Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ψάχνουν ταλέντα στο Μοσχάτο


Ποδοσφαιρικό καμπ θα διοργανώσει το Μοσχάτο από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου.
Οι άνθρωποι της ομάδας των νοτίων προαστίων, θα εστιάσουν την προσοχή τους σε ποδοσφαιριστές που διαθέτουν το ταλέντο ώστε να τους εντάξουν στο δυναμικό τους, επενδύοντας στο ποδοσφαιρικό τους μέλλον.
Από κει και πέρα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση της διοίκησης με τον προπονητή Αντώνη Δημητρίου, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους, για έναν ακόμη χρόνο.
http://www.onsports.gr/

Ξεκινά ο καθαρισμός των βυθών

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των δράσεων για τον καθαρισμό παραλιών, δασών, πάρκων και γειτονιών σε όλη την Ελλάδα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αγκαλιάζει και διοργανώνει για πρώτη φορά μια αντίστοιχη δράση για τους καθαρισμούς των βυθών, επισημαίνοντας τη σημασία της προστασίας τους, αλλά και αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά των αυτοδυτών στη φύλαξη και προστασία του υποθαλάσσιου περιβάλλοντός μας.

Το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τις σχολές κατάδυσης όλης της χώρας, δίνει ραντεβού για την καταδυτική «βουτιά» εθελοντικής δράσης την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 12:00 μ.μ. στον Άλιμο, στην παραλία δίπλα στις πρώην εγκαταστάσεις του κέντρου «Φαντασία».

Το αστικό θαλάσσιο μέτωπο του Αλίμου επιλέχτηκε, καθώς είναι επιβεβαρυμμένο περιβαλλοντικά, είναι εύκολα προσβάσιμο ακόμα και με τραμ, ενώ αποτελεί τμήμα του σχεδίου ανάπλασης αστικών θαλάσσιων μετώπων για την Αττική.

Το έργο ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, με την κατεδάφιση του εγκαταλελειμμένου κέντρου «Φαντασία». Τώρα εξελίσσονται σε αυτό οι εργασίες ανάπλασης για την άμεση απόδοση μιας ελεύθερης ποιοτικής παραλίας στους Αθηναίους.



http://www.zougla.gr/

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη παράνομων μεταναστών της Ευρώπης»


Ο υπουργός  Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε από την Κέρκυρα όπου συμμετείχε στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη παράνομων μεταναστών της Ευρώπης»
Ο υπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους μετανάστες:

«Στη Ελλάδα θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου και εκείνοι που έχουν άδεια νόμιμης εργασίας και παραμονής στη χώρα μας. Κανείς άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση. Σε αυτήν την κατεύθυνση είμαστε απολύτως αποφασισμένοι».

Ο Χρήστος Παπουτσής κάλεσε την Ε.Ε. να υποστηρίξει τα κράτη-μέλη που βρίσκονται στα εξωτερικά της σύνορα και όχι να «τα τιμωρεί», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει κάθε πρόταση που ενισχύει το Σέγκεν και ταυτόχρονα απορρίπτει κάθε σκέψη που ανατρέπει το Κοινοτικό Κεκτημένο. Το κεκτημένο Σέγκεν προβλέπει ενδυνάμωση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., συνεπώς εκεί πρέπει να δοθεί το βάρος για την αντιμετώπιση τυχόν ελλείψεων και όχι την «τιμωρία» των κρατών- μελών που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα» πρόσθεσε.

Στην ομιλία του, ο υπ. Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση για αναθεώρηση του «Δουβλίνο ΙΙ», στην κατεύθυνση της προσωρινής αναστολής των μεταφορών ύστερα από αίτηση του επιβεβαρυμμένου κράτους-μέλους και της κατάργησης ή κατ΄ ελάχιστον της τροποποίησης του κριτηρίου της πρώτης παράνομης εισόδου.

Ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε τη δημιουργία ενός δεσμευτικού συστήματος αναλογικής κατανομής προσφύγων ή ευάλωτων ομάδων (ανεξαρτήτως αναγνώρισης καθεστώτος διεθνούς προστασίας), με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η οικονομική δυνατότητα και ο πληθυσμός.

Αναφερόμενος στο κύμα μετανάστευσης από τις χώρες της Β. Αφρικής λόγω των τρεχουσών εξελίξεων , ανέπτυξε τις πολιτικές για την πρόοδο, την ειρήνη και την ευημερία στη Μεσόγειο.

«Η ελληνική κυβέρνηση συζητά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την σφαιρική προσέγγιση της μετανάστευσης ως ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο στις σχέσεις της Ε.Ε. με τις τρίτες χώρες. Και μάλιστα μπορούμε να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση των γεωγραφικών προτεραιοτήτων μετά την αλλαγή του τοπίου στην Β. Αφρική.

Υποστηρίζουμε θερμά τον ουσιαστικό διάλογο με τις χώρες της Ν. Μεσογείου, για τη σύναψη εταιρικών συμπράξεων κινητικότητας με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με βάση την αρχή της αιρεσιμότητας. Και μάλιστα υποστηρίζουμε ότι αυτή η αρχή θα πρέπει να είναι οριζόντια και να διαπνέει το σύνολο των σχέσεων Ε.Ε. με τις τρίτες χώρες και όχι μόνο με τις χώρες Β. Αφρικής» επεσήμανε.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι ήρθε η ώρα να φέρουμε στο προσκήνιο την ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη της Μεσογείου, την ευημερία της περιοχής την επικράτηση της ειρήνης την προστασία του περιβάλλοντος. Το γεγονός αυτό θα είναι ζωογόνο για την Ε.Ε. και για όλα τα κράτη της Μεσογείου. Καθώς θα δημιουργηθούν, νέες οικονομίες νέες θέσεις απασχόληση» πρόσθεσε.

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Πληθυσμού, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Υποεπιτροπής Μετανάστευσης θα διεξάγονται σήμερα και αύριο, Πέμπτη 2 Ιουνίου, στο νησί.

Η ατζέντα των θεμάτων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αθρόα προσέλευση παράνομων μεταναστών, αιτούντων άσυλο και προσφύγων στα νότια παράλια της Ευρώπης, την αναχαίτιση και διάσωση στη θάλασσα αιτούντων άσυλο, προσφύγων και παράνομων μεταναστών, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών της υποεπιτροπής θα συζητηθεί το θέμα της εικόνας των μεταναστών, όπως αυτή προβάλλεται στις προεκλογικές εκστρατείες.

Στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης θα μετέχουν, πέραν των αξιωματούχων του Συμβουλίου της Ευρώπης και των εκπροσώπων των κρατών-μελών στη Συνέλευση του Συμβουλίου, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Παπουτσής, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Άννα Νταλάρα και ο κ. Κωνσταντίνος Βρεττός, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική συνέλευση, ενώ την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων η αντιπρόεδρος κα Ροδούλα Ζήση.



http://www.zougla.gr/

Κυριακή 11:00 με 18:00 ο ποδηλατικός γύρος της Αθήνας


Την ερχόμενη Κυριακή 5 του μήνα και για επτά ώρες η Αθήνα ανήκει στους... ποδηλατάδες. Απ' το Πάρκο Ελευθερίας ως το Φάληρο μια ειδική διαδρομή σηματοδοτημένη με κώνους “χαρίζεται” στους λάτρεις του ποδηλάτου.

Η διαδρομή:
11:00 - 15:00
Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής) - Βασιλέως Κωνσταντίνου - Βασιλίσσης Όλγας - Βασιλίσσης Αμαλίας – Λ. Συγγρού - παράδρομος Συγγρού - Εσπλανάδα - Πλατεία Νερού (Φάληρο).
15:00-18:00
Πλατεία Νερού (Φάληρο) - Εσπλανάδα - υπόγεια διάβαση Λεωφ. Συγγρού -παράδρομος Λ. Συγγρού - Μετρό Φιξ
Τα ποδήλατα θα κυκλοφορούν ελεύθερα στο μετρό και στο τμήμα της διαδρομής, όπου υπάρχουν λεωφορειολωρίδες και θα δοκιμαστεί έτσι η συνύπαρξη των ποδηλάτων με τα λεωφορεία.



http://www.newsit.gr/

3ο Σαββατοκύριακο στο εσωτερικό τουρνουά των Ακαδημιών της Ελευθερίας Μοσχάτου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ



           
                                                               ΒΑΘΜΟΙ        ΑΓΩΝΕΣ        ΝΙΚΕΣ    ΗΤΤΕΣ

                         
                 1.  ΠΟΣΕΙΔΩΝ           9                  5                  4               1
                 2.  ΗΦΑΙΣΤΟΣ           9                  5                  4               1
                 3.  ΔΙΑΣ                     9                  5                  4               1
                 4.  ΕΡΜΗΣ              8                  5                  3               2
                 5. ΗΡΑΚΛΗΣ             7                  5                 2               3
                 6.  ΚΡΟΝΟΣ            7                  5                 2               3
                 7.  ΑΡΗΣ                   6                  5                               4 
                 8.  ΑΠΟΛΛΩΝ            5                  5                 0              5 




ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ


                                                  ΒΑΘΜΟΙ        ΑΓΩΝΕΣ        ΝΙΚΕΣ     ΗΤΤΕΣ

        1. CHICAGO BULLS             6                     3                  3              0
        3. ORLANDO MAGIC            6                     4                  2              2
        2. UTAH JAZZ                       5                    3                  2              1
        4. BOSTON CELTICS           2                    2                  0              2
        5. L.A. LAKERS                   2                     2                  0              2



( Γεννηθέντες 1999, 2000, 2001, 2002+ )
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/5/2011
11:00 π.μ.ΔΙΑΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ
21    -22




12:00 π.μ.ΕΡΜΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ
24    -6




13:00 μ.μ.ΑΡΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ
22    -23
14:00 μ.μ.ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΚΡΟΝΟΣ17    -30
ΚΥΡΙΑΚΗ 15/5/2011
11:00 π.μ.ΔΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ
35    -7




12:00 π.μ.ΕΡΜΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ
22    -21




13:00 μ.μ.ΑΡΗΣ - ΚΡΟΝΟΣ
13    -27
14:00 μ.μ.ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ28    -24
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/5/2011
 11:00 π.μ.ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ:  - ΕΛ. ΒΟΛΕΣ







ΑΝΟΙΚΤΟ                          - ΔΙΠΟΝΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ
ΓΗΠΕΔΟ                          - ΤΡΙΠΟΝΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22/5/2011
11:00 π.μ.ΔΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ
28    -15




12:00 π.μ.ΕΡΜΗΣ - ΚΡΟΝΟΣ15 - 15,19 - 19,27 - 25




13:00 μ.μ.ΑΡΗΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ
19    -29
14:00 μ.μ.ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ25    -14
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/5/2011
11:00 π.μ.ΔΙΑΣ - ΚΡΟΝΟΣ
16    -12




11:30 π.μ.ΕΡΜΗΣ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ
4      -12




12:00 μ.μ.ΑΡΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ
20    -2
12:30 μ.μ.ΠΟΣΕΙΔΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ22    -12
ΚΥΡΙΑΚΗ  29/5/2011
11:00 π.μ.ΔΙΑΣ - ΕΡΜΗΣ

12    -10




12:00 π.μ.ΑΡΗΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ
25    -34




13:00 μ.μ.ΗΦΑΙΣΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ31    -17
14:00 μ.μ.ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΡΟΝΟΣ37    -28
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/6/2011
12:00 π.μ.ΕΡΜΗΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ






13:00 μ.μ.ΑΠΟΛΛΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ





14:00 μ.μ.ΗΦΑΙΣΤΟΣ - ΚΡΟΝΟΣ

14:30 μ.μ.ΔΙΑΣ - ΑΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ  5/6/2011
12:00 π.μ.ΔΙΑΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ






13:00 μ.μ.ΗΦΑΙΣΤΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ





14:00 μ.μ.ΑΠΟΛΛΩΝ - ΚΡΟΝΟΣ


14:30 μ.μ.ΑΡΗΣ - ΕΡΜΗΣ







http://eleftheriamoschatou.blogspot.com/.

ΣΕΓΑΣ: Έχει εισπραχθεί μόλις το 25% της επιχορήγησης


Ο ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποιεί ότι έχει εισπράξει από τη ΓΓΑ μόλις το 25% της φετινής επιχορήγησης που προβλέπεται, κάτι που κάνει δυσκολότερο το έργο του ως προς τις οφειλές και υποχρεώσεις του στους συντελεστές της δραστηριότηταςτου Αθλήματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
 
«Ο ΣΕΓΑΣ ενημερώνει τα Σωματεία μέλη του, τις Ενώσεις, τους Προπονητές, Αθλητές, Κριτές και άλλους φορείς της δύναμής του, ότι μέχρι σήμερα 31 Μαΐου 2011 έχει εισπράξει από την ΓΓΑ, έναντι τακτικής επιχορήγησης για το 2011 ύψους 7.350.000€, ποσό 1.837.500€, δηλαδή το 25%. Έτσι στο γενικότερο πρόβλημα των περικοπών προστίθεται και το πρόβλημα της σοβαρής υστέρησης στη ροή της χρηματοδότησης της Ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της, προς όλους τους παραπάνω συντελεστές της δραστηριότητας του Αθλήματος» αναφέρει η ανακοίνωση της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου».

http://www.enet.gr/

Οι Παγκόσμιεs Ημέρεs τού Ιουνίου

ΙΟΥΝΙΟΣ
04 Ιουνίου - Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών...05 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
08 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών
12 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας
14 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
14 Ιουνίου - Διεθνής Ημέρα των Weblogger
15 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων
15 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα
15 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας
17 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας
20 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
21 Ιουνίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
21 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Υδρογραφίας
22 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου
23 Ιουνίου - Ολυμπιακή Ημέρα
26 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους
26 Ιουνίου - Διεθνής Ημέρα κατά των Βασανιστηρίων
27 Ιουνίου - Διεθνής Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας



http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/s-s.html

Δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα νοσοκομεία


Μέρα κοινής δράσης των γιατρών η σημερινή

Δωρεάν θα είναι σήμερα η πρόσβαση σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, καθώς η 1η Ιουνίου είναι μέρα κοινής δράσης γιατρών, εργαζομένων στο ΕΣΥ, ασθενών, κοινωνικών φορέων, ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων.

Τη πρωτοβουλία πήρε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας σύμφωνα με την οποία «η δημόσια περίθαλψη αντιμετωπίζεται ως "περιττό βάρος" για το κράτος που πρέπει σταδιακά να μεταφερθεί στις πλάτες των πολιτών».

H Ομοσπονδία τονίζει ότι τα «κέντρα υγείας δεν είναι επιχειρήσεις» και οι «ασθενείς δεν είναι πελάτες που πρέπει να περάσουν από το ταμείο. Οι περικοπές στο ΕΣΥ κοστίζουν πολύ σοβαρά στην υγεία».
http://www.newsbeast.gr/

«Όχι» της Περιφέρειας στα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών


Άρης Γιαννακίδης: «Δεν θα κάνουμε την Περιφέρεια κρατητήριο ψυχών»

Το ομόφωνο «όχι» στα σχεδιαζόμενα κέντρα φύλαξης μεταναστών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης επανέλαβε στη συνεδρίαση της 30ης Μαΐου 2011, το Περιφερειακό Συμβούλιο, θέμα που συζητήθηκε προ ημερησίας διατάξεως μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.

«Η Περιφέρεια θα τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις του τόπου», δήλωσε επαναλαμβάνοντας το «όχι» στο εγχείρημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δημιουργήσει Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών στην Περιφέρεια μας, ο Άρης Γιαννακίδης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Τόνισε πως «στα μεγάλα ζητήματα διαβουλευόμαστε και συναποφασίζουμε», ενώ μίλησε για πρωτόγνωρη διαδικασία άμεσης δημοκρατίας. «Δεν θα ανεχτούμε άλλο κέντρο υποδοχής μεταναστών. Δεν θα κάνουμε την Περιφέρεια κρατητήριο ψυχών» ήταν το μήνυμα που μετέφερε.
πηγή: xanthipress
http://www.newsbeast.gr/

Γεμάτο κόσμο σήμερα το κέντρο της Αθήνας(δείτε φώτο)

Πολύς ο κόσμος των αγανακτησμένων και σήμερα,ίσως η μεγαλύτερη καθημερινή συγκέντρωση.

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η Αντιγόνη Ψυχράμη στο ”Ταξίδι” Bar, στο Γκάζι.Μαζί της η Ειρήνη και ο Αποστόλης Ψυχράμης


φωτο απο http://www.yupi.gr/

Οικογενειακή υπόθεση σήμερα Τρίτη 31 Μαϊου, στο stage του Bar«Ταξίδι», στο Γκάζι, καθώς θα τραγουδήσουν η Αντιγόνη Ψυχράμη και τα δύο της αδέλφια η Ειρήνη και ο Αποστόλης που ο κάθε ένας τους κάνει την δική του καριέρα!
Η  Eιρήνη & ο Αποστόλης Ψυχράμης με special guest την Αντιγόνη Ψυχράμη, έχουν δημιουργήσει  ένα πρόγραμμα που οι θεατές θα ευχαριστηθούν. Καθένα ένα από τα παιδιά με τη δική του πορεία και ιστορία, ενώνονται για μια ξεχωριστή εμφάνιση που θα συνδυάσει το καινούριο με το παλιό, το σύγχρονο με το ροκ, το ξένο με το ελληνικό.

Εμείς σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!

http://www.star.gr/civilization/93926/

Στέλνουν ηλεκτρονικά τα παράπονά τους... στον δήμαρχο

Τα παράπονά τους στον δήμαρχο στέλνουν… ηλεκτρονικά οι κάτοικοι των Τρικάλων, χάρη σε μια ειδική εφαρμογή διαχείρισης παραπόνων που φέρει την ονομασία «Δημοσθένης». Την ίδια ώρα, οι πολίτες της περιοχής ψηφίζουν μέσω του Διαδικτύου, στο πλαίσιο ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων, απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες στο Internet χάρη στο δίκτυο οπτικών ινών, περιμένουν το λεωφορείο σε έξυπνες στάσεις και σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους με τη χρήση κινητού τηλεφώνου σε συγκεκριμένες θέσεις.

Οι παραπάνω είναι λίγες μόνο από τις ψηφιακές εφαρμογές που έχει θέσει σε λειτουργία τα τελευταία οκτώ χρόνια η ομάδα του e-trikala, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το στέλεχός της, Οδυσσέας Ράπτης.

«Όλα ξεκίνησαν, όταν η ομάδα του γραφείου για το Ε.Π. ''Η Κοινωνία της Πληροφορίας'', δραστηριοποιήθηκε σε θέματα νέων τεχνολογιών, χαράζοντας την πορεία προς την ''ευρυζωνική συνείδηση'' και τη δημιουργία ''Ψηφιακού Δήμου''. Τον Ιούλιο του 2004 εντάχθηκε το πρώτο ψηφιακό έργο στον Δήμο Τρικκαίων, αυτό της δημιουργίας του portal του πολιτιστικού οργανισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το έργο αυτό αποτέλεσε, σύμφωνα με τον ίδιο, την αρχή ενός κύκλου έργων με τα οποία ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποίησε την κατά 100% χρηματοδότησή τους από το συγχρηματοδοτούμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» (Γ’ΚΠΣ). Τον Σεπτέμβριο του 2010, κατατέθηκαν 4 τεχνικά δελτία έργων στη μετεξέλιξη του παραπάνω επιχειρησιακού προγράμματος σε αυτό της «Ψηφιακής Σύγκλισης» (ΕΣΠΑ).

Στα περίπου έξι χρόνια που ο Δήμος Τρικκαίων, αναφέρει ο κ. Ράπτης, ασχολείται εντατικά με την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρέχουν αυτά τα προγράμματα, έχουν δημιουργηθεί υποδομές, έργα και συνθήκες στην πόλη των Τρικάλων, τα όποια προσφέρουν στον δήμο και τους δημότες αρχικά εθνική και παγκόσμια αναγνώριση αλλά και ψηφιακές εφαρμογές που διευκολύνουν την επαφή τους με τους φορείς, επιλύουν προβλήματα και διευκολύνουν την ενημέρωση μέσα από τη χρήση του Διαδικτύου.

Περνώντας τα χρόνια, συγκεντρώθηκε τεχνογνωσία, η οποία προέρχεται από τη διαχείριση 18 έργων ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εφαρμογές γεωπληροφοριακού ψηφιακού συστήματος GIS, εσωτερικής διαχείρισης εγγράφων - ενεργειών (ERP), διαχείρισης στόλου οχημάτων (fleet management), τηλεφροντίδας ασθενών και ηλικιωμένων, αλλά και ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.



(Ελπίζουμε να τα δούμε κάποια στιγμή  και στον δικό μας δήμο)  


http://www.zougla.gr/

Είναι 16 χρονών και ανεβαίνει... ψηλά!


Το Εβερεστ και τα υπόλοιπα έξι ψηλότερα βουνά του κόσμου ανέβηκε ο 16χρονος ορειβάτης

Ένας 16χρονος Βρετανός, ο Τζορτζ Άτκινσον, έγινε το νεότερο άτομο που έχει στο ενεργητικό του την κατάκτηση των επτά υψηλότερων κορυφών των πέντε ηπείρων, ανάμεσά τους και το Έβερεστ.
 
Τρεις ημέρες προτού κλείσει τα 17 του χρόνια, ο νεαρός Λονδρέζος έγινε ο νεότερος άνθρωπος του κόσμου που κατάφερε να ανέβει στα επτά ψηλότερα βουνά του κόσμου, γνωστά στον κόσμο των ορειβατών και σαν Seven Summits (Επτά Κορυφές)
Ο νεαρός ξεκίνησε σκαρφαλώνοντας το όρος Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία σε ηλικία μόλις 11 ετών, το 2007 κατέκτησε το όρος Ελμπρούζ της Ρωσίας και το 2008 την Πυραμίδα Κάστεντζ της Ινδονησίας και το όρος Ακονκάγκουα της Αργεντινής. Ακολούθησε το όρος Μακίνλεϊ στη βόρεια Αμερική και αργότερα το όρος Βίνσον στην Ανταρκτική, για να κλείσει θριαμβευτικά το κατόρθωμα του πριν από μερικές ώρες με την κατάκτηση της «Στέγης του Κόσμου», το Έβερεστ, στα 8.848 μέτρα.
«Τα κατάφερε. Έφτασε στην κορυφή, στις 8.15 ώρα Νεπάλ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν τον Τζορτζ να πετύχει το όνειρο του» έγραψε στο blog του η μητέρα του Πένι Άτκινσον, καταλήγοντας με χιούμορ: «Και τώρα κατεβάστε τον αμέσως με ασφάλεια!»
 
Ο νεαρός ορειβάτης πήρε το βραβείο από τα χέρια του Αμερικανού Τζόνι Κόλινσον, που είχε καταφέρει ένα παρόμοιο κατόρθωμα πέρσι, έχοντας συμπληρώσει τα 17 του χρόνια.

http://www.newsit.gr/

Πήγαν να τους κάψουν ζωντανούς μέσα σε τζαμί στην Καλλιθέα


Ένα ακόμη “χτύπημα” δέχθηκαν οι μετανάστες που μπήκαν στο στόχαστρο αγνώστων που επέλεξαν ένα αυτοσχέδιο τζαμί στην Καλλιθέα

Δέκα λεπτά μετά τις τέσσερις τα χαράματα οι άγνωστοι έσπασαν τη τζαμαρία του χώρου και πέταξαν μέσα εύφλεκτο υγρό. Έβαλαν φωτιά και έφυγαν.
Μέσα στο χώρο υπήρχαν όμως άτομα που μένουν εκεί τα βράδια. Ευτυχώς από το θόρυβο της τζαμαρίας που έσπαγε οι άνθρωποι που ήταν μέσα ξύπνησαν και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί και κινδυνεύσει η ζωή τους.

http://www.newsit.gr/

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ..ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ...ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΑΝΕΒΑ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΛΙΑ"

φωτο απο http://www.podilates.gr/

Η δράση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί απο το πάρκο Ελευθερίας,θα καταλήξει στο Παλαιό Φάληρο και σε αυτήν θα συμμετάσχουν οι δήμοι Παλαιού Φαλήρου,Παλλήνης,Καλλιθέας αλλά και ο δικό μας  δήμος(Μοσχάτου&Ταύρου)  


http://www.newsbeast.gr/

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Προστίθενται άλλα 161 δημοτικά σχολεία


Με απόφαση της Ε. Χριστοφιλοπούλου

Με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, προστίθενται 161 δημοτικά σχολεία Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος (ΕΑΕΠ), στα ήδη υπάρχοντα 800, που λειτούργησαν τη σχολική χρονιά 2010-2011. 

Στα επιπλέον σχολεία συμπεριλαμβάνονται και όσα νέα 12θέσια Δημοτικά πρόεκυψαν από τις συνενώσεις και πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις.
http://www.newsbeast.gr/

«Γιάννης Γάλλος» αγώνας αλμάτων στη Καλλιθέα 4/6


Το Σάββατο 4 Ιουνίου στο Δημοτικό στάδιο της Καλλιθέας «Γρ Λαμπράκης» η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά σε συνεργασία με τον ΦΣ Καλλιθέας και τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλλιθέας, διοργανώνουν αγώνες αλμάτων με την επωνυμία «Γιάννης Γάλλος» αφιερωμένους στη μνήμη του επί σειρά ετών Δημάρχου της Καλλιθέας.


Τα αγωνίσματα κατά ηλικιακή κατηγορία που θα είναι:




Παμπαίδων Β΄: Άλμα σε Μήκος – Άλμα σε Ύψος
Παγκορασίδων Β΄: Άλμα σε Μήκος –Άλμα σε Ύψος
Παμπαίδων Α΄: Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τριπλούν - Άλμα σε Ύψος – Άλμα επι Κοντώ
Παγκορασίδων Α΄: Άλμα σε Μήκος - Άλμα σε Ύψος - Άλμα επι Κοντώ
Παίδων : Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τριπλούν - Άλμα σε Ύψος – Άλμα επι Κοντώ
Κορασίδων: Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τριπλούν - Άλμα σε Ύψος – Άλμα επι Κοντώ
Εφήβων: Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τριπλούν - Άλμα σε Ύψος – Άλμα επι Κοντώ
Νεανίδων: Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τριπλούν - Άλμα σε Ύψος – Άλμα επι Κοντώ
Ανδρών: Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τριπλούν - Άλμα σε Ύψος – Άλμα επι Κοντώ
Γυναικών: Άλμα σε Μήκος – Άλμα Τριπλούν - Άλμα σε Ύψος – Άλμα επι Κοντώ

Φωτο  απο http://istorikesphotografies.blogspot.com
Οι  δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν στα γραφεία της Ε.Α.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ , fax 210 4834232 , το αργότερο μέχρι την Παρασκευή  27/5/2011.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι το παρακάτω
09:00     ΜΗΚΟΣ ΠΚΑ΄ Σκάμμα 1, ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΠΚΑ΄-ΚΟΡ-Ν–ΓΥΝ.
ΥΨΟΣ  ΠΠ Β΄- ΠΠ Α΄
09:30     ΜΗΚΟΣ  ΠΚΒ΄ Σκάμμα 2   
10:30     ΜΗΚΟΣ  ΠΠ Α΄ Σκάμμα 1, 
ΥΨΟΣ ΠΚ Β΄- ΠΚ Α΄
11:00     ΜΗΚΟΣ  ΠΚ Β΄ Σκάμμα  2 
12:00     ΤΡΙΠΛΟΥΝ Π – ΠΠ Α΄


16:00     ΜΗΚΟΣ Π–ΕΦ.-ΑΝΔΡΩΝ, ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΠΠ Α΄-Π–Ε–ΑΝΔΡ.
              ΥΨΟΣ ΚΟΡ- Ν –ΓΥΝ.
17:30     ΜΗΚΟΣ ΚΟΡ.- Ν - ΓΥΝ
18:00     ΥΨΟΣ Π – ΕΦΗΒ. - ΑΝΔΡΩΝ
19:00     ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΚΟΡ. – Ν – ΓΥΝ.    
20:00     ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΕΦΗΒ. – ΑΝΔΡΩΝ

http://www.segas.gr