Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ....ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΕ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com
22/1/2013

        Σε επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, στο νέο διοικητή του ΕΟΠΥΥ, κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, εκφράζει την αταλάντευτη θέληση της Δημοτικής Αρχής για παραμονή των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στον Ταύρο και το Μοσχάτο.
        Αναλυτικά, η επιστολή του Δημάρχου προς τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, λέει:
        “Αξιότιμε κύριε Διοικητά,
             Με την  παρούσα επιστολή εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την αταλάντευτη θέλησή μας για παραμονή των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στον Ταύρο και το Μοσχάτο. Μια περιοχή όπως είναι ο Δήμος μας με 60.000 κατοίκους είναι αδιανόητο να στερείται την παροχή ιατρικών υπηρεσιών εντός των διοικητικών του ορίων.

        Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα επέλθει καμία οικονομική ωφέλεια από αυτή την ενέργεια αν συνυπολογιστεί το υψηλό κόστος μετακίνησης σε ιατρεία άλλων περιοχών όπως και ο χαμένος χρόνος των ασφαλισμένων για να εξυπηρετηθούν. Θεωρούμε δεδομένη την παραμονή των ιατρείων σε Μοσχάτο-Ταύρο και απαιτούμε την άμεση επάνδρωσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

        Ζητάμε από εσάς ως νέο Διοικητή, όπως άλλωστε ζητούσαμε από τον προκάτοχό σας, τη διατήρηση των ιατρείων στα διοικητικά όρια του Δήμου καθώς αποτελεί μια περιοχή κατοικίας λαϊκών στρωμάτων που δοκιμάζονται έντονα από την κρίση. Σε αντίθετη περίπτωση είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν σκληρές αντιδράσεις από το Δήμο.
Με εκτίμηση,
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου
                                                                           Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου”