Πέμπτη 6 Μαΐου 2010


Ο ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ  ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ




Προηγούμενο δημιουργεί η απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα, να παραιτηθεί του μισθού του και ναπροχωρήσει σε περικοπές και στους Αντιδημάρχους, λόγω οικονομικής κρίσης. Και λέμε δημιουργεί προηγούμενο, καθώς η επιλογή αυτή λειτουργεί ως πρόκληση και για άλλους αιρετούς άρχοντες της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι μοιραία θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ερώτημα των απλών πολιτών: "ο Φασούλας σταμάτησε να πληρώνεται, εσύ γιατί δεν το κάνεις;".

Σε σύσκεψη λοιπόν, όλων των Αντιδημάρχων που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας, συζητήθηκε και αποφασίστηκε ένα πρόγραμμα περιστολής των δαπανών, του Δήμου, "ευθυγραμμιζόμενος, όπως αναφέρεται σε δήλωση του κ. Φασούλα, με τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και τις θυσίες που υποβάλλεται όλος ο ελληνικός λαός λόγω της μεγάλης δημοσιονομικής κρίσης". Τα πρώτα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι τα εξής:


1. Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Φασούλας παραιτείται της Δημαρχιακής του αποζημίωσης καθώς και της αποζημίωσης για έξοδα παράστασης μέχρι τέλους του έτους.

2. Καταργούνται όλα τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που διαθέτει η Δημοτική Αρχή και χρησιμοποιούνται από τα πολιτικά πρόσωπα. Η κίνηση θα διεξάγεται με τα προσωπικά αυτοκίνητα και με προσωπική τους δαπάνη.

3. Διακόπτεται η σύνδεση όλων των υπηρεσιακών κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούνται από το Δήμαρχο, το Γενικό Γραμματέα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και από τους Αντιδημάρχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου