Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Α' ΕΣΚΑΝΑ:Ηττα για την Ελευθερία Μοσχάτου στο εκτός έδρας αγώνα που έδωσε σήμερα το βράδι απο τον Φοίνικα με 47-41

Τα δεκάλεπτα του αγώνα
7-15,15-24,38-34,47-41


Για ένα ημίχρονο έπαιξε καλό μπάσκετ η Ελευθερία Μοσχάτου ,όπου και προηγήθηκε με 24-15.Αυτό όμως δεν αρκούσε για να της δώσει την νίκη γιατί η καλή απόδοση πρέπει να έχει και διάρκεια.
Αντίθετα ο νεανικός Φοίνικας του κυρίου Ποτότογλου κατάφερε να τρέξει  περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο  και να καλύψει τα κενά του πρώτου  και με αποφασιστικότητα να πάρει την νίκη, για την οποία την κυνήγησε μέχρι το τελευταίο λεπτό και φάνηκε ιδιαίτερα όταν η Ελευθερία Μοσχάτου δεν έβαλε ούτε ένα πόντο περίπου στα πρώτα  οκτώ λεπτά στο τελευταίο  δεκάλεπτο.  


Η   Ελευθερία μας μάλιστα έχασε και την διαφορά των πέντε πόντων του πρώτου αγώνα και θα έχει και μειονέκτημα απέναντι στο Φοίνικα σε περίπτωση ισοβαθμίας.


Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα και συνεχίζεται η ομάδα μας πρέπει  να κοιτάξει μπροστά ώστε να πάρει τους αγώνες που πρέπει, ιδιαίτερα στο γήπεδό της ώστε να πετύχει και την σωτηρία της, πράγμα που είναι στο χέρι της και μπορεί να το κάνει και ελπίζουμε όλα αυτά να γίνουν με την συμπαράσταση  του κόσμου της. 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η - ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ-Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ...19 Ιανουαρίου 2012 ημέρα Πέμπτη.



 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΔΗΜΟΣ  ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                Mοσχάτο       13/1/2012

Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου             

Τ.Κ. 183.45

Τηλ. Κέντρο : 213-2019600,                           Προς:  τους Φορείς
 Fax: 210-9416154                                        Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου      
 Πληροφορίες : κ. Καραγιάννη


  1ο     ΠΡΑΚΤΙΚΟ                                                 
 Αριθμ. Πρωτ.: 1042                                             

Καλείσθε στην τακτική  συνεδρίαση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού  Συμβουλίου  (Κοραή 51) στις  19  Ιανουαρίου  2012 ημέρα  Πέμπτη  και ώρα 18:30 με τα εξής θέματα:



1.   Έγκριση Διετούς  Προγράμματος Δράσης  Κοινωφελούς Επιχείρησης.
2.      Έγκριση Προϋπολογισμού  Κοινωφελούς Επιχείρησης.
3.      Έγκριση σχεδίου σύμβασης χρηματοδότησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης από το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.
4.      Έγκριση – τροποποίηση κανονισμού Κοινωφελούς Επιχείρησης.
5.      Έγκριση της υπ΄αριθμ. 100/2011 απόφασης της οικονομικής Επιτροπής που αφορά στον  καθορισμό τελών πολιτικών γάμων.
6.      Λήψη απόφασης για μετάβαση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.
7.      Έγκριση του 3ου ΑΠΕ ( τακτοποιητικού ) για το έργο « Επισκευή – Συντήρηση  οδοστρωμάτων διαφόρων οδών».
8.      Συζήτηση για την παραμονή της Δ.Ο.Υ Μοσχάτου στην πόλη μας και προγραμματισμό συγκεκριμένων ενεργειών και πρωτοβουλιών αποφυγής κατάργησής της.





Εισηγήσεις θεμάτων μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου (http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr) στο αριστερό μενού (Εισηγήσεις Θεμάτων -> Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Η Λία Βίσση στο MCF | bar | resto



MCF  bar | resto "round midnight concerts"
"Black & White Lips"
Λία Βίσση
4 ακόμα κοντσέρτα τον Ιανουάριο 2012
Παρασκευή και Σάββατο
20 & 21,   27 & 28 Ιανουαρίου 2012, στις 23:30

Η Λία Βίσση σε 4 ακόμα κοντσέρτα, τις υπόλοιπες Παρασκευές και Σάββατα του Ιανουαρίου 2012, αγγίζει και ερμηνεύει με ένα δικό της ιδιαίτερο τρόπο όλα τα είδη μουσικής. Η ίδια στο πιάνο, φιλοξενεί κάθε βραδιά φίλους-έκπληξη, για να μοιραστούν κορυφαίες μουσικές στιγμές,  μετατρέποντας  κάθε μία από τις 4 μουσικές βραδιές σε μοναδική, διαφορετική μουσική εμπειρία.
Ανάμεσα στους φίλους - έκπληξη  συγκαταλέγονται:

Παρασκευή 20  &  Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012, στις 23:30
  οι ηθοποιοί
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Ρένα Κυπριώτη

Επίσης, στις υπόλοιπες 2 βραδιές συμμετέχουν οι:  
Γιώργος Κοντραφούρης (πιάνο-τζαζ)
Αυτοί και το βιολί τους (μουσικοθεατρική ομάδα)
κ.α.
Τεχνική υποστήριξη με ευγενή χορηγία : Famous Audio Visual

round midnight concerts
"Black & White Lips"
Λία Βίσση
4  ακόμα κοντσέρτα τον Ιανουάριο 2012 στο MCF  bar | resto
Παρασκευή και Σάββατο
20 & 21,   27 & 28 Ιανουαρίου 2012, στις 23:30
Ώρα: 23:30
 Είσοδος: χωρίς εισιτήριο, ελάχιστη κατανάλωση 10€ το πρώτο ποτό,
                 2ο ποτό 7€
Προηγούνται οι κρατήσεις για φαγητό
(Τιμές: Ορεκτικά 5,00 - 6,00 €, Σαλάτα 7,00 €, Κυρίως 10,00 - 11,00 €)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6937 037 040 (καθημερινά από τις 19:00)
Αίθουσα: MCF coffee | bar | resto, 3ος Όροφος





Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr




«Η άμυνα πάνω στον Σπανούλη το 'κλειδί'»

Για τον Ολυμπιακό μίλησε ο Γιόνας Καζλάουσκας ενόψει της αναμέτρησης της ΤΣΣΚΑ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων της Ευρωλίγκα. Ο Λιθουανός που έχει δουλέψει στους «ερυθρόλευκους» τόνισε πως κλειδί του αγώνα θα είναι να σταματήσουν οι Ρώσοι τον Βασίλη Σπανούλη. 

«Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ξεχάσουμε την επιτυχία που είχαμε στα παιχνίδια των ομίλων, διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα. Δούλεψα στον Ολυμπιακό και γνωρίζω πολύ καλά πόσο δυνατή ομάδα διαθέτει, ιδιαίτερα στην έδρα του, μπροστά στο κοινό του. Είμαι βέβαιος πως θα πρέπει να περιμένουμε ένα δύσκολο ματς, όπως εκείνο με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα. Διαθέτει νέους παίκτες που έχουν μέλλον μπροστά τους, καθώς και παλιούς με ποιότητα. Ο Σπανούλης αποτελεί τη διαφορά στην ομάδα. Εφέτος έχει τα 'κλειδιά' του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και τα αποτελέσματα εξαρτώνται από αυτόν. Οπότε η άμυνα επάνω στον Σπανούλη θα είναι το δικό μας 'κλειδί' για να νικήσουμε το ματς», είπε ο Λιθουανός τεχνικός.





περισσότερα στο 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=454239&cid=10

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΝΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΒΑΡΗ Σ ΜΕ 56 - 46

Με τον Γιάννη Παπαναστασίου να αντικαθιστά για ένα παιχνίδι τον  Σωτήρη Τσαραπατσάνη και την Αντιγόνη Ξηρογιάννη να επιστρέφει αποθεραπευμένη, η Ελευθερία  έκανε ακόμα μια νίκη φέτος


Δυσκολεύτηκε πάντως αρκετά από το δυναμικό παιχνίδι της Βάρης και παρ ότι προσπάθησε να πάρει μια διαφορά από τη αρχή, τελικά βρέθηκε με 4 πόντους πίσω στο ημίχρονο. Με αλλαγές στο παιχνίδι της, στην 3η περίοδο, η Ελευθερία έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, χωρίς η Βάρη να έχει παραιτηθεί από το ματς. Στο μεταξύ τραυματίστηκε όχι πολύ σοβαρά η Παναγοπούλου(3π, 7 ριμπ, 4 κλεψ. Ι ασίστ). Η 4η περίοδος όμως ήταν ένα επιθετικό ξέσπασμα της Ελευθερίας που με 21-12 επί μέρους σκορ πήρε τη νίκη.


Η Τρύφωνα ανέβασε στροφές στο β μέρος(17π, 9 ριμπ, 1 κλεψ, Ι ασίστ). Ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι η Χατζηχαραλαμπίδου (14π,  9 ριμπ,  ασίστ). Πολύ καλή η  Κοκκίνη(9π, 3 ριμπ, 4 κλεψ, 3 ασίστ) και καλή επανεμφάνιση από την Ξηρογιάννη(4π, 3 κλεψ, 2 ασίστ). Με 3 εξαιρετικά καλάθια η Ιγγλέζου, η Καλάγια  καλή αμυντικά (4 ριμπ) και η Σκαρπέτη  που βόηθησε σε όλους τους  τομείς.
Από τη Βάρη Καραμέτου Σ.  και Βρυώνη Ρ. ήταν οι καλύτερες

περισσότερα στο

Χωρίς Μετρό την Τρίτη

Δε θα κινηθούν αύριο οι συρμοί του Μετρό λόγω της απεργίας που έχουν κηρύξει τα σωματεία των εργαζομένων. Στα υπόλοιπα ΜΜΜ, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην παναττική απεργία της ΓΣΕΕ με στάσεις εργασίας. 
Ο Ηλεκτρικός θα κινηθεί από τις 09:00 ως τις 21:00, που σημαίνει ότι δε θα γίνουν τα δρομολόγια από τις 05:00 ως τις 09:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. 

Τα λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 05:00 ως τις 07:30 και από τις 22:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Από τις 07:00 έως τις 22:00 θα κυκλοφορούν τα τρόλεϊ και από τις 09:00 έως τις 22:00 το τραμ. 

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00, ενώ ο Προαστιακός δε θα κινηθεί από τις 07:00 έως τις 22:00.


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ


Υπόψη του πολιτικού συμβουλίου θα τεθούν οι αποφάσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε αργά σήμερα το βράδυ, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, σχεδόν ομόφωνα, όπως είπε ο πρόεδρος της συνεδρίασης Βασίλης Έξαρχος, την πρόταση του προέδρου και του πολιτικού συμβουλίου για το πολιτικό πλαίσιο και τις διαδικασίες του εσωκομματικού διαλόγου και την εκλογή προέδρου.

Στη διάρκεια των διήμερων εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου κατατέθηκαν και άλλες, επιμέρους, προτάσεις οι οποίες, όπως αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο, θα τεθούν υπόψη του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο θα εμπλουτίσει τα κείμενα της σημερινής απόφασης και θα προσδιορίσει τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στο εξής μέχρι τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Θα προηγηθούν οι διαδικασίες για τη σύγκληση της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης, η εκλογή ηγεσίας και οι εθνικές εκλογές.

Το Πολιτικό Συμβούλιο θα επιληφθεί των θεμάτων αυτών σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα, χωρίς, επί του παρόντος, να έχει οριστεί συγκεκριμένη ημέρα.

«The Artist» και «Οι Απόγονοι» νικητές στις Χρυσές Σφαίρες


Απονεμήθηκαν οι προάγγελοι των Όσκαρ

Οι ταινίες «The Artist» και «Οι Απόγονοι» είναι οι μεγάλοι νικητές των Χρυσών Σφαιρών, των βραβείων που θεωρούνται προάγγελοι των Όσκαρ και απονεμήθηκαν πριν λίγο στο Μπέβερλι Χιλς.

Αναλυτικά τα βραβεία

Ταινίες:

Δραματική ταινία: «Οι Απόγονοι»

Άντρας ηθοποιός σε δραματική ταινία: Τζορτζ Κλούνεϊ («Οι Απόγονοι»)

Γυναίκα ηθοποιός σε δραματική ταινία: Μέριλ Στριπ («Η Σιδηρά Κυρία»)



Κωμωδία ή μιούζικαλ: «The Artist»

Πρώτος αντρικός ρόλος σε κωμωδία ή μιούζικαλ: Ζαν Ντιζερντέν («The Artist»)

Πρώτος γυναικείος ρόλος σε κωμωδία ή μιούζικαλ: Μισέλ Γουίλιαμς («Επτά Ημέρες με τη Μέριλιν»)

Δεύτερος αντρικός ρόλος σε κωμωδία ή μιούζικαλ: Κρίστοφερ Πλάμερ («Οι Πρωτάρηδες»)

Δεύτερος γυναικείος ρόλος σε κωμωδία ή μιούζικαλ: Οκτάβια Σπένσερ («Οι Υπηρέτριες»)



Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορσέζε («Hugo»)

Σενάριο: Γούντι Αλεν («Μεσάνυχτα στο Παρίσι»)

Μουσική: Λούντοβικ Μπουρς («The Artist»)

Τραγούδι: «Masterpiece» από την ταινία «W.E.»

Ταινία κινουμένων σχεδίων: «Οι περιπέτειες του Τεν Τεν».

Ξενόγλωσση Ταινία: «Ένας Χωρισμός» (Ιράν)


περισσότερα στο 

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ο Πολιτιστικός Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου -Ταύρου σας προσκαλεί στο κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας αλλά και στις αρχιαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.



Ο Πολιτιστικός Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου -Ταύρου σας εύχεται
" ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012 " και σας προσκαλεί στο κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας που θα γίνει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11:30 πμ στα γραφεία του συλλόγου μας (ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ 12    ΜΟΣΧΑΤΟ).
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του συλλόγου μας οι αρχιαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2012-2013.

                                                                                                                     ΤΟ Δ.Σ.  

Έχασαν οι μικρές της Ελευθερίας Μοσχάτου απο τον καλύτερο Πανιώνιο με 21-44


Τα δεκάλεπτα του αγώνα
6-11,14-25, 17-34,21-44



Φιλότιμη προσπάθεια κατέβαλαν οι κορασίδες της Ελευθερίας Μοσχάτου σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό του δήμου μας απέναντι στην πολύ δυνατή και πρωτοπόρο ομάδα του Πανιωνίου.


Προσπάθησαν αλλά έχασαν, σημασία έχει ότι όλο και κάτι κέρδισαν με αυτό το παιχνίδι για την συνέχεια του πρωταθλήματος,Το σίγουρο είναι η ομάδα της ελευθερίας θα είναι μέσα στις έξι καλύτερες του ομίλου και θα προχωρήσει και στην επόμενη φάση των αγώνων.


ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ..ΚΑΙ
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΠΙΣΤΗ 
ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Σε εξέλιξη η ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο.... Θα δώσω τη μάχη για τη χώρα από οποιοδήποτε μετερίζι, δηλώνει ο Γ.Παπανδρέου


«Θα κάνω το καθήκον μου» και «θα δώσω τη μάχη από οποιοδήποτε μετερίζι» είναι το έως τώρα στίγμα που έχει δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. Επίσης αναφέρθηκε και στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται λέγοντας:

«Πολλοί θεωρούν την ευγένειά μου αδυναμία. Έχω πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις των τελευατίων δεκαετιών. Έχω απωθήσει προσωπικές φιλοδοξίες, έχω συγκρουστεί με συμφέροντα. και στις συνεχείς συκοφαντίες απέναντι στην οικογένειά μου θα παντήσω με μια φράση του Ανδρέα: 'Εμένα θέλετε να χτυπήσετε. Εδώ είμαι. Χτυπήστε εμένα'».

Ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε την ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο με άλλη μια φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, κατά την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ το 1974, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του έδωσε τη μάχη για να αποφευχθεί μια άλλη -σύγχρονη τραγωδία- αυτή της άτακτης χρεοκοπίας.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος παραμένει, αλλά έχουν μπει οι βάσεις για ένα καλύτερο αύριο, αρκεί οι πολιτικοί -και ιδίως το ΠΑΣΟΚ- να μην συμπεριφερθεί μυωπικά.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από όλα τα στελέχη να αφήσουν στην άκρη για λίγο τις φιλοδοξίες και τις αντιθέσεις και «να ακούσουν έναν άνθρωπο που έζησε τα πάντα μέσα σε δύο χρόνια».

Δήλωσε περήφανος που έδωσε μια δύσκολη μάχη σε πολλά μέτωπα, αναγνωρίζοντας λάθη και παραλείψεις, «όπως συμβαίνει με όλους όσοι αναλαμβάνουν ευθύνες».

Αναφέρθηκε μάλιστα στον τρόπο με τον οποίο διαστρεβλώθηκε η αλήθεια που υπήρχε στη φράση του «λεφτά υπάρχουν», χρησιμοποιώντας ένα απόσπασμα από όσα είχε αναφέρει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2009, όταν αναφέρθηκε σε διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα χωρίς δημοσιονομικό κόστος.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Γιώργος Παπανδρέου απέκρουσε και το επιχείρημα ότι πριν από το 2009 «το ΠΑΣΟΚ γνώριζε» τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Ασκησε δριμύτατη κριτική στη ΝΔ και τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τα στοιχεία που έστειλε στην Κομισιόν, για την απογραφή που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να πείσει ότι η Ελλάδα κακώς μπήκε στην Ευρωζώνη».

«Ποιος κορόιδευε την Ελλάδα επί 5,5 χρόνια;» τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε μάλιστα, ότι αν το έλλειμμα ήταν στο 6%, όπως αρχικά είχε αναφέρει η ΝΔ, «σήμερα το έλλειμμα θα ήταν μηδενισμένο και θα αντιμετωπίζαμε μια άλλη πραγματικότητα».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στη «συντηρητική Ευρώπη», η οποία βλέπει μόνο περικοπές και πολιτικές λιτότητας.

«Οι οριζόντιες περικοπές σβήνουν για λίγο τη φωτιά, αλλά δεν αποτρέπουν την πυρκαγιά» σημείωσε.

Newsroom ΔΟΛ

«Χρυσή» στο Λονδίνο η "Ταυριώτισσα" Βάσω Μιλλούση

Με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές της θα επιστρέψει η Βάσω Μιλλούση από το Λονδίνο, οπού διεξήχθη το προ-ολυμπιακό τουρνουά στην ενόργανη γυμναστική.

Η 27χρονη γυμνάστρια κατέκτησε την πρώτη θέση στη δοκό ισορροπίας στην κατάμεστη από κόσμο «North Greenwich Arena», αφού συγκέντρωσε 14,500 βαθμούς.

Έτσι μοιράστηκε το πρώτο σκαλί στο βάθρο με την Ιταλίδα Καρλότα Φερλίτο, η οποία συγκέντρωσε ακριβώς την ίδια βαθμολογία. Η Ισραηλινή Βαλέρια Μακσιούτα ήταν τρίτη με 14,300 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η αθλήτρια του Κώστα Σιούτη την Τετάρτη (11/1) εξασφάλισε την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, επιστρέφοντας έτσι στη μεγαλύτερη διοργάνωση μετά από 12 χρόνια.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=452635&cid=10

ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΑΕΡΟΒΙΚΗ-ΠΙΛΑΤΕΣ..ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/prosorinoprogramma.pdf

Θρίλερ με τον ληστή που πυροβόλησε αστυνομικό στα Μέγαρα


Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε η άγρια καταδίωξη, του κακοποιού που πυροβόλησε εν ψυχρώ με καλάσνικοφ τους άνδρες περιπολικού της αστυνομίας, όταν σταμάτησαν το αυτοκίνητο για έλεγχο στη γέφυρα των Μεγάρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός στον αστράγαλο.

Αργά το βράδυ οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη, κοντά στον προαστιακό σιδηρόδρομο των Μεγάρων και ακολούθησε δεύτερη ένοπλη συμπλοκή. Ο 40χρονος έπεσε νεκρός από την ανταλλαγή πυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για σεσημασμένο ληστή, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε "χτυπήσει" μαζί με μία συνεργό του μίνι μάρκετ στο Μεγάλο Πεύκο. Η συνεργός συνελήφθη και οδηγήθηκε για ανάκριση.  

Όλα ανοιχτά στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ


Με την εκλογή του Προεδρείου της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, θα ξεκινήσουν στις 13.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, οι εργασίες της διήμερης συνόδου του σώματος.

Τις εργασίες θα ανοίξει ο Γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης, ενώ αμέσως μετά, γύρω στις 13:30 θα τοποθετηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις μελών του σώματος.

Οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος θα επαναληφθούν την Κυριακή, με ώρα έναρξης τις 09:00 το πρωί.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ


http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/3organismoi.pdf

Μέ τρίποντο στην λήξη της παράτασης κέρδισε ο γηπεδούχος Λέων Μοσχάτου την ομάδα του Α.Ο.Τατάυλα με 72-69


Μεγάλη συγκίνηση πρόσφερε το αποψινό παιχνίδι μπάσκετ του Λέοντα Μοσχάτου στο κλειστό του δήμου μας με αντίπαλο την δυναμική  ομάδα του Α.Ο Τατάυλα για το πρωτάθλημα της Γ' ΕΣΚΑΝΑ.


Στήν λήξη της παράτασης με ένα ανέλπιστο τρίποντο ο Λέων πανηγύρισε  ίσως την ποιό σημαντική του νίκη η οποία σίγουρα θα του δώσει φτερά για την συνέχεια έπειτα από τις τόσες και ατυχείς δοκιμασίες που έχει περάσει φέτος η ομάδα.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Τα δεκάλεπτα του αγώνα 
16-16, 26-32,44-50,60-60 ,(72-69)

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Έληξε το Πολιτικό Συμβούλιο- Δεν υπήρξε συμφωνία

Έληξε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και όπως φαίνεται, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συμφωνία.

Κατά τη συνεδρίαση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απείλησε πως δεν θα είναι υποψήφιος αν δεν κινηθούν άμεσα και πριν την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου από τη βάση. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Κινήματος να γίνουν από τη βάση και μάλιστα πριν τις εθνικές εκλογές, αλλά μετά την ολοκλήρωση του PSI και τη σύναψη της νέας δανειακής συμφωνίας. Οι υποστηρικτές του Ευάγγελου Βενιζέλου επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν το Σάββατο.

Περισσότερα στο 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=452457&cid=6

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Κυριάκος Μητσοτάκης: «Απαράδεκτη η απόφαση κλεισίματος του ΟΑΕΔ Μοσχάτου»

Παρασκευή 
13 Ιανουαρίου 2012


Τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε το κλείσιμο του ΟΑΕΔ Μοσχάτου, καθώς και ποια είναι τα οφέλη από τη συγχώνευση του συγκεκριμένου υποκαταστήματος συγκριτικά με την ταλαιπωρία που θα υποστούν χιλιάδες άνεργοι και επιχειρήσεις της περιοχής, ζητάει να πληροφορηθεί με ερώτηση που κατέθεσε, σήμερα στη Βουλή, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, ο βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σε μια εποχή που  η οικονομική κρίση έχει επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας και είναι αναγκαίες οι προϋποθέσεις ταχείας προσαρμογής της προσφοράς εργασίας προς τις απαιτήσεις της ζήτησης, το υπουργείο αποφάσισε το κλείσιμο του ΟΑΕΔ Μοσχάτου», επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο γραφείο εξυπηρετεί τις ανάγκες των περιοχών του Μοσχάτου, του Ταύρου και του Άγιου Ιωάννη Ρέντη και απευθύνεται σε περισσότερους από 10.000 ανέργους και σε τουλάχιστον 10.000 επιχειρήσεις, που η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης τους έχει οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης.   

Ακολουθεί η ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτη η απόφαση κλεισίματος του ΟΑΕΔ Μοσχάτου

Σε μια εποχή που  η οικονομική κρίση έχει επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας και είναι αναγκαίες οι προϋποθέσεις ταχείας προσαρμογής της προσφοράς εργασίας προς τις απαιτήσεις της ζήτησης  το Υπουργείο αποφάσισε το κλείσιμο του ΟΑΕΔ Μοσχάτου. Η απόφαση αυτή είναι το επιστέγασμα μίας πολιτικής απαξίωσης τους τελευταίους μήνες του συγκεκριμένου καταστήματος ΟΑΕΔ με την μη ενίσχυσή του σε προσωπικό, όταν οι ανάγκες της περιοχής αυξάνονται. Ο ΟΑΕΔ του Μοσχάτου λειτουργεί εδώ και δεκαετίες και σήμερα εξυπηρετεί τις περιοχές του Μοσχάτου, του Ταύρου και του Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Απευθύνεται μάλιστα σε περισσότερους από 10.000 ανέργους της περιοχής και σε τουλάχιστον 10.000 επιχειρήσεις.

Η απόφαση έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των πολιτών και φορέων της περιοχής, οι οποίοι θέλουν την παραμονή του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ στην περιοχή. Επειδή λοιπόν η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι κομβικής σημασίας για τη χώρα, η παραμονή του θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής, βοηθώντας στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος της καθημερινότητάς τους. Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης:

1.      Με ποια κριτήρια αποφασίσθηκε το κλείσιμο του ΟΑΕΔ Μοσχάτου;
2.      Ποια τα οφέλη από την συγχώνευση αυτή που θα έχει ο ΟΑΕΔ συγκριτικά με την ταλαιπωρία που θα υποστούν χιλιάδες άνεργοι και επιχειρήσεις της περιοχής;
3.      Είναι στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου η επαναξιολόγηση της παραμονής του ΟΑΕΔ Μοσχάτου στην περιοχή;