Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Κρύο παντού και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο


«Γλυκαίνει» ο καιρός από το μεσημέρι

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται να σημειωθεί από σήμερα το μεσημέρι με τους θυελλώδεις άνεμους στο Αιγαίο να υποχωρούν. 

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειεωθεί στα δυτικά και βόρεια. 

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα γύρω ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις αλλά θα υπάρξουν και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ, αλλά αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 και το πρωί πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές που τοπικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου