Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Τίτλοι τέλους για το Δημοτικό Σχολείο Μελισσατίκων στον Βόλο

Συγκίνηση για το τέλος μιας εποχής αλλά και ελπίδες που γεννά η προοπτική ανοίγματος μιας άλλης επικράτησαν στη χθεσινή εκδήλωση για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς στο Δημοτικό Σχολείο Μελισσατίκων.

Κι αυτό γιατί ήταν η τελευταία γιορτή στο συγκεκριμένο κτήριο που κτίστηκε τη δεκαετία του 1940 και θα γκρεμιστεί, ώστε στη θέση του να κατασκευαστεί ένα νέο εξαθέσιο με βοηθητικούς χώρους.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και χαιρέτησε και ο αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας κα Αισωνίας, Ιωάννης Καουνάς, που αναφέρθηκε στο ιστορικό του σχολείου αλλά και τις προοπτικές που διανοίγονται.

Από τη νέα σχολική χρονιά, το σχολείο θα στεγαστεί σε χώρο που αναζητείται από τη Δημοτική Αρχή αλλά και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να λειτουργήσει αυτόνομα το χρονικό διάστημα των δύο ετών που εκτιμάται ότι θ’ απαιτηθούν για να κατασκευαστεί το νέο σχολείο, το οποίο δημοπρατείται άμεσα.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Παπαϊωάννου, ήδη έγινε κρούση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Αυτιστικών που βρίσκεται στον δρόμο που οδηγεί προς τα Μελισσάτικα, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

Έτσι, εστάλη έγγραφο προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να παραχωρηθεί στο δήμο το κτήριο στο οποίο στεγαζόταν το πρώην ΚΕΓΕ στην περιοχή του Φυτόκου, καθώς η δομή πλέον δεν λειτουργεί.

Το αίτημα κατατέθηκε γραπτώς την περασμένη Τρίτη, ενώ η απάντηση είναι θετική και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έλθει στέλεχος του υπουργείου από την Αθήνα, προκειμένου να γίνει αυτοψία στο κτήριο μαζί και με υπαλλήλους του ΟΣΚ, για να κριθεί αν τελικά μπορεί με τις απαραίτητες παρεμβάσεις να λειτουργήσει ως σχολείο.

Πηγή: ΕΡΤ

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου