Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ελληνικό χρώμα στο νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ


Με τη σφραγίδα της ελληνικής μυθολογίας θα κυκλοφορήσει το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ που παρουσίασε την Πέμπτη σε ειδική τελετή ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Υπό τους ήχους της «ωδής στη χαρά» (που είναι και ο ύμνος της Ε.Ε.), ο κ. Ντράγκι υπέγραψε το νέο χαρτονόμισμα. Το χρώμα του αριθμού «5» είναι βαθύ πράσινο (στην απόχρωση του σμαραγδιού), που με την κίνηση μεταβάλλεται σε βαθύ μπλε. Φέρει, επίσης, υδατογράφημα και ολόγραμμα με μια προσωπογραφία της Ευρώπης, όπως περιγράφεται στην ελληνική μυθολογία.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 



http://www.zougla.gr/money/article/eliniko-xroma-sto-neo-xartonomisma-ton-5-evro 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- 2.200.000 € ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com                                                                                                                                    11/1/2013



ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ,
ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ!

        Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” το έργο “κατασκευή βασικών συλλεκτήρων και ολοκλήρωση συλλεκτήρων απορροής ομβρίων υδάτων της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης και πέριξ στην περιοχή Μοσχάτου” .
        Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής και μία δέσμευση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, αφού η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, προϋπολογισμού 2.200.000 €,  αναμένεται να λύσει οριστικά ένα μεγάλο έργο υποδομής που ταλανίζει το Δήμο μας πολλά χρόνια, επιβαρύνονται ιδιαίτερα την περιοχή του Μοσχάτου. Η έγκριση του έργου είχε τεθεί σε βασική προτεραιότητα από τη νέα Δημοτική Αρχή, αφού η ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει την περιοχή και τη ζωή των πολιτών, συμβάλλοντας στην βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών.
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας-Ευθυμίου, δήλωσε για αυτή τη μεγάλη επιτυχία: “Με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ όχι μόνο κάνουμε πράξη τις υποσχέσεις μας, αλλά χτίζουμε και το μέλλον για τις επόμενες γενιές. Προχωρούμε πλέον με γρήγορα βήματα σε ένα έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και θα συμβάλλει  στην ασφάλεια των ίδιων και των περιουσιών τους. Οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε με την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής γίνονται πλέον πράξη και οφείλω να ευχαριστήσω για αυτό τους αιρετούς και τις υπηρεσίες του Δήμου που με τη συνεχή προσπάθειά τους κατορθώνουμε να κάνουμε το όραμα πραγματικότητα.”                                                         
      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου


Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 από τις 11:00 έως τις 18:00- Second hand BAZAAR στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης για την υποστήριξη των κοινωφελών δράσεων της Ενορίας του Εσταυρωμένου Ταύρου





Στον απόηχο των γιορτινών ημερών και στη γέννηση ενός νέου χρόνου, η ανάγκη δεν εκλείπει,  αντίθετα, ξεπροβάλλει επιτακτική και μερικές φορές αδυσώπητη! Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, με την ανατολή του 2013,  ξεκινά μία νέα προσπάθεια υποστήριξης του έργου της  Ενορίας του Εσταυρωμένου, στη γειτονιά του, τον Ταύρο. Τα έσοδα, από τις πολλές και διαφορετικές δράσεις του, θα ενισχύσουν το συσσίτιο που καθημερινά προσφέρεται σε 85 άτομα.
Ψυχρά τα νούμερα όμως αποκαλυπτικά της πραγματικότητας, που επίμονα μετρά 2.550 μερίδες φαγητό το μήνα και επιπλέον 50 δέματα με τρόφιμα το μήνα, προσφορά ρούχων και κάλυψη φαρμάκων  και ιατρικών εξετάσεων και... και... σε μία μόνο γειτονιά, που αναζητά ζεστές καρδιές για να προχωρήσει...

Αρωγός στην πρώτη δράση του νέου χρόνου οι πολλές φίλες του ΙΜΚ που έχουν διάθεση και δυνατότητα να προσφέρουν ρούχα τους για το bazaar που θα διοργανωθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2013 από τις 11:00 έως τις 18:00. Φίλες γνωστές σε πολλούς όπως η Τζίνα Αλιμόνου, η Emily Brown, η Κάτια Δανδουλάκη, η Πέμυ Ζούνη, η Έφη Μουρίκη,  η Μιμή Ντενίση, η Μάγδα Πολυκανδριώτη, η Βιβή Πολυκανδριώτη, η Ροδάνθη Σεντούκα, η Εύη Χατζημιχαήλ, η Πόλυ Χρυσανθακοπούλου αλλά και η Αργυρώ, η Δέσποινα,  η Ελεάννα,  η Μαργαρίτα, η Μαρία, η Στέλλα  και τόσες άλλες, που συνέχεια προστίθενται, θερμοί συνοδοιπόροι της προσπάθειας προσφέρουν ξεχωριστές δημιουργίες για να διατεθούν στις ξεχωριστές τιμές των 5€, 10€, 15€ και 20€.

Βέβαια, το ΙΜΚ έχει και πολλούς άνδρες φίλους και από το second hand bazaar του δεν θα λείπουν και ρούχα ανδρικά όπως και πολλά και διάφορα αξεσουάρ.

Καλόδεχτες οι προσφορές όλων, ο κατάλογος είναι ανοικτός. Η Ενορία του Εσταυρωμένου έχει πολλές ανάγκες και το ΙΜΚ όλη τη διάθεση σε καιρούς δύσκολους, καιρούς προβληματικούς να δεχτεί και να προσφέρει υποστήριξη, ελπίδα, προοπτική...

Σας περιμένουμε!

Πληροφορίες: τηλ. 210 34 18 579

********

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,               Ελculture.gr                Clickatlife.gr       
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr