Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΑΣΧΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΜΟΣΧ ΑΤΟΥ,ΕΧΑΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΙΩΝΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΜΕ(47-72)

Μία ομάδα υπήρχε μέσα στο γήπεδο σήμερα και αυτή ήταν ο Ιωνικός Νίκαιας.


Η Ελευθερία μας σήμερα  δεν έτρεξε,δεν είχε καλή ψυχολογία και ήττα ήρθε φυσιολογικά.
Σίγουρα πρέπει να προβληματίσει την ομάδα η σημερινή εμφανισή της.
Και γιά να συμπληρώσω καλύτερα αυτό που βλέπουμε εμείς είναι ότι σε  κάτι καλύτερο πρέπει να πιστέψουν ιδαίτερα οι παίχτες μας ώστε  στις δύσκολες καταστάσεις  να βγάζουν το καλό εαυτό  τους.
Οπως  με τους Τράχονες έτσι και σήμερα δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε την άσχημη  αποδοσή τους.  
Ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες σίγουρα υπάρχει χρόνος για βελτίωση.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα 11-19,28-39-34-55,47-72

Εξάλλου μην παραπονιόμαστε απο  όμορφες παρουσίες η  κερκίδα είχε αρκετές














Ο Ονούρ έσωσε την αγαπημένη του μέσα από τα ερείπια


Παρέμεινε επί 18 ώρες παγιδευμένη κάτω από σωρούς τσιμέντου και τούβλων. Ο έρωτας του αρραβωνιαστικού της όμως την έσωσε!


Η Γκιουλ Καρατσομπάν γευμάτιζε με συναδέλφους της όταν χτύπησε ο καταστροφικός σεισμός στην ανατολική Τουρκία. Αμέσως άρχισαν οι τοίχοι να γκρεμίζονται και να πέφτουν επάνω  σε όσους βρίσκονταν στο εαστιατόριο. Τσιμέντο και τούβλα καταπλάκωσαν όσους βρίσκονταν μέσα, μαζί και την άτχυη δασκάλα.

Ο υποσμηναγός Ονούρ Εριασάρ στο άκουσμα της είδησης του σεισμού ένιωσε ότι η αγαπημένη του κινδυνεύει και έσπευσε να την βρει. Δεν ήξερε που ή σε ποια κατάσταση αλλά ήξερε ότι πρέπει να είναι εκεί.

Έφυγε από τη βάση του στη Βαν με προορισμό την πόλη Έρτζις, περίπου 100 χιλιόμετρα μακρύτερα, έχοντας σκοπό να βρει την Γκιουλ. Μιλώντας με φίλους της έμαθε σε ποιο εστιατόριο είχε πάει και άρχισε αμέσως να την αναζητά.

Παρόλο το σκοτάδι και το γεγονός ότι το κτίριο είχε μετατραπεί σε ερείπια κατάφερε να το εντοπίσει. Άκουσε τις φωνές των εγκλωβισμένων και έπεισε ένα από τα συνεργεία των διασωστών να ξεκινήσει την αναζήτηση επιζώντων.

Σήμερα το μεσημέρι η επιμονή του επιβραβεύτηκε καθώς η γυναίκα της ζωής του ανασύρθηκε ζωντανή. Η  25χρονη δασκάλα ανασύρθηκε μαζί με άλλους δύο συνάδελφούς της. 

Οι διασώστες διαβεβαίωσαν τον απελπισμένο αρραβωνιαστικό της ότι θα γίνει καλά. "Το μόνο που θέλω είναι να ζήσει, δεν με νοιάζει τίποτ' άλλο", είπε ο υποσμηναγός.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=102736&catid=7

Νέα δομή διοίκησης ή νέα ηγεσία στις ΕΔ;"Μυρίζει" κρίσεις!

Νέα δομή διοίκησης και νέα ηγεσία στις ΕΔ; Την Δευτέρα στο Συμβούλιο Αρχηγών θα γίνει συζήτηση για τη νέα δομή δυνάμεων με τις αντιρρήσεις του ΓΕΣ να είναι γνωστές και ομολογημένες. Παρά την καλή θέληση που εκφράζεται από πηγές του ΓΕΣ ότι “θα τα βρούμε”,εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες για το αν μπορεί να βρεθεί σημείο επαφής.

Η μείωση του όγκου του Στρατού Ξηράς που μεταφράζεται σε “κούρεμα” του αριθμού ανωτάτων κι όχι μόνο (τρεις αντιστράτηγοι-έξι υποστράτηγοι μείον), προκαλεί τις αντιδράσεις του ΓΕΣ ,το οποίο επικαλείται ασφαλώς την στρατιωτική απειλή που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η χώρα και γι΄ αυτό υποστηρίζει ότι η περικοπές πρέπει να είναι “μετρημένες”.

Από την άλλη ο ΥΕΘΑ αλλά και το ΓΕΕΘΑ είναι υπέρ δραστικών περικοπών που προβλέπουν κλείσιμο μονάδων και σχηματισμών και “σβήσιμο” από τη λίστα των απειλών αυτή του “από βορρά κινδύνου”,όπως έγραφαν και χθες τα ΝΕΑ.

Αντί για αλλαγή δομής…αλλαγή ηγεσίας;


Η υποβόσκουσα αντιπαράθεση της πολιτικής ηγεσίας με την ηγεσία του ΓΕΣ, η οποία έχει απέναντι και το ΓΕΕΘΑ, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε αλλαγές στην ηγεσία των ΕΔ και ειδικότερα στην ηγεσία του ΓΕΣ.

Κρίσεις στην ηγεσία έχει προαναγγείλει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα το υπουργικό περιβάλλον,χωρίς όμως ποτέ μέχρι στιγμής ο κ.Μπεγλίτης να έχει τολμήσει να προχωρήσει. Αυτή την εβδομάδα υπάρχει πάντως σοβαρό ενδεχόμενο οι φήμες για κρίσει να επαληθευτούν.
Φυσικά όποτε και να γίνουν οι κρίσεις το ενδιαφέρον τους θα είναι επικεντρωμένο στην ηγεσία του ΓΕΣ και αυτό όχι μόνο λόγω των αντιρρήσεών του στο θέμα της νέας δομής.

•Η σχέση Μπεγλίτη-Φράγκου, έχει περάσει από 40 κύματα με τις “καταιγίδες” να είναι μάλλον περισσότερες από τις περιόδους γαλήνης.

•Ο Α/ΓΕΣ βρέθηκε αρκετές φορές σε άλλο μήκος κύματος και δεν δίστασε να εκφράσει τις διαφωνίες του. Τελευταίο παράδειγμα το θέμα των σκουπιδιών,όπου οι επιφυλάξεις του ΓΕΣ για την εμπλοκή των ΕΔ, ήταν σοβαρές.

Τα σενάρια στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ, δίνουν και παίρνουν,όπως και τα ονόματα υποψήφιων διαδόχων του Αρχηγού.

Λέγεται ότι αν ο Μπεγλίτης τολμήσει τελικά να κάνει κρίσεις και αλλάξει τον Α/ΓΕΣ, πιθανός αντικαταστάτης του είναι ο Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος Διοικητής του ΓΣΣ/ NDC-GR (Τάξεως 78). Σ΄ αυτή τη περίπτωση αποστρατεύονται ο Λυμπέρης,(Ταξεως 75) ο Διοικητής Στρατιάς Δ. Αγγελούδης(Τάξεως 76) , ο Διοικητής του Β’ ΣΣ Ρουσάκης(Τάξεως 77) και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Νακόπουλος,(Τάξεως 77).

Το επόμενο ερώτημα είναι αν θα παραμείνει Α/ΓΕΕΘΑ ο Ι.Γιάγκος ή αν θα αντικατασταθεί κι αυτός.Περισσότερες πιθανότητες έχει το πρώτο,αν και υπάρχει σενάριο για προώθηση του Αρχηγού Στόλου Π.Ευσταθίου, στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ.

Σωστά κάτι σας θυμίζει η κατάσταση. Λείπει μόνο ..ο Μεϊμαράκης και η ημερομηνία των εκλογών,όπως είχε γίνει το 2009.Γιατί υπάρχουν κι αυτοί που υποστηρίζουν πως αν γίνουν κρίσεις αυτές θα έχουν σχέση με τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις κι όχι με τα επιχειρησιακά θέματα. Γιατί νομίζουμε ότι αυτοί οι τελευταίοι είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα;



http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9190

«Γολγοθάς» αύριο για το επιβατικό κοινό


Χωρίς μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ- Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ

«Γολγοθάς» περιμένει αύριο το επιβατικό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα καθ' όλο το 24ωρο, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ τραβούν χειρόφρενο από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα. 

Η απεργία δεν αφορά τα τρένα του ΟΣΕ και τον Προαστιακό.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους και τη μισθωτή εφεδρεία, που πλέον αποτελεί νόμο του κράτους.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/249345/golgothas-aurio-gia-to-epivatiko-koino/

Από το μόντελινγκ στη δημοσιογραφία



Δεν είναι η πρώτη επαφή της με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφού έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που έχει άμεση σχέση με τον χώρο της δημοσιογραφίας.
Η Παυλίνα Κωσταγιού δεν είναι ακόμη ένα μοντέλο που θέλει να γίνει δημοσιογράφος. Από μικρή έζησε πίσω από τις κάμερες αλλά και τη μαγεία του ραδιοφώνου. Πριν όμως κάνει το μεγάλο βήμα, για να περάσει μπροστά, θέλει να έχει γερές και πάνω απ' όλα σωστές βάσεις.

Η οικογένεια της Παυλίνας Κωσταγιού διαχειρίζεται μέσα μαζικής ενημέρωσης στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Ιωάννινα. Είναι φυσιολογικό λοιπόν η γόνος μίας τέτοιας οικογένειας να θέλει να χτίσει το μέλλον της στον χώρο της ενημέρωσης και να ψάχνει την πιο ειδικευμένη γνώση, αφού κάποια στιγμή θα χρειαστεί να σταθεί στο τιμόνι της επιχείρησης.

Τη γνωρίσαμε στον λαμπερό χώρο του μόντελινγκ και μετά την πασαρέλα έβαλε τα δυνατά της για να κατακτήσει και την πίστα, τραγουδώντας σε μαγαζιά της πρωτεύουσας. Όμως, φαίνεται ότι η θέλησή της για μάθηση δεν έχει τέλος κι έτσι, αντί να μπει σε στούντιο για ηχογράφηση single, αποφάσισε να κάνει στροφή και να ακολουθήσει τη δημοσιογραφία.

Γι' αυτό γράφτηκε στο δεύτερο εξάμηνο σε γνωστή σχολή δημοσιογραφίας, προκειμένου να διδαχτεί τα μυστικά του γραπτού και προφορικού λόγου.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=404374&cid=11

Η Ελλάδα έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, και τον ενημέρωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια προς τις τουρκικές αρχές για την αντιμετώπιση της καταστροφής που έπληξε την επαρχία του Βαν, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν.
Παράλληλα, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον τουρκικό για τα θύματα και τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός που έπληξε την περιοχή.


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=320285

5ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη


Άρχισε στη Νέα Υόρκη το 5ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου με προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ που αποτυπώνουν εικόνες από την ελληνική πραγματικότητα.

Το Φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του στις 16 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ταινίες και ντοκιμαντέρ, όπως επίσης και διαλέξεις και διάφορες εκδηλώσεις, όπως η συναυλία με τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου από τον Έλληνα βιμπραφωνίστα Χρήστο Ραφαηλίδη.

http://www.star.gr/civilization/112778

Ευτυχής μανούλα και νοικοκυρά η Αλέκα Καμηλά



Τον περασμένο Ιούνιο η Αλέκα Καμηλά απέκτησε το τρίτο της παιδί τον Μάξιμο, ένα πανέμορφο αγοράκι που ήρθε να ολοκληρώσει την οικογενειακή της ευτυχία με τον Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς.

Σε συνέντευξή της στην Espresso, το πρώην μοντέλο δηλώνει ευτυχισμένη μαμά και νοικοκυρά και τονίζει ότι το μόντελινγκ ανήκει στο μακρινό παρελθόν.

"Η δημιουργία της οικογένειας και το μεγάλωμα των παιδιών είναι μια ευλογία και η σοβαρότερη αποστολή του ανθρώπου στον κόσμο. Η ζωή είναι ένα βιβλίο με πολλά κεφάλαια. Τα παιδικά χρόνια, τα χρόνια του σχολείου και πάει λέγοντας. Όταν φτάνουμε στο κεφάλαιο οικογένεια - παιδιά, εκεί πέφτει όλη η προσοχή, η φροντίδα, η στοργή και η αγάπη. Ό,τι προηγήθηκε αποτελεί απλώς μια γλυκιά ανάμνηση", λέει.

Αλέκα και Πέτζα το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκαν και πάλι στην Ελλάδα και πέρασαν τις διακοπές τους στο αγαπημένο τους μέρος, τη Χαλκιδική. Το πρώην μοντέλο ζει πλέον με την οικογένειά της μόνιμα στην Αμερική και αν και αγαπούν πολύ την Ελλάδα, δεν σκέφτονται να επιστρέψουν σύντομα.

"Είναι λυπηρή αυτή η νέα πραγματικότητα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα την τελευταία διετία. Με ρωτάνε και εδώ οι Αμερικανοί τι ακριβώς έγινε και η χώρα που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 βρίσκεται σε τόσο άσχημη κατάσταση. Βεβαίως, απάντηση δεν έχω", τονίζει.

Το ζευγάρι εδώ και λίγες ημέρες μένει στο νέο του σπίτι στη Νέα Ορλεάνη σε μια από τις καλύτερες περιοχές. Μάλιστα μεταξύ άλλων γείτονές τους είναι η Angelina Jolie με τον Brad Pitt και ο Nicolas Cage. 

http://www.star.gr/life_style/112814

Το θέμα της προκλητικής στάσης της Τουρκίας έθεσαν Παπανδρέου- Χριστόφιας στη Σύνοδο Κορυφής


Το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να διεξάγει έρευνες για φυσικό αέριο στα χωρικά της ύδατα υποστήριξε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.


Το θέμα της προκλητικής στάσης της Τουρκίας έθεσε κατά τη Σύνοδο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνονται δεκτές απειλές από γειτονικές χώρες και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των κρατών μελών.

Οπως υπογραμμίστηκε, η συγκεκριμένη πολιτική της Τουρκίας ευθύνεται για το γεγονός ότι η Ελλάδα δαπανά το 5-6% του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες, κάτι που εν μέρει αποτελεί τμήμα του προβλήματος με το χρέος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=102585&catid=7

Ανακάλυψαν θησαυρούς στο βυθό


Επιχείρηση από Έλληνες και Αμερικανούς επιστήμονες στα βόρεια παράλια της Κρήτης

Μπροστά σε αρχαιολογικά ευρήματα, πραγματικούς θησαυρούς, βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι Έλληνες και οι Αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι πραγματοποίησαν υποθαλάσσιες έρευνες στα βόρεια παράλια του Ηρακλείου αναζητώντας θησαυρούς που για χιλιάδες χρόνια βρίσκονται καλά κρυμμένοι στο βυθό της θάλασσας.

Οι έρευνες, αν και επρόκειτο να τελειώσουν στις 20 Οκτωβρίου, ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, οπότε έγιναν και οι τελευταίες θαλάσσιες αναζητήσεις.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και αναμένεται, αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή των ευρημάτων, να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού, τους επιστήμονες και τους αρχαιολόγους που συμμετείχαν στο μεγάλο αυτό εγχείρημα που διήρκεσε περίπου ένα μήνα.

Οι επιστημονικές ομάδες των Ελλήνων και των Αμερικανών που βρέθηκαν στην περιοχή του Ηρακλείου βρήκαν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πλήθος αμφορέων, αλλά και άλλων αντικειμένων, τα οποία υποδεικνύουν ναυαγισμένα φορτία, που με τη σειρά τους υποδεικνύουν αρχαία ναυάγια.

Οι ειδικοί εξάγουν πληροφορίες και «εικόνες» για τις εμπορικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις που είχαν κατά την αρχαιότητα οι διάφορες περιοχές από τις οποίες κινούνταν από και προς οι διάφοροι αμφορείς.

Από τους θησαυρούς που έκρυβε για χιλιάδες χρόνια ο βυθός της θάλασσας οι ειδικοί βγάζουν πολύτιμα συμπεράσματα, όχι μόνο για την εμπορική και οικονομική σχέση της κάθε περιοχής, αλλά και για τη γενικότερη σχέση που είχαν μεταξύ τους.

Η όλη προσπάθεια βρίσκεται στο στάδιο της καταμέτρησης των ευρημάτων, των οποίων η προέλευση, η φύση και η χρονολογία αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό, καθώς αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες ημέρες ευρεία ενημέρωση.

Πηγή: cretalive
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/249002/anakalupsan-thisaurous-sto-vutho-/

Τους 139 έφτασαν οι νεκροί στην Τουρκία


Υπό δυσχερείς συνθήκες συνεχίζεται το έργο των σωστικών συνεργείων

Τουλάχιστον 138 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι νεκροί και 350 είναι οι τραυματίες από τον σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την επαρχία Βαν στην ανατολική Τουρκία, κοντά στο Ιράν, σύμφωνα με νέο επίσημο απολογισμό τον οποίο έδωσε στον δημοσιότητα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Βαν και οι 45 στην περιοχή Έρσις, ενώ ο απολογισμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό θα αυξηθεί περαιτέρω όταν αρχίσουν να φθάνουν πληροφορίες από άλλες πόλεις και απομακρυσμένα χωριά με τα οποία δεν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή η επικοινωνία.

Ως και 600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και από 300 ως 400 αγνοούνται καθώς πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν.

Με ελάχιστα μέσα και δουλεύοντας στο ημίφως οι εργαζόμενοι των σωστικών συνεργείων ανασύρουν την μια σορό μετά την άλλη από τα συντρίμμια στην πόλη Έρσις, που υπέστη μεγάλες ζημιές.

Ασθενοφόρα, στρατιώτες και ομάδες πρώτων βοηθειών πασχίζουν να βγάλουν επιζώντες από κτίρια που έχουν καταρρεύσει, όμως πολύ συχνά βγάζουν μόνο σορούς από τα συντρίμμια.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε τόσο στην πόλη Βαν όσο και στην Έρσις, ενώ η παροχή αερίου διακόπηκε επίσης στην Βαν ως προληπτικό μέτρο για να αποφευχθούν εκρήξεις, με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία να είναι αναγκασμένα να βασίζονται σε μικρές γεννήτριες για να βλέπουν.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέταξε στην Έρσις με ελικόπτερο για να επιθεωρήσει επί τόπου την έκταση της καταστροφής, αφού μετέβη νωρίτερα στη Βαν.

Γιατροί και νοσοκόμες στην πόλη Ερσίς είναι αναγκασμένοι να περιθάλπουν τραυματίες στον κήπο, αφού το κτίριο υπέστη μεγάλες ζημιές.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/249007/tous-139-eftasan-oi-nekroi-stin-tourkia-/

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Χορογραφικό Εργαστήρι «7+1» 17o Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2011... Προβολή παρουσίασης και ανοιχτή συζήτηση ... Κυριακή 30 Οκτωβρίου, ώρα 20:00 Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης



Οι ομάδες Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φora etc, και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Χορογραφικού Εργαστηρίου «7+1»,  που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 14-21 Ιουλίου 2011. Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο της παράστασης, που προέκυψε από το εργαστήρι, και συζήτηση ανατροφοδότησης (feedback session).
Το «7+1» είναι ένα χορογραφικό εργαστήρι, που ξεκίνησε με το σκεπτικό να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τη δημιουργική διαδικασία της κάθε ομάδας και να γνωρίσει τις τεχνικές και τη μεθοδολογία της.
Το «7+1» αποτελεί μια συλλογική δράση των παραπάνω ομάδων, που συναντήθηκαν με σκοπό να δημιουργηθούν συνεργασίες και πρωτοβουλίες, πέραν του έργου της κάθε ομάδας.

Η συλλογική αυτή πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε στην πρώτη της απόπειρα από το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και συνεχίζεται με την υποστήριξη και στο πλαίσιο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Σύνδεσμος Χορού: Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φora etc.
Συντονισμός: Βάσω Γεωργούλα
Τηλ.: 6942063087
Email: syndesmos.chorou@gmail.com

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Εκτός περικοπών 5.668 απόστρατοι

Δεν θα υποστούν τελικά μείωση της σύνταξής τους οι απόστρατοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους αλλά έχουν 35 έτη συντάξιμης υπηρεσίας, σύμφωνα με τροπολογία του Ευάγγελου Βενιζέλου που συμπεριελήφθη στο πολυνομοσχέδιο μετά από εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη. 

Ο νόμος προβλέπει ότι για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών η σύνταξη που υπερβαίνει τα 1000 ευρώ περικόπτεται κατά 40%.

Ο συνολικός αριθμός των αποστράτων, που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, ανέρχεται σε 11.130 άτομα, από τους οποίους οι 2.717 είναι αυτεπάγγελτα αποστρατευθέντες και οι 2.951 έχουν συμπληρώσει 35 έτη συντάξιμης υπηρεσίας.

Η ρύθμιση αφορά συνολικά 5.668 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ιπτάμενο προσωπικό, και προσωπικό ειδικών δυνάμεων και κατηγοριών (καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές, βατραχάνθρωποι, ναρκαλιευτές, πυροτεχνουργοί, μονάδων παραμεθορίου κ.λ.π.). 



http://www.skai.gr/news/greece/article/184136/upetha-ektos-perikopon-5668-apostratoi-/?utm_source=rss_news_top&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss

«Θα ερευνηθεί με κάθε λεπτομέρεια το δυστύχημα»


Συνέντευξη Τύπου για το δυστύχημα του Σιμοντσέλι

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε για τις συνθήκες του δυστυχήματος του Μάρκο Σιμοντσέλι στην πίστα της Μαλαισίας. Ο εκπρόσωπος της FIM, Πολ Μπάντλερ, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς στην οικογένεια του Ιταλού αναβάτη, ενώ επισήμανε πως οι αιτίες του δυστυχήματος θα ερευνηθούν με κάθε λεπτομέρεια.

«Είμαι πολύ λυπημένος που θα πρέπει να αναφέρω τον θάνατο ενός φίλου, του Μάρκο Σιμονσέλι. Από την σύγκρουση κατά τη διάρκεια του αγώνα με άλλους αναβάτες, προκλήθηκε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, τον θώρακα και τον αυχένα. Όταν έφτασε το ιατρικό τιμ, ήταν αναίσθητος. Στο ασθενοφόρο επειδή υπέστη καρδιακή προσβολή, πραγματοποιήθηκε διαδικασία ανάνηψης.

Με το που έφτασε στο νοσοκομείο το προσωπικό και οι γιατροί τον διασωλήνωσαν, ώστε να προσπαθήσουν να σταματήσουν την αιμορραγία στον θώρακα. Δυστυχώς, δεν ήταν εφικτό να τον βοηθήσουν και στις 16:55 (τοπική ώρα) διαπιστώθηκε ο θάνατος του», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της FIM, Πολ Μπάντλερ, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τις αιτίες του δυστυχήματος, απάντησε.

«Θα ερευνηθούν με κάθε λεπτομέρεια οι συνθήκες του δυστυχήματος», συμπλήρωσε.

Πηγή: sport-fm.gr
http://www.newsbeast.gr/car/arthro/248909/tha-ereunithei-me-kathe-leptomereia-to-dustuhima/

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΑΕΤΟ (0-0)


Το Μοσχάτο «σκόνταψε» στο εμπόδιο του Μαύρου Αετού, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα στο γήπεδο των Σιταποθηκών.
Η ομάδα μας , έχασε έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για να αναρριχηθεί στην κορυφή, αφού πλέον απέχει 4 βαθμούς από την πρωτοπόρο Χαραυγή, η οποία έχει 12 πόντους.
Αναβλήθηκαν οι αγώνες, Νέο Φάληρο - Αίγινα και Αετός Κορυδαλλού - Σαρωνικός, λόγω της απεργίας των ναυτεργατών, γεγονός που δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες της Αίγινας να ταξιδέψουν στον Πειραιά.


http://www.onsports.gr/Podosfairo/Erasitechniko/EPS-Peiraia/item/130450-Ta-apotelesmata-stin-EPS

Σκηνικό καταστροφής στην πόλη Βαν της Τουρκίας


Πληροφορίες για εγκλωβισμένους μετά το σεισμό

Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει στην πόλη Βαν μετά τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε την περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια 7ώροφης πολυκατοικίας. 

Στην πόλη έχουν σπεύσει ήδη συνεργεία διάσωσης. Η επικοινωνία με την πληγείσα περιοχή είναι πολύ δύσκολη, ενώ έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/248894/skiniko-katastrofis-stin-poli-van-tis-tourkias/

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ (δείτε φώτο)


ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ  ,ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΠΑΘΙΑ,ΟΙ ΜΠΛΕ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ,ΟΙ  XADBULL, ΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ  ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ  ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΜΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ Γ-Δ&Ε-ΣΤ ΑΠΟ  ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ& ΤΑΥΡΟΥ



.Οι ομάδες  αποτελούνταν απο 5 έως 7 παίχτες (2 αναπληρωματικοί).


Κατά την διάρκεια των αγώνων  δόθηκαν  έπαινοι συμμετοχής στους μικρούς μαθητές και επίσης  δόθηκε  Κύπελλο στο 6ο Δημοτικό σχολείο Μοσχάτου ώς  πολυπληθέστερη ομάδα που συμμετείχε.


Αξίζει να αναφερθεί ότι είχαμε συμμετοχές μαθητών και απο άλλες περιοχές της Αττικής  


Την αθλητική εκδήλωση παρακολούθησε πολύς κόσμος, ο Δήμαρχος Μοσχάτου&Ταύρου,αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας χάντμπολ,αθλητικοί παράγοντες σωματείων της περιοχής μας.  






ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ&ΤΑΥΡΟΥ
(ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ)
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΟΧΕ)
Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 

(Δ ΑΘΗΝΑΣ)  

































































Δεν παραιτούμαι θα δώσω την μάχη για τη διάσωση της χώρας



Πολιτικές πρωτοβουλίες μετά τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες ζητούν μετ' επιτάσεως τα περισσότερα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», ο πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να συζητήσει όλα τα ενδεχόμενα, διαμηνύει, όμως, ότι αποκλείεται να μπει στην ατζέντα θέμα παραίτησής του.

Μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες, ο κύριος Παπανδρέου φέρεται να είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να εγκαταλείψει τη μάχη για τη διάσωση της χώρας, διαψεύδοντας τα περί πρόωρων εκλογών. Στις συναντήσεις του με κορυφαία στελέχη και στο υπουργικό συμβούλιο, στο επίκεντρο βρίσκονται τα σενάρια για την επόμενη ημέρα.  

http://www.star.gr/politics/112713

Πρεμιέρα με νίκες των γηπεδούχων στο μπάσκετ


Tην... τιμητική τους είχαν οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ: ο Ηλυσιακός επικράτησε της Καβάλας, ο Κολοσσός Ρόδου νίκησε τον Πανιώνιο και το Ρέθυμνο τον Ίκαρο Καλλιθέας.

Με καλάθι του Νίκου Χατζή 5.9 δεύτερα πριν τη λήξη, ο Ηλυσιακός κέρδισε 68 - 67 την Καβάλα, που προπορευόταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Στην τρίτη περίοδο κρίθηκε το ματς στο Ρέθυμνο, με τον ΑΓΟΡ να πανηγυρίζει την νίκη επί τουΊκαρου με 76 - 63 χάρη σε τρίποντο και με τον Κρίστμας να πετυχαίνει 24 πόντους.

Από ένα ημίχρονο είχαν Κολοσσός Ρόδου και Πανιώνιος, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη με 72 - 67, καθώς κατάφεραν την ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Γιάνκοβιτς (25 π.).

Την Κυριακή, το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τους αγώνες Παναθηναϊκός - Άρης και Περιστέρι - ΚΑΟ Δράμας, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα με το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός.

http://www.star.gr/sports/112705

Ληστές «σήκωσαν» ΑΤΜ


Στόχος ληστών έγινε τα ξημερώματα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης τράπεζαςστη συμβολή των οδών Τερψιχόρης 51 και Αρτέμιδος στοΠ. Φάληρο.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5:00 όταν άγνωστοι αφού παραβίασαν την είσοδο της τράπεζας «ξήλωσαν» το ATM.
Στη συνέχεια το φόρτωσαν σε ένα όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/87259/lhstes-shkwsan-atm