Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει ονόματα το ΠΑΣΟΚ

Στις 5 Σεπτεμβρίου, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, προγραμματίζεται από το κυβερνών κόμμα να ανακοινωθούν διά χειλέων Παπανδρέου τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών που θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.
Από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Αυγούστου οι τοπικές οργανώσεις θα αρχίσουν να υποβάλλουν στην επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων του Κινήματος και τις προτάσεις τους για τους υποψήφιους δημάρχους που θα στηρίξει κατά τόπους το ΠΑΣΟΚ.
Είναι λοιπόν εύλογο ότι και ο ενδεχόμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα γίνει στο διάστημα μεταξύ 5 και 10 Σεπτεμβρίου, αφού 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης στη συμπρωτεύουσα.
Οι τελευταίες πληροφορίες από το κυβερνών κόμμα φέρουν τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου να αποφασίζει για τους υποψήφιους περιφερειάρχες.
Η επιλογή του πρωθυπουργού, που φαίνεται μέχρι ώρας να επιμένει σ' αυτήν, είναι τουλάχιστον σε δύο μεγάλες περιφέρειες, της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, να κατεβάσει πρόσωπα με μεγάλη πολιτική εμπειρία, που να είναι ή να έχουν διατελέσει υπουργοί.
Βεβαίως ο πρωθυπουργός, μετά την επιλογή Κικίλια από τη Ν.Δ., δέχεται εισηγήσεις ότι πλέον υπάρχει περιθώριο για το ΠΑΣΟΚ να καταβάσει τον πήχυ, τώρα που η Ν.Δ. «έκανε επιλογή ήττας».
Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου, κατά τις ίδιες πηγές, επιμένει, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να περιβληθεί η εφαρμογή του «Καλλικράτη», στον οποίο ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, με πρόσωπα ιδιαίτερου πολιτικού κύρους, που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της εφαρμογής του.
Υποψηφιότητες, πάντως, που, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα πρέπει να θεωρούνται βέβαιες, είναι του Β. Αργύρη στην Ηπειρο, της Ελπίδας Τσουρή στο Βόρειο Αιγαίο, του Γ. Μαχαιρίδη στο Νότιο Αιγαίο. Ενώ για την Κρήτη ακούγονται τα ονόματα του Γ. Αρναουτάκη, αλλά και της νυν νομάρχου Ευαγγελίας Σχοιναράκη, που φαίνεται να έχει και τις περισσότερες πιθανότητες, αφενός λόγω σφυγμομετρήσεων και αφετέρου επειδή θα είναι μία από τις λίγες γυναίκες υποψήφιες του ΠΑΣΟΚ σ' αυτές τις εκλογές.
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου