Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Με ανατροπή και πάλι ο Ολυμπιακός, 3-2 σετ τον ΠΑΟ


Σε ένα παιχνίδι «καρμπόν», με αυτό του περασμένου Σαββάτου, ο Ολυμπιακός, επικράτησε με επική ανατροπή 3-2 σετ του Παναθηναϊκού, παίρνοντας προβάδισμα 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της Α1 βόλεϊ των ανδρών.


http://www.zougla.gr/

Ποδηλατοβόλτες - Ολ. Στάδιο!


Ξεκινάμε κάθε Τετάρτη 19:00 από το παρακάτω σημείο συνάντησης (email: info@ccn.gr)


http://podilatesalsoupolis.blogspot.com/

Ταινία Έλληνα σκηνοθέτη κάνει θραύση στην Ευρώπη!

Η ταινία μικρού μήκους «Casus Belli», του Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργου Ζώη, με την οποία σχολιάζεται με έξυπνο τρόπο η οικονομική κρίση, κατάφερε να μπει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Γαλλίας. Η συμφωνία κλείστηκε σε ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, στο Clermont Ferrand, όπου από τις 78 ταινίες επιλέχτηκαν μόνο δύο για να παιχτούν στην Γαλλία.
Στην ταινία προβάλετε ένα καρότσι γεμάτο με ψώνια από το σούπερ μάρκετ και έχει ως φόντο την Βουλή των Ελλήνων! Αυτό το πλάνο κέρδισε τις εντυπώσεις των σινεφίλ όλης της Ευρώπης.
Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: Άνθρωποι διαφορετικών φύλων, τάξεων, ηλικιών, εθνικοτήτων περιμένουν σε εφτά διαφορετικές ουρές δημιουργώντας μια τεράστια ανθρώπινη γραμμή. Φτάνοντας, όμως, στο τέλος της ανθρώπινης ουράς, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά.
Η ταινία του νεαρού Ζώη θα κάνει τουρνέ σε 18 πόλεις της Ελβετίας για δυο μήνες, ενώ θα συμμετάσχει και σε μια σειρά προβολών το καλοκαίρι σε χωριά της Γαλλίας.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα, αυτή την περίοδο προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες πριν την ταινία «Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη».
Πηγή:star

http://www.gossip-tv.gr/

Δελτίο Τύπου -Κίνηση Πολιτών «Μεσοποταμία»- Για τα εξαγγελθέντα σχέδια στην παραλία



 Επτά  χρόνια προσπάθειας της Κίνησης Πολιτών «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ» για την παραλία του Μοσχάτου βρίσκουν σύμμαχο σε επίπεδο MASTER PLAN τον κορυφαίο Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο!
Ο δημιουργός του Κέντρου Μπομπούρ στο Παρίσι έδωσε ένα MASTER PLAN που αναπτερώνει τις ελπίδες μας για την παραλία του Μοσχάτου.
 Η «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ» συμφωνεί και το στηρίζει, υπό την προϋπόθεση ότι τα αρχιτεκτονικά σχέδια θα κινηθούν στους ίδιους άξονες που, χρόνια τώρα, υπερασπιζόμαστε:
·        ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ.
·        ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Η ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΒΟΛΩΝ ΚΗΦΙΣΟΥ ΚΑΙ ΙΛΙΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ
·        ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
 Το MASTER PLAN του Ρέντσο Πιάνο  κινείται σε θετικούς  άξονες γιατί αντιμετωπίζει ενιαία τα απαραίτητα έργα υποδομής -πρόσβαση στη θάλασσα, αντιπλημμυρικά έργα-. Ο βασικός στόχος του ανοίγματος της πόλης στη θάλασσα φαίνεται να υπηρετείται.
Μένει από την κυβέρνηση να διευκρινίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Τι θα γίνει με τα Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ; Θα χαρακτηριστεί η περιοχή  κοινόχρηστος χώρος πρασίνου; και θα έχει η τοπική αυτοδιοίκηση την διαχείριση του χώρου;
ΙΔΩΜΕΝ...!
Η συνέλευση της Κυριακής 3-4-2011

«Το να μεγαλώνεις ένα παιδί δεν είναι θεωρία»


Η Κατερίνα Λέχου βλέπει τη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας και αποκαλύπτει πως θα ήθελε να μεγαλώσει το παιδί της.

«Ακαδημαϊκά μιλάμε τώρα! Το να μεγαλώνεις ένα παιδί δεν είναι θεωρία. Είναι ζύμωση μεταξύ της μάνας και του παιδιού. Υπάρχει μεν χαρά αλλά και μεγάλη δυσκολία, όπως και κούραση».

Πηγή: 7 μέρες tv

http://www.zougla.gr/

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Ταμείο Παρακαταθηκών


Στο κτήριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων επί της οδού Ακαδημίας παραμένουν για τρίτη ημέρα εργαζόμενοι, οι οποίοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη αντιδρώντας στη μερική ιδιωτικοποίηση των παρακαταθηκών με νομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και το οποίο αναμένεται σήμερα να συζητηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων κάνει λόγο για «διαμελισμό» των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα του Τμήματος Παρακαταθηκών, επισημαίνοντας πως οι υπάλληλοι που δανειοδοτούνταν έως σήμερα από το Ταμείο θα επιβαρυνθούν με μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και μικρότερα καταθέσεων



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=288361&cid=4

Τα ΕΚΑΜ μόνιμα στην Κρήτη


Την ίδρυση Μονάδας ΕΚΑΜ στην Κρήτη παράλληλα με τη λειτουργία της Ομάδας Ειδικών Αποστολών ανακοίνωσε χθες από το Ηράκλειο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας.

Η πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε να εγκαταστήσει μόνιμα στη μεγαλόνησο το «βαρύ πυροβολικό» της, θέλοντας να στείλει ηχηρό μήνυμα καταπολέμησης της βαρύνουσας εγκληματικότητας.

Παράλληλα, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της ατελείωτης αιματοχυσίας που σημειώνεται στην άσφαλτο, ο υφυπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση Τροχαίας του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, που θα λειτουργεί στα πρότυπα αστυνόμευσης των ευρωπαϊκών αυτοκινητοδρόμων.

Πάντως, για ακόμη μία ακόμα -όπως αναμενόταν- η ηγεσία της Αστυνομίας δέχθηκε «καταιγισμό» διαμαρτυριών και παραπόνων από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τους βουλευτές του νησιού, οι οποίοι μετέφεραν τη ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί κυρίως στην ενδοχώρα, με τους πολίτες να ζουν υπό καθεστώς τρόμου και ανασφάλειας, λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας.

Πηγή: patris



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=288388&cid=4

Στις 14 Απριλίου ξεκινάει το εορταστικό ωράριο

Με στόχο την ανάσταση της αγοράς τα καταστήματα ξεκινούν από τις 14 Απριλίου το εορταστικό ωράριο για τις ημέρες του Πάσχα.

Την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Απριλίου τα καταστήματα θα ανοίξουν από τις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο 16 Απριλίου θα μείνουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Την Μεγάλη Εβδομάδα έως και την Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι της 9 το βράδυ, ενώ την Μεγάλη Παρασκευή θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι και θα μπορούν να εξυπηρετούν το κοινό μέχρι τις 7 το απόγευμα. Το Μεγάλο Σάββατο τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά για τις τελευταίες αγορές των καταναλωτών από τις 9 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι.

Όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα Δευτέρα 25 Απριλίου.
PROTO THEMA

http://sarotiko.blogspot.com/

Στις 12 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές «Χτυποκάρδια» στα θρανία...



Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αρχίσουν στις 12 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: 92.259 για τις εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’), 1.068 για τα εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’), 22.010 για τα ημερήσια ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) και 1.133 για τα εσπερινά ΕΠΑΛ (ομάδα Α’).

Δίνοντας στη δημοσιότητα το πρόγραμμα, το υπουργείο Παιδείας έδωσε επίσης και τα στοιχεία για την ημερομηνία λήξης των μαθημάτων και την περίοδο των ενδοσχολικών εξετάσεων ΓΕΛ (Γενικά Λύκεια) και ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια).

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 για όλα τα μαθήματα εκτός των Αγγλικών, των Ισπανικών και των Ιταλικών, για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 16:30.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

- των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας, είναι τρεις (3) ώρες,
- των σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
- του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελληνίων εξετάσεων της τελευταίας τάξης των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ανακοινωθεί αργότερα.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη Γ' τάξη των ημερήσιων και τη Δ' τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 27-5-2011 και θα διενεργηθούν με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα Α' και Β') σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 2-6-2011 και θα διενεργηθούν με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ορίζεται από την Τετάρτη 8-6-2011 μέχρι και την Τετάρτη 22-6-2011.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των φετινών πανελληνίων εξετάσεων εδώ



http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=115404

Πρώτη θέση στα ντεφιλέ Οι fashion bloggers κάνουν παιχνίδι στο τερέν της μόδας!



της Ηλιάνας Φωκιανάκη
Δεν είναι οι διάσημες τραγουδίστριες, δεν είναι οι διάσημοι ηθοποιοί και ούτε οι editors μόδας των περιοδικών, αλλά οι fashion bloggers που πλέον κάνουν κουμάντο στη μόδα παγκοσμίως. Οι πρώτες θέσεις στα ντεφιλέ είναι πλέον κρατημένες για τους bloggers που μεταδίδουν τα νέα και τις απόψεις τους για τις κολεξιόν σε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, η ταυτότητα του fashion blogger έχει αποκτήσει status διασημότητας  
καθιέρωσαν τις φωτογραφίες απλών ανθρώπων με εξαιρετικό στιλ και έκαναν τον fashion blogger έναν πολύ σημαντικό παίκτη στον χώρο της μόδας.


περισσότερα http://www.protothema.gr/life-style/women-only/article/?aid=115463

Συνεχίζεται ο απεργιακός πυρετός

Αρκετά προβλήματα θα δημιουργήσει και σήμερα ο απεργιακός πυρετός σε όλη την Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και σήμερα όποτε θα έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη. Όπως και τις προηγούμενες μέρες οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν καταβολή των υπερωριών και των αποζημιώσεων για τα εκτός έδρας.

Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία όλων των συμβασιούχων στο Νομό Αττικής αποφάσισε για σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου και η Εκτελεστική Επιτροπή τηςΠ.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή της, σε απάντηση, όπως αναφέρει, στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης αλλά και της απρόκλητης επίθεσης των δυνάμεων καταστολής στους απεργούς και συμβασιούχους στο Κολωνάκι.

Στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης θα υπάρξει συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Αθήνας - πλατεία Κοτζιά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της, και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων, σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσει τη συνολική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Προβλήματα στις πτήσεις θα έχουν και όσοι έχουν προγραμματίσει για σήμερα κάποιο ταξίδι, αφού οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας  προχωρούν σε τετράωρη στάση εργασίας με αίτημα την άμεση πρόσληψη πενήντα ελεγκτών, κατ' εξαίρεση του νόμου περί προσλήψεων στο δημόσιο.

Η στάση εργασίας ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 4 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια συνεχίζουν και σήμερα την απεργία που ξεκίνησαν από την Κυριακή, από την οποία είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστούν προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα τις επόμενες ημέρες. Η απεργία θα κρατήσει έως και τις 12 Απριλίου σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων.

Στη διάρκεια της απεργίας θα σταματήσει η λειτουργία των διυλιστηρίων, ενώ τα βυτιοφόρα δεν θα φορτώνουν καύσιμα από τις εγκαταστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο. Αιτήματα των εργαζομένων, η στελέχωση των μονάδων στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. 



http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=115424

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Φιλανθρωπική Εκδήλωση Τοσυν


Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου σε συνεργασία με την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων  και τον Σύλλογο Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μοσχάτου-Καλλιθέας σας καλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 09/04/11 στις 20:30  στο VERTIGO με τα τοπικά συγκροτήματα της πόλης .


Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συγκέντωση ενός χρηματικού ποσού το οποίο θα διατεθεί για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού σωματείου  "Η Αγάπη Υπάρχει " το οποίο στηρίζει τις άπορες οικογένειες. Το + στην αγάπη...   

Η Ομόνοια γέμισε με... άμμο και ξαπλώστρες


ΔΕΙΤΕ: Η πλατεία μετατράπηκε σε παραλία!

Τρίβουν τα μάτια τους σήμερα όσοι περνούν από την Ομόνοια καθώς αντί για τη συνηθισμένη εικόνα της πλατείας, αντικρίζουν στη θέση της μία οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, άμμο, ξαπλώστρες και λουόμενους με μαγιό.

Η μεταμόρφωση της πλατείας σε πλαζ δεν οφείλεται σε κάποια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, αλλά αποτελεί μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας γνωστής μάρκας χυμών.

Το ασυνήθιστο αυτό θέαμα θα διαρκέσει ως τις 20.00 το βράδυ. 
Δείτε τις φωτογραφίες...

http://www.newsbeast.gr/

Από την κορυφή για το έβδομο…

Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκαν την γκέλα του Ολυμπιακού οι «πράσινες». Τα κορίτσια του Σπύρου Χουντουμάδη επικράτησαν με 3-0 του Ανατόλια και πλέον μπορούν να κατακτήσουν το έβδομο συνεχόμενο ακόμα και με ήττα 3-2 στο Ρέντη.
Παίζοντας κόντρα στο Ανατόλια, ο Παναθηναϊκός εύκολα ή δύσκολα θα κατακτούσε τους τρεις βαθμούς. Ωστόσο στο «τριφύλλι» περίμεναν και καμιά καλή είδηση από τα Μεσόγεια και την αναμέτρηση του Μαρκόπουλου με τον Ολυμπιακό. Αρχικά τα κορίτσια του Σπύρου Χουντουμάδη έκαναν το καθήκον τους επικρατώντας με 3-0 (26-24, 25-17, 25-12) και τα νέα που άκουσαν ήταν τα καλύτερα που θα μπορούσαν, μιας και οι «ερυθρόλευκες» ηττήθηκαν με 3-0. Πλέον οι νταμπλούχες θα πάνε στο Ρέντη με στόχο την κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου πρωταθλήματος, έχοντας την ευχέρεια να χάσουν και με 3-2, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει τίποτα, μιας και λογικά θα πάνε να παίξουν για τη νίκη. 

Ντέρμπι μόνο στο πρώτο

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, εκτός του πρώτου σετ στο οποίο δυσκολεύτηκε και μάλιστα πολύ, οΠαναθηναϊκός έκανε υγιεινό περίπατο, έχοντας τέσσερις παίκτριες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Παναθηναϊκός (Σπύρος Χουντουμάδης): Χατζηνίκου 2 (1 άσος, 1/2 επ.), Μόλναρ 11 (1 άσος, 10/15 επ., 75% υπ.), Τζανακάκη 11 (3 άσοι, 8/10 επ.), Μλαντένοβιτς 13 (2 άσοι, 10/24 επ., 1 μπλοκ), Μαχόν 14 (14/23 επ., 40% υπ.), Χατζηνικολάου 5 (3/8 επ., 2 μπλοκ), Μυλωνά (λ, 71% υπ.), Χριστοδούλου 1 (1 μπλοκ), Παπαφωτίου.

ΣΑΑΚ Ανατόλια (Ευστρατία Κοκκίνου): Βουτσά 1 (1/1 επ.), Τικταπανίδου 7 (3 άσοι, 4/10 επ., 41% υπ.), Γεωργακοπούλου 2 (2/7 επ.), Κιόση 7 (7/23 επ.), Παρασκευοπούλου 5 (1 άσος, 2/8 επ., 50% υπ., 2 μπλοκ), Γιάνεβα 6 (3/14 επ., 3 μπλοκ), Βλάχου (λ, 58% υπ.), Φούντζηλα 3 (3/11 επ., 43% υπ.), Τζίμου, Γεροβασιλείου.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Σπύρος Χουντουμάδης: «Κάναμε αυτό που έπρεπε. Ξεκινήσαμε προβληματικά, αλλά όταν βρήκαμε το ρυθμό μας δείξαμε για ακόμα μια φορά ότι έχουμε δυνατότητες. Θέλω να επαναλάβω ότι αυτή η ομάδα έχει αθλήτριες μεγάλης αξίας που όμως χρειαζόντουσαν περισσότερα παιχνίδια μαζί για να δέσουν. Πλέον, έχουμε φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο και είμαστε έτοιμοι για τον Ολυμπιακό. Εμείς ανεξάρτητα από τη βαθμολογία, θα πάμε για νίκη μέσα στο Ρέντη».

Μαρία Χατζηνικολάου: «Το μυαλό μας ήταν από την προηγούμενη εβδομάδα στον Ολυμπιακό και στο ματς με το Ανατόλια ουσιαστικά κάναμε μια καλή προπόνηση. Ανεξάρτητα από τα σενάρια που υπάρχουν, εμείς θα πάμε για τη νίκη που θα μας χαρίσει το πρωτάθλημα. Το κάναμε στον πρώτο γύρο, το κάναμε και πέρυσι και μπορούμε να το κάνουμε και φέτος».

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)


1. Παναθηναϊκός     25-7   24
2. Ολυμπιακός       24-12  21
3. ΑΕΚ              18-15  13
. Μαρκόπουλο       17-17  13
5. Ανατόλια         13-21   9
6. Ηρακλής Κηφισιάς  2-24   1



http://www.gazzetta.gr/

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-Πέμπτη 14, Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Απριλίου 2011, στις 21:00 “In The Process of…” Από την Ομάδα Χορού Ζωής Δημητρίου


Αθήνα, 5 Απριλίου 2011


Σύγχρονος Χορός




Μετά την παρουσίαση της σύντομης εκδοχής του στο  16ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (2010), το “In the Process of…” της χορογράφου Ζωής Δημητρίου κάνει την αθηναϊκή του πρεμιέρα την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Η παράσταση, που συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες του διεθνούς δικτύου Aerowaves και έχει βραβευτεί με το 2009 Bonnie Bird Choreography Fund Award, θα παρουσιαστεί στην ολοκληρωμένη εκδοχή της για τρεις μόνο παραστάσεις, στις 14, 15 και 16 Απριλίου 2011.

Το In The Process of…  είναι ένα επιδέξια χορογραφημένο ντουέτο όπου ένας άνδρας και μια γυναίκα διαπραγματεύονται μια σειρά καταλήξεων μιας σχέσης αντί να ερμηνεύουν μια ιστορία που να οδηγεί σε ένα αναπόφευκτο φινάλε.

Η χορογράφος Ζωή Δημητρίου παίζει με το αρχετυπικό μοτίβο της δοκιμασίας, που κρύβεται πίσω από τους πιο γνωστούς μύθους, και στήνει ένα παιχνίδι για δύο, δημιουργώντας σύντομα ιντερμέδια για μια ιστορία που δεν θα ειπωθεί ποτέ.
Εξήντα ξύλινα στεφάνια ρυθμικής παρεμβαίνουν στη δράση άλλοτε βοηθώντας, άλλοτε δυσχεραίνοντας τη σχέση του ζευγαριού και άλλοτε αποτελώντας τους μοναδικούς πρωταγωνιστές της σκηνικής δράσης.
Εξετάζοντας την σύνθεση ως εν δυνάμει διαδικασία, η Δημητρίου κάνει μια απόπειρα να συνδέσει το απολύτως λογικό με το παράλογο. Σε ένα συνεχές ελεύθερης ροής, βάζει το ανθρώπινο σώμα να αναμετρηθεί με τα αντικείμενα, τις λέξεις και τη γλώσσα, τον ήχο και το φώς.
Το In The Process of… αναζητά τις δυνατότητες εφαρμογής στην κίνηση των δομών σύνθεσης του μουσικού Conlon Nancarrow.



Συντελεστές
Καλλιτεχνική Διεύθυνση
: Ζωή Δημητρίου
Σύλληψη, Χορογραφία: Ζωή Δημητρίου
Ερμηνευτές: Ζωή Δημητρίου, Stephen Moynihan, Julian Bulku, Μαριάννα Καραβά, Αγγελική  Δαλαγγέλη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Gregor Knüppel
Σχεδιασμός Ήχου: Ryan West
Κοστούμια: Sayako Kaibuchi
Δραματουργική Υποστήριξη: Τάνια Μπατζόγλου

Διάρκεια: 50 λεπτά
Πότε: 14, 15 & 16 Απριλίου 2011, στις 21:00
 Τιμές εισιτηρίων: 15€ (κανονικό), 10€ (φοιτητικό)
Χορηγοί Επικοινωνίας:    103,7 FM Δεύτερο πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας
                                                 90,9 FM Τρίτο πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας
                                                 Δίεση 101,3 FM
                                             www.culturenow.gr                                            
                                                 www.go-out.gr
                                                 


Ζωή Δημητρίου
Χορογράφος, χορεύτρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης συνέχισε τις σπουδές της με Υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση στη σχολή της Τρίσα Μπράουν στην Νέα Υόρκη. Το 2005 ολοκλήρωσε με διάκριση τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Κέντρο Σύγχρονου Χορού Λάμπαν στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα χόρεψε με πολλές σύγχρονες ομάδες χορού και στο εξωτερικό συνεργάστηκε ώς χορεύτρια με καλλιτέχνες όπως η Υβόν Ράινερ, Κίρστυ Σίμσον, Φίλιξ Ρούκερτ και Σιόμπαν Ντέιβις μεταξύ άλλων.
Δουλειές της έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά θέατρα και φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, στο θέατρο Μπόνι Μπέρντ, The Place, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, Φεστιβάλ Αθηνών, στο Θέατρο Πίκολο του Μιλάνο, στο Φεστιβάλ ‘Europe in Motion’ στο Βουκουρέστι κ.α.
Χορογράφος-ερευνήτρια με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα η Ζωή Δημητρίου έχει συμμετάσχει σε διεθνή καλλιτεχνικά και ερευνητικά προγράμματα και διδάσκει χορό και χορογραφία μεταξύ άλλων στο Laban, The Place, Independence Dance, και Central School of Speech and Drama.
Ως ανεξάρτητη χορογράφος, παρουσίασε το 2007 την δουλειά Limen για το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό την διεύθυνση της Λύν Σέυμουρ.
Το 2008 τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος Ρόμπιν Χάουαρντ για την παραγωγή της δουλειάς ‘Goddesses in Exile’ και η τελευταία της δουλειά ‘In The Process of….’ βραβεύτηκε με το 2009 Bonnie Bird Choreography Fund Award και επιλέχθηκε στην πρώτη δεκάδα καλύτερων έργων του Aerowaves.
Πρόσφατα τιμήθηκε με το 2010 CFC Award (Βραβείο Χορογραφίας για παιδιά), μια συμπαραγωγή μεταξύ του θεάτρου Sadlers Wells, της θεατρικής ομάδας Company of Angels και του London Contemporary Dance School για το νέο έργο  Little


creatures που παρουσιάστηκε στις 23 και 25 Φεβρουαρίου του 2011 στο θέατρο Lilian Baylis και The Place του Λονδίνου.

********




Μουσική Βραδιά
Κυριακή 17 Απριλίου, στις 20:30

Colours - Ένα Μουσικό Ταξίδι με Φλάουτο και Άρπα

Ναταλία Γεράκη & Angela Madjarova


Μία από τις συναρπαστικότερες όψεις της ζωής των μουσικών είναι τα ταξίδια που τους φέρνουν σε επαφή με τους πολιτισμούς άλλων λαών:
Εκεί που το αργεντίνικο πάθος του Άστορ Πιατσόλα, ως κόκκινο της φωτιάς, παντρεύεται τον γαλάζιο «Μεγάλο Ερωτικό» του Μάνου Χατζιδάκι, ο νεορεαλισμός του Νίνο Ρότα, σαν μαυρόασπρο σινεμά, αντιπαραβάλλεται στην παραδοσιακή ιαπωνική άνοιξη με φόντο βυσσινί του Μίτσιο Μιγιάκι και τη μουσική της γκριζωπής ουγγρικής υπαίθρου, όπως την κατέγραψε ο Μπέλα Μπάρτοκ. Ακόμα, ένα «συναισθηματικό» βελούδινο βαλς του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ χορεύεται μαζί με το μελωδικό και ρυθμικό οστινάτο του Ραβί Σανκάρ στο γήινο καφέ της Ινδίας. Και όλα αυτά γίνονται ακόμα πιο μαγικά όταν ερμηνεύονται από ένα Φλάουτο και μία Άρπα.

Πρόγραμμα
διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά


Ινδία                RAVI SHANKAR (γεν.1920)
                        L' Aube enchantée πάνω στο Raga Todi, 1976


Ιαπωνία           MICHIO MIYAGI (1894-1956)
                        Haru No Umi (Ανοιξιάτικη θάλασσα), 1929


Γαλλία             MARIN MARAIS (1656-1728)
                        Folies d´Espagne για σόλο φλάουτο, 1701


Ρωσία              PIOTR ILYICH TCHAIKOVSKY (1840-1893)
                        Valse Sentimentale, 1882


Βουλγαρία       LYUBOMIR DENEV (γεν.1951)
                        Impressions για σόλο άρπα, 2009


Ελλάδα            ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ (1925-1994)
                        Σ΄αγαπώ από τον Μεγάλο Ερωτικό, 1972


Ιταλία              ΝΙΝΟ ROTA (1911-1979)
                        Allegro molto moderato από τη Σονάτα για φλάουτο και άρπα, 1937


Αργεντινή        ASTOR PIAZZOLA (1921-1992)
                        Café 1930 από το Histoire du Tango, 1986


Ουγγαρία        BELA BARTOK (1881-1945)
                        Suite paysanne hongroise, 1914-17

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 75’
Εισιτήρια: 15€ Κανονικό,
                  12€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων
                  (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/
                  ΑμεΑ
Παραγωγή: mark the day
Χορηγός Επικοινωνίας: Τρίτο Πρόγραμμα

Η Ναταλία Γεράκη είναι μία από τις κορυφαίες ελληνίδες φλαουτίστες. Βάση της καλλιτεχνικής της δραστηριότητας είναι η Στουτγάρδη και η Αθήνα. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ, μουσικός Ορχήστρας και Δωματίου σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ σε ολόκληρη τη Γερμανία και την Ελλάδα, ενώ συναυλίες και περιοδείες την έφεραν επίσης σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου. Διατέλεσε κορυφαία Α' της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και συνεργάστηκε με τις Wuerttembergisches Kammerorchester Heilbronn, τη Staatsoper Stuttgart (Kammertheater), την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Σπούδασε μουσική στο Παρίσι (Διπλώμα φλάουτου με το πρώτο βραβείο της πόλης του Παρισιού ) και στην Κρατική Ακαδημία Μουσικής της Στουτγάρδης (τάξη Prof. Jean-Claude Gérard) με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Έχει ηχογραφήσει σύγχρονα έργα μουσικής δωματίου για τη Βαυαρική Ραδιοφωνία. Ένα προσωπικό CD με έργα για φλάουτο και άρπα κυκλοφορεί από τη γερμανική δισκογραφική εταιρεία Spektral Records. Διδάσκει με ενθουσιασμό νέους φλαουτίστες που θέτουν στόχους και δουλεύουν για αυτούς και είναι τακτικά προσκεκλημένη καθηγήτρια σε διεθνή σεμινάρια (European Academy της Camerata Europaea / Γερμανία, Adams European Flute Center / Ολλανδία, Internationaler Arbeitskreis für Musik / Γερμανία, International Forum for Flute und Piano /Λουξεμβούργο, Springiersbacher Meisterkurse/ Γερμανία). Για τη Ναταλία Γεράκη η μουσική είναι δρόμος για αυτογνωσία, πνευματική και συναισθηματική εξέλιξη και επικοινωνία.


H αρπίστα Angela Madjarova από τη Βουλγαρία είναι μια διακεκριμένη σολίστ με διεθνή παρουσία. Ιδιαίτερο βάρος στο ρεπερτόριο της έχουν δεξιοτεχνικά κλασικά κοντσέρτα για άρπα και ορχήστρα, καθώς επίσης και γαλλικά έργα για άρπα και ορχήστρα των Debussy, Saint-Saens, Pierne, Damas, Caplet και Ravel. Επίσης ερμηνεύει κοντσέρτα μεγάλων συνθετών της λατινικής αμερικής. Οι επαγγελματικές της δραστηριότητες περιλαμβάνουν εμφανίσεις ως σολίστ, συναυλίες μουσικής δωματίου και ορχηστρικές παραγωγές στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ταϊλάνδη, την Κίνα, και τη Βραζιλία. Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς της εποχής μας, όπως οι Itzhak Perlman, Gianluigi Gelmetti, Αγνή Μπάλτσα, Nikolai Ghiaurov, Mirela Freni και Leonard Bernstein. Εμφανίζεται συχνά με τη Sofia Festival Orchestra, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Σόφιας, τη Φιλαρμονική της Σόφιας,τη Φιλαρμονική της Vratza Βουλγαρίας, την Ορχήστρα Δωματίου της Βάρνας, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, ενώ συνεργάστηκε με τις Συμφωνικές Ορχήστρες του Μεξικού και του Καϊρου και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Σαράγεβου. Έχει επίσης ηχογραφήσει για τις δισκογραφικές εταιρίες Pentagon Classics και Balkanton. Η Angela Madjarova γεννήθηκε στη Σόφια και αποφοίτησε από την Κρατική Μουσική Ακαδημία της πόλης της.


*******

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Από την 1η Φεβρουαρίου 2011 ξεκίνησε και επίσημα η συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με το εμπορικό κέντρο athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας) βάσει της οποίας οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, εφ΄ όσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, την ημέρα της παράστασης με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης.
****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
- Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
Τηλ. 210 324 6210 begin_of_the_skype_highlighting, 210 324 6210      end_of_the_skype_highlighting
- Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς

Τηλ. 210 412 6400 begin_of_the_skype_highlighting,  210 412 6400      end_of_the_skype_highlighting
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
 Ως 3
ελculture.gr
clickatlife.gr
mediasoup.gr
culturenow.gr
dancetheater.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr



Διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου από ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου Ταύρου, τα 5 θέματα που ήταν για συζήτηση ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Πατήστε εδώ να δείτε τα θέματα.
Η Συνεδρίαση διεκόπη για περίπου δέκα λεπτά γιατί δεκάδες ποδηλάτες από την Αθήνα, βρέθηκαν έξω  από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οδό Κοραή και ζήτησαν να μάθουν για την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο για το πρώτο θέμα<<ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ.  ‘ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ - ΚΗΦΙΣΙΑ' ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ  ΧΩΡΟΥΣ  ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ. ΤΜΗΜΑ ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ – ΓΚΑΖΙ>>.
Ενημερώθηκαν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα πήραν τις δεσμεύσεις που ήθελαν και αποχώρησαν ήσυχα.
Δείτε Φώτο. 



Πηγή  http://my-mosxato.blogspot.com/