Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Καφές: Μια συνήθεια που σας φτιάχνει την διάθεση

Ένα φλιτζάνι καφέ συνήθως βελτιώνει τη διάθεσή σας, και κάνει τη ζωή σας καλύτερη. Οι Ιταλοί τον έχουν λατρέψει, οι φίλοι εξ Ανατολών δίνουν βάση στο χαρμάνι ενώ για μας είναι η πιο αγαπημένη συνήθεια, με τον φραπέ να διεκδικεί την ελληνική πατέντα.

Ο καφές προσφέρει, εκτός από το ευχάριστο άρωμα και την ξεχωριστή γεύση του, πνευματική και σωματική τόνωση.


Όμως αναζητήστε αυτόν που περιέχει αντιοξειδωτικά, λόγω της καφεΐνης που περιέχει χρησιμοποιείται ως φυσικό τονωτικό και από αθλητές ενώ 2-3 φλιτζάνια την ημέρα εκτός από μείωση της κούρασης, προσφέρουν και σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών, καθώς είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες.


Οι έρευνες έχουν συσχετίσει τον καφέ με το μειωμένο κίνδυνο διάφορων παθήσεων, όπως το εγκεφαλικό και ο διαβήτης. Αυτό γιατί οι πολυφαινόλες που περιέχει, οι πιο αναγνωρισμένες ομάδες αντιοξειδωτικών, προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες που είναι κύρια αιτία πρόκλησης ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα.


Επίσης, προστατεύουν τα κύτταρα από τη φυσική φθορά η οποία αυξάνεται με την πάροδο των χρόνων. Ο καφές επίσης βελτιώνει τη διάθεση γιατί η καφεΐνη είναι φυσικό διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και γενικώς κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλύτερα και πιο δραστήριοι σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Internal Medicine.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου