Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Γιώργος Δαμηλάκος:Σε αυτή την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου τάσσομαι στο πλευρό του ως απλός στρατιώτης στις τάξεις του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με όραμα συναίσθημα και προοπτική για μια κοινωνία αξιών.



Πριν λίγες ημέρες ένα νέο κινηματικού και ριζοσπαστικού χαρακτήρα ξεκίνημα δημιουργήθηκε στον χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας. 

Το Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών με την ιδρυτική διακήρυξη του, φιλοδοξεί όχι μόνο να διατηρήσει τα ιστορικά εκείνα στοιχεία της 3ης του Σεπτέμβρη πριν 40 χρόνια, αλλά να την υπερβεί σε σχέση με την ιστορικότητα της, με νέες αρχές και αξίες για συμμετοχική Δημοκρατία, για Διαφάνεια του Κράτους και των θεσμών εξουσίας.
Χρειαζόταν να γίνει μια ρήξη με ότι καθεστωτικό και παρακμιακό οδήγησε στην συρρίκνωση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης.


Οι τρεις προϋποθέσεις στις οποίες βασίζεται αλλά και η επανάσταση του αυτονόητου, με προτεραιότητες στην εμβάθυνση των θεσμών της άμεσης συμμετοχικής Δημοκρατίας, της διαφάνειας και της διαβούλευσης, χωρίς τον σφιχτό εναγκαλισμό του πελατειακού κράτους, η βιώσιμη ανάπτυξη που θα στηρίζετε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη απέναντι στην κυριαρχία των δημοσιονομικών δεικτών, είναι μια πρόκληση και ταυτόχρονα μια πρόσκληση για τον χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. 


Ένας ιστορικός κύκλος έχει κλείσει, χρειάζεται να συγκρουστούμε με τον ίδιο μας τον εαυτό να πείσουμε και να πεισθούμε για την ορθότητα της νέας πρότασης για την μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, να ανατρέξουμε στην πρόσφατη σχετικά πολιτική ιστορία μας, να αναλογιστούμε τι ήταν αυτό που έκανε τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1974 να έρθει σε ρήξη με το πελατειακό και πολιτικό κατεστημένο και να δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ. 


Να ξαναβρούμε σύντροφοι και φίλοι τι μας ενώνει, να αποβάλουμε αλαζονικές συμπεριφορές, να ξανασφυρηλατίσουμε την ενότητα που εδράζεται σε ιδεολογική πολιτική βάση με την ιστορική μας παράδοση και όχι μια επίπλαστη ψευδεπίγραφη ενότητα μου πηγάζει από τον λαϊκισμό του πελατειακού πολιτικού κατεστημένου.
Σε αυτή την πρόκληση-πρόσκληση δεν εισχωρούν ρεβανσισμοί και οπορτουνισμοί, υπάρχει μόνο η αδήριτη ανάγκη που αφορά το μέλλον της χώρας και της κεντροαριστεράς. 


Σε αυτή την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου τάσσομαι στο πλευρό του ως απλός στρατιώτης στις τάξεις του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με όραμα συναίσθημα και προοπτική για μια κοινωνία αξιών.
Με εκτίμηση
Γιώργος Δαμηλάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου