα ενταχθούν στο μητρώο μνημειακών δέντρων που θα δημιουργήσει η διοίκηση του κεντρικού δήμου.


Ο μεγάλος πλάτανος που βρίσκεται απέναντι από το Λευκό Πύργο συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής, ενώ περίπου ίδιας ηλικίας είναι και αυτός με τον στραβό κορμό στην πλατεία Ναυαρίνου.


Στο σύνολό τους, τα δέντρα αυτά χαρακτηρίζονται ως μνημειακά και πρόκειται να πάρουν θέση στο μητρώο που δημιουργεί ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ αλλά και το Σύλλογο Γεωπόνων Μακεδονίας - Θράκης.


Πρόσφατα συστάθηκε στο δήμο Θεσσαλονίκης ομάδα εργασίας που έχει ως στόχο την καταγραφή των δέντρων αυτών και την προστασία τους. 

http://www.zougla.gr/

Ερωτεύτηκε τον...πυροσβέστη της!


Μια νεαρή Βρετανίδα έβαλε φωτιά κατά λάθος στο σπίτι της αλλά και στην καρδιά ενός …πυροσβέστη! Όλα ξεκίνησαν όταν η κοπέλα πήγε να τηγανίσει πατάτες και ξέχασε την φριτέζα ανοιχτή!

Στο σπίτι της προκλήθηκε πυρκαγιά και η νεαρή εγκλωβίστηκε μέσα, χωρίς να μπορεί να διαφύγει από κάπου. Οι γείτονες που είδαν τις φλόγες ειδοποίησαν την πυροσβεστική και τότε εμφανίστηκε  ο πυροσβέστης «ήρωας», ο οποίος  μπήκε στο σπίτι και έβγαλε την κοπέλα μέσα από τις φλόγες!

Μπορεί οι φλόγες από το σπίτι να έσβησαν ωστόσο η φλόγα στην καρδιά των δύο νέων φούντωσε!!! Με τις πρώτες ματιές που αντάλλαξαν βρήκαν ο ένας στον άλλον αυτό που έψαχναν χρόνια!!! Οι δύο νεαροί από εκείνη τη στιγμή ζουν μαζί και είναι ευτυχισμένοι!!!

http://www.star.gr/perierga/101572

Πώς να πλοηγηθείτε γρηγορότερα στην Google


Page Speed Service: Έτσι ονομάζεται η νέα υπηρεσία της Google, που δημιούργησαν οι προγραμματιστές της εταιρίας.

Στόχος η γρηγορότερη ταχύτητα πλοήγησης, που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να σερφάρει σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα επιθυμεί, πολύ πιο γρήγορα από πριν.

Αυτό που κάνει η συγκεκριμένη υπηρεσία, είναι να αναπρογραμματίζει την ιστοσελίδα, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται αμεσότερα στις εντολές που της δίνει ο χρήστης.

Προς το παρόν πάντως η υπηρεσία page speed service, βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή, επιτυγχάνοντας καλύτερο σερφάρισμα στο διαδίκτυο, της τάξεως του 25-60%.

http://www.star.gr/media/101574

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ..ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



                                                                                                                         Αθήνα, 29 /7/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, έπειτα από το θάνατο του Προέδρου του και Ιδρυτή του Ιδρύματος, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011, και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

- Μετά τον θάνατο του Προέδρου του και Ιδρυτή του Ιδρύματος υιοθέτησε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Πέραν της υπόστασής του ως κορυφαίου, παγκόσμια, καλλιτεχνικού δημιουργού, ως μεγάλου Κυπρίου και Έλληνα, ο Μιχάλης Κακογιάννης ήταν για εμάς φίλος ή συγγενής αγαπημένος, η αρχή, η ψυχή και ο καθοδηγητής της πορείας του Ιδρύματος.   Εμείς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και το Ίδρυμά του, εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για το θάνατό του και την αποφασιστικότητά μας, ως καθημερινό φόρο τιμής στη μνήμη του, να συνεχίσει το Ίδρυμά του στο δρόμο που εκείνος μας έδειξε και που εκείνος θα ήθελε, ως φορέας καλλιτεχνικής δημιουργίας και τόπος συνάντησης τέχνης και κοινωνίας, πάντα με τις πόρτες του ανοιχτές και πάντα γεμάτο δραστηριότητα και ζωή.

- Η Γιαννούλλα Κακογιάννη - Wakefield διαβίβασε, με παράκληση να δημοσιοποιηθεί, τις θερμές της ευχαριστίες τόσο στην Ξένια Καλδάρα, υπεύθυνη της καθημερινής λειτουργίας του Ιδρύματος, όσο και σε όλους τους άλλους συνεργάτες και εργαζόμενους του Ιδρύματος, για την προσφορά τους στο Ίδρυμα αλλά και για τη στήριξή τους, τόσο στον Μιχάλη Κακογιάννη έως το τέλος της ζωής του όσο και στους οικείους του.


- Εξέλεξε σε πλήρωση της κενωθείσας θέσης τον Γεώργιο Μηνούδη, και ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Γιαννούλλα Κακογιάννη – Wakefield, Πρόεδρος
Μεταξία Τσιρτάβη (Ξένια Καλδάρα), Αντιπρόεδρος 



Βασίλης Δεληκατερίνης, Ταμίας
Γεώργιος Μηνούδης, Γραμματέας
Γεώργιος Γιωργής, Μέλος
Αμάντα Κακογιάννη, Μέλος
Παναγιώτης Κακογιάννης, Μέλος

Η κυρία Καλδάρα συνεχίζει να είναι υπεύθυνη για την καθημερινή λειτουργία του Ιδρύματος, με τον τίτλο της Γενικής Διευθύντριας


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

«Βασίλισσα» στη μικρή οθόνη η Εύα Λάσκαρη


Είναι μία από τις πιο σέξι Ελληνίδες αλλά και από τους πλέον… πολυπράγμονες ανθρώπους αφού μετά από μοντέλο, DJ και ηθοποιός στο σανίδι, η Εύα Λάσκαρη ετοιμάζεται και για βασικό ρόλο σε καθημερινό σίριαλ από Σεπτέμβριο!

Όπως αναφέρει η Espresso, το σέξι μοντέλο έχει ήδη κλείσει τη συμμετοχή της στην καθημερινή σειρά «Βασιλιάδες» του Mega!

«Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Θα συμμετάσχω στην καθημερινή κωμωδία του Mega “Βασιλιάδες”. Θα υποδύομαι την Τατιάνα, η οποία είναι μοντέλο και κολλητή της Ζέτας Δούκα. Είμαι τυχερή που με βοηθάει μία τόσο αξιόλογη ηθοποιός. Είναι η πρώτη φορά που έχω βασικό ρόλο και όχι guest» τονίζει περιχαρής η ίδια!

http://www.star.gr/media/101490

1.600 χιλιόμετρα σε 35 ημέρες


Ενα φίδι τους δάγκωσε στο πόδι, μια αρκούδα είχε περάσει λίγο πριν από το δρόμο τους, ζαρκάδια, αγριογούρουνα, αλεπούδες, λαγοί, αετοί και όρνια ξετρύπωναν στο διάβα τους, στο χωριό Καρυά Πελοποννήσου είδαν ένα είδος σκαθαριού που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, εμετοί, διάρροιες και αφυδάτωση δεν τους φρέναραν.

Παστέλία, σοκολάτες και μπισκότα τούς ενίσχυαν με ενέργεια. Χάλασαν από τρία ζευγάρια αθλητικά παπούτσια ο καθένας, μια σκηνή που ξεκουράζονταν έσπασε από τον αέρα στον Ολυμπο, δύο ζευγάρια μπατόν (μπαστούνια πεζοπορίας) καταστράφηκαν.
Παρ' όλα αυτά μέσα από όρη και λαγκάδια διέτρεξαν απόσταση 1.609 χιλιομέτρων και 67.500 μέτρων συνολικής ανάβασης -καθημερινά διένυαν απόσταση 60 χιλιομέτρων και κάλυπταν ανάβαση 2.500 μέτρων- διασχίζοντας το ελληνικό τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4. Ο Λουκάς Πρατίλας και ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου ξεκίνησαν την 21η Ιουνίου από τη Φλώρινα και έφτασαν στην παραλία του Κάτω Ζάκρου της Κρήτης για να συγκεντρώσουν χρήματα για την «Αλκυόνη», το νοσοκομείο άγριων ζώων της Πάρου, και για τη νέα οικολογική οργάνωση «The Black Fish», που σκοπό έχει ακτιβιστικές ενέργειες για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Ευρώπης.
Αθλος της ανθρώπινης θέλησης
Οι δύο δρομείς μεγάλων αποστάσεων κατάφεραν την πρώτη διάσχιση μιας τεράστιας απόστασης, μας λέει ο Στέλιος Γκέκας, διαχειριστής του «Ε4 Charity Challence». Οι διασχίσεις αυτές δεν μπορούν απλά να θεωρηθούν αθλητικά επιτεύγματα αλλά επιτεύγματα της ανθρώπινης θέλησης. Σε αυτές τις προσπάθειες οι δοκιμασίες, σωματικές και ψυχικές, είναι πολύ σοβαρές. Αναδεικνύουν την εμπειρία, τη μακροχρόνια υποδομή απαιτώντας το μέγιστο της φυσικής και πνευματικής τους αντοχής. Η αντοχή στη σωματική και πνευματική καταπόνηση είναι ικανότητα για πολύ λίγους αθλητές.
Ο Λουκάς Πρατίλας ένας έμπειρος και καταξιωμένος ορειβάτης, κατέχει το ρεκόρ της υψηλότερης ελληνικής κατάβασης με ορειβατικά σκι από υψόμετρο 7.000. Ζει και εργάζεται στη Λαμία. Ο ίδιος μας περιγράφει την εμπειρία του:"Τουλάχιστον κάν'τε ένα χρόνο προπόνηση και δοκιμάστε του χρόνου το καλοκαίρι", ήταν μερικές από τις φράσεις των φίλων μας πριν από το εγχείρημα μας. Κόντρα όμως σε όλα αυτά, εμείς νιώθαμε πως ol μεγάλες δυσκολίες είναι που μας έλκουν περισσότερο. Στο εξωτερικό γίνονται τέτοιες διασχίσεις. Γιατί όχι και εδώ; Ακόμα και αν δεν τα καταφέρναμε, τουλάχιστον θα είχαμε προσπαθήσει. Το είχαμε πιστέψει μέσα μας. Ξεκινώντας στις 21 Ιουνίου νιώθαμε ευτυχισμένοι που σταθήκαμε στην εκκίνηση αλλά και περίεργοι για το πόσο μακριά θα καταφέρναμε να φτάσουμε. Σύντομα ήρθαν τα πρώτα εμπόδια με το μονοπάτι να έχει σχεδόν κλείσει. Εγώ να προσπαθώ να περάσω ανάμεσα σε δίμετρες φτέρες και πεσμένα δέντρα και ο Δημήτρης να με ακολουθεί ακουστικά, καθώς η βλάστηση δεν του επέτρεπε να με βλέπει. Περνώντας το όρος Κόζίακας ήρθε ένα ακόμα συμβάν. Ενα φίδι τσίμπησε τον Δημήτρη στο πόδι. Χρόνια όμως φυσιολάτρης αναγνώρισε το είδος του και ότι δεν ήταν δηλητηριώδες. Πλησιάζοντας τα Μετέωρα άρχισαν και τα προβλήματα στα πόδια από τα πολλά χιλιόμετρα. Πρήστηκαν τα καλάμια μου και μέχρι το Καρπενήσι ήμουν έτοιμος να εγκαταλείψω. Εκεί η παρότρυνση του Δημήτρη και των φίλων που ήρθαν να μας συναντήσουν ήταν καθοριστική. Συνέχισα και σύντομα ο τραυματισμός ξεπεράστηκε». Ο Λουκάς θυμάται την κρητική φιλοξενία: «Σε ένα χωριό σταματήσαμε να πιούμε νερό από ένα λάστιχο με το οποίο πότιζαν τον κήπο ενός σπιτιού. Οταν η γιαγιά που έμενε στο σπίτι άκουσε πως τρέχαμε, μας έφερε καρπούζι να δροσιστούμε. Οση ώρα το τρώγαμε μας φίλεψε με παξιμάδια, κουλουράκια, ελιές αποθέματα για τις επόμενες μέρες. Στο τέλος είπε: "Αν σας ρωτήσουν, θα πείτε πως μια γριά στο χωριό μας έδωσε νερό και τίποτε άλλο". Παρά την κούραση και την ταλαιπωρία μπορώ να πω πως αξίζει να γνωρίσεις την Ελλάδα για τις ομορφιές της αλλά και για τους ανθρώπους της!».
«Μαγευτική η ελληνική φύση» 

περισσότερα http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=297781

Τι θα κάνει τον χειμώνα η Κατερίνα;

Η Κατερίνα Παπουτσάκη θα είναι «Δούλα» και κυρά τον ερχόμενο χειμώνα. Η ηθοποιός έκλεισε να παίξει στην παράσταση «Δούλες» του Ζαν Ζενέ σε σκηνοθεσία της Έφης Μουρίκη.

Οι δυο κυρίες είχαν συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν και αποφάσισαν να το ξαναεπαναλάβουν.


Η ηθοποιός αυτή την περίοδο κάνει διακοπές και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει τις πρόβες για να είναι έτοιμη για τον ρόλο της. Η Κατερίνα είναι ενθουσιασμένη που θα παίξει σε αυτή την παράσταση και είναι έτοιμη να δώσει τον καλύτερο εαυτό της. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=356527

Οι κοιλιακοί του Δημήτρη

Ο Δημήτρης Βλάχος ανήκει στην κατηγορία των ανδρών που φροντίζουν την εξωτερική τους εμφάνιση.

Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε τους six-pack κοιλιακούς του που αναστατώνουν κάθε γυναίκα; Ποιο είναι όμως αυτό το μυστικό;


Ως πρώην αθλητής του στίβου, ο παρουσιαστής έχει στο DNA την πειθαρχεία και τη γυμναστική. Αποφεύγει το junk food ενώ πηγαίνει για προπόνηση καθημερινά.


Πηγή: Εγώ 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=356528

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Στίβος: Πρωτιά για την Παπαχρήστου


Το «άστρο» της Βούλας Παπαχρήστου έλαμψε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Η αθλήτρια της ΑΕΚ στον τελικό του τριπλούν έκανε άλμα στα 14.56μ. και κατέλαβε την πρώτη θέση, πιάνοντας παράλληλα με την επίδοσή της, το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Νταεγού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άλμα της νεαρής αθλήτριας ήταν κατά ένα εκατοστό καλύτερο από αυτό της Πανέττα, που κατετάγη δεύτερη με 14.55μ.

Μετά το τέλος του τελικού η Παπαχρήστου δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη με την επίδοση. Έκανα αυτό που μου ζήτησε ο προπονητής μου μετά τα 14,40 μ.. Αποφασίσαμε μετά το 14.55 να βγω από τον αγώνα, γιατί δεν υπήρχε λόγος να πιεστώ παραπάνω».


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=356408

Κλήρωση «λουκούμι» για την Εθνική μας, στο… χέρι της η πρόκριση


Η τύχη χαμογέλασε στην εθνική μας ομάδα, η οποία έτυχε ευνοϊκής κλήρωσης στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στην κλήρωση, που διεξήχθη στη Μαρίνα ντα Γκλόρια του Ρίο Ντε Τζανέιρο, «έπεσε» στον 7ο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει τις Σλοβακία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Λετονία, Λιχτενστάιν.

Στην κληρωτίδα θα μπουν τα ονόματα 53 ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να διαμορφωθούν οι όμιλοι, μέσω των οποίων θα προκύψουν οι 13 εκπρόσωποι της «γηραιάς ηπείρου» στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.
Εισιτήριο συμμετοχής στην τελική φάση θα εξασφαλίσουν οι εννέα πρώτοι των ομίλων, ενώ οι οκτώ καλύτερες δεύτερες ομάδες των γκρούπ, θα διεκδικήσουν σε διπλούς αγώνες τα υπόλοιπα τέσσερα εισιτήρια.
Οι αγώνες στην ευρωπαϊκή ζώνη θα αρχίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 και θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου 2013.
 Η κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου:
1ος όμιλος
Κροατία
Σερβία
Βέλγιο
Σκωτία
FYROM
Ουαλία

2ος όμιλος
Ιταλία
Δανία
Τσεχία
Βουλγαρία
Αρμενία
Μάλτα

3ος όμιλος
Γερμανία
Σουηδία
ΕΪΡΕ
Αυστρία
Φερόε Ν.
Καζακστάν

4ος όμιλος
Ολλανδία
Τουρκία
Ουγγαρία
Ρουμανία
Εσθονία
Ανδόρα

5ος όμιλος
Νορβηγία
Σλοβενία
Ελβετία
Αλβανία
Κύπρος
Ισλανδία

6ος όμιλος
Πορτογαλία
Ρωσία
Ισραήλ
Β. Ιρλανδία
Αζερμπαϊτζάν
Λουξεμβούργο

7ος όμιλος
ΕΛΛΑΔΑ
Σλοβακία
Βοσνία
Λιθουανία
Λετονία
Λιχτενστάιν

8ος όμιλος
Αγγλία
Μαυροβούνιο
Ουκρανία
Πολωνία
Μολδαβία
Σαν Μαρίνο

9ος όμιλος
Ισπανία
Γαλλία
Λευκορωσία
Γεωργία
Φινλανδία


περισσότερα   http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=356365

Θρίλερ στο Φλοίσβο


Σε τραγωδία λίγο έλειψε να εξελιχθεί η εκδρομή ναυτοπροσκόπων από το Φλοίσβο στην Αίγινα.

Περίπου στις 11:30, δύο από τα τέσσερα εκπαιδευτικά ιστιοπλοϊκά, στα οποία επέβαιναν οι ναυτοπρόσκοποι, ανατράπηκαν με αποτέλεσμα πολλά από τα παιδιά που μετείχαν στην εκδρομή να πέσουν στη θάλασσα.

Στο Λιμενικό σήμανε αμέσως συναγερμός και τρία σκάφη έφτασαν στην περιοχή, στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, για να μαζέψουν τους ναυαγούς.

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν την ανατροπή των σκαφών. 

http://www.star.gr/ellada_kosmos/101419

Κόλαση φωτιάς σε ολόκληρη τη χώρα - Ποιες περιοχές καίγονται



Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε για μια ακόμη φορά στην «καρδιά» του καλοκαιριού. Οι ισχυροί άνεμοι και το γεγονός ότι οι πτήσεις των πυροσβεστικών αεροσκαφών σταματούν μόλις πέσει το φως της μέρας καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής.

Πιο συγκεκριμένα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Λαμία και Ρέθυμνο βρίσκονται στο έλεος της φωτιάς, η οποία κατακαίει ό,τι βρει στο πέρασμά της.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε στη 1 το μεσημέρι στην περιοχή Σκριπερό της Κέρκυρας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης, ενώ (τουλάχιστον επί του παρόντος) δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Στο νησί των Φαιάκων όπου η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει εκτάσεις επιχειρούσαν μέχρι να δύσει ο ήλιος 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο ενώ τις προσπάθειες συνεχίζουν επτά οχήματα με 25 άνδρες και πεζοπόρο τμήμα 8 ατόμων. Για λόγους ασφαλείας η ΔΕΗ έχει διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Β. Κέρκυρας.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί και σε δασική έκταση στην περιοχή Ρατζακλί στην Κεφαλονιά. Οκτώ πυροσβέστες, τέσσερα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα βρέθηκαν επί τόπου στην περιοχή, ενώ ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη πραγματοποίησαν υδάτινες ρίψεις.

12 άνδρες με έξι οχήματα και ένα ελικόπτερο δίνουν μάχη με τις φλόγες σε δασική εκταση στη θέση Καταλούπου στο Μαχαιράδο Ζακύνθου. Ευτυχώς αργά το απόγευμα κατόρθωσαν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αντίθετα η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην θέση Αγριελιά της Λαμίας με τις πύρινες γλώσσες να κατακαίουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Στο σημείο επιχειρούν τώρα 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο, ενώ νωρίτερα βοηθούσαν στην πυρόσβεση και 3 αεροσκάφη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, καίγονται ελιές και χαμηλή βλάστηση, χωρίς ευτυχώς να απειλούνται σπίτια.

Εν τω μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από το βράδυ της Πέμπτης ορεινή περιοχή στο Ρέθυμνο και απείλησε να κάψει χωριά. Το πρωί του Σαββάτου, η φωτιά περιορίστηκε σε μία χαράδρα στην περιοχή Σαχτούρια. Οι κάτοικοι έδωσαν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης έγιναν στάχτη, ενώ δεκάδες ζώα βρήκαν φρικτό θάνατο.

Σημειώνεται ότι για την Κυριακή 31/07 υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ανατολικό και βόρειο Αιγαίο.  


http://www.star.gr/ellada_kosmos/101439

«Στο βάθρο το καταλάβαμε!»

Η Αντιγόνη Ρούμπεση συνδέει απευθείας το gazzetta.gr με το ξενοδοχείο της Εθνικής ομάδας πόλο στη Σαγκάη και περιγράφει τις συγκινητικές στιγμές που έζησαν τα 13 «χρυσά» κορίτσια του Γιώργου Μορφέση.
 

περισσότερα  στοhttp://www.gazzetta.gr/category/main/sport/polo

Θρίαμβος Μοσχάτου: Προπονητής ο Μαλτίδης!

Ο Ανέστης Μαλτίδης θα καθοδηγεί το ανδρικό τμήμα την επόμενη χρονιά!

Ο Ανέστης Μαλτίδης έχει συμφωνήσει με τους ανθρώπους του τμήματος βόλεϊ την καθοδήγηση της συγκεκριμένης ομάδας στον προσεχή… μαραθώνιο της Β’ Εθνικής! Ο έμπειρος πρώην κόουτς του Α.Ο Ορεστιάδας, της γυναικείας ομάδας της Α.Ε Αγίας Παρασκευής και της Α.Ε Αμπελοκήπων, έχει, ήδη, αντικαταστήσει τον Κυριάκο Γρηγορακάκη στην συγκεκριμένη θέση! 



http://www.athlisi.com

Θρίαμβος Μοσχάτου: Το νέο τμήμα!

Αυτό είναι το πλήρες όνομα της νέας ομάδας βόλεϊ, η οποία θα στεγάζεται στον Μοσχάτο!

Η έναρξη της συνεργασίας των ανθρώπων του Θριάμβου Χαϊδαρίου και αυτών του Α.Ο.Π Μοσχάτου, έχει συνοδευτεί με την ενοποίηση των δύο συγκροτημάτων σ’ ένα, εν όψει  του επόμενου Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας! Το όνομα, Θρίαμβος Μοσχάτου, είναι αυτό με το οποίο θα συμμετάσχει το συγκεκριμένο τμήμα, το οποίο θα διοικείται από τους αδερφούς, Κόντο, ενώ υπεύθυνοι της ομάδας θα είναι οι ιθύνοντες, Χαλβατζής, Διονάτος και Σπηλιόπουλος! Η ανδρική ομάδα βόλεϊ θα χρησιμοποιεί ως έδρα για τη διεξαγωγή των αγώνων της και των προπονήσεων της το γυμναστήριο του Μοσχάτου, το οποίο είναι εγκατεστημένο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος! 

http://www.athlisi.com

Κρήτη: Κόβουν αύριο το κεφαλοτυρί-γίγας...




Στα Ζωνιανά.
Την 4η Γιορτή Βοσκού & Τυριού οργανώνει στα Ζωνιανά αύριο Κυριακή από τις 6 το απόγευμα , ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
•Την παρουσίαση και κοπή του μεγαλύτερου κεφαλοτυριού του κόσμου. Για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκαν περίπου οκτώ τόνοι γάλα, η διάμετρος του είναι δύο μέτρα και το βάρος του αναμένεται να...
ξεπεράσει τον ένα τόνο. Η ζύγιση του, για την ολοκλήρωση του φακέλου που θα αποσταλεί στο βιβλίο Guinness World Records, θα γίνει
μπροστά στο κοινό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

•Γνωριμία με τοπικές γεύσεις από τις γυναίκες του χωριού και τη λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης

•Συναυλία με τους : Βασίλη Σκουλά, Γιώτα Νέγκα, Χάρη Νικηφόρο.

•Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Παρασύρη (ζωγράφος του Ψηλορείτη).


cretalive.gr
http://nonews-news.blogspot.com/

Seven Festival 2011 στην Κέρκυρα



Το «ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος» επιχειρεί αυτό το καλοκαίρι κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Κέρκυρας. Δέκα εξαιρετικά σχήματα, πάνω από πενήντα καλλιτέχνες, σε τρείς μέρες, σε ένα stage!


Διαβάστε περισσότερα από το corfupress.com εδώ



http://www.protothema.gr/

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Και το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο στα 100 καλύτερα του κόσμου


Μετά το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατετάγη στα 100 καλύτερα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κατάταξης (European Research Ranking).

Η κατάταξη γίνεται με δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και αφορά κυρίως χρηματοδοτούμενα προγράμματα (αριθμός ερευνητικών προγραμμάτων, ύψος ερευνητικών κονδυλίων, κ.λπ.).

Σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα αναφέρεί ότι σε μια δύσκολη περίοδο αμφισβήτησης του Δημόσιου Πανεπιστημίου, προχωράμε μπροστά, προάγοντας την έρευνα και προβάλλοντας επάξια τη χώρα μας στα Ευρωπαϊκά και στα Διεθνή δρώμενα.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/101320

Έσπασε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ η Κυριακοπούλου !

Το «άστρο» της Νικόλ Κυριακοπούλου έλαμψε στην πρώτη ημέρα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου, που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, καθώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έσπασε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, που ανήκε στην ίδια (4.60 μ. σε διεθνές μίτινγκ στη γαλλική πόλη Ρεμς).
Αρχικά η πρωταθλήτριά μας έκανε άλμα στα 4.62μ. όμως δεν σταμάτησε εκεί. Λίγα λεπτά αργότερα ο πήχης ανέβηκε στα 4.70μ., τα οποία η Κυριακοπούλου κατάφερε να ξεπεράσει, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.
«Ήταν κάτι που περίμενα, αλλά δεν έβγαινε. Από εδώ και πέρα προετοιμάζομαι για την Νταεγού, ώστε να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι μπήκα στον αγώνα στρεσαρισμένη, γιατί το πάλευα καιρό και δεν έβγαινε. Βγήκε όμως σήμερα και όλα πήγαν καλά», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=0&aid=355954

«Όνειρο τριών ετών που έγινε πραγματικότητα»


Πανευτυχής για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάη με την εθνική ομάδα πόλο των γυναικών εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Γιώργος Μορφέσης.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μετά το τέλος του τελικού της διοργάνωσης κόντρα στην «οικοδέσποινα» Κίνα (επικράτησε η ομάδα μας με 9-8) δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Είναι η πρώτη φορά που κατακτάμε το χρυσό μετάλλιο. Ένα όνειρο τριών ετών έγινε πραγματικότητα. Είμαστε τυχεροί και ευτυχισμένοι που το ζούμε, δεν γίνεται καλύτερα».

Από την πλευρά της η αρχηγός της ομάδας, η Κική Λιόση ανέφερε: «Δεν ξέρω τι να πω. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη το μέγεθος της επιτυχίας και μάλλον θα αργήσουμε να το κάνουμε. Το πιστεύαμε και το κατακτήσαμε, γιατί το θέλαμε πιο πολύ απ' όλους τους άλλους. Το γουστάραμε και το κάναμε».


Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις της Έλενας Κούβδου, η οποία χαρακτήρισε συλλογική επιτυχία την ανάδειξή της ως καλύτερη τερματοφύλακας της διοργάνωσης.
«Το βραβείο αυτό το μοιράζομαι με τις συμπαίκτριες μου, γιατί ο τερματοφύλακας δεν είναι μόνος του. Παίζει και η άμυνα. Τα είχαμε πει και πριν λίγες ημέρες, όταν δεν ξέραμε ακόμη ότι θα φθάναμε στην κορυφή του κόσμου. Η επιτυχία δεν είναι μόνο δική μου, είναι όλης της ομάδας. Το αφιερώνω στους γονείς μου και στους ανθρώπους που με στήριξαν και πίστεψαν σε μένα» είπε χαρακτηριστικά.

http://www.zougla.gr/

Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο σκηνοθέτη Μ.Κακογιάννη(update)


Ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία
Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του Μιχάλη Κακογιάννη αποχαιρέτησαν τον μεγάλο έλληνα σκηνοθέτη στο Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα...


Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Πεταλωτής και η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Σήμερα αποχαιρετούμε έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς του πλανήτη, έναν άνθρωπο που έσπασε τα σύνορα της χώρας και έφερε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του κόσμου, μέσα από το έργο του στον κινηματογράφο, στο θέατρο και την όπερα. Κινούμενος με τη δύναμη του Ζορμπά, που τον έκανε ταυτότητα του Έλληνα σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

«Φίλο» και «σοφό σύμβουλο», χαρακτήρισε τον εκλιπόντα, στον επικήδειο που εκφώνησε, η Λ. Μενδώνη και τόνισε: «Ο Μιχάλης Κακογιάννης διέθετε μία εκρηκτική ιδιοσυγκρασία, έναν πληθωρικό δυναμισμό, ένα μυαλό ανήσυχο και ανύστακτο, μία κοινωνική πολιτική και πολιτιστική ευαισθησία πρωτόγνωρη».

Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε: «Είχα τη μεγάλη τιμή να γνωρίσω από κοντά τον Μιχάλη Κακογιάννη. Σήμερα, τιμούμε έναν άνθρωπο, ο οποίος απλά μεγαλούργησε στον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά συνέβαλε πάρα πολύ και θα συνεισφέρει διαχρονικά στη διαμόρφωση της αισθητικής μας».

Στον Ιερό Ναό για να αποτίσουν φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη πήγαν και οι Ντόρα Μπακογιάννη, Βάσω Παπανδρέου, Γρηγόρης Ψαριανός, Μίκης Θεοδωράκης, Γρηγόρης Βαλτινός, Κάτια Δανδουλάκη, Μανούσος Μανουσάκης και Δημήτρης Παπαϊωάννου.


newsbeast 

http://sarotiko.blogspot.com/

Πρόκριση για τις Αρβανίτη-Τσιαρτσιάνη


Την πρόκρισή τους στον πρώτο γύρο του πολωνικού γκραν σλαμ μπιτς βόλεϊ πανηγύρισαν σήμερα οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη.
Το ελληνικό δίδυμο επικράτησε με 2-0 σετ (21-17, 24-22) των Ελβετίδων Χέιντριχ/ Φόρερ, κι έτσι κατέλαβαν την τρίτη θέση του ομίλου τους, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για την επόμενη φάση του τουρνουά. 

http://www.zougla.gr/

«Καθάρισε» την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Παίζοντας με ψυχή και πάθος ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της Βαλερένγκα στο «Ούλεβαλ», στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, «αγκαλιάζοντας» έτσι την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.
Ο Βιερίνια άνοιξε το σκορ για τον «δικέφαλο» του Βορρά στο 72’, ενώ ο Γκαρσία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διπλασίασε τα τέρματά της ομάδας του, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς, που θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα στην Τούμπα.
Ο αγώνας
Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του στην καινούργια αγωνιστική περίοδο, χωρίς να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων, έδειξε καλύτερος της νορβηγικής ομάδας, φανέρωσε την εμπειρία των παικτών του και με τακτική ελέγχου στο κέντρου του γηπέδου, δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα της Βαλερένγκα, πετυχαίνοντας τα δυο γκολ της νίκης του.
Στο 72' ο Λαζάρ κάνει θεαματική κούρσα, περνώντας τρεις παίκτες, μεταβίβασε την κατάλληλη στιγμή στον Βιεϊρίνια που μπήκε μετωπικά στην περιοχή της Βαλερένγκα και με πλασαριστό σουτ πέτυχε το 0-1. Το δεύτερο γκολ που απλοποίησε και την διαδικασία της πρόκρισης σημειώθηκε στο 90'+. Ο Πάμπλο Γκαρσία με ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στην γωνία της εστίας του Χίρσφελντ, κάνοντας το 0-2 για τον ΠΑΟΚ. 

περισσότερα http://www.zougla.gr/

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Στήριξη Σεβαστή σε Κεντέρη-Θάνου

Εξέπληξαν τους πάντες στο δικαστήριο οι αποκαλύψεις του προέδρου του ΣΕΓΑΣ

Με έκπληξη παρακολουθούσαν οι δικαστές και ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, να περιγράφει σκηνές από το παρασκήνιο που συνδέονται με την υπόθεση του τροχαίου το οποίο φέρονται ότι είχαν οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το καλοκαίρι του 2004.

«Οι αθλητές πήγαν σε Ολυμπιακό Νοσοκομείο και άρα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) μπορούσε να τους ελέγξει αν ήθελε και να τους υποβάλει σε έλεγχο ντόπινγκ. Αν όμως τους έπαιρναν δείγμα και ήταν αρνητικό, τότε το πρόβλημα θα το είχε η ΔΟΕ», κατέθεσε ο κ. Σεβαστής , ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι οι δύο κατηγορούμενοι αθλητές δεν είχαν λόγο να σκηνοθετήσουν το τροχαίο ατύχημα.


περισσότερα  http://www.newsbeast.gr/