Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

 

Ο Κηφισός εκπέμπει SOS

Του Γιώργου Κεραμιτζόγλου 04/06/2010 | 12:08 Τελευταία Ενημέρωση 12:08 04/06/2010
O Κηφισός είναι το τελευταίο «ζωντανό» ποτάμι του Λεκανοπεδίου. Η κοίτη του που απλώνεται σε έκταση 12.000 στρεμμάτων, διέρχεται μέσα από τουλάχιστον δέκα περιοχές της Αττικής, μεταξύ αυτών τη Ν. Ερυθραία, την Κηφισιά, τη Μεταμόρφωση, τη Λυκόβρυση και τη Ν. Φιλαδέλφεια. Δυστυχώς, η υποβάθμιση του Κηφισού και των παραχειμάρρων του τα τελευταία χρόνια, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ανοικτά περιβαλλοντικά μέτωπα του Λεκανοπεδίου. Τα σκουπίδια, οι εκχερσώσεις, οι καταπατήσεις, οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες και η μόλυνση των υδάτων του με βιομηχανικά απόβλητα, συνθέτουν την εικόνα ενός φυσικού τοπίου που αργοπεθαίνει.

Δεκαπέντε χρόνια μετά το Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 632/27-6-1994) για τον καθορισμό των ζωνών προστασίας του, ο Κηφισός παραμένει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος στην πολύπαθη Αττική. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς, γεγονός που οξύνει την περιβαλλοντική υποβάθμιση ειδικά στους γειτονικούς του Δήμους.

Από την άλλη πλευρά, ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του Κηφισού που συστάθηκε με το ΠΔ 346/2002,δεν έχει καταφέρει να ασκήσει αποτελεσματικά τις εκτεταμένες αρμοδιότητές του καθώς δεν έχουν καταβληθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο χρηματοδοτήσεις. Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, οι πρακτικές λεηλασίας ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική θα παγιώνονται. Είναι επομένως ανάγκη να εφαρμοστεί η υπάρχουσα νομοθεσία και να αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις ώστε να σταματήσουν οι καταστρεπτικές παρεμβάσεις στον Κηφισό. Ακόμη κι αν δεν μπορέσουμε να επανορθώσουμε πλήρως την ζημιά που έχει γίνει, πρέπει τουλάχιστον να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνει μεγαλύτερη καταστροφή στο μέλλον.

Σήμερα η αφόρητη δυσοσμία πνίγει τους πάντες, από τη Μεταμόρφωση μέχρι τους παραλιακούς δήμους, οι διαμαρτυρίες κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων όμως, προσκρούουν στην αλληλομετάθεση ευθυνών και στην επικάλυψη αρμοδιοτήτων ανάμεσα στις διάφορες υπηρεσίες.

Και τα 12 χιλιόμετρα κατά μήκος του Κηφισού, που είναι ενταγμένα σε καθεστώς προστασίας, στα όρια των Δήμων Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Αχαρνών, Ν. Φιλαδέλφειας, σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν τον τόπο αναψυχής των εξαγγελιών.

Αντιθέτως, η ρύπανση είναι εμφανέστατη ακόμη και στην περιοχή της Μεταμόρφωσης όπου, θεωρητικά τουλάχιστον, λειτουργεί μονάδα βιολογικού καθαρισμού αποβλήτων της ΕΥΔΑΠ, τη διαχείριση της οποίας έχει αναλάβει ιδιώτης.

Τα προβλήματα από τη δυσοσμία συνεχίζονται κατά μήκος του ποταμού, γίνονται όμως εντονότερα στο τμήμα από την οδό Πειραιώς έως την εκβολή του Κηφισού στο Νέο Φάληρο. Πρόσφατα, η Νομαρχία Πειραιά, έπειτα από μια, πέραν του συνήθους, ρύπανση των υδάτων από μεγάλα τεμάχια γαλακτοποιημένων ελαιωδών αποβλήτων καθ’ όλο το πλάτος, που συνοδευόταν από έντονη και δυσάρεστη ελαιώδη οσμή, συνέταξε ειδική αναφορά που περιελάμβανε την έκθεση αυτοψίας και φωτογραφικό υλικό προς τον αρμόδιο εισαγγελέα Πειραιά. Στην έκθεση η Νομαρχία Πειραιά κατήγγειλε τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι «κωφεύουν συστηματικά στις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων που υποφέρουν από την πλημμελή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων».

«Ορισμένες ημέρες η μυρωδιά που αναδύεται είναι τόσο έντονη ώστε δεν μπορούμε να ανασάνουμε. Κλείνουμε πόρτες και παράθυρα και ανησυχούμε σοβαρά για τις επιπτώσεις στην υγεία διότι εκτός από τις οσμές και τη μόλυνση αντιμετωπίζουμε και τεράστιο πρόβλημα με τα έντομα που ενδημούν πλέον στα στάσιμα νερά, ειδικά τις θερμές ημέρες και το καλοκαίρι. Ο Κηφισός στην περιοχή Μοσχάτου - Νέου Φαλήρου έχει στην πραγματικότητα μεταβληθεί σ’ έναν ανοικτό και ανήλιαγο οχετό τεραστίων διαστάσεων»...........

Περισσότερα:http://www.skai.gr/news/environment/article/144962/o-kifisos-eknebei-sos/
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΤΟ ATHENS GOLDEN CUP 2010 ΣΤΟ (BEACH VOLLEY)














ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ(ΑΘΛΗΤΕΣ,ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ,ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ,ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ












































































ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ ‘ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤALL SHIPS 2010’
Πόλη-Λιμάνι Τερματισμού: ΛΑΥΡΙΟ 04-07 Ιουνίου 2010


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
Άφιξη πλοίων
 17.30’-19.30’ - Επισκέψεις μαθητικών ομάδων και κοινού στα πλοία (Είσοδος Ελεύθερη)
19.30’-20.15’ - Τελετή Έναρξης
Καλωσόρισμα-ομιλίες
Μικρό μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαυρεωτικής
Λιμάνι (Σημείο πρόσδεσης γιωτ, Ν.Α.Ο.Λ.).
 20.30’-23.30’ - Δείπνο Κυβερνητών
«Μηχανουργείο» Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, με συνοδεία ζωντανής μουσικής.
 

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
 09.30’-13.30’ &
17.30’-19.00’ - Επισκέψεις μαθητικών ομάδων και κοινού στα πλοία (Είσοδος Ελεύθερη)
10.00’-14.00’ - Αθλήματα πληρωμάτων
Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο.
Οργάνωση: Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Λαυρεωτικής
 19.30’-20.30’ - Παρέλαση πληρωμάτων
Σημείο συγκέντρωσης πομπής: Πλατεία Ηρώων.
Παρέλαση πληρωμάτων με προπομπό τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαυρεωτικής
Τερματισμός: Λιμάνι (Σημείο πρόσδεσης γιωτ, Ν.Α.Ο.Λ.).
 20.30’-21.30’ - Απονομή Βραβείων
Χαιρετισμοί
Απονομές βραβείων-τιμητικών διακρίσεων
Επίδειξη Διεθνούς Ομάδας Γυμναστικής Δήμου Λαυρεωτικής
Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τοπικά συγκροτήματα και παραδοσιακές
ορχήστρες πνευστών και εγχόρδων.
Λιμάνι (Σημείο πρόσδεσης γιωτ, Ν.Α.Ο.Λ.).
21.30’-24.00’ - Πάρτι πληρωμάτων
Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
 09.30’-13.30’&
18.00’-21.00’ - Επισκέψεις μαθητικών ομάδων και κοινού στα πλοία (Είσοδος Ελεύθερη)
 10.00’-13.00’ - Πολιτιστικές επισκέψεις πληρωμάτων
 Ελεύθερος χρόνος για τα πληρώματα/Επίσκεψη στην πόλη
 17.00’-18.00’ - Ενημέρωση Κυβερνητών
«Μηχανουργείο», Λιμάνι Λαυρίου
Κοκτέιλ/καφές
 

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
 Προετοιμασία αναχώρησης
 14.30’- Απόπλους
 16.00’- Έναρξη Παρέλασης Πλοίων





 http://www.sailtraininghellas.org/userfiles/File/static_files/sailtraining/Historical%20Seas%20Tall%20Ships%20Regatta%20Lavrion/HSTSR%20-%20Lavrion%20Programme.pdf






























Το χρέος και η οικονομική κατοχή οδηγούν την Ελλάδα στη διάλυση


Από το "Διακυβέρνηση και Πολιτική"
Του Δημήτρη Καζάκη οικονομολόγου - αναλυτή*
Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη υπό καθεστώς χρεοκοπίας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι αδυνατεί να εξυπηρετήσει τα χρέη της από μόνη της. Κι έτσι από την 6η Μαΐου έχει τεθεί επισήμως υπό καθεστώς νέας κατοχής από την «τρόικα», δηλαδή από την ΕΚΤ, την Κομισιόν στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ.
Ποιος είναι ο στόχος αυτού του καθεστώτος κατοχής; Να τεθεί η χώρα σε μια ιδιότυπη «καραντίνα» για να μην επεκταθεί η αποκαλούμενη «μόλυνση» και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Το κύριο ενδιαφέρον της «τρόικας» δεν είναι η κατάσταση ή η αποκατάσταση της οικονομίας της χώρας, αλλά η προστασία των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών και του ευρώ.
Γιατί; Διότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες κατέχουν γύρω στο 75% των ελληνικών ομολόγων και δεν θέλουν λέξη για τυχόν αδυναμία της Ελλάδας να συνεχίσει να πληρώνει τα χρέη της. Ενώ η δύναμη του ευρώ εξαρτάται άμεσα από τη δυνατότητα των μεγάλων τραπεζών και των επενδυτών στην Ευρωζώνη να...


συνεχίσουν να κερδοσκοπούν με τα ομόλογα και τα παράγωγα χρέους, των οποίων ο όγκος για το 2009 ήταν σχεδόν διπλάσιος από το συνολικό ΑΕΠ της Ευρωζώνης.
Επομένως, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ ήρθε για να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πληρώνει τα χρέη της, έστω κι αν πεινάσει ο λαός της, έστω κι αν η χώρα διαλυθεί και ξεπουληθεί στο σύνολό της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ε.Ε. δεν ανέχεται, όπως διευκρίνισε πρόσφατα ο κ. Ρομπέι, ούτε καν την αναδιάρθρωση του χρέους. Δηλαδή δεν ανέχεται ούτε καν τη μετάθεση των ληξιπρόθεσμων χρεών της χώρας λίγο πιο πίσω, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος χρόνος για να βρεθούν τα λεφτά της αποπληρωμής τους.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους – πρόκειται για έναν όρο που θα τον ακούτε όλο και πιο συχνά από εδώ κι εμπρός – δεν γίνεται προς όφελος του οφειλέτη, αλλά πάντα προς όφελος του δανειστή. Απλά ο οφειλέτης παίρνει μια παράταση χρόνου για να πληρώσει τα χρέη του, αφού φορτωθεί με πρόσθετους τόκους υπερημερίας και αποζημιώσεις «πιστωτικού κινδύνου» υπέρ του δανειστή. Η Ε.Ε. δεν δέχεται να δώσει στην Ελλάδα ούτε καν αυτή την παράταση χρόνου, την οποία η χώρα έτσι ή αλλιώς θα χρυσοπληρώσει.
Μια παράξενη αντίληψη περί «τιμής»

Περισσότερα:http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/06/blog-post_206.html

Νομοσχέδιο για την έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων


Στην τελική φάση προετοιμασίας βρίσκεται το νομοσχέδιο για τη δημιουργία δημόσιου φορέα έρευνας και αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στη χώρα μας.
Αυτό ανακοίνωσε η.....


υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης».

Μία ημέρα νωρίτερα, ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία είναι ήδη έτοιμη και ότι ο ειδικός δημόσιος φορέας που θα συγκροτηθεί θα είναι ολιγομελής, καθώς θα αποτελείται από προσωπικό 10 έως 15 ατόμων, απολύτως εξειδικευμένο.

Προβλέπεται ότι ο υπό σύσταση φορέας θα έχει τη μορφή ανώνυμης εταιρείας, αλλά με μία μετοχή και μοναδικό μέτοχο το ελληνικό Δημόσιο.

www.zougla.gr

 http://ksipnistere.blogspot.com/2010/06/blog-post_7987.html

Η Αθήνα Ωνάση θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012

Η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά, αγόρασε ένα από τα καλύτερα άλογα της Αυστραλίας, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της αυστραλιανής εφημερίδας «The Weekly Times» που απευθύνεται σε αγρότες και κτηνοτρόφους.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα για το άλογο αυτό η Αθήνα πλήρωσε πολλά εκατομμύρια δολάρια αλλά το ακριβές ποσόν δεν αναφέρεται.

Πρόκειται για το άλογο Alshleigh Drossel Dan με το οποίο η Αυστραλία κέρδισε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και το οποίο
κέρδισε αρκετές διακρίσεις πρόσφατα στην Ευρώπη.

Η Αθηνά φέρεται να εξομολογήθηκε στους ιδιοκτήτες του αλόγου ότι φιλοδοξία της είναι να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο αγώνισμα της ιππασίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

http://kryfokamari.blogspot.com/2010/06/2012.html

Σε ύψος ρεκόρ οι καταθέσεις των τραπεζών στην ΕΚΤ την Τετάρτη

Το ποσό των χρημάτων που καταθέτουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης στην ΕΚΤ σημείωσε νέα αύξηση την Τετάρτη, φανερώνοντας πως οι πιέσεις στις χρηματαγορές συνεχίζονται.

Ειδικότερα, οι τράπεζες κατέθεσαν 320,367 δισ. ευρώ για μία ημέρα στην ΕΚΤ, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελυταίας, ποσό το οποίο αποτελεί ρεκόρ, ενώ το προηγούμενο είχε σημειωθεί την Τρίτη, όταν είχε ανέλθει στα 316,41 δισ. ευρώ.

“Αυτή είναι μία ξεκάθαρη ένδειξη πως η πιστωτική κρίση στην Ευρώπη συνεχίζεται,” αναφέρει ο γενικός διευθυντής της Southwest Securities, Mark Grant. Το επιτόκιο με το οποίο κατέθεσαν οι τράπεζες τα χρήματα είναι 0,25%, ενώ για σήμερα Πέμπτη οι traders αναμένουν να φτάσει έως το 0,3%

http://www.capital.gr/News.asp?id=983416

http://athenstock.blogspot.com/2010/06/blog-post_4445.html

Πωλείται η μοναδική φωτογραφία του Τζον Φ. Κένεντι και της Μέριλιν Μονρόε

  Η μοναδική φωτογραφία του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι και της Μέριλιν Μονρόε, που τραβήχτηκε στις 19 Μαΐου 1962 στο Μανχάταν μετά την συγκέντρωση του κόμματος το βράδυ όπου η Μονρόε τραγούδησε το περίφημο "Happy Birthday" βγαίνει σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης 23.000 δολάρια.
Ήταν η τελευταία μεγάλη δημόσια εμφάνιση της ηθοποιού , πριν από τον μυστηριώδη θάνατό της τον Αύγουστο του 1962.
Η ασπρόμαυρη φωτογραφία, τραβήχτηκε από... το φωτογράφο του Λευκού Οίκου Σέσιλ Στούγκχτον, δείχνοντας τον Ρόμπερτ, τον Τζον και την εκθαμβωτική Μέριλιν μαζί.
Εκείνη την εποχή η μυστική υπηρεσία είχε λάβει ρητή εντολή να μην κυκλοφορήσει ποτέ η φωτογραφία του προέδρου Κένεντι με την Μονρόε μαζί.
Η φωτογραφία επέζησε μόνο επειδή τα αρνητικά ήταν σε κάποιο στούντιο φυλαγμένα, ενώ η κόπια από το φιλμάκι είχε δημευθεί.
"Δεν υπάρχει καμία άλλη γνωστή φωτογραφία του Τζον με Μέριλιν", είπε ο σκηνοθέτης Kέγια Μόργκαν, ο οποίος έχει στην κατοχή του τη φωτογραφία και την πουλά.


http://thenewsbus.blogspot.com/2010/06/blog-post_8765.html

Γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Διεθνής γυμνή ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου και ώρα 8 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη των ομάδων «Παιδιά εν δράσεις» (http://www.kidsinaction.gr), που ασχολούνται με τους νέους, τις τέχνες, την έκφραση και το αστικό τοπίο, την παρεμβατική ομάδα «SFINA», την «Αλλη όψη» (http://www.alli-opsi.gr), που ασχολείται με την κινητική αναπηρία, και του «Δικτύου Κινήσεων Θεσσαλονίκης» (http://thesskinisis.wordpress.com), ενώ συμμετέχουν επίσης ομάδες με skate-boards, rollers και πατίνια που θα δώσουν μια άλλη εικόνα για την εναλλακτική μετακίνηση στην πόλη.




Οπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι διοργανωτές, «αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και εκθέτοντας την τρωτότητα που αντιμετωπίζεται από τους ποδηλάτες και τους πεζούς στους δρόμους μας καθώς και στις αρνητικές συνέπειες που όλοι αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της εξάρτησης από το πετρέλαιο και των άλλων μορφών μη ανανεώσιμης ενέργειας».



Η ετήσια συμμετοχή της Θεσσαλονίκης είναι επιβεβλημένη, διότι η έλλειψη περιβαλλοντικής πολιτικής, την έχει οδηγήσει στο να είναι η πιο μολυσμένη σε μικρό-σωματίδια πόλη στην Ευρώπη. Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα σώματα, στολισμένα ποδήλατα, χρώματα και μουσικές θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο και το ποδήλατο πόλεις


πηγή:aggelioforos.gr
http://nazw.blogspot.com/2010/06/blog-post_1276.html

Στήνουν νέο μπλόκο στο Ζενίθ


Σε νέα κινητοποίηση, με σκοπό να αποτραπεί η πρόσβαση του κρουαζιερόπλοιου «Ζενίθ» προχωρά την ερχόμενη Δευτέρα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ)...




Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΠΝΟ αναφέρει:

"Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε τις εξελίξεις που υπάρχουν αναφορικά με το θέμα του υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιου "Zenith" και κατέληξε στην απόφαση να προχωρήσει στην ανάληψη συνδικαλιστικής δράσης σε βάρος του πλοίου, την προσεχή Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι του Πειραιά.

Και αυτή η κινητοποίησή μας αποτελεί συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας για την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών, με πρώτο και κορυφαίο την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους".

tanea


http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_8999.html

Κυκλοφορεί με λιμουζίνα και οδηγό!

Πλέον θεωρείται μια από τις πιο πλούσιες ηθοποιούς του κόσμου παρότι είναι σε μικρή ηλικία. Γιαυτό και την βλέπετε σε λιμουζίνα και έχει οδηγό και σωματοφύλακα.
Από την στιγμή που...έπαιξε στον Χάρι Πότερ η 20χρονη emma watson έλυσε το πρόβλημα της ζωής της.troktiko
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqgrOwt7j3fM3GJaUL3V4TehbiOQsYB6B7LXnFhRmKJf6R9xxQm2CljdHzUZV2bVOrG8bK2uNGJN0qjtP0NEUdIVnULXv4KukoZPCDmFkkUEFN2t92VVD90xPiUdZ_YUoQIyux6vYoj2M/s1600/emma.jpg'

http://korkos.blogspot.com/2010/06/blog-post_4315.html

Οι δημοφιλέστεροι του Μουντιάλ!..

Της Αστρινής-Σοφίας Μαυρέα

Λίγες μέρες ακόμα υπολείπονται για την μεγάλη έναρξη (11 Ιουνίου) και οι δημοφιλέστεροι είναι εδώ και μόνο για εσάς! Είναι φυσικό να λείπουν κάποιοι ελπίζω στους περισσότερους παραταύτα να συμφωνήσετε μαζί μου..
Kριστιάνο Ρονάλντο: ο Πορτογάλος θεωρείται από τους κορυφαίους του πλανήτη, ενώ το 2008 τιμήθηκε με τη Χρυσή Μπάλα. Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1985. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε ποδόσφαιρο, παίζοντας αρχικά σε μικρές ομάδες για να καταλήξει τον Ιούνιο του 2009 να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης με κόστος 94 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δαπανηθεί για μεταγραφή ποδοσφαιριστή.
Φράνκ Ριμπερί: ο Γάλλος που έχει τρελάνει γεννήθηκε στις 7 Απριλίου 1983. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1999 στους νέους της...

ομάδας της πόλης του αλλά δεν άργησε να ξεχωρίσει και να γίνει ένα μεγάλο αστέρι.Έχει κερδίσει 2 φορές το Βραβείο του Κορυφαίου Γάλλου ποδοσφαιριστή της χρονιάς και θεωρείται από πολλούς ο νέος Ζιντάν!
Ο Λιονέλ Μέσι: γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1987. Θεωρείται από πολλούς ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της γενιάς του έχοντας κερδίσει υποψηφιότητες για τη Χρυσή Μπάλα(κέρδισε το 2009) και για το βραβείο του Ποδοσφαιριστή της Χρονιάς από την FIFAπριν κλείσει τα 21 του χρόνια. Το στιλ του και η ικανότητά του στο γήπεδο έχουν κάνει πολλούς να τον συγκρίνουν με τον θρυλικό Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έχει ο ίδιος "ανακηρύξει" τον Μέσι διάδοχό του.
Άριεν Ρόμπεν: ο Ολλανδός που έφτασε τη Μπάγιερν στον τελικό του Champions League γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου 1984 έχει ύψος 1.83 και στα 27 του έχει μαγέψει με τις επιδόσεις του την Ευρώπη! Το 2009 πήρε μεταγραφή για τη Μπάγιερν που κόστισε γύρω στα 25 εκ. ευρώ και στο ντεμπούτο του σκόραρε εις διπλούν! Η Εθνική Ολλανδίας λένε είναι ο Ρόμπεν..
Ντρογκμπά Ντιντιέ: Κορυφαίος Αφρικανός Ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1978.H ζωή του έχει ήδη γίνει ταινία Σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Σεντρίκ Ντεργκισόν, ο οποίος παρακολούθησε την πορεία του Ιβοριανού επιθετικού πέντε χρόνια, ο Ντρογκμπά εξιστορεί περιστατικά που έχουν σημαδέψει τη ζωή του τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει πει "Εάν πρέπει να πάω σε μία μάχη, θα πήγαινα με τον Ντιντιέ, επειδή είναι ένας φανταστικός άνθρωπος"..
Μάθιου Μπούθ: γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1977 ο Νοτιοαφρικανός έχει κάνει τους συμπατριώτες του να φωνάζουν το όνομά του ρυθμικά και να τον λατρεύουν σαν θεό! Έκανε το ντεμπούτο του το 1999 με την Εθνική Ομάδα της χώρας του ενώ είναι ο μοναδικός λευκός στην ομάδα. Συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000. Είναι παντρεμένος με διάσημο μοντέλο της χώρας του και έχει δυο γιους.
Κακά: είναι το ψευδώνυμο με το οποίο είναι γνωστός ποδοσφαιριστής της Βραζιλίας Ricardo Izecson dos Santos Leite, από τους καλύτερους και πιο ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Γεννήθηκε στην Βραζιλία στις 22 Απριλίου 1982. Κάθε φορά που σκοράρει , αφιερώνει τα γκολ του στο Θεό διότι σώθηκε η ζωή του μετά απο σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι κατά την παιδική του ηλικία. To 2007, χαρακτηρίστηκε από τον Πελέ ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο!
Ο Γουέιν Ρούνεϊ: ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα παιδικά τμήματα της Έβερτον στην ηλικία των 10 ετών Το 2002 υπογράφει με την ομάδα επαγγελματικό συμβόλαιο. Έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως στο Μουντιάλ όλη η Εθνική Αγγλίας βασίζεται στην απόδοσή του! Σε έναν αγώνα του κυπέλλου νέων της Αγγλίας μετά από γκολ του αποκάλυψε ένα μπλουζάκι κάτω από την φανέλα του που έγραφε ένα σύνθημα οπαδών της ομάδας που έλεγε "Μια φορά μπλε για πάντα μπλε".
Φερνάντο Τόρρες: Γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1984 στη Μαδρίτη. Ξεκίνησε την καριέρα του με την Ατλετικο Μανδριτης. Η πρώτη του εμφάνιση σε επαγγελματικό επίπεδο έγινε το 2001, ενώ του δόθηκε το παρατσούκλι El Niño ("Το Παιδί").
Φάμπιο Καναβάρο: γεννήθηκε στη Νάπολη στις 13 Σεπτεμβρίου 1973. Θεωρείται από τους καλύτερους αμυντικούς της δεκαετίας του '90 και του 2000. Ο νεότερος αδερφός του, Πάολο, είναι επίσης ποδοσφαιριστής.
Tώρα, που το ξανασκέφτομαι ανυπομονώ ακόμα περισσότερο... 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_7216.html

Χάνει ένα δις ευρώ η Περιφέρεια Αττικής, την ίδια στιγμή που ψηφίζεται ο Καλλικράτης...

Από τον Βασίλη Οικονόμου

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς Υπουργό Εσωτερικών,
Υπουργό Οικονομίας,
ΚύριοιΥπουργοί,
Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάζουμε στο αναθεωρημένο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής την μείωση των πόρων που μπορεί να αξιοποιήσει η Περιφέρεια της Αττικής σε δράσεις καινοτομίας, ανάπτυξης, εκπαίδευσης και πολιτισμού.
Πιο συγκεκριμένα αποκαλύπτεται στο νέο ΠΕΠ ότι οι συγκεκριμένοι πόροι που αρχικά ανέρχονταν στα 3 δις €, στο αναθεωρημένο πρόγραμμα εμφανίζονται μειωμένοι κατά 1 δις € περίπου και πλέον περιορίζονται στα 2 δις €.
Η μείωση μάλιστα αφορά τις δράσεις για την καινοτομία, την ανάπτυξη, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, οι οποίες φαίνονται να...
 μηδενίζονται ή να μειώνονται υπερβολικά σε ότι αφορά την διαχείρισή τους από την Περιφέρεια Αττικής.
Ταυτόχρονα και με δεδομένο ότι οι δράσεις του ΠΕΠ Αττικής εκτείνονται χρονικά έως και το 2013 ναρκοθετείται με αυτή την αναθεώρηση η δυνατότητα της νέας αιρετής Περιφέρειας να διαχειριστεί απαραίτητους πόρους για την ανάπτυξη προγραμμάτων καινοτομίας, ανταγωνιστικότητας, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Στην πράξη ανατρέπεται εν τη γένεση της η όλη φιλοσοφία της μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» που πέρα από τα νέα διοικητικά όρια των Δήμων, την κατάργηση των Νομαρχιών και την συγκρότηση Περιφερειών με αιρετή διοίκηση, προβλέπει και αποκέντρωση των πόρων που διατίθενται για την ανάπτυξη των Περιφερειών. Σε αντίθεση με αυτό το πνεύμα φαίνεται ότι προτιμάται η συγκέντρωση των διαθέσιμων κονδυλίων στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου αυτά να θέσουν τις προτεραιότητες με βάση άλλους σχεδιασμούς και όχι αυτούς της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης.
Εάν ισχύσει τελικά η σχετική αναθεώρηση του ΠΕΠ Αττικής είναι βέβαιο ότι μια βασική διοικητική μεταρρύθμιση, όπως είναι ο Καλλικράτης, θα παραμείνει θεωρητικό κατασκεύασμα, με περιορισμένες πραγματικές δυνατότητες παρέμβασης και η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας θα υποχρεωθεί σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις αναφορικά με την αναπτυξιακή πορεία που θέλουν οι πολίτες να ακολουθήσει.
Δυστυχώς αν εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο για το ΠΕΠ Αττικής αντί για αποκέντρωση πόρων θα έχουμε υπερσυγκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων στην κεντρική διοίκηση, πριν καν στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου!
Κατόπιν όλων αυτών και με δεδομένη την σαφέστατη κυβερνητική πρόθεση η διοικητική μεταρρύθμιση να αποτελέσει θεμέλιο της επιδιωκόμενης αποκέντρωσης και εφαλτήριο μιας νέας αναπτυξιακής και βιώσιμης πορείας
Ερωτάστε
Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αποκατασταθεί η δυνατότητα της νέας Αιρετής Περιφέρειας Αττικής να διαχειριστεί και να εκμεταλλευτεί τους αναπτυξιακούς πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που της αναλογούν και τα όσα προβλέπει το σχέδιο Καλλικράτης που μόλις ψηφίστηκε;
Ο ΕΡΩΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_8210.html


Αποκλεισμένο το λιμάνι του Πειραιά από 102 μηχανότρατες και γρι-γρι


Αποκλεισμένο είναι το λιμάνι του Πειραιά από 102 μηχανότρατες και γρι-γρι, οι ιδιοκτήτες των οποίων διαμαρτύρονται για την εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας με αυστηρότερους κανόνες για το ψάρεμα με μηχανότρατες. Εξαιτίας του αποκλεισμού δεν απέπλευσαν το "Speed Runner 4" για Σέριφο - Σίφνο - Μήλο και το "Νήσος Μύκονος" για Σύρο - Μύκονο - Αγιο Κήρυκο - Καρλόβασι - Βαθύ, αλλά και δύο κρουαζιερόπλοια, τα "Victoria" με 2.146 επιβάτες και "Sapphire" με 316 επιβάτες. Στο μεταξύ, στο λιμάνι αναμένονται να καταπλεύσουν αλλά και να αποπλεύσουν πλοία και κρουαζιερόπλοια. Επίσης, ψαροκάικα έχουν αποκλείσει και τα λιμάνια του Βόλου, της Καβάλας και της ανατολικής εισόδου Θεσσαλονίκης.
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ 
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/06/102.html

Από Γερμανία και Γαλλία ξεκίνησε το πρόβλημα και όχι από την Ελλάδα

Η σημερινή κρίση έχει τις ρίζες της στο γεγονός ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης άρχισαν να χαλαρώνουν στην πράξη τα κριτήρια δημοσιονομικής πειθαρχίας, λόγω των δικών τους ανισορροπιών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και ένας από τους πιθανούς υποψηφίους για την προεδρία της χώρας του, .
«Μόλις η Γερμανία, όπως και η Γαλλία, άρχισαν να έχουν δημοσιονομικές ανισορροπίες, κάναμε τη γενναιόδωρη κίνηση να απαλλαγούμε από τα κριτήρια», είπε σαρκαστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη σύντομη επίσκεψή του στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι αφού οι μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης συμπεριφέρονταν κατ’ αυτόν τον τρόπο, ήταν επόμενο να ακολουθήσουν τα άλλα κράτη. Ερωτηθείς μάλιστα πώς σχολιάζει τη γνώμη που εκφράζουν κάποιοι ότι το Βερολίνο έχει μία υπερβολική «εμμονή» με τη δημοσιονομική πειθαρχία, ο κ. Λάμερτ απάντησε ότι οι ίδιοι οι Γερμανοί πιστεύουν ότι έχουν απομακρυνθεί από αυτήν τους την παράδοσή και ότι πρέπει να επιστρέψουν σε αυτή.
Σε ερώτηση σχετικά με τα σχέδια για στενότερο συντονισμό και επιτήρηση των εθνικών προϋπολογισμών από την ΕΕ, ο κ. Λάμερτ είπε ότι συζητούνται αλλαγές του πλαισίου, ώστε οι κυβερνήσεις να παρέχουν τα απαραίτητα στοιχεία στην Κομισιόν η οποία θα απαντάει με κάποιες μη δεσμευτικές συστάσεις, βάσει των οποίων θα συνεχίζεται η διαδικασία κατάρτισης και ψήφισης του προϋπολογισμού από τα κράτη-μέλη.
Σε ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση της ΕΕ να καταλήξει σε συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και του ευρώ με αποτέλεσμα να στοιχίσει πολύ ακριβότερα, ο κ. Λάμερτ απάντησε ότι «είναι βεβαίως αλήθεια ότι η ευρωπαϊκή συμφωνία θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί τρεις με τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα, αλλά τότε είμαι απολύτως βέβαιος ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είχε το κίνητρο, τη νομιμοποίηση και την προετοιμασία για να εφαρμόσει το πρόγραμμα, ούτε θα είχαμε τις απαιτούμενες πλειοψηφίες στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια ή στη Γερμανία».
Ερωτηθείς για το ρόλο των «κερδοσκόπων» στην κρίση, ο κ. Λάμερτ είπε ότι δεν πρέπει να μπλέκουμε το αίτιο με το αιτιατό. «Οι ανισορροπίες στους προϋπολογισμούς δεν υπάρχουν εξαιτίας της κερδοσκοπίας, αλλά το αντίθετο. Η κερδοσκοπία είναι αποτέλεσμα των ανισορροπιών και όποιος λέει το αντίθετο απλώς καθυστερεί την επίλυση των προβλημάτων». Ο κ. Λάμερτ ωστόσο πρόσθεσε ότι «η περιπλοκότητα και η έκταση των αγορών επιτάχυνε τις διαδικασίες» που οδήγησαν στην κρίση. Προτεραιότητα, όπως είπε, είναι το νοικοκύρεμα των οικονομικών σε εθνικό επίπεδο.
Πρόσθεσε ότι σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας διεθνών ρυθμιστικών κανόνων για τις διεθνείς αγορές, προς το παρόν οι κυβερνήσεις έχουν περιοριστεί σε απλές διακηρύξεις γιατί τα συμφέροντα δεν είναι ίδια για όλους. Ωστόσο, αναφερόμενος στην πρακτική της απαγόρευσης του naked short-selling (ακάλυπτες ανοιχτές πωλήσεις) στην Γερμανία, τόνισε ότι «δεν πρέπει να επιτρέπεται (στους επενδυτές) να στοιχηματίζουν σε κάτι που δεν τους ανήκει». «Πρέπει να οργανώσουμε εκ νέου το διαχωρισμό ανάμεσα στην πραγματική και την εικονική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Λάμερτ είπε επίσης ότι δεν ασπάζεται την άποψη ότι είναι καταστροφική η πτώση του ευρώ, καθώς η υποτίμηση βοηθάει σε κάποιο βαθμό την ανάκαμψη της οικονομίας στις χώρες της ευρωζώνης.
Ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου αναφέρθηκε επίσης στην απόφασή του να παρέμβει, όταν πριν από λίγους μήνες τα γερμανικά ΜΜΕ τηρούσαν ιδιαίτερα επιθετική στάση απέναντι στην Ελλάδα. Ο κ. Λάμερτ είχε ζητήσει συγγνώμη, με επιστολή του στον Έλληνα ομόλογό του Φίλιππο Πετσάλνικο, για τα σχόλια του γερμανικού Τύπου.
«Θεώρησα ότι ήταν μία καμπάνια πέρα από την φυσιολογική κριτική και η οποία επιβάρυνε τις διμερείς σχέσεις», όπως είπε, τις εβδομάδες που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Ήταν προφανές ότι υπήρχε μία απροθυμία από την πλευρά του ελληνικού κοινού να δεχθεί τα μέτρα που έπρεπε να εφαρμοστούν, καθώς και μία απροθυμία από την πλευρά των Γερμανών να πληρώσουν – όπως το αντιλαμβάνονταν – για προβλήματα που δημιουργήθηκαν εκτός της χώρας τους».
Ο κ. Λάμερτ απέφυγε τέλος να απαντήσει αν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας του, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Χορστ Κέλερ, λέγοντας ότι «ευτυχώς» δεν χρειάζεται να γίνουν σχετικές δημόσιες ανακοινώσεις, αλλά διαβουλεύσεις στο εσωτερικό των κομμάτων σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη υποστήριξη.
Πηγή nafteboriki.gr
http://www.infoblog.gr/?p=5534

Εντυπωσιακό σκάφος, παρέα με αυτοκίνητο!!!



Ένα εντυπωσιακό και καινοτόμο σκάφος, που ξεχωρίζει για τον επιθετικό σχεδιασμό του και την περίσσια πολυτέλεια, παρουσίασε η Strand Craft. Αυτό που κάνει το Strand Craft 122 να διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα όμως, είναι ότι διατίθεται μαζί με ένα εξίσου εντυπωσιακό αυτοκίνητο που δημιούργησε η ίδια εταιρεία.
Το Strand Craft 122  έχει μήκος περίπου 40 μέτρα, διαθέτει πολυτελείς σουίτες, σαλόνι που ξεπερνά κάθε φαντασία και δύο κινητήρες Rolls Royce που αποδίδουν 14.000 ίππους!

Tο σκάφος έχει την ίδια σχεδίαση με το αυτοκίνητο και την ίδια απόχρωση. Tο αυτοκίνητο τροφοδοτείται από έναν 12κύλινδρο κινητήρα, απόδοσης 880 ίππων, με την τελική του ταχύτητα σύμφωνα με την  Strand Craft, να ξεπερνά τα 375 χλμ./ώρα

Μια από τις πολλές καινοτομίες του σκάφους, είναι ότι διαθέτει και γκαράζ  για το αυτοκίνητο. 
http://exypno.blogspot.com/2010/06/blog-post_7359.html

Πάμε;































































































































































































































Τι λέτε πάμε για mountain bike,για πεζοπορία στο βουνό,για τένις κάπου ...ψηλά!!! Εικόνες που σε μαγνητίζουν.
                                                     















































http://anemo-milos.blogspot.com/2010/06/blog-post_7014.html