Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

O XAINΣ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΤΙΚ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ


Εισηγήσεις για την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης στις 18/4/2012


Θέμα 1: Συζήτηση - ενημέρωση και διατύπωση παρατηρήσεων επί της υπ΄αριθμ.2/23 /1/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σε συνδυασμό με την υπ΄αριθμ. 81/ 9-11-2011 απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου που αφορά «στην αλλαγή αφετηρίας των πρακτικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων στην Κοινότητα Μοσχάτου» και έκδοσης αποφάσεως από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία και θέτει το ανωτέρω θέμα σε δημόσια διαβούλευση ενώπιον της , την 23η Απριλίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.00.

 περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο
http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/eisigiseis/diavoul/1_diav.pdf

Λήψη απόφασης για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για την προπληρωμή εξόδων του μαθητικού φεστιβάλ



http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/eisigiseis/oikep/1_oikep.pdf

Επί ποδός η Τροχαία ενόψει Πάσχα

Αυξημένα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων ενόψει του εορτασμού του Πάσχα λαμβάνει η Τροχαία.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

• Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

• Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις , για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων.

• Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

• Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

• Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

• Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.

• Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως:

1. Τη Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου 2012, για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα και από 15.00΄ έως 22.00΄ ώρας και τη Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 για το ρεύμα εξόδου από 06.00 έως 16.00 ώρας θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

2. Την Δευτέρα 16 Απριλίου 2012 για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από 15.00 έως 22.00΄ ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

3. Την Κυριακή του Πάσχα 15 Απριλίου 2012 δε θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

http://www.zougla.gr/greece/article/epi-podos-i-troxea-enopsi-pasxa 

Κώστας Ψυρόπουλος(προπονητής Φωστήρα):"Μυστικό" η διάρκεια!

Το κλίμα που επικρατεί στις τελευταίες μέρες στην ομάδα μας είναι ιδανικό. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικό, καθώς ο ''Φονέας'' βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας αποκτήσει διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον έτερο συνδιεκδικιτή Ελπιδοφόρο.

 Ο προπονητής του Φωστήρα, Κώστας Ψυρόπουλος μίλησε στο fostirasfc.gr για την πορεία που διανύει στο ιστορικό σωματείο από το Ταύρο, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα βαδίζουμε πάνω στο πλάνο που έχουμε θέσει, και αυτό μας χαροποιεί όλους! Το "μυστικό" μας είναι η διάρκεια, η οποία μας έχει φέρει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Βέβαια σκοπός είναι η ανάλογη συνέχεια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι να κερδίσομε όλα τα παιχνίδια. Άλλωστε εδώ που φτάσαμε δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα άλλο''. 

Σε σχετική ερώτηση για το αν πίστευε πριν ξεκινήσει ο ''μαραθώνιος'' ότι η ομάδα μας με το πέρας 21 αγωνιστικών θα βρισκόταν στην πρώτη θέση, ο έμπειρος τεχνικός πρόσθεσε: Όταν στις αρχές του καλοκαιριού ξεκινούσαμε το σχεδιασμό για τη νέα χρονιά, διοίκηση και προπονητές είχαμε θέσει ως βασικό στόχο το πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα. Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό κινηθήκαμε και στη μεταγραφική περίοδο. Δεν δαπανήσαμε πολλά χρήματα αλλά αποκτήσαμε ποδοσφαιριστές ικανούς οι οποίοι θα βοηθούσαν την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της. Ωστόσο όλοι μαζί πιστέψαμε στις δυνάμεις μας και φτάσαμε σε αυτό το δημιούργημα, το οποίο φτιάχτηκε με πολύ κόπο''! 
Τέλος ο Κώστας Ψυρόπουλος παρέθεσε τη δική του ευχή για το Πάσχα, υπογραμμίζοντας: «Θέλω να ευχηθώ εκ μέρους όλων των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος του Φωστήρα, καλό Πάσχα και υγεία σε όλο το κόσμο»!

Επιστολή Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου στους Εμπορικούς Συλλόγους και τους επαγγελματίες Μοσχάτου-Ταύρου σχετικά με την τόνωση της τοπικής αγοράς κατά την Πασχαλινή περίοδο.


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ:ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ,ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. 


ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΑΡΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΗ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΑΘΜΟΙ.ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΟΜΑΔΑ.


ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΩΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ :
ΧΘΕΣ,ΣΗΜΕΡΑ,ΑΥΡΙΟ.ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗΔΩΝΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ, ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ.Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ.ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΣΤΟ ΕΥΚΟΛΟ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ,ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ.


ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΨΙΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΛΥΤΡΩΣΗΣ.

 

http://www.facebook.com/profile.php?id=100003728822881 

Έχασε το ματς, κέρδισε τους μελλοντικούς του ηγέτες…

Ποιος είπε ότι μια ήττα μπορεί να φέρει μόνο αρνητικά σχόλια και αντιδράσεις;;; Για ρωτήστε και τους παράγοντες του Μοσχάτου για να δούμε τι θα σας πουν…. Παρά την ήττα του ιστορικού σωματείου με 0-3 από την Χαραυγή οι υπεύθυνοι της ομάδας είχαν κάθε λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι, καθώς άνοιξαν τους ασκούς, όχι του Αιόλου, αλλά των ακαδημιών τους! 

Ο πρόεδρος του Μοσχάτου, Στέφανος Φαναρίτης το έλεγε δεξιά και αριστερά, αλλά κανείς δεν τον πίστευε… «Η ομάδα κόντρα στην Χαραυγή θα παραταχθεί με παίκτες από τα τμήματα των υποδομών, οι οποίοι τα επόμενα χρόνια θα είναι οι ηγέτες του συλλόγου». Όπερ και εγένετο… 

Ο μέσος όρος της ηλικίας δεν ξεπερνούσε τα 20 χρόνια και το νερό μπήκε στο αυλάκι, καθώς και στις δυο εναπομείναντες αγωνιστικές το Μοσχάτο θα αγωνίζεται με ιδιαίτερα νεανική σύνθεση. Ο χρόνος θα δείξει αν το εγχείρημα που ξεκίνησαν φέτος οι διοικούντες της ομάδας, θα φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα που επιθυμούν…

Η 11αδα του Μοσχάτου στον αγώνα με την Χαραυγή έχει ως εξής: Βαβάκας, Θεοδωρίδης (46’ Αθανασόπουλος), Πάχης, Γραμματικός, Λαλιάνι, Βουράκης, Καρδαράς (46’ Φόνσος), Παπαγεωργίου, Ντάφλας, Γκουφάς


Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

VOLLEY Α' ΕΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:Ηττα απο την πρωτοπόρο ομάδα του Πορφύρα σήμερα στο κλειστό της Παραλίας για τα κορίτσια του ΑΟΠΕ Μοσχάτου με 3-0 σετ(11-25,15-25,18-25)

Σήμερα το βράδυ τα κορίτσια του ΑΟΠΕ Μοσχάτου έπαιξαν στο κλειστό της Παραλίας μας με την καλύτερη ομάδα του ομίλου τον Πορφύρα μία ομάδα που   πιθανότατα του χρόνου θα αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία.

Όπως και στον πρώτο γύρο μέσα στο γήπεδο του Σαλπέα τα κορίτσια μας κατάφεραν να παίξουν σήμερα αρκετά καλά σύμφωνα με τις δυνατότητες τους και να φύγουν αρκετά ικανοποιημένες για την σημερινή  απόδοσή τους  και παράλληλα να ευχαριστήσουν και τον Μοσχατιώτικο κόσμο που ήρθε να τις παρακολουθήσει.
Παρότι φέτος είχε η ομάδα αρκετά σκαμπανεβάσματα σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος πιστεύουμε ότι τελικά θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί μελλοντικά και να κάνει κάτι καλύτερο .
Εμείς από αυτό το μπλόκ   που τυχαίνει παράλληλα να βρισκόμαστε μέσα στα γήπεδα σαράντα χρόνια θα λέγαμε ότι η μελλοντική επιτυχία της ομάδας θα εξαρτηθεί  κατά πόσο θα μπορέσει να αξιοποιήσει το νέο αίμα που διαθέτει και τι ευκαιρίες θα μπορέσει να δώσει στις μικρές ταλαντούχες παίκτριες   φυσικά στον κατάλληλο χρόνο και την κατάλληλη στιγμή.

καλή σας συνέχεια 

 Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Γκούντας ) Τσαπούρη, Μανωλάκου, Καράκου, Δήμα, Μπαλή, Γκούρα, Θεοχάρη, Χαλβατζή, Γρηγορίου, Μουστάκη, Δελαγραμμάτικα, Λιάρου.
 
ΜΟΣΧΑΤΟ ( Κατσιγιάννης ) Ζαφείρη, Διονάτου, Χαλβατζή, Τσουμίτα, Σαββίδη, Μακρή, Γιαβασοπούλου, Καλαμάρα--Φραγκιαδάκη, Σουβατζιδάκη, Χατζηγρηγορίου.

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ



Ένα απ’ τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αθλητική κοινω­νία είναι ο τραυματισμός. 
Οι επιπτώσεις ενός τραυματισμού σχετίζονται όχι μόνο με την ιατρική και προπονητική-αγωνι­στική πλευρά, αλλά και την ψυχολογική ή και την ευρύτερη κοινωνική και ηθική. Ο τραυματισμός αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλές επιστή­μες και οφείλεται να εξετάζεται από πολλές οπτικές γωνίες και να μελετάται ως προς την ιατρική, αγωνιστική, ψυχολογική, φιλοσοφική, κοινωνιολογική βάση. Ο αθλητής, προπονητής, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, αθλητίατρος, αθλητικός ψυχολόγος ακόμα και o θεατής οφείλουν να αντιμετωπίζουν τον τραυματισμό ως πολυδιάστατο φαινόμενο γιατί μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα κατανοηθεί πλήρως η ουσιαστική του δομή.
Οι αθλητές που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς στην αθλητική τους καριέρα δεν έχουν να ξεπεράσουν μόνο την ανατομική δυσλειτουργία σαν αυτή καθε­αυτή, αλλά και όλες τις δυσκολίες που αναμφίβολα θα παρουσιαστούν. Ο αθλητής ή η αθλήτρια, εκτός από το επώδυνο εμπόδιο του τραυματισμού που πρέπει να ξεπεράσει για να επανέλθει εξίσου ανταγωνιστικός στους αγώνες που θα ακολουθήσουν, πρέπει να υπερνικήσει και τους ψυχολογικούς παρά­γοντες, εκείνους που λειτουργούν ως ανασταλτικοί παράγοντες για τη σωμα­τική και ψυχική του ανάρρωση και ανάταση. Ο αθλητής φυσιολογικό είναι – κατά την εμφάνιση του τραυματισμού αλλά και αργότερα – να πληγεί συναι­σθηματικά και ψυχολογικά και αυτό συχνά μπορεί να προκαλέσει χαμηλή αυ­τοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, αυτοαποτελεσματικότητα ή και αρνητική σκέψη. Όλη αυτή η αρνητική ψυχολογία είναι αναπόφευκτο να λειτουργήσει ανασταλ­τικά στην επαναφορά στην αθλητική δράση και να παρατείνει το χρόνο απο­κατάστασης. Όλα αυτά τα γεγονότα μόνο αρνητικά συνεισφέρουν στην απο­κατάσταση του αθλητή, δυσχεραίνοντας το έργο του προπονητή ή του καθη­γητή Φυσικής Αγωγής και στόχος είναι να μπορέσουν να ξεπεραστούν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, ταχύτερα και αποτελεσματικότερα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω των τεχνικών ψυχολογικής παρέμβασης που είναι χρήσιμες σε πολλές περιπτώσεις στον αθλητικό χώρο και γενικότερα. Οι τεχνικές αυτές μπορούν να συνεισφέρουν τα βέλτιστα στην αθλητική απόδοση, στην αποκα­τάσταση τραυματισμών, στην εκμάθηση δεξιοτήτων ή ακόμα και στην πρό­ληψη, καθώς είναι αμφίδρομη η διαδικασία πρόληψης και αποκατάστασης. Μέσω αυτών των διαδικασιών μπορεί να εξασφαλιστεί αναστολή αρνητικών σκέψεων σε θετικές, αύξηση του επιπέδου της αυτοεκτίμησης, της αυτοπε­ποίθησης και της αυτοαποτελεσματικότητας και άλλες λειτουργίες ψυχολογι­κής αναδιοργάνωσης.

Συναισθηματικές αντιδράσεις του αθλητή κατά τον τραυματισμό

Είναι κοινώς αποδεκτό πως ο αθλητής που θα υποστεί έναν τραυματισμό, δε θα πληγεί μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Αυτό καθιστά τις τεχνικές ψυχο­λογικής παρέμβασης ως πρώτη προτεραιότητα για την ομαλή αντιμετώπιση του προβλήματος. Ως επακόλουθο ενός σοβαρού τραυματισμού οι αθλητές θα βιώσουν τυπικά 3 φάσεις αντίδρασης:
1η φάση: Ο αθλητής είναι πιθανόν να εκφράσει μια άρνηση και δυσπιστία. Η άρνηση μπορεί να είναι τόσο έντονη, που ο αθλητής να είναι έτοιμος να συνε­χίσει να αθλείται παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις για χειροτέρευση του τραύμα­τος. Η δυσπιστία, θα κάνει τον αθλητή να αναζητήσει πολλές επαγγελματικές γνώμες.
2η φάση: Ο αθλητής παρουσιάζει μια ποικιλία αρνητικών συναισθημάτων. Τα συναισθήματα αυτά έχουν να κάνουν με θυμό, αγωνία, ματαίωση, καταθλι­πτική διάθεση, μειωμένη συγκέντρωση, αϋπνία και διακοπή συνηθισμένων δραστηριοτήτων. Όλα αυτά δυσχεραίνουν και καθυστερούν την ανάρρωση. Το άγχος και η ματαίωση του αθλητή είναι συχνά δυσκολότερο να αντιμετω­πιστούν απ’ ότι ο πραγματικός τραυματισμός.
3η φάση: Σ’ αυτή τη φάση ο αθλητής αποδέχεται τον τραυματισμό και προ­σαρμόζεται. Ο ιατρός μπορεί να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στα καινούρ­ια ιατρικά δεδομένα και να βρει λόγους για ελπίδα και αισιοδοξία. Βοηθώντας τον αθλητή να φτάσει σε αυτή τη φάση, μειώνουμε σημαντικά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάρρωσης και αποκατάστασης.


Αυτοαντίληψη του αθλητή για τον τραυματισμό του

Ο γενικός ιατρός που δουλεύει με τραυματισμένους αθλητές θα παρατηρήσει διάφορες αντιδράσεις στους τραυματισμούς. Ορισμένες φορές, ένας αθλητής μπορεί να παρουσιάσει έλλειψη ενδιαφέροντος, αδιαφορία ή και αποσύνδεση προς το τραύμα του. Κάποιος άλλος αθλητής μπορεί να θεωρήσει τον τραυ­ματισμό του ως την απόλυτη καταστροφή. Αν ο αθλητής είναι ανίκανος να θεωρήσει τον τραυματισμό του από μια πιο εύκαμπτη προοπτική, η ψυχολο­γική του κατάσταση θα είναι εμπόδιο στην πορεία προς την ανάρρωση και αποκατάσταση.
Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα τρόπων με τους οποίους οι αθλητές μπορούν να αντιμετωπίζουν την ασθένεια και τον τραυματισμό. Για να αντιμετωπίσει κα­νείς αποτελεσματικά το στρες, πρέπει να κάνει μια συνειδητή προσπάθεια και πρέπει να αναζητήσει και να εξασφαλίσει βοήθεια από τους άλλους. Σημα­ντικό μέρος των μηχανισμών αντιμετώπισης είναι οι ασυνείδητοι μηχανισμοί προσαρμογής του εγώ. Αυτοί περιλαμβάνουν τον αλτρουïσμό, το χιούμορ, καταστολή, προβολή, εξιδανίκευση. Ονομάζονται ώριμες άμυνες. Μια λιγό­τερο ώριμη άμυνα όπως η άρνηση συναντάται επίσης συχνά σε αρκετές πε­ριπτώσεις»
Ο προπονητής εκτός από τα καθήκοντα που έχει και τη βοήθεια που πιθανόν να παρέχει στον τραυματισμένο αθλητή, πρέπει να καθιερώσει την εμπιστο­σύνη και τη συμπάθεια , να είναι δίπλα στον αθλητή και τον τραυματισμό του και να προσπαθήσει να τον οδηγήσει, όσο είναι αυτό εφικτό, στην αποκατά­σταση. Συχνά οι αθλητές ασχολούνται κυρίως με την υλική πλευρά του τραυ­ματισμού και τον σωματικό τους πόνο, δίνοντας δευτερεύουσα σημασία στον ψυχολογικό τομέα και τις ανάγκες τους αυτές. Οι τεχνικές ψυχολογικής πα­ρέμβασης πρέπει να χρησιμοποιούνται για ομαλή φυσική και ψυχολογική αποκατάσταση.

Ξένια Παπανικολάου

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Δασκάλα,
Μcs στην Αθλητική Ψυχολογία

Δείτε τη λίστα των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ...Ο ΝΤΕΡΕΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε 46 περιφέρειες της χώρας, αλλά χωρίς τα ψηφοδέλτια να έχουν «κλείσει» σε όλες.


Τα ονόματα ανακοινώθηκαν στην 15η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, από τον επικεφαλής της Επιτροπής Επιλογής Υποψηφίων, Βασίλη Γερανίδη.


Ο κ. Γερανίδης είπε ότι η ανανέωση των ψηφοδελτίων ξεπερνά το 60% και τόνισε ότι είναι μεγάλη η συμμετοχή των γυναικών και των νέων σε ηλικία -κάτω των 40- ανθρώπων.


Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα όσους εκδήλωσαν την προθυμία τους να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του Κινήματος, οι οποίοι, όμως για διάφορους λόγους δεν συμπεριελήφθησαν σε αυτά.


Σημειώνεται ότι δύο από τους νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Δημήτρης Ρέππας, υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και η Ροδούλα Ζήση, αντιπρόεδρος της Βουλής, μετακινούνται στη Β' Αθήνας, από την Αρκαδία και την Μαγνησία, αντιστοίχως.


Παρά την φημολογία περί του αντιθέτου, στα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν, συμμετέχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην περιφέρεια Αττικής και ο υπουργός αναπληρωτής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης στην Β΄ Αθήνας.


Όπως σημείωναν πηγές της Ιπποκράτους, σχετικά με τις υποψηφιότητες των κκ. Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση, ο κ. Βενιζέλος θέλει να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της παράταξης στη μάχη των εκλογών και θέλει να δώσει σε όλα τα στελέχη, τα οποία έχουν παίξει ενεργό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια τη δυνατότητα να κριθούν από τον ελληνικό λαό, ο καθένας με βάση το επίπεδο του ρόλου και της ευθύνης του.


Μεταξύ των νέων υποψηφιοτήτων που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται εκείνες του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά (Α΄ Αθήνας) της πρώην πρωταθλήτριας τον ακοντισμό Άννας Βερούλη (Β΄ Αθήνας), της ηθοποιού Μαίρης Βιδάλη (Β Αθήνας), του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, Γιάννη Γούναρη, του παλαίμαχου παίκτη του μπάσκετ, Κώστα Παταβούκα στα Τρίκαλα.
Επίσης, ανακοινώθηκε η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της περιφέρειας Αττικής και της Ζακύνθου δύο γνωστών δημοσιογράφων της τηλεόρασης, του Αντώνη Λιάρου (Mega) στην πρώτη και του Διονύση Μποτώνη (ΕΡΤ) στην δεύτερη.


Τέλος, σημειώνεται ότι ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, θα είναι, εκ νέου, υποψήφιος στο Λασίθι.


Τα ονόματα των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν σήμερα, κατά περιφέρεια, είναι τα εξής:

Α' ΑΘΗΝΑΣ

ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΖΑΚΟΛΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ ΑΣΗΜΙΝΑ
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΥΛΕΑ ΡΟΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Β' ΑΘΗΝΑΣ

ΑΚΡΙΤΑΣ ΘΩΜΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΙΛΕΝΑ
ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΒΕΡΟΥΛΗ ΑΝΝΑ
ΒΙΔΑΛΗ ΜΑΙΡΗ
ΒΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΟΝΤΑ ΕΛΕΝΗ
ΔΡΕΤΑ ΑΘΗΝΑ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
ΖΕΡΒΑ ΓΚΙΟΥΡΤΣΙΑΝ ΕΛΕΝΗ
ΖΗΣΗ ΡΟΔΟΥΛΑ
ΖΙΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΛΑΪΑ
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΚΑΝΤΑΡΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣ
ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΙΟΥΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΙΧΑΗΛ-ΠΑΥΛΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΟΥΣΤΟΥ ΜΑΡΙΖΑ
ΜΠΕΚΟΥ ΕΦΗ
ΜΩΡΑΪΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΝΤΑΛΑΡΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
ΠΟΛΥΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΡΕΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΛΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ -ΕΡΝΕΣΤΟΣ
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΧΥΤΗΡΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

Α' ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕΤΡΙΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΔΑΡΣΙΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Β' ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΥΝΤΖΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΓΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΜΥΡΓΙΑΛΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΑΤΤΙΚΗ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΣΠΡΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
ΑΦΕΝΤΟΥΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΒΡΕΤΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΡΑΨΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
ΚΟΚΟΛΙΟΥ ΕΛΛΗ
ΛΙΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΡΑΠΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΗ
ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΞΑΔΑΧΤΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ
ΚΑΙΛΗ ΕΥΑ
ΚΑΛΠΑΖΙΔΗΣ ΣΕΡΓΙΟΣ
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΙΓΓΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΣΙΝΑΝΑ ΜΑΡΘΑ

Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΚΑΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΓΚΕΛΙΔΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΜΠΑΛΑΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΥΡΩΝΗ ΒΕΝΕΤΙΑ
ΤΣΙΟΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΣΟΦΙΑ
ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΒΕΡΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΡΟΥΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΑΡΤΑ

ΓΚΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΝΤΕΡΕΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΧΑΜΠΙΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΠΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΑΧΑΙΑ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΓΓΕΛΑ
ΚΑΝΙΣΤΡΑ ΜΑΡΙΛΙΑ
ΛΑΖΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΡΟΥΠΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΚΟΥΡΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΟΙΩΤΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΝΤΙΚΗ ΝΑΥΣΙΚΑ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΓΡΕΒΕΝΑ

ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΤΑΤΑΡΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΔΡΑΜΑ

ΑΗΔΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΟΛΓΑ
ΖΟΥΡΝΑΤΖΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΦΤΑΚΛΑΚΗ ΛΙΤΣΑ
ΔΙΑΚΟΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΣΑΒΒΑΣ
ΓΑΒΑΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΕΒΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΡΕΝΤΑΡΗ - ΤΕΝΤΕ ΟΛΓΑ
ΤΑΡΤΑΣ ΕΡΡΙΚΟΣ
ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ

ΕΥΒΟΙΑ

ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ
ΠΕΡΛΕΠΕ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΜΠΟΤΩΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΗΛΕΙΑ

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΜΑΡΙΑ
ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΨΑΡΡΟΥ ΜΕΓΔΑΛΙΝΗ
ΒΟΥΡΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΗΜΑΘΙΑ

ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΑΡΑΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΒΓΟΝΤΖΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΣΥΓΓΕΛΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
ΙΝΙΩΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΓΙΑΛΙΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΟΓΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΛΙΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΣΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΦΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)
ΚΙΤΣΑΝΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΝΤΟΥΛΙΑ ΠΕΡΣΗ

ΚΑΒΑΛΑ

ΕΜΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΚΕΒΡΕΚΑΚΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΝΤΟΡΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ
ΠΕΤΣΑ ΑΘΗΝΑ
ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΖΗΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΑΤΣΟΥΛΙΑΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΝΤΙΝΑ ΣΟΦΙΑ
ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΚΑΡΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΚΙΛΚΙΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΟΞΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΦΡΑΓΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΓΚΙΛΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΤΣΙΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΡΟΤΖΙΩΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΦΑΡΜΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΛΑΣΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΗΛΙΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΛΑΡΙΣΑ

ΕΞΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΒΑΣΩ
ΒΑΓΕΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ ΘΩΜΑΣ
ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΛΑΚΩΝΙΑ

ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΛΑΣΙΘΙ

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΛΕΣΒΟΣ

ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΨΑΡΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΠΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΚΑΡΑΒΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΛΙΛΗ)
ΡΑΠΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΑΝΤΙΑ)
ΚΑΛΟΓΕΡΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΦΩΚΙΔΑ

ΜΑΝΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΤΣΙΛΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΕΛΛΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΡΑΧΗΛ
ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΜΟΥΜΤΣΙΔΕΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΠΙΕΡΙΑ

ΜΑΛΤΖΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΝΕΡΟΛΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΟΦΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΣΜΠΟΝΙΑ ΑΓΝΗ
ΚΑΤΣΙΠΑΝΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΡΕΘΥΜΝΟ

ΟΘΩΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ

ΣΑΜΟΣ

ΒΑΡΔΙΚΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

ΣΕΡΡΕΣ

ΓΑΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΖΑΡΟΤΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΜΠΟΛΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ
ΠΕΤΚΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ


ΤΡΙΚΑΛΑ

ΠΑΤΑΒΟΥΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΑΛΚΑΦΟΥΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΝΤΙΝΤΗ ΧΡΥΣΑ
ΓΑΤΣΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΑΝΝΑ
ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

ΧΑΝΙΑ

ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ
ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΕΥΤΧΙΟΣ
ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

http://www.zougla.gr/politiki/article/dite-ti-lista-ton-ipopsifion-voulefton-tou-pasok 

TO ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗς Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΜΕ 3-0 ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑΥΓΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ(δείτε 9 φωτο απο τον αγώνα)

αυτήν την φωτο πήραμε  απο http://www.facebook.com/media/set/?set=a.133316813456156.25233.100003335147110&type=3

wado club αθλητικός σύλλογος Μοσχάτου-Εξετάσεις για ζώνη 7 Απριλίου 2012 στο κλειστό του δήμου μας .

 
http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10150701881509681&type=1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΑΥΡΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΥΡΟΥ: 213 2036200




11/4/2012



          Οι τηλεφωνικές γραμμές του πρώην Δημαρχείου Ταύρου άλλαξαν. Το  τηλεφωνικό κέντρο των Δημοτικών Υπηρεσιών στον Ταύρο γίνεται πλέον 213 2036 200. Οι παλιές τηλεφωνικές γραμμές 210 3402 ΧΧΧ (200-400) από τη Μεγάλη Πέμπτη 2012 δεν θα ισχύουν. Αντικαθίστανται  από τις γραμμές 213 2036 ΧΧΧ (200-400). Για λίγες ημέρες και για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας, θα υπάρχει σχετικό ηχητικό μήνυμα που θα κατευθύνει τον καλούντα.

          Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά με την αλλαγή αυτή των τηλεφωνικών γραμμών: “ Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συνεχίζει την προσπάθειά του για τον εξορθολογισμό των δαπανών του, διατηρώντας ένα ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο μέσω του δικτύου της ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Ο Δήμος προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της εποχής μας, εξοικονομώντας έτσι πόρους και βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες, για την περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής του δράσης και την ενίσχυση των κατοίκων του που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση”.


                                                  Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
         

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ




Ανεβαίνει η θερμοκρασία, θα βρέξει το απόγευμα - Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Η ψύχρα μας αφήνει και ο υδράργυρος ανεβαίνει και πάλι. Στην Αττική, το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει έως και του; 19 βαθμούς ενώ στη Θεσσαλονίκη στους 17 και με λίγη... συννεφιά!

Μέχρι τη Μ. Παρασκευή δε θα βρέξει πολύ, αντίθετα το Μ. Σάββατο περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους.

Ο μουντός καιρός προκαλεί εντονα αισθήματα δυσφορίας ιδιαίτερα σε ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή.


Μεγάλη Τετάρτη - Μεγάλη Πέμπτη

Βελτιώνεται ο καιρός, χωρίς βροχές στις πεδινές και αστικές περιοχές ενώ λίγες μπόρες θα έχουμε πάλι στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα, την κλασσική δηλαδή ανοιξιάτικη αστάθεια. Καλές οι θάλασσες αφού οι άνεμοι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ.

Μεγάλη Παρασκευή - Μεγάλο Σάββατο

Περιμένουμε γενικά καλό καιρό στις νοτιότερες και ανατολικές περιοχές ενώ άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός στη βόρεια κυρίως Ελλάδα όπου περιμένουμε βροχές και μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Κυριακή του Πάσχα

Περιμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει του 22 και 23 βαθμούς κελσίου,  ήπιους ανέμους και άστατο καιρό κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Το αρνί στις περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας πρέπει να μπει νωρίς το πρωί και να βγει νωρίς το μεσημέρι πριν αρχίσουν οι βροχές και οι μεσημεριανές μπόρες. 


Περισσότερα στο
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=133348&catid=3 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Aύριο το απόγευμα Μεγάλη Τετάρτη και ωρα 17.00 στο γήπεδο του Μοσχατου θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΑΟ Μοσχάτου με την χαραυγή για το πρωτάθλημα της ΕΠΣΠ. 
Αύριο για μας ανεξάρτητα από την σημαντικότητα του αγώνα, με μια εξαιρετική ομάδα όπως η Χαραυγή,φιλικό σωματείο με παράγοντες που ξερουν να τιμούν την φιλοξενεία και τους αξίζει να έχουν την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση, όπως πάντα άλλωστε στο Μοσχάτο είναι μιά πολυ ιδιαίτερη μέρα. 

Μέρα χαράς, γιορτής και δικαίωσης των επιλογών μας. Σας προσκαλλώ όλους να έρθετε στο γήπεδο να το διαπιστώσετε. Σε αυτό που θα δείτε δεν έχει σημασία κανένα αποτέλεσμα γιατί θα είναι μια κοντόφθαλμη οπτική,αν και το Μοσχάτο πάντα επιδιώκει την νίκη και την Διάκριση. Είναι καταδικασμένο να το κάνει. Ελάτε να χαρείτε τα "Μωράκια μας" τους μπέμπηδές μας, το μέλλον της ομάδας.Ελάτε να χαρείτε τα παιδιά της διπλανής σας πόρτας, τους φίλους, τους συμμαθητές, τα γειτονάκια σας,τα παιδιά σας, τα παιδιά μας. Τα 9/11 της ομάδας ταλαντούχα παιδιά από τα σπλάχνα μας!!!! 

 Κρατήστε και μπλοκάκι και σημειώστε τα ονόματά τους γιατί θα σας απασχολήσουν για πολλά χρόνια στο μέλλον. Αυτό για μας είναι επιτυχία,γιατί σε όλα τα επίπεδα αυτή η Διοίκηση έχει τονίσει από την αρχή της σεζόν οτι πρώτο και κύριο μέλημα της είναι να θέσει της βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον.Αύριο θα είναι γιορτή και χαρά γι όλους και για μας στην Διοίκηση του Μοσχάτου η καλύτερη δικάιωση.Μην λείψει κανείς,το ποδόσφαιρο είναι χαρά και γιορτή!!! Σημειώστε δε οτι όλα αυτά τα παιδιά εκτός από τις αθλητικές διακρίσεις είναι και εξαιρετικοί μαθητές, όλοι αριστούχοι και εξαιρετικές προσωπικότητες. Ως πρόεδρος του ΑΟΜ αισθάνομαι πραγματικά περήφανος.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Στίβος: Μέχρι τις 11/5 οι δηλώσεις συμμετοχής για ημιμαραθώνιο

Την Κυριακή 20 Μαΐου θα διεξαχθεί στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου δρόμου παράλληλα με το διεθνή αγώνα ημιμαραθωνίου και ώρα εκκίνησης για άνδρες και γυναίκες στις 09.00 από το Καλλιμάρμαρο, ενώ ο τερματισμός θα γίνει μπροστά στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί τις οδούς: Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Λ. Αλεξάνδρας, Πατησίων, Πανεπιστημίου, Αμαλίας, Δ. Αρεοπαγίτου, Β. Όλγας, Βασ. Κωνσταντίνου και ακολουθεί 2η στροφή στους ίδιους δρόμους. Οι αθλητές τερματίζουν μπροστά στο ιστορικό κτίριο του Ζαππείου μετά από δύο γύρους.
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012. Στους αθλητές - αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στον ημιμαραθώνιο δρόμο δεν θα αφαιρείται ένα ατομικό αγώνισμα από το σύνολο των αγωνισμάτων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών 2012.
Δικαίωμα συμμετοχής στον ημιμαραθώνιο δρόμο Α/Γ του Πανελληνίου πρωταθλήματος 2012 έχουν οι αθλητές-αθλήτριες, που έχουν γεννηθεί το 1994 και οι μεγαλύτεροι-μεγαλύτερες. Οι αθλητές-αθλήτριες θα παραλάβουν τους αριθμούς τους από τo Κέντρο Εγγραφών που θα λειτουργήσει στο γυμναστήριο «Ι. Φωκιανός» τις ημέρες και ώρες: Παρασκευή 18/5/2012, 13:00–20:00, Σάββατο 19/5/2012, 10:00–20:00.

Μάιος 2012 - Το Πρόγραμμα του Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης..Θεατρικές παραστάσεις..



Ί.Χ.Ν.Ή...
Από τους "Motus Terrae"
 Σύλληψη - Σκηνοθεσία Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Από Δευτέρα 7 έως Τρίτη 29 Μαΐου, στις 21:30
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
 Μετά το "Σε... Real Time", η ομάδα "Motus Terrae" επανέρχεται στον προβληματισμό της πάνω στη συνύπαρξη πραγματικότητας και μυθοπλασίας, επί σκηνής. Πέντε ηθοποιοί συνθέτουν σπαράγματα μνήμης και δημιουργούν μια νέα "πραγματικότητα", στη νέα τους παράσταση, Ίχνη, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Γιάννη Κωνσταντακόπουλου, που ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 7 έως τις 29 Μαΐου 2012, στις 21:30.
 Αναζητούν τα ίχνη που άφησαν τα τελευταία τριάντα χρόνια της πρόσφατης ιστορίας, αλλά και τα ίχνη που άφησε η γενιά που πρόδωσε τα παιδιά της. Πώς φτάσαμε ως εδώ; Πώς φτάνουμε, κάθε φορά, στο "εδώ και τώρα" ; Επιλέγεις κάθε φορά τι να θυμηθείς ή συνθέτεις το παρόν σου, από αυτό που θυμούνται οι άλλοι για 'σένα;
Αν είχες αφεθεί  στον μετεωρισμό της κάθε στιγμής "Ίσως Χθες Να Ήσουν...."
-Κάθε ένας έχει τους δαίμονες του. Εμένα λέγεται «παρόν». Το κάθε παρόν. Το παρόν …που εγκαταλείπεις και σε εκδικείται. Να το πεις «κρίση»; Αυτές είναι λέξεις αυτών των δαιμόνων.
-Πολλοί άνθρωποι τοποθετούν ευλαβικά τις αναμνήσεις τους σε διάφορα σημεία! Τις βάζουν χρονολογικά τη μία πάνω στην άλλη, λες και έτσι θα ζήσουν.... Υπάρχουν όμως φορές που ο εγκέφαλός μας ξαφνικά κατεβάζει διακόπτες. Έτσι και εγώ, ώρες - ώρες νιώθω πως η μνήμη με εγκαταλείπει....
Συντελεστές
Σύλληψη - Σκηνοθεσία :         Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Σκηνικά :                                  Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια :                             Ελεάννα Παπανικολοπούλου
Μουσική :                               Κορνήλιος Σελαμσής
Επιμέλεια Κίνησης :                Σάσα Κωνσταντακοπούλου
Φωτισμοί :                              Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Δημοσιογραφική Έρευνα :      Γιάννης Σεφεριάδης
Βοηθός Σκηνοθέτη :               Μυρσίνη Γιαννακοπούλου
Ερμηνεύουν:                         Ελένη Κάκκαλου
                                                Ελένη Ντρογκούλη
                                                Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου
                                                Στράτος Τρογκάνης
                                                Αποστόλης Ψαρρός
                                   
Υπεύθυνη παραγωγής - Επικοινωνίας : Ναταλία Μαυρίδου
Φωτογραφίες παράστασης : Δήμητρα Βήχου, Αλέξης Κωνσταντίνου
Παραγωγή : "Motus Terrae"
 Χορηγός: VAMVOUKAS collections
Ί.Χ.Ν.Ή...
Από τους "Motus Terrae"
 Σύλληψη - Σκηνοθεσία Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Από Δευτέρα 7 έως Τρίτη 29 Μαΐου, στις 21:30
κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Αίθουσα: Black Box,
Διάρκεια Παράστασης 70'
Τιμή εισιτηρίων: 15€, Κανονικό
                              10€ Μαθητικό /Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) &                             Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/  Κάτοχοι                              Κάρτας  Πολιτισμού/ ΑμΕΑ/  Άνω των 65

*****
Αφιέρωμα στον Φραντς Κάφκα
 100 Χρόνια  "Μεταμόρφωση"

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη συγγραφή του διηγήματος "Μεταμόρφωση" του Φραντς Κάφκα και στο πλαίσιο της ομώνυμης παράστασης με τη θεατροποίηση του διηγήματος, που συνεχίζεται  στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η ομάδα Σημείο Μηδέν οργανώνει σειρά επιπλέον παραστάσεων και ενός Συμποσίου για τον συγγραφέα και το έργο του, στο ΙΜΚ από την Τετάρτη 23 έως την Κυριακή 27 Μαΐου 2012.    
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Τετάρτη 23/5:
  • 19:00, Φ. Κάφκα, Αναφορά σε μια Ακαδημία, σκηνοθεσία Δανάη Σπηλιώτη, ερμηνεύει η Αντιγόνη Ρήγα.   
  • 21:00, Φ. Κάφκα, Η Μεταμόρφωση, σκηνοθεσία – ερμηνεία Ματίας Μπρένερ, Νeues Τheater Halle, Γερμανία.    

Πέμπτη 24/5:
  • 19:00 Φ. Κάφκα, Αναφορά σε μια Ακαδημία, σκηνοθεσία Δανάη Σπηλιώτη, ερμηνεύει η Αντιγόνη Ρήγα.     
  • 21:30 Φ. Κάφκα, Η Μεταμόρφωση, ομάδα Σημείο Μηδέν, σκηνοθεσία Σάββας Στρούμπος.     

Παρασκευή 25/5:
  • 19:00 Φ. Κάφκα, Αναφορά σε μια Ακαδημία, σκηνοθεσία Δανάη Σπηλιώτη, ερμηνεύει η Αντιγόνη Ρήγα.    
  • 21:30 Φ. Κάφκα, Η Μεταμόρφωση, ομάδα Σημείο Μηδέν, σκηνοθεσία Σάββας Στρούμπος.    

Σάββατο 26/5:
  • 19:00 Φ. Κάφκα, Αναφορά σε μια Ακαδημία, σκηνοθεσία Δανάη Σπηλιώτη, ερμηνεύει η Αντιγόνη Ρήγα.   (ώρα έναρξης 19.00) 
  • 21:30 Φ. Κάφκα, Η Μεταμόρφωση, ομάδα Σημείο Μηδέν, σκηνοθεσία Σάββας Στρούμπος.    
  •  
Κυριακή 27/5:
Συμπόσιο για τη Μεταμόρφωση και τον Φραντς Κάφκα  

Συμμετέχουν
Μαρκέτα Μαλισόβα (Κέντρο Φραντς Κάφκα, Τσεχία)
Σάββας Μιχαήλ (συγγραφέας)
Μαρώ Τριανταφύλλου (συγγραφέας)
Κώστας Δεσποινιάδης (συγγραφές, εκδότης)

  • 21:30 Φ. Κάφκα, Η Μεταμόρφωση, ομάδα Σημείο Μηδέν, σκηνοθεσία Σάββας Στρούμπος.    

Τιμές εισιτηρίων:
Τετάρτη 23 Μαΐου: Ενιαίο εισιτήριο 10€ και για τις 2 παραστάσεις
Πέμπτη 24, Παρασκευή 25, Σάββατο 26 Μαΐου:
 
            Παράσταση Αναφορά σε μία Ακαδημία:  7€ ενιαίο  
            Παράσταση "Μεταμόρφωση": 15€, Κανονικό
                                                                10€, Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/
                                                                        Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων
                                    (ΑΣΠΕ)/ Άτομα άνω των 65 ετών/ ΑμΕΑ
                              7€, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/ Νέοι                                             έως 25 ετών/ Κάτοχοι Ευρωπαϊκής                                                           Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας                                                             Πολιτισμού ΥΠ.ΠΟ.Τ


Κυριακή 27 Μαΐου 2012: 
            Συμπόσιο: Είσοδος Ελεύθερη  
            Παράσταση: Παράσταση "Μεταμόρφωση": 15€, Κανονικό
                                                                10€, Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/
                                                                        Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων
                                    (ΑΣΠΕ)/ Άτομα άνω των 65 ετών/ ΑμΕΑ
                              7€, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/ Νέοι                                             έως 25 ετών/ Κάτοχοι Ευρωπαϊκής                                                           Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας                                                             Πολιτισμού ΥΠ.ΠΟ.Τ

********
Το low budget festival μιλάει ...Γαλλικά
Παρασκευή 25 Μαΐου έως Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το
 www.tospirto.net  συναντώνται με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να υπενθυμίσουν πώς το θέατρο έχει κοινή γλώσσα και κοινό όραμα. 
Τρία νέα γαλλικά έργα, μεταφρασμένα στα ελληνικά, σε σκηνοθεσία τριών νέων Ελλήνων σκηνοθετών θα "καταλάβουν" τον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης για 9 βράδια, από τις 25 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2012. 

Γενική είσοδος: 10€
Πλήρες πρόγραμμα προσεχώς
****

συνεχίζονται οι παραστάσεις:

ΕΚΤΟ ΠΑΤΩΜΑ
του Alfred Gehri

Διασκευή:  Άννα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Από 19 Απριλίου 2012 έως 10 Ιουνίου 2012, στις 21:00
κάθε Σάββατο δύο παραστάσεις: 18:00 & 21:00
(κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή εκτός 10, 11, 12 & 13 Μαΐου)

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία και θρυλική πλέον παρουσίασή του στο θέατρο «Περοκέ» (1991-92), το έργο του Αλφρέντ Ζερύ, μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ: Εν μέσω οικονομικής κρίσης του ‘30, μια ομάδα ανθρώπων -μικρογραφία ολόκληρης κοινωνίας- συνυπάρχει στο έκτο πάτωμα μιας παρισινής πολυκατοικίας. Με άξονα την κωμωδία που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη διασκευή της Άννας Παναγιωτοπούλου,  παρακολουθούμε τη ζωή αυτών των ανθρώπων να ξετυλίγεται μέσα από τους έρωτες, τις συγκρούσεις, τα πάθη και πάνω από  όλα τα όνειρά τους. Όνειρα μικρά και μεγάλα, όνειρα που τους δίνουν τη δύναμη να αντέξουν τις δυσκολίες της καθημερινότητάς. Μόνο που μέσα στην πορεία του έργου, θα συνειδητοποιήσουν ότι πάνω και πέρα από τα όνειρα -που δυστυχώς τόσο σπάνια γίνονται πραγματικότητα- υπάρχει η αγάπη, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, η αίσθηση ότι παραμένουμε ενωμένοι απέναντι σε κάθε δυσκολία. Και μόνο μέσα από αυτή την αίσθηση μπορούμε να βγούμε  αληθινοί νικητές στο παιχνίδι της ζωής.
Η παράσταση χρησιμοποιεί τη φόρμα του μιούζικαλ για να ζωντανέψει αυτή την ιστορία που εκτυλίσσεται «πριν από τον πόλεμο, κάπου στο Παρί», αλλά θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να συμβαίνει και κάπου στην Αθήνα του 2012. 
Τα γνωστά, αγαπημένα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου ( «Τι ώρα είναι, τι μέρα είναι και ποιά χρονιά», «Το τραγούδι της κουτσομπόλας», «Το τραγούδι της ζήλειας», «Η κουπαστή» , για να αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια από τα συνολικά 17 τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για την διασκευή της Άννας Παναγιωτοπούλου), γίνονται ο άξονας μιας παράστασης που συνδυάζει την πρόζα με πολλή- ζωντανή- μουσική και πολύ χορό.
Ενός μιούζικαλ, που επιθυμεί να μιλήσει για την ανάγκη μας να ονειρευόμαστε, να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε.
Ενός μιούζικαλ χωρίς μεγάλη ορχήστρα και πανάκριβα, θεαματικά σκηνικά, αλλά με δεκαπέντε ανθρώπους που χτίζουν επί σκηνής με όχημα το χιούμορ, την τρέλα τους και τη μαγεία του ίδιου του θεάτρου, ένα όνειρο όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν.
Γιατί όπως λέει και ένα από τα τραγούδια της παράστασης, όνειρο είναι όλα : «τίποτα δεν έγινε, τίποτα δεν είδατε, τίποτα ποτέ...στο φινάλε είμαστε όλοι θεαταί...»
Συντελεστές
Έργο:                                                   ΕΚΤΟ ΠΑΤΩΜΑ
Συγγραφέας:                                       Alfred Gehri
Διασκευή:                                           Άννα Παναγιωτοπούλου
Μουσική:                                            Σταμάτης Κραουνάκης
Στίχοι:                                                  Λίνα Νικολακοπούλου

Σκηνοθεσία:                                        Μαριάννα Κάλμπαρη
Μουσική διδασκαλία -
Ενορχήστρωση:                                  Αλέξης Πρίφτης
Χορογραφία:                                       Βάλια Παπαχρήστου
Σκηνικά - Κοστούμια:                          Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Σχεδιασμός φωτισμών:                       Γιώργος Τέλλος
Μουσική επένδυση (βασισμένη στα μουσικά θέματα που έχουν γραφτεί από τον Στ. Κραουνάκη για την παράσταση):   Διονύσης Καλογερόπουλος            
Ηχητική επένδυση:                             Άρης Γεροντάκης                  
Α’ βοηθός σκηνοθέτη:                        Δάφνη Σκρουμπέλου
Β’ βοηθός σκηνοθέτη:                                    Ελένη Μητροπούλου
Φωτογραφίες:                                     Βαγγέλης Κύρης
           

Παίζουν (αλφαβητικά):
Τζίνα   Αλιμόνου,  Αιμιλία Βασιλακάκη,  Άρης Γεροντάκης,  Νεκταρία Γιαννουδάκη, Ευγενία Δημητροπούλου, Διαμαντής Καραναστάσης, Μαριλού Κατσαφάδου, Ασπασία Κοκόση, Ρούλα Μανιάτ, Γιάννης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Παπανικολάου, Δημήτρης Τσολάκης, Γιάννης Στεφόπουλος
Συμμετέχουν:
Διονύσης Καλογερόπουλος (πιάνο) Στέλιος Δημόπουλος (διεύθυνση σκηνής)
Χορηγοί: M&M gas,  Coral GAS
Χορηγοί Επικοινωνίας: STAR,  MEGA
                                          ΔΡΟΜΟΣ 89,8    δίεση 101,3,
                                        star.gr

ΕΚΤΟ ΠΑΤΩΜΑ
του Alfred Gehri
διασκευή:  Άννα Παναγιωτοπούλου
σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Από 19 Απριλίου 2012 έως 10 Ιουνίου 2012, στις 21:00,
κάθε Σάββατο δύο παραστάσεις: 18:15 & 21:00,
(κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, εκτός από 10, 11, 12 & 13 Μαΐου)
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 2.15' με διάλειμμα
Εισιτήρια:       16€, Κανονικό
                        10€, Μαθητικό/ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) &                                      Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/
                                 Κάτοχοι Κάρτας  Πολιτισμού/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65/
                           9 Ομάδες κατοίκων-γειτόνων (από 8 άτομα)
                            3 Ειδική τιμή για ατέλειες

*******

Venison*
«The Helter Skelter Company»
σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 έως Κυριακή 20 Μαΐου
(Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30)

Η ομάδα «The Helter Skelter Company» επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης [«Άμλετ, ο Πρίγκιπας της Δανίας», Black Box, Μάρτιος – Μάιος 2011] με την παράσταση «Venison» και αντλεί υλικά από τις Ευμενίδες του Αισχύλου και τον Ντοστογιέφκι, με σκοπό να παρακολουθήσει -μέσα από κόσμους που πλέουν ο ένας εντός του άλλου- την πτώση ένος προσώπου από τον πολιτισμό προς τη βαρβαρότητα, από το έγκλημα στην τιμωρία, από τον άνθρωπο στο κτήνος.

*(Venison = Κρέας από κυνήγι)

“Η μνήμη δεν είναι απλά ένα εργαλείο εξερεύνησης του παρελθόντος, είναι το θέατρο του παρελθόντος. Είναι δηλαδή το βασικό υλικό της παρελθούσας εμπειρίας με τον ίδιο τρόπο που το έδαφος είναι το υλικό μέσα στο οποίο οι νεκρές πόλεις κείτονται θαμμένες.” -
W. Benjamin

Ένας άντρας βρίσκεται σ’ ένα δωμάτιο νοσοκομείου τραυματισμένος. Κανείς δεν ξέρει από που έρχεται και τι έχει πάθει. Μια νοσοκόμα του δίνει τις πρώτες βοήθειες. Μια τηλεόραση στο δωμάτιο προβάλλει μια ταινία που κανείς δεν παρακολουθεί. Ο άντρας λιποθυμά και η νοσοκόμα τρέχει να φωνάξει βοήθεια.
Ο άντρας βυθίζεται κι εγκλωβίζεται μέσα σε κόσμους παράξενους, ανεξήγητους, χαοτικούς. Χάνεται μέσα σε ένα παραλληρηματικό λαβύρινθο από μνήμες προσωπικές και συλλογικές, πρόσωπα, πλάσματα και φωνές που τον καταδιώκουν. Βρίσκεται να έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα, και σαν φορέας ενός τραγικού πεπρωμένου, επιδιώκει την τιμωρία του. Μέχρι η περιπλάνησή του να τον οδηγήσει στη γη του κενού. Στον παράδοξο εκείνο χώρο όπου δεν υπάρχει τίποτα και τα πάντα πρέπει να ορισθούν από την αρχή. Στη μήτρα. Στον τόπο της αθωότητας. Σε ένα τοπίο δίχως χρόνο, ενοχές κι επιστροφή.

Συντελεστές

Σύλληψη - Σκηνοθεσία:                      Θάνος Παπακωνσταντίνου
Συνεργασία στη Δραματουργία:        Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Σκηνικά - Κοστούμια:                          Δήμητρα Λιάκουρα
Κίνηση:                                                Χαρά Κότσαλη
Σχεδιασμός - Σύνθεση Ηχων:                         Αντώνης Μόρας
Φωτισμοί:                                           Χριστίνα Θανάσουλα
Βίντεο, Σχεδιασμός Έντυπου Υλικού & Γραφιστικών Εφαρμογών:
                                                            Κωνσταντίνος Χαïδαλής (brittle.gr)
Γλυπτά Ζώων:                                     Περικλής Πραβήτας


Βοηθός Σκηνοθέτη:                            Ελεάνα Γεωργιάδου
Βοηθός Σκηνογράφου:                       Νίκη Ψυχογιού

Φωτογραφίες:                                     Βάλια Πιλάφα
Κατασκευή Σκηνικού:                                     Βασίλης Γεροδήμος
Επικοινωνία Ομάδας:                         Άρης Ασπρούλης
Οργάνωση Παραγωγής:                     Τέτα Αποστολάκη
Παραγωγή:                                          The Helter Skelter Company

Παίζουν:
Λένα Δροσάκη,  Ιωάννα Μιχαλά,  Ελένη Μολέσκη,  Μάριος Παναγιώτου,  Θάνος Παπακωνσταντίνου

Venison
«The Helter Skelter Company»
σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 έως 20 Μαΐου στις 21:30
(Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30)

Αίθουσα: Ειδικά διαμορφωμένος υπόγειος χώρος
Διάρκεια: 90'
Εισιτήρια:          15€, Κανονικό
                            10€, Μαθητικό/ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) &                                                  Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/  Κάτοχοι                                     Κάρτας  Πολιτισμού/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65
*****
Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
 Φραντς Κάφκα
Σημείο Μηδέν
μετάφραση - σκηνοθεσία Σάββας Στρούμπος
Από την Πέμπτη 26 Απριλίου έως την Κυριακή 27 Μαΐου, στις 21:30

Πρεμιέρα: 26 Απριλίου 2012, στις 21:30
(κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή)

Η ομάδα Σημείο Μηδέν συνεχίζει την έρευνά της πάνω στο έργο του Φραντς Κάφκα παρουσιάζοντας σε θεατροποιημένη μορφή το διήγημα Η Μεταμόρφωση.
Σημειώνει ο μεταφραστής και σκηνοθέτης της παράστασης Σάββας Στρούμπος: "Τα ανήσυχα όνειρα μιας νύχτας προκαλούν τη μεταμόρφωση του εμπορικού αντιπροσώπου Γκρέγκορ Σάμσα σε τεράστιο απεχθές ζωύφιο… Όμως, τι πραγματικά του συνέβη; Τι σημαίνει για μας μεταμόρφωση και πόσο κυριολεκτικά μπορούμε να την αντιληφθούμε;
Τα πρόσωπα της Μεταμόρφωσης δρουν και αντιδρούν σα να είναι μπλεγμένα μεταξύ τους με χιλιάδες νήματα, σε έναν παράλογο λαβύρινθο θρυμματισμένων ειδώλων, όπου οι βασανιστικά παγιωμένες και επαναλαμβανόμενες κοινωνικές συμπεριφορές έρχονται να διαμορφώσουν μια παράλογη μηχανή ποικίλων ψυχοσωματικών παραμορφώσεων, χωρίς καμιά δυνατότητα διαφυγής. Λειτουργούν σε μια αέναη επαναληπτικότητα, χωρίς ίχνος επίγνωσης της κατάστασης τους. Η ίδια τους η άγνοια για τα αδιέξοδα που αναπαράγουν και το μηχανικά αέναο των πράξεων τους τα μεταμορφώνει, τελικά, σε όντα πάσχοντα, έγκλειστα στη φυλακή των δικών τους εικόνων για τον εαυτό-τους-και-τον-κόσμο. Η Μεταμόρφωση αποτελεί ακριβώς αυτήν την ατέλειωτη κραυγή αγωνίας ενάντια στον αυτόβουλο και υπαρξιακό εγκλεισμό των σύγχρονων ανθρώπων. Οι άνθρωποι, όμως, μπορούν να δράσουν και διαφορετικά. Έχουν πάντα τη δυνατότητα να σπάσουν τα δεσμά της κάθε φυλακής τους, να δημιουργήσουν ρήγματα στις παραστάσεις της καθημερινότητας τους, τη δυνατότητα να δώσουν ένα τέλος στον όποιον εφιάλτη κι επιτέλους, να δράσουν δημιουργικά προς τον εαυτό τους-και-τον-κόσμο." 
Η ομάδα Σημείο Μηδέν είναι εταιρικός θίασος του Ο.Ε.Θ. – Σ.Ε.Η. και ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον Κάφκα παρουσιάζοντας την παράσταση "Στη  Σωφρονιστική Αποικία" (Φεβρoυάριος 2009).
Συντελεστές
Μετάφραση: Σάββας Στρούμπος, Δανάη Σπηλιώτη
Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος

Παίζουν: Μαρία Αθηναίου, Ελεάνα Γεωργούλη, Θοδωρής Σκυφτούλης,
               Σάββας Στρούμπος, Μιλτιάδης Φιορέντζης.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΠΟΧΗ, ΠΡΙΝ, ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ
                                         Atlantis, 902, Radio Buble          
                                        Culturenow.gr, ελculture.gr, Monopoli.gr    
                                        Go Out.gr, Camera stylo on line
                                     


Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ του Φραντς Κάφκα
Σημείο Μηδέν
μετάφραση - σκηνοθεσία Σάββας Στρούμπος
Από την Πέμπτη 26 Απριλίου έως την  Κυριακή 27 Μαΐου 
Πρεμιέρα: 26 Απριλίου 2012, στις 21:30
(κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή)
Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια: 90'
Εισιτήρια:       15€, Κανονικό
                         10€, Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων
(ΑΣΠΕ)/ Άτομα άνω των 65 ετών/ ΑμΕΑ
                         7€, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)/ Νέοι έως 25 ετών/ Κάτοχοι
Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού
ΥΠ.ΠΟ.Τ
Η παράσταση γίνεται με την αιγίδα της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας
Η μετάφραση του έργου θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Νεφέλη.
****
 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr