Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου- Τρία Γιορτινά Σαββατοκύριακα -προσφορά για όλη την Οικογένεια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης- *etsi- OΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ @ MCF


Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, οι ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ/Metropolis και η Red Design Consultants διοργανώνουν από κοινού διήμερα γιορτής για τα παιδιά, που προσφέρονται και λειτουργούν και ως χώρος συνάντησης και διαλόγου για τους μεγάλους.

 Έτσι τα Σαββατοκύριακα 17-18 Δεκεμβρίου 20117-8  & 14-15 Ιανουαρίου 2012  το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης αλλάζει, συμμετέχει στις φετινές γιορτές και μαζί με τους συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων, τους παλιούς και νέους φίλους του και  πολύτιμους  συνεργάτες,  ανοίγει τις πόρτες του από το μεσημεράκι σε μικρούς και μεγάλους, σε όλη την ελληνική οικογένεια για να απολαύσει δημιουργικές, όμορφες ώρες ψυχαγωγίας με ένα ενιαίο εισιτήριο!

Τα προγράμματα και οι δράσεις ξεκινούν στις 11:00 το πρωί και ολοκληρώνονται αργά το απόγευμα. Στη διάρκειά τους, οι μικροί μας φίλοι, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν παραμύθια, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές και να συμμετάσχουν σε παιχνίδια και δράσεις  δημιουργικής απασχόλησης. Nα μάθουν Κουβανέζικους χορούς, κηπουρική για το σαλόνι, και μυστικά του υπολογιστή, πώς φτιάχνουν μια ταινία και να την απογειώνουν με μουσική, και μετά από ένα απολαυστικό μασάζ χεριών να επιδείξουν το ταλέντο τους στο καραόκε!

Την ίδια στιγμή, οι γονείς τους θα μπορούν να επιλέξουν να αγοράσουν έξυπνα και φτηνά δώρα όπως:
        μικρά έργα τέχνης από φοιτητές και τελειόφοιτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου
        ρούχα αλλά και κοσμήματα από νέους Έλληνες σχεδιαστές, σε ένα ειδικά οργανωμένο Μπαζάρ  

Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συζητήσεις και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις όπου νέοι επιχειρηματίες και νέοι δημιουργοί αφηγούνται τη δική τους μικρή προσωπική ιστορία.
Και όλα αυτά με ένα ενιαίο εισιτήριο 10€ για κάθε άτομο, που μπορεί να συνοδεύει και ένα παιδί δωρεάν!
Εισιτήριο για δύο ημέρες: 16€
Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης: www.mcf.gr
Επίσης, παρακολουθείστε τις δραστηριότητες στο twitter και το  facebook
http://twitter.com/#!/MCacoyannis_mcf

Συνοπτική παρουσίαση δραστηριοτήτων

Bazaar προσφοράς
·         Φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ  προσφέρουν μικρά έργα τους, σε εκπληκτική τιμή,  για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου, και κατασκευάζουν επιτόπου γούρια και εύχονται για ένα καλύτερο 2012!
Παραστάσεις
·         Μεγαλύτερος Θησαυρός του Κόσμου, από τον Λώτινο Ήλιο  (Κυριακές στις 12:00)
·         Οι ωραιότερες Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες  με τη  Σάσα Βούλγαρη  (Κυριακές στις 12:30)
·         Κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους από μέλη της Unima Ελλάς και τα έργα: Ζούγκλα  (Ανέμη, 18.12 στις 11.30)  Ένα Μαμούθ στον Υπολογιστή μου (Αγιούσαγια, 8.1.2012 & 15.1.2012 στις  11:30)
·         Το Μαγεμένο Πράσινο της Κυριακής Δοξαρά (Κάθε Σάββατο στις 17:00)

·         Ανοικτή Πρόβα Σύγχρονου Χορού:  work in progress  από τους κι όμΩς κινείται
Προβολές
·         Μικρό Αφιέρωμα με ταινίες των Monty Python  από τη New Star /
Ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο:
·         Ταινίες των Charlie Chaplin - Buster Keaton από το Studio Παράλληλο Κύκλωμα  /
·         Σινεάκ από την  PCV

Δημιουργική απασχόληση - Workshops για μεγάλους και μεγαλύτερους...
·         Film scoring - μουσική για κινηματογράφο- από την Άννα Στερεοπούλου
·         Πώς φτιάχνεις μια ταινία από τον Κυριάκο Χατζημιχαηλίδη και την T-short  
·         Γυμναστική & Χορός με τον  Κ. Αντωνάτο  
·         Christmas look make up for free από το The Body Shop
·         ...και το παλιό ρούχο φτιάχνεται καινούργιο
·         Μαθαίνω Κουβανέζικους  χορούς
·         Φυτώριο, ένας κήπος στο σαλόνι μας!
·         Το Γκράφιτι του 2012!
·         Καραόκε, για Κυριακάτικα μεσημέρια!


Πολυθέαμα "Σύγχρονα Αθηναϊκά Παραμύθια"

Ένα ολοκληρωμένο πολυθέαμα με τίτλο "Σύγχρονα Αθηναϊκά Παραμύθια", με λόγο, μουσική και χορό για παιδιά και εφήβους που βασίζεται στην ομώνυμη έκδοση των Μητροπολιτικών Ιστοριών.

Σε αυτό το πολυθέαμα,  23 καλλιτέχνες – ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, ακροβάτες, performer, τραγουδιστές, ενδυματολόγοι, σκηνογράφοι, video artists, δραματολόγοι – κάτω από τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Χάρη Αττώνη και του Φίλιππου Κανακάρη, ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Συγγραφείς: Λένα Βλασταρά, o κύριος Ιάκωβος, Στέργια Κάββαλου, Ηλίας Κολοκούρης, Γιώργος Κουτσουνάρης, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Δέσποινα Νικάνδρου, Γιάννης Πλιώτας, Ειρήνη Σουργιαδάκη, Κωνσταντίνα Τασσοπούλου
Σκηνοθετική και καλλιτεχνική επιμέλεια: Χάρης Αττώνης και Φίλιππος Κανακάρης
Δραματουργική Επεξεργασία: Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου
Κοστούμια: Χριστίνα Σκαρπέλη
Σκηνικά: Όλγα Ευαγγελίδου
Video: Σταύρος Πετρόπουλος, Αλέξανδρος Χατζής

Συμμετέχουν: Λάμπρος Αραπάκος, Χάρης Αττώνης, Ευγενία Γελεράκη, Αντώνης Γκρίτσης, Ευγενία Δελιαλή, Βίκυ Καλπάκα, Φίλιππος Κανακάρης, Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου, Νικολέττα Κοκκόρη, Ιωάννα Λέκκα, Δάφνη Λιανάκη, Νικόλας Μπράβος, Βιβή Νικολακοπούλου, Εβελίνα Νικολίζα, Μαρία Μαμούρη, Σοφία Πετροπούλου, Χάρης Φλέουρας, Αχιλλέας Χαρίσκος.

Fashion show

Νέοι σχεδιαστές μόδας – μέλη του  whitebox, μιας γνήσιας πολυσυλλεκτικής ομάδας σχεδιαστών- συμμετέχουν  σε ένα γιορταστικό  fashion show και παρουσιάζουν με έναν εναλλακτικό τρόπο τις ξεχωριστές δημιουργίες τους, τις οποίες και προσφέρουν σε χαμηλές τιμές. 


Οι  «Ιστορίες Δημιουργίας»  Μαθαίνω για την ελληνική επιχειρηματικότητα!

Το Forum ΑΓΟΡΑΙΔΕΩΝ και η εφημερίδα Metropolis σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (Hellenic Startups Association) αφηγούνται με ιδιαίτερη χαρά Ιστορίες Δημιουργίας, πρωταγωνιστές των οποίων είναι νέα πρόσωπα και ομάδες από την ακένωτη δεξαμενή της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Η αρχή γίνεται το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 με εκπροσώπους 3 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας. Αφηγούνται τις ιστορίες τους ο Θάνος Μακρής και ο Βαγγέλης Ρέκκας (από την εφαρμογή Historious και την εταιρεία iMellon), ο Ορέστης Τζανετής (από την εταιρεία i-kiosk) καθώς και ο Γιώργος Σπανουδάκης και ο Eric Parks (από την ομάδα gipht.me).

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, με εκπροσώπους της νέας γενιάς των επιχειρήσεων που αξιοποιούν τον πλούτο της ελληνικής φύσης. Αφηγητές αυτήν την φορά θα είναι η Μαρία Βλάχου (από την εταιρεία FEREIKOS-HELIX που δραστηριοποιείται στην αγορά των σαλιγκαριών), ο Σοφοκλής Παναγιώτου (από την Septem Μικροζυθοποιία) και ο Δημήτρης Τσίγκος (από την εταιρεία παραγωγής και διάθεσης γαλακτοκομικών προϊόντων).

Σημειώνεται ότι η είσοδος  των ενδιαφερομένων στις «Ιστορίες Δημιουργίας» θα γίνεται, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων,  μόνο με προσκλήσεις .


Υποστηρικτές προγράμματος - Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης:

The Body Shop
Unima Ελλάς
Τ-Short
Studio, Παράλληλο Κύκλωμα
NEW STAR
PCV
GNS GENESIS ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
Konstantinos
Playground Productions



Χορηγoί  Επικοινωνίας Προγράμματος - Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης:

Μega
BHMA FM 99.5
ΤΑ ΝΕΑ
 Το Ποντίκι
METROPOLIS     
Αθήνα 9,84         
Ως 3
ελculture.gr        
clickatlife.gr       
culturenow.gr
mediasoup.gr      
monopoli.gr     
 in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com
***

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Πληροφορίες – πώληση εισιτηρίων στο τηλ: 210-3418579 και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) καθημερινά Δευ – Παρ 11:00 – 14:00 και τα Σαββατοκύριακα (17-18 Δεκεμβρίου 2011, 7-8 & 14-15 Ιανουαρίου 2012) από τις 10:00 το πρωί.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου