Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Μένει στην Λίβερπουλ ο Κυργιάκος!

Κάτοικος Άνφιλντ θα παραμείνει ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός καθώς ανανεώθηκε για έναν ακόμα χρόνο το συμβόλαιο του με τους “κόκκινους”.

Μπορεί τα αγγλικά δημοσιεύματα της Λίβερπουλ να θεωρούσαν εξαιρετικά πιθανή την αποχώρηση του Σωτήρη Κυργιάκου από την Λίβερπουλ, ωστόσο ένας όρος στη συμφωνία των δύο πλευρών ανέφερε ότι αν ο Έλληνας αμυντικός συμπλήρωνε ένα συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών τότε θα επεκτείνονταν η συνεργασία τους.
 
Ο 32χρονος αμυντικός ήταν ο 4ος, σε συμμετοχές, σέντερ μπακ καθώς οι Τζέιμι Κάραχερ, Μάρτιν Σκρτελ και Ντάνιελ Άγγερ είχαν περισσότερες, ωστόσο κατάφερε να πιάσει τον στόχο και να παραμείνει στο μεγάλο λιμάνι.
 
http://www.newsit.gr/

Εν όψει της συνάντησης με Παπανδρέου Νέο πακέτο στήριξης μέσα στον Ιούνιο «βλέπει» ο Γιούνκερ

Την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα πάρει νέο πακέτο στήριξης, αλλά με απαραίτητες προϋποθέσεις την εφαρμογή των σκληρών μεταρρυθμίσεων και την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

«Η Ελλάδα πιθανότατα θα λάβει νέο πακέτο βοηθείας μέχρι το τέλος Ιουνίου, αρκεί να δείξει έμπρακτα ότι μπορεί να εφαρμόσει τις σκληρές μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Eurogroup. «Η προσωπική μου εκτίμηση και γνώση είναι ότι θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα» συμπλήρωσε, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το νέο πρόγραμμα θα εγκριθεί μόνο υπό «αυστηρές προϋποθέσεις».


Ο κ. Γιούνκερ είπε επίσης πως δεν έχει συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τη Δευτέρα, ενώ στις 20 Ιουνίου είναι η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών.

Όπως επίσης μετέδωσε την Πέμπτη το Reuters, μέχρι την Παρασκευή και τη συνάντηση Παπανδρέου - Γιούνκερ, αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ, μεταξύ της Ελλάδας και της Τρόικας, τα οποία συμπεριλαμβάνουν φορολογικές αυξήσεις και χαμηλότερες φοροαπαλλαγές.

«Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στον κ.Γιούνκερ, τα οποία συμπεριλαμβάνουν ταχύτερες ιδιωτικοποιήσεις και νέα μέτρα μείωσης δημοσίων δαπανών και αύξησης εσόδων» δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος, μιλώντας υπο το καθεστώς ανωνυμίας.

http://www.protothema.gr/

Πρόγνωση καιρού Αττικής για Παρασκευή 17/06/11

Τελειώνει πλέον η καιρική αστάθεια και όλα δείχνουν πως το καλοκαιράκι μας περιμένει.

Έτσι για αύριο θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια στην Αττική και μόνο το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις , πυκνότερες στα βόρεια ορεινά του νομού, που ίσως δώσουν τοπικούς όμβρους υπολείμματα της αστάθειας.
Οι άνεμοι ασθενείς κατ αρχάς και από το απόγευμα μέτριοι από βόρειες διευθύνσεις .
Η θερμοκρασία σε άνοδο θα ανέβει το μεσημέρι στους 31 βαθμούς Κελσίου.
Το Σαββατοκύριακο αλλά και η ερχόμενη εβδομάδα μας υπόσχεται καλοκαιρινές συνθήκες πλέον . 

http://meteoparea.blogspot.com/

Ο. Ρεν: «Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την Ελλάδα και την Ευρώπη»


Βέβαιος ότι το Eurogroup θα αποφασίσει θετικά για την πέμπτη δόση

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την οικονομική στεθερότητα και την οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι ηγέτες σε Ελλάδα και Ευρώπη θα συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους και θα δράσουν ανάλογα». Με αυτή τη δήλωση, ο αρμόδιος επίτροπος για την οικονομία σχολίασε τις εξελίξεις του τελευταίου
24ώρου στη χώρα μας προσθέτοντας ότι: «Είναι κρίμα που οι προσπάθειες για το χτίσιμο εθνικής ενότητας απέτυχαν χθες. Στην πραγματικότητα, οι απαιτούμενες προσπάθειες για να αποφευχθεί μια πτώχευση - κάτι που θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα - είναι ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Ο κύριος Ρεν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι την επόμενη Κυριακή, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν υπέρ της εκταμίευσης της πέμπτης δόσης για την Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου και ότι θα συζητήσουν το περιεχόμενο και τους όρους ενός επιτυχούς προγράμματος για την Ελλάδα και τον τρόπο εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα σε αυτό, με την προοπτική να ληφθούν αποφάσεις στο επόμενο Eurogroup της 11ης Ιουλίου.

«Κατ΄ αυτό τον τρόπο, θα αποφύγουμε το σενάριο πτώχευσης και θα ανοίξει ο δρόμος για μια συμφωνία σε μεσοπρόθεσμη βάση. Είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι με αυτή την προσέγγιση σε δύο βήματα, σε συμφωνία με το ΔΝΤ, μπορούμε να αποφύγουμε το σενάριο ατυχήματος», είπε ο κύριος Ρεν προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει πως η χρηματοδότηση του ελληνικού δημόσιου χρέους μπορεί τώρα να διασφαλιστεί μέχρι το Σεπτέμβριο, ενώ τον Ιούλιο θα παίρνουμε τις αποφάσεις μεσοπρόθεσμα, πέραν του Σεπτεμβρίου».

Ο επίτροπος καλεί όλους τους υπουργούς οικονομικών, την επόμενη Κυριακή, να ξεπεράσουν τις εναπομείνασες διαφορές και να καταλήξουν σε μια «υπεύθυνη απόφαση σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι».

Ο Όλι Ρεν καταλήγει θυμίζοντας ότι μεγάλη ευθύνη έχουν στους ώμους τους οι ελληνικές αρχές και όλοι οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες και επαναλαμβάνει ότι «περιμένουμε το ελληνικό κοινοβούλιο να ψηφίσει το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων μέχρι τέλος Ιουνίου, όπως έχει συμφωνηθεί».

http://www.newsbeast.gr/