Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Μεγάλη επιτυχία με μαζική προσέλευση στην εκδήλωση για την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου. Με συγκίνηση και ευαισθησία οι τιμητικές διακρίσεις στους εθελοντές.



ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ                                                        14/ 1 / 2013
Γραφείο τύπου graftip.mt@gmail.com     
 τηλ.: 21320919612                                          
  

            Σε μια ασφυκτικά από κόσμο στην κεντρική αίθουσα, στο φουαγέ και στους περιβάλλοντες χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου μας, με περισσότερους από 600 συμμετέχοντες, ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου διοργάνωσε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου την εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

            Στην καθιερωμένη ομιλία που εκφώνησε ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, αναφέρθηκε στη γενικότερη κατάσταση της χώρας και έκανε ένα απολογισμό στα σημαντικότερα θέματα που αφορούν το Δήμο. Πιο συγκεκριμένα έγιναν ιδιαίτερες αναφορές στην καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου, στα σημαντικά έργα υποδομής που έχουν ήδη δρομολογηθεί και, τέλος, στο δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης που ο Δήμος μας λειτουργεί για την υποστήριξη  των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας.

            Κλείνοντας την ομιλία του, ανέφερε τα εξής: «Κάθε μέρα είμαστε μαζί σας, μας βλέπετε και μας κρίνετε. Καλούμε όλες και όλους εσάς, τους φορείς, τις οργανώσεις και το σύνολο των τοπικών δυνάμεων να συστρατευθούμε για το συλλογικό καλό και το κοινό όφελος. Τα συμφέροντα του Δήμου είναι ταυτισμένα με το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, δηλαδή με το δικό σας συμφέρον. ……Είναι χαρά και τιμή που σήμερα κόβουμε όλοι μαζί την πίτα για το 2013. Θέλω να σας ευχηθώ από την καρδιά μου χρόνια πολλά και καλή χρονιά με αγάπη, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή».


            Ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο της εκδήλωσης αποτέλεσε η απονομή τιμητικών διακρίσεων από τον ίδιο το Δήμαρχο, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε πρόσωπα και οργανώσεις για την εθελοντική τους προσφορά και δράση σε κοινωνικά προγράμματα του Δήμου μας. Πιο συγκεκριμένα, τιμήθηκαν εκπαιδευτικοί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα κοινωνικά φροντιστήρια του Δήμου, όπως και γιατροί που συμμετέχουν σε δημοτικά προγράμματα προαγωγής υγείας. Επίσης, τιμήθηκαν φορείς και οργανώσεις που δρουν με στόχο το κοινωνικό συμφέρον και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

            Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πέραν του μεγάλου αριθμού πολιτών από Μοσχάτο και Ταύρο, ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Απόστολος Κακλαμάνης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουπλής, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Κατερίνα Αναγνώστου και Ειρήνη Βασιλάκη και οι Πανοσιολογιότατοι αρχιμανδρίτες των Ιερών Ναών της περιοχής.

            Στην εκδήλωση, επίσης, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι  Αντιδήμαρχοι,  οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων από τους περισσότερους συλλόγους, φορείς, σωματεία του Μοσχάτου και του Ταύρου, δάσκαλοι και καθηγητές από τα σχολεία του Δήμου.



            Από το Γραφείο Τύπου

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:Τρίτη 22 Ιανουαρίου έως Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013- Έκθεση Τηνιακών μαρμαρογλυπτών & Εργαστήρια μαρμαρογλυπτικής, (τα Σαββατοκύριακα στο πλαίσιο της Έκθεσης)- Μια παράδοση τριών αιώνων που ζει, δημιουργεί και ελπίζει Πνευματικό Εκπολιτιστ​ικό Κέντρο Πανόρμου Τήνου «Γιαννούλη​ς Χαλεπάς»---- Επίσημα Εγκαίνια Έκθεσης: Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, στις 20:00







Είσοδος Ελεύθερη


Από την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 έως την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013  το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης σε συνεργασία με το Πνευματικό Εκπολιτιστ​ικό Κέντρο Πανόρμου Τήνου «Γιαννούλη​ς Χαλεπάς» διοργανώνει Έκθεση Μαρμαρογλυπτικής  με έργα 13 καλλιτεχνών από την όμορφη και με μεγάλη παράδοση στη μαρμαρογλυπτική Τήνο. Επίσημα Εγκαίνια Έκθεσης: Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013,  στις 20:00.

Οι καλλιτέχνες, εκτός από τα έργα τους, θα φέρουν μαζί τους από το νησί υλικά όπως και τα εργαλεία τους και κάθε Σαββατοκύριακο, στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του ΙΜΚ, θα στήνουν Εργαστήρια Μαρμαρογλυπτικής αποκαλύπτοντας σε όλους τρόπους και μυστικά της δουλειάς τους.

Την Έκθεση, που πρώτο-διοργανώθηκε στην  Τήνο  το καλοκαίρι του 2012, θαύμασαν ήδη 11.000 περίπου επισκέπτες και με τη μεταφορά της στην Αθήνα, στο ΙΜΚ φιλοδοξεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός λίγο πιο διαφορετικού και  εξειδικευμένου αισθητικά κοινού. Οι Μαρμαρογλύπτες, τεχνίτες που ζουν και εργάζονται στην Τήνο, με τη δουλειά τους διεκδικούν μια ιδιαίτερη θέση στο πάνθεο της νεοελληνικής λαϊκής δημιουργίας. Όλοι τους προέρχονται από το αιχμηρό τοπίο της ΒΔ Τήνου όπου ο Πλάστης υπήρξε γαλαντόμος μόνο στις πέτρες, όπου υπάρχει μια ισχυρή καλλιτεχνική παράδοση μαρμαρογλυπτικής, που συνεχίζεται έως τις μέρες μας, ενισχυμένη από τη λειτουργία της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου στον Πύργο (1955).
Οι Πανορμίτες μαρμαρογλύπτες συνεχίζουν την πολύχρονη παράδοση του τόπου τους, προσαρμοζόμενοι αναλόγως στις απαιτήσεις των καιρών ενώ  ταυτόχρονα στηρίζουν τη συντήρηση των αρχαιοτήτων σ’ ολόκληρη τη χώρα. 

Όπως σημειώνει ο Κώστας Δανούσης (Συγγραφέας, Μέλος του Πνευματικού Εκπολιτιστ​ικού Κέντρου Πανόρμου Τήνου «Γιαννούλη​ς Χαλεπάς): "Οι αλλαγές στο χώρο της αγοράς έπληξαν την εφαρμοσμένη μαρμαρογλυπτική (εκκλησιαστικά έργα, αρχιτεκτονικά μέλη σπιτιών). Όμως μέσα από την κρίση προβάλλει η διακοσμητική μαρμαρογλυπτική και αυτή, με τη σειρά της, διαβαίνει το κατώφλι της τεχνικής δεξιότητας και αναζητάει νέες ιδέες και φόρμες, ανοίγοντας διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη.

Έτσι σήμερα έρχεται στην Αθήνα, στο φιλόξενο χώρο του ΙΜΚ,    το έργο 13 Τηνιακών μαρμαρογλυπτών, περιμένοντας την επιδοκιμασία, αλλά και την κριτική, προσπαθώντας να πείσει ότι μια παράδοση τριών αιώνων ζει, δημιουργεί και ελπίζει. Ο καθένας τους και μια ξεχωριστή ιστορία, ένας ιδιαίτερος αισθητικός προβληματισμός. Η νεότερη γενιά των μαρμαρογλυπτών του τόπου μας, χωρίς να εγκαταλείπει τις ρίζες που πότισαν επί δεκαετίες την εξέλιξή της, αναπτύσσει σύγχρονες ενδιαφέρουσες αναζητήσεις, προσδοκώντας να επενδύσει με ομορφιά το σύγχρονο προβληματισμό."

Τα Εργαστήρια Μαρμαρογλυπτικής που θα λειτουργήσουν τα Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια της Έκθεσης στο ΙΜΚ, φιλοδοξούν να καταστήσουν κοινωνούς, όλους όσοι ενδιαφέρονται σε μία διαδικασία η οποία  δεν είναι μόνον τέχνη και τεχνική, αλλά και  βιωματική εμπειρία που μονάχα έως ένα βαθμό διδάσκεται. Είναι ζήτημα βιωτής παράδοσης από τον πατέρα στο γιο, από τη μια γενιά στην άλλη.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια υψηλής εξειδίκευσης τεχνική εμπειρία, αλλά και να έλθουν σε επαφή, ο καθένας «κατά το έχει» του με ένα φαινόμενο που συναποτελείται από μια ξεχωριστή στάση ζωής και σπάνια καλλιτεχνική δημιουργική έκφραση.

Συμμετέχουν με έργα τους οι μαρμαρογλύπτες:
Bασιλάκης Φίλιππος
Δελλατόλας Πέτρος
Δεσύπρης Ονούφριος
Διαμαντόπουλος Λάμπρος
Kαγιώργης Φίλιππος
Kολλάρος Πάρης
Kυραρίνης Γιάννης
Mαραβέλλιας Aργύρης
Mαρμαρινός Πέτρος
Σαλταμανίκαs Μιχαήλ
Τριγώνης Μάκης
Τσακίρης Γεώργιος
Χονδρογιάννης Αντώνης


Με την ευγενική χορηγία: Μάρμαρα Διονύσου ΑΕΒΕ - DIONYSSO MARBLE                                                   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΝΙΤΩΝ
                                             Marmoline

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 έως Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013
Επίσημα Εγκαίνια Έκθεσης: Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, στις 20:00
Έκθεση Τηνιακών μαρμαρογλυπτών
&
Εργαστήρια μαρμαρογλυπτικής,
Πνευματικό Εκπολιτιστ​ικό Κέντρο Πανόρμου Τήνου
«Γιαννούλη​ς Χαλεπάς»
Αίθουσες: Εκθεσιακός Χώρος 2ου ορόφου, Video-room ισογείου
Ώρες λειτουργίας Έκθεσης: Δευτέρα - Κυριακή 18:00 - 22:00

Εργαστήρια μαρμαρογλυπτικής,
τα Σαββατοκύριακα 26/27.1, 2/3.2, 9/10.2 16/17.2. 2013
Αίθουσα: Ειδικά διαμορφωμένος υπόγειος χώρος

Είσοδος Ελεύθερη
********

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,               Ελculture.gr                Clickatlife.gr       
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.


Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr