Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011, στις 21:00- ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ- Μόλις επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη και μας προσκαλεί στο δικό του ταξίδι στη Μεσόγειο... «Από την Κύπρο και τη Μεσόγειο. Ένας Μουσικός Περίπλους»


  




Μόλις επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη, όπου μέσα   "από ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι, με ρυθμό θεατρικό και αγαπημένα τραγούδια, ο Δώρος Δημοσθένους κατάφερε να ενθουσιάσει και να γοητεύσει τους θεατές στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν, αφήνοντας τη μεσογειακή αύρα να αιωρείται πάνω από την πόλη του μήλου".  Με την καλοστημένη αυτή μουσική παράσταση ο Δώρος Δημοσθένους ξενάγησε το κοινό του στην Κύπρο, στην Ελλάδα και σε όλη την Μεσόγειο. Παράσταση στην οποία τώρα μας προσκαλεί να απολαύσουμε και στην Αθήνα, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 21:00 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.


Σ΄ ένα Μουσικό Περίπλου της Μεσογείου μας προσκαλεί ο Δώρος Δημοσθένους με τους συνεργάτες του Lamia Bedioui από την Τυνησία,  Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή από τη Θράκη,  Μάρθα Μαυροειδή κ.ά. Αποπλέουν από την Κύπρο και ταξιδεύουν σε άλλα λιμάνια και λαούς,  που μας ενώνουν η κοινή  μοίρα, οι καημοί και η ιστορία της Μεσογείου.

Ένας μελωδικός περίπλους με τραγούδια των λαών μιας θάλασσας που υπήρξε το κέντρο της ιστορίας και του παγκόσμιου πολιτισμού για πολλούς αιώνες.
Ο Δώρος Δημοσθένους ερμηνεύει τραγούδια δημοτικά, δημιουργήματα του λαού, αλλά και επωνύμων συνθετών, δίνοντας  έμφαση στα τραγούδια της Κύπρου, από το μεσαίωνα  και την αναγέννηση, μέχρι τις μέρες μας.

Παράλληλα,  κρίκοι συνδετικοί  ανάμεσα σε μελωδίες διαφορετικής προέλευσης είναι κείμενα, από συγγραφείς που επισκέφτηκαν τους διάφορους τόπους και από τη λαϊκή παράδοση, ή κείμενα γραμμένα ειδικά για τη συναυλία.

Στην παράσταση συμμετέχουν φιλικά η Lamia Bedioui από την Τυνησία, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή από τη Θράκη, η Μάρθα Μαυροειδή κ.ά.

Αφήγηση: ο ποιητής Λίνος Ιωαννίδης
Ενορχήστρωση: Νεοκλής Νεοφυτίδης

Η παράσταση πραγματοποιείται με την χορηγία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011, στις 21:00
ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ
«Από την Κύπρο και τη Μεσόγειο. Ένας Μουσικός Περίπλους»
Συμμετέχουν: Lamia Bedioui
                        Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή
                        Μάρθα Μαυροειδή


Αφήγηση: ο ποιητής Λίνος Ιωαννίδης
Ενορχήστρωση: Νεοκλής Νεοφυτίδης

Αίθουσα: Θέατρο
Τιμές εισιτηρίων 15€                   
                                10€ (Φοιτητικό/ μέλη Σωματείου Χορογράφων, (ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ), Σ.Ε.Η.,
                                    σπουδαστές δραματικών σχολών και χορού, κάτοχοι Κάρτας                                  Ανεργίας (ΟΑΕΔ), Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ), Ευρωπαϊκής Κάρτας                            Νέων, Κάρτας Πολιτισμού, ΑμΕΑ, άνω των  65 ετών )

***
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.
****
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline  

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου