Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
17/5/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ



        Άλλη μία επιτυχία σημείωσε η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου-Ταύρου με την έγκριση δύο νέων καινοτόμων ευρωπαϊκών προγραμμάτων με στόχο την κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής. Πρόκειται για δύο τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ΤΟΠ/ΕΚΟ.
        Ομάδες στόχου αποτελούν οι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών και άτομα σε κατάσταση φτώχειας. Τα προγράμματα υλοποιούνται με αναπτυξιακές συμπράξεις στις οποίες συμμετέχει ο Δήμος μας και δικτυώνεται με άλλους κοινωνικούς φορείς και ΜΚΟ.
        Τα προγράμματα περιλαμβάνουν δράσεις προετοιμασίας των ανέργων ωφελουμένων μέσω δράσεων και ενεργειών συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, επαγγελματικής κατάρτισης, δημιουργίας κοινωνικών συνεταιρισμών, παροχής υπηρεσιών σε διάφορους τομείς. Τα προγράμματα που αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2012, αποσκοπούν στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για την έγκριση των προγραμμάτων: “Παρά τις δυσκολίες των καιρών, εμείς ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη στήριξη των πολιτών που έχουν ανάγκη. Τα δύο αυτά σημαντικά  ευρωπαϊκά προγράμματα αναμένεται να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων του. Χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους και αποτελούν μία διέξοδο απασχόλησης για πολλούς συνδημότες μας που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας. Αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή η ενδυνάμωση της κοινωνικής μας μέριμνας με σκοπό την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται. Τα προγράμματα αυτά αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση”.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
17/5/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου