Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Το πιο κρίσιμο δεκαήμερο για τη χώρα άρχισε! Εν μέσω κινητοποιήσεων η συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο

Ώρα μηδέν για το μεσοπρόθεσμο, καθώς από αύριο αρχίζει, εν μέσω αντιδράσεων, η συζήτηση του πιο κρίσιμου αλλά και του πιο επώδυνου νομοθετήματος των τελευταίων δεκαετιών.

Την Τετάρτη το μεσοπρόθεσμο έρχεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενώ.....


.....λίγο αργότερα την ίδια μέρα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να συζητήσει τον πρώτο εφαρμοστικό νόμο που αφορά, μεταξύ άλλων, τη νέα έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, το ύψος του νέου τέλους στα ακίνητα, και τα εισοδηματικά κριτήρια για τα κοινωνικά επιδόματα.

Κι αυτά με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση νευρικής κρίσης και τις κινητοποιήσεις να κορυφώνονται σ ολόκληρη την χώρα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι αγανακτισμένοι καλούν τους πολίτες στην πλατεία Συντάγματος από το πρωί της Τετάρτης.


Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και για τις 21 Ιουνίου -ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης- καθώς και κατά τη συζήτηση και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στις 28 Ιουνίου.


Η κυβέρνηση προβληματίζεται πλέον όχι μόνο για την στάση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος αλλά και για την έκταση που θα πάρουν οι κινητοποιήσεις σε όλα τα επίπεδα.


Οι πληροφορίες ότι οι αγανακτισμένοι κι όχι μόνο, είναι αποφασισμένοι να αποκλείσουν την Βουλή έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό .Κι αυτά ενώ αύριο πραγματοποιείται άτυπη συνεδρίαση του Ecofin, με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα. Την Παρασκευή ο Νικολά Σαρκοζί και η Ανγκελα Μέρκελ συναντώνται στο Βερολίνο, μία εβδομάδα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο.


newsbeast 

http://sarotiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου