Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Final-4

Τα εισιτήρια για το Final-4 της Κωνσταντινούπολης θα βγουν στην κυκλοφορία από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα. Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν κάποιο από τα «μαγικά χαρτάκια» μπορούν να το κάνω μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

Οι τιμές για το πακέτο και των τεσσάρων αγώνων ξεκινούν από 160 ευρώ και φτάνουν μέχρι 630 ευρώ. Οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν την Παρασκευή 11 Μαΐου και ο τελικός την Κυριακή 13 Μαΐου.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=456632&cid=10

Ο άστεγος, ο σκυλάκος και η αγκαλιά που συγκινούν όλο το Facebook


Μια πραγματικά συγκινητική φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες 
το γύρο του Facebookσυγκεντρώνοντας εκατοντάδες...

likes και shares αποδεικνύοντας πόσομεγάλη είναι η δύναμη της αγάπης.

Η φωτογραφία δείχνει έναν άστεγο, καθισμένο στο πεζοδρόμιο και στην αγκαλιά του ένας σκυλάκος που κοιμάται.
Ο άστεγος μάλιστα τον έχει κάτω που την κουβέρτα για να μην κρυώνει.
Πρόκειται για μια από τις φωτογραφίες στις οποίες η εικόνα έχει τόση
δύναμη ώστε τα λόγια να φαίνονται περιττά.


περισσότερα στο
http://tsekouratoi.blogspot.com/2012/01/facebook_1775.html

Η ΑΣΚΤ και ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Θύμα + Θύτης» Εγκαίνια: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012, ώρα 19.30 Αίθουσα 7 Δημοτικών Σφαγείων (Επταλόφου & Πειραιώς)

Διάρκεια έκθεσης: 20/1/2012 έως 3/2/2012
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 11.00-13.00 & 18.30-21.00 




http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/thimathitis.pdf

Στα «χακί» ναύτες και σμηνίτες


Θα κάνουν εκπαίδευση δύο εβδομάδων στο στρατό ξηράς

Στα «χακί» θα ντύνονται πλέον τόσο οι σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας όσο και οι ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς ως νεοσύλλεκτοι θα περνάνε από εκπαίδευση στον στρατό ξηράς. 

Οι αλλαγές ξεκινούν άμεσα και πιο συγκεκριμένα από την πρώτη ΕΣΣΟ του 2012, που αναμένεται να λάβει προσκλητήριο για να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στα κέντρα εκπαίδευσης. 

Με τον τρόπο αυτό το ΓΕΕΘΑ θέλει σταδιακά να δημιουργήσει μία νέα «κουλτούρα» στρατιωτικής εκπαίδευσης, με στόχο να μπορεί να εκμεταλλευτεί περισσότερους εφέδρους και σε περισσότερες ειδικότητας, εφόσον παραστεί ανάγκη.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ:Η μεγάλη προσέλευση και η αγάπη του κοινού οδηγεί σε μία ακόμα παρουσίαση της ιδιαίτερης μουσικής βραδιάς- ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ με την ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ στο τραγούδι και τον Μαέστρο ΓΙΩΡΓΟ ΝΙΑΡΧΟ στο πιάνο- Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, στις 21:00



 Ένα μουσικό ταξίδι μέσα στο χρόνο, συμπαρασύροντας τον θεατή σε μια όμορφη διαδρομή μέσα από αθάνατες μελωδίες και μουσικές που έχουμε αγαπήσει: ΟΠΕΡΕΤΑ-ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ- ΚΑΝΤΣΟΝΕΤΑ- ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΣΙΝΕΜΑ/ΘΕΑΤΡΟ.

Σκηνική επιμέλεια, κινησιολογία: ΝΑΝΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ
GUEST:Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΚΑΙ  ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΝΑΣ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, στις 21:00
ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ
ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΙΑΡΧΟ..
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 90΄
Εισιτήρια: 15 ενιαίο

Βιογραφικά Στοιχεία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στην Αθήνα
και στη Βιέννη (Ακαδημία Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών) σύνθεση και
διεύθυνση ορχήστρας. Έχει ενορχηστρώσει και διευθύνει 3 φορές στο διαγωνισμό της Eurovision και διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής και μαέστρος-ενορχηστρωτής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης επί σειρά ετών,
καθώς και ενορχηστρωτής και μαέστρος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Έχει ενορχηστρώσει και διευθύνει πολλά Μουσικά Θέατρα της
Αθήνας ("Hello Dolly","Εύθυμη Χήρα", "Μάλα"), παραστάσεις στο Ηρώδειο ("Γυναικών Πάθη" με χορικά του Ευριπίδη), μεγάλες συναυλίες στο Ηρώδειο (της Βουλής των Ελλήνων με Ελληνική οπερέτα -σολίστ Μάρα Θρασυβουλίδου-,για τον Μιχ. Σουγιούλ, καθώς και συναυλίες με τη Μαρινέλλα και τον Γιώργο Νταλάρα στο Μέγαρο Μουσικής και σ' όλη την Ελλάδα. 

 Συμμετείχε σε πολλά Φεστιβάλ (π.χ. Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου), και εγκαινίασε σημαντικά θέατρα με ελληνική οπερέτα (Β' ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
 με τους "Απάχηδες των Αθηνών" με δική του μουσική διασκευή
και ενορχήστρωση, το ιστορικό Θέατρο" Απόλλων" στη Σύρο που ήταν
 το Α' Λυρικό Θέατρο της Ελλάδος με το "Βαφτιστικό"
και το "Βουλευτικό"  στο Ναύπλιο, που ήταν η Α' Βουλή των Ελλήνων. Έχει
δώσει πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Μόντρεαλ του
Καναδά με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, στην Όπερα της Αλεξάνδρειας παρόντος του Πατριάρχου Θεόδωρου Β', στη Βιέννη όπου και ερμήνευσε στο πιάνο σε πρώτη εκτέλεση το " Valse D" που συνέθεσε εις μνήμην του Νικολάου Δούμπα,
μεγάλου έλληνα χορηγού που έζησε στη Βιέννη (1830-1900).
Έχει τιμηθεί με πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους για τις
συνεργασίες του με τα πρώτα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Μιλά 3 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά)


ΜΑΡΑ  ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ

Η ΜΑΡΑ  ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου. Σε ηλικία15 ετών πήρε δίπλωμα πιάνου(Μουσική Ακαδημία Κύπρου). Σπούδασε και αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ωδείο Αθηνών(  Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και δεξιοτεχνία στο πιάνο).
Σπούδασε επίσης κλασσικό και μοντέρνο χορό, κλασσικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και στο Ελληνικό Ωδείο (δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και διάκριση Α Βραβείου εις μνήμην Μ. Βάρβογλη και χρηματικό έπαθλο).Παρακολούθησε master class με τον διεθνούς φήμης βαρύτονο Κώστα Πασχάλη. Μιλά 3 ξένες γλώσσες(Δίπλωμα proficiency στα Αγγλικά και Ιταλικά) Έχει κάνει αξιόλογη πρωταγωνιστική καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και από το 1991 συνεργάζεται με την Ε.Λ.Σ. Έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε πολλές παραστάσεις όπως: στον «ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟ» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, στη «ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ» τουJ.Strauss, στη «Χώρα του Μειδιάματος» του Fr.Lehar»,»Τα Παραμύθια του Χόφμαν»   του J.Offenbach. Πρωταγωνίστησε στους «Απάχηδες των Αθηνών», έργο με το οποίο έγιναν τα εγκαίνια της Νέας Σκηνής της Ε.Λ.Σ. (σε μουσική διεύθυνση και διασκευή του Γ. Νιάρχου) και έλαβε επίσης μέρος στην μεγάλη περιοδεία που έκανε η Ε.Λ.Σ. σε όλη την Ελλάδα με το ίδιο έργο. Είχε επίσης την τιμή να εγκαινιάσει το ανακαινισθέν θέατρο της Σύρου με την «Όπερα Δωματίου» και την οπερέτα «Ο Βαφτιστικός», καθώς και το «Βουλευτικό» (Α’ Βουλή των Ελλήνων) στο Ναύπλιο με μεγάλη συναυλία. Έχει δώσει συναυλίες και παραστάσεις σε πολλά Φεστιβάλ [(Ηρώδειο, διεθνές φεστιβάλ Ναυπλίου, όπου ο τοπικός τύπος ανέδειξε τη συμμετοχή αυτή ως τη δημοφιλέστερη(2003)].
Εκτός από τις πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα καθώς και για τις παραστάσεις
οπερέτας με πρωτοβουλία δική της και του μαέστρου Γ. Νιάρχου για τις οποίες έχει
τιμηθεί με διακρίσεις και μετάλλια από Δήμους αλλά και με επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού, έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία (Βιέννη, Όπερα της Αλεξάνδρειας με την παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου του Β’).
******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5          Ως 3
e-go                       ελculture.gr                 clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr



Παραχώρησαν τα σπίτια τους σε αστέγους


Κίνηση ανθρωπιάς από δέκα πολίτες στο Βόλο

Δέκα άστεγοι πολίτες του Δήμου Βόλου βρήκαν τις τελευταίες μέρες στέγη μετά από προσφορές που έγιναν από συμπολίτες μας. Εκεί όπου η ανεργία και οι δόσεις των δανείων τούς είχαν καταστρέψει και τους είχαν στερήσει το δικαίωμα να κάνουν όνειρα για τη ζωή τους και για τα παιδιά τους, οι άνθρωποι αυτοί βρήκαν καταμεσής του χειμώνα ένα κεραμίδι για να προφυλαχθούν οι ίδιοι και τα μέλη της οικογένειάς τους από το δριμύ ψύχος και παράλληλα να πάρουν κουράγιο ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα για τους ίδιους και την οικογένειά τους. 

Πιο αναλυτικά, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος, οι άστεγοι που βρήκαν ένα σπίτι για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους είναι: Μία 27χρονη με το μόλις τεσσάρων ετών παιδί της, μία τετραμελής οικογένεια με τους δύο γονείς και τα δύο τους παιδιά ηλικίας τεσσάρων και επτά ετών, καθώς και τέσσερα μεμονωμένα άτομα και ειδικότερα ένας 54χρονος, ένας 65χρονος, ένας 52χρονος και ένας 50χρονος.

Τα σπίτια που δόθηκαν προκειμένου να στεγαστούν οι άστεγοι της πόλης είναι σε διάφορες περιοχές του Βόλου, της Αγριάς κ.α.

Εντυπωσιακή νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός

Όταν προ ημερών ο Ομπράντοβιτς τόνιζε ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία νίκη με μεγάλη διαφορά για να πάρει τα πάνω του σίγουρα δεν είχε κατά νου το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο. 
Ωστόσο οι «πράσινοι» πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κυρίως στο πρώτο μισό της αναμέτρησης επικράτησαν με επιβλητικό τρόπο της ιταλικής ομάδας με 78-57, για την πρώτη αγωνιστική του 7ου ομίλου του Top 16 της Euroleague. 

Με συγκέντρωση στο παρκέ και παίζοντας εξαιρετική άμυνα οι «πράσινοι» πλήγωσαν τους πρώην τους… Φώτση και Νίκολας αλλά και τον Γιάννη Μπουρούση. 

Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Ευρώπης οι Σάτο και Λόγκαν στο πρώτο και δεύτερο μισό, αντίστοιχα. Όλοι οι παίκτες χρησιμοποιήθηκαν από τον "Ζοτς" και όλοι τους πρόσθεσαν τον όνομα τους στη λίστα των σκόρερ. 



περισσότερα στο
http://www.sport-fm.gr/article/528412

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ




http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/deltiotypou.pdf

Συνάντηση Δημάρχου με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τα σημαντικά προβλήματα της περιοχής Μοσχάτου-Ταύρου

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ....ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ= ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2010-2011



Στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε καταφέραμε και πραγματοποιήσαμε τις εξής εκδηλώσεις :
1)           03-03-2010 Ετήσιος χορός στην τέντα του Μοσχάτου
2)          15-03-2010 Μνημόσυνο Ελευθέριου Βενιζέλου
3)          11-04-2010 Γεύμα Αγάπης
4)          16-05-2010 Γλέντι στα Γραφεία του Συλλόγου
5)          22-05-2010 Μάχη της Κρήτης στην Πλατεία Μεταμόρφωσης 
6)          27-06-2010 Κλείδωνας στην Πλατεία Δημαρχείου      
7)          24-10-2010 Καζανέματα στα γραφεία του Συλλόγου
8)          16-01-2011 Κοπή πρωτοχρονιάτικης  πίτας
9)          20-03-2011 Γλέντι στα γραφεία του Συλλόγου
10)           25-05-2011 Μάχη της Κρήτης στην πλατεία Μεταμόρφωσης
11)          29-05-2011  Γλέντι στο Ταύρο στην αίθ.7 πολλαπλών χρήσεων
12)          02-07-2011 Κλείδωνας στα Γραφεία του Συλλόγου μας
13)          01-10-2011 Πάτημα σταφυλιών στην Πλατεία Δημαρχείου
14)          05-11-2011 Καζανέματα στα γραφεία του Συλλόγου μας
Στις 28 -10-2010 το Δ.Σ. του Συλλόγου είχε παραθέσει δείπνο γνωριμίας σε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους όπου είχαμε κάνει γνωστά έξι αιτήματα και προτάσεις συνεργασίας για τον πολιτισμό με τον επόμενο Δήμαρχο ,δυστυχώς  όλα μείνανε στα λόγια...
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την στήριξη σας όλο αυτό τον καιρό γιατί μας έδωσε κουράγιο να παράξουμε έργο με τις δικές μας δυνάμεις . Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά με υγεία.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 22-01-2012 θα κόψουμε την πίτα μας και θα γίνει η διαδικασία εκλογών για εκλογή νέου Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      ΤΟ     Δ.Σ.




Δείτε φωτο απο την φωτιά στην βιοτεχνία του Μοσχάτου

Περιέχει εύφλεκτα υλικά. Επι τόπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι σε βιοτεχνία, επι της οδού Λευκάδος 10, στο Μοσχάτο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 30 άνδρες της πυροσβεστικής με 10 οχήματα που προσπαθούν να θέσουν υπο έλεγχο τη φωτιά.

Ωστόσο, το έργο τους έιναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς μέσα στη βιοτεχνία υπάρχουν έυφλεκτα υλικά όπως αφρολεξ και απορρυπαντικά.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να μην επεκταθεί σε παρακείμενες επιχειρήσεις και σπίτια.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=117352&catid=3

Φωτιά σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα σε βιοτεχνία στο Μοσχάτο.

   Στήν οδό λευκάδος.
Στο σημείο 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα
προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

http://apotinarxi.blogspot.com/2012/01/62_19.html

VOLLEY ΓΥΝΑΙΚΩΝ A' ΕΣΠΕΔΑ : ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΑΛΗΣ ΜΕ 3-1 σετ

Τα σετ του αγώνα 25-19,26-24,20-25,25-23
Με διαφορετικό πρόσωπο παρουσιάστηκαν σήμερα τα κορίτσια του ΑΟΠΕ Μοσχάτου στο κλειστό της παραλίας με αποτέλεσμα να κερδίσουν την ομάδα της Ευριάλης με 3-1 σετ  κατάφεραν να  πετύχουν την τρίτη τους νίκη για φέτος και να αναρριχηθούν σε καλύτερη θέση στην βαθμολογία της Α ΕΠΕΔΑ γυναικών.
Ελπίζουμε να δούμε την ομάδα μας με μεγάλη αγωνιστικότητα και στο επόμενο δύσκολο  παιχνίδι που θα δώσουν την επόμενη τετάρτη στο γήπεδο Π Σαλπέας με την ομάδα του Πορφύρα.


Απλώς η καλύτερη - Ο Ολυμπιακός υπέκυψε στην ανώτερη ΤΣΣΚΑ


Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, "κοίταξαν" στα μάτια την ΤΣΣΚΑ Μόσχας των Κιριλένκο, Κρίστιτς, Τεόντοσιτς αλλά στο τέλος λύγισε και ηττήθηκε με 86-78 στο ΣΕΦ.


Το πρώτο μεγάλο κρας τεστ του Ολυμπιακού στο Top 16 της Ευρωλίγκας μπορεί να μην ήταν νικηφόρο αλλά το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες του Ίβκοβιτς έδειξαν βελτιωμένοι σε σχέση με την πρώτη φάση του θεσμού.

Σε μεγάλο διάστημα του αγώνα ο Ολυμπιακός έπαιξε στα ίσα την ΤΣΣΚΑ. Ο Σπανούλης είχε το ρόλο του ηγέτη αλλά πήρε και βοήθειες από τους Άντιτς, Γκετσεβίτσιους, Σλούκα ακόμη και από τον Ντόρσει που έκανε μόλις τη δεύτερη εμφάνιση του με τους ερυθρόλευκους.

Οι Ρώσοι όμως στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν την υπεροχή τους, είχαν περισσότερες λύσεις και με πρώτο σκόρερ τον Κρίστιτς έφτασαν στη νίκη.

Αν πάντως ο Ολυμπιακός δείξει ανάλογο πρόσωπο και στη συνέχεια μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 44-40, 58-62, 78-86 

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 13, Σπανούλης 11, Ντόρσεϊ 2, Πελεκάνος 3, Γκετσεβίτσιους 14, Γλυνιαδάκης 1, Πρίντεζης, Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 1, Σλούκας 8, Λο 2 

ΤΣΣΚΑ (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 8, Λαβρίνοβιτς, Σισκάουσκας 12, Κρίστιτς 18, Κιριλένκο 11, Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 7, Καούν 4, Κριάπα 16, Γκόρντον 10



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=117230&catid=1

Αγχωτική νίκη για τον Παναθηναϊκό


Επιβλήθηκε της Δόξας Δράμας με 1-0

Στο 88΄λεπτό κατόρθωσε ο Παναθηναϊκός να σκοράρει στο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας με δυνατό σουτ του Κώστα Κατσουράνη, κερδίζοντας το πολυπόθητο τρίποντο

Καθόλη τη διάρκεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν όλος μπροστά και η ομάδα της Δόξας αμυνόταν σθεναρά. Η λύτρωση για το τριφύλλι ήρθε τελικά 2 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου. Σε φάση διαρκείας, ο Μαυρίας σούταρε, ο Σέρεμετ απέκρουσε και η μπάλα επέστρεψε στον Κατσουράνη ο οποίος την έστειλε με δυνατό βολέ στα δίχτυα της Δόξας, κάνοντας 
το τελικό 1-0.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Στο προολυμπιακό του Λονδίνου ...Εντός των Ολυμπιακών προκρίσεων η εθνική ανσάμπλ και η Φίλιου



Στην όγδοη θέση μεταξύ 15 αθλητριών βρίσκεται η Βαρβάρα Φίλιου στο προολυμπιακό τουρνουά της ρυθμικής γυμναστικής που διεξάγεται στο Λονδίνο και αποτελεί test event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού. Η Ελληνίδα αθλήτρια στο σύνθετο ατομικό συγκέντρωσε 49,575 βαθμούς στα δύο πρώτα όργανα (στεφάνι: 25,275 β., μπάλα: 24,300 β.).

Η τελική κατάταξη θα βγει την Τρίτη 17/1, όταν και θα ολοκληρωθεί το σύνθετο ατομικό με τα δύο υπόλοιπα όργανα, που είναι οι κορύνες και η κορδέλα.

Αρκετά καλό ξεκίνημα πραγματοποίησε η ομάδα του ανσάμπλ στην ίδια διοργάνωση. Οι Σταυρούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Βάσω Ζάχου, Αλεξία Κυριαζή στις 5 μπάλες πήραν την 4η θέση μεταξύ των οκτώ ομάδων που διεκδικούν τα πέντε Ολυμπιακά εισιτήρια και αύριο (με την Εύη Λουκάγκου στη θέση της Κυριαζή), θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους στις 3 κορδέλες/2 στεφάνια, ώστε να προκύψει το τελικό άθροισμα. Η κατάταξη: 1. Ισπανία 26,900, 2. Ουκρανία 26,850, 3. Ισραήλ 26,300, 4. Ελλάδα 25,650, 5. Γαλλία 24,750, 6. Ελβετία 24,300, 7. Αζερμπαϊτζάν 23,500, 8. Βρετανία 23,100.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Φιλανθρωπικού Σωματείου "Η Αγάπη Υπάρχει" Κυριακή 22 Ιανουαρίου - Ώρα: 18:00

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/kopi_pitas_agapi_2012.pdf

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.......Πρόγραμμα για την απασχόληση ανέργων ΟΑΕΔ, ηλικίας 55-64 ετών

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μοσχάτου Ταύρου πρόκειται να προσλάβει 6 ανέργους ΟΑΕΔ ηλικίας 55 έως 64 ετών σε διάφορες ειδικότητες. Κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι τις 26/1.

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/kifi_oaed.pdf

Κοπή της πίτας από τoυς "Πολίτες Μπροστά" την Κυριακή 22/01 στον Ταύρο


     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το 2011 έφυγε αφήνοντας,  στο πέρασμα του, μια Ελλάδα γεμάτη φτώχεια, χρέη και αδιέξοδα. Έφυγε αφήνοντας τους Έλληνες και τις  Ελληνίδες  γεμάτους απόγνωση, δυσκολία επιβίωσης και ιδιαίτερα τους νέους και νέες με ένα μέλλον αβέβαιο. Έφυγε αφήνοντας μας μια κυβέρνηση ανίκανη να αφουγκρασθεί τις αγωνίες των ανθρώπων, μιας κυβέρνησης που δεν έχει καμμία στήριξη από τους πολίτες αυτής της χώρας και που το μόνο που την κρατάει στην εξουσία, είναι οι «ευρωπαϊκοί» εντολείς  της.

Μέσα σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες, και οι δημότες του Μοσχάτου Ταύρου βίωσαν και βιώνουν αυτή την καταστροφική εμπειρία της συνεχιζόμενης δυστυχίας τόσο σε οικονομικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Οι πολίτες αυτού του δήμου, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι και μισθοσυντήρητοι, είναι από αυτούς που δέχτηκαν το κύριο βάρος των άδικων και φορομπηχτικών μέτρων και την σταδιακή εξαφάνιση κοινωνικών υπηρεσιών που είχαν κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια. 
Μόνη τους ελπίδα για μια βοήθεια και υποστήριξη στις καθημερινές δυσκολίες ήταν η νέα δημοτική αρχή και το κοινωνικό πρόσωπο, που υποτίθετο θα έδειχνε με την δράση και τα έργα της. Αντίθετα το μόνο που διαπίστωσε ήταν μια απλή διαχείριση των υπηρεσιών του δήμου και μια συνεχή υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών που πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να προσφέρει στους δημότες της. Γιατί τι άλλο μπορεί να συμπεράνουν οι κάτοικοι -  
 -Όταν κανένα έργο ανάπτυξης και βελτίωσης της πόλης μας δεν ξεκίνησε μέσα στο 2011.
 -Όταν καμμία μέριμνα για την υγεία δεν πάρθηκε στον δήμο. Όταν μηδενική ήταν η συνεισφορά της δημοτικής αρχής στην εκπαίδευση των παιδιών μας και περιορίσθηκε στο βάψιμο μερικών αιθουσών στα σχολεία και στην παραγωγή φωτοτυπιών για να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
  -Όταν ακόμα και οι πολιτιστικές παροχές (βλ. Ωδείο, Καλλιτεχνικά εργαστήρια, Πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ) έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων, τόσο στον Ταύρο όσο και στο Μοσχάτο, και ότι μπόρεσε να παραχθεί ήταν κυρίως λόγω της ανοχής και δράσης των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων τους.

 -Όταν ο αθλητισμός αφέθηκε στο μεράκι και στο κουράγιο μερικών ανθρώπων τοπικών σωματείων και η βοήθεια από την δημοτική αρχή ήταν μια «ελεημοσύνη» με την μορφή ισχνής οικονομικής βοήθειας.
 -Όταν καμμία ενέργεια δεν έγινε από τους διοικούντες για την ένωση των δύο πόλεων πέραν μιας λεωφορειακής γραμμής ανά μια ώρα.
 -Όταν η παρακηφίσια περιοχή του Μοσχάτου ή η περιοχή της Πλατάνας στον Ταύρο παραμένουν με ζωτικά περιβαντολλογικά προβλήματα και κανείς δεν τους δίνει ελπίδα επίλυσης των.
 -Όταν καμμία πρόταση δεν ακούγεται και δεν υλοποιείται για την τόνωση των εμπορικής αγορών των δύο πόλεων και καμμία προσπάθεια δεν διαφαίνεται από την δημοτική αρχή του κ.Ευθυμίου για την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας και την μείωση των ανέργων κατοίκων του δήμου μας.
 -Όταν οι κοινωνικές παροχές σε απόρους συνδημότες και συνδημότισσες μας περιορίζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές διαφήμισης του κοινωνικού παντοπωλείου της Αρχιεπισκοπής, ένα μήνα πριν ανοίξει καν, για να φανεί ο κ. Δήμαρχος σαν πρωτεργάτης,  ενώ στην πραγματικότητα όλο το κόστος το επωμίζεται η Εκκλησία.
 -Όταν η καθαριότητα υποβαθμίζεται συνεχώς και στις δύο περιοχές του δήμου και  περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στη βασική εργασία της αποκομιδής που επιτυγχάνεται κυρίως από την ευσυνειδησία των υπαλλήλων της υπηρεσίας.
 -Όταν χιλιάδες ευρώ πετιούνται για την προώθηση των δημοσίων σχέσεων του δημάρχου με επιστολές στους δημότες, με πολυέξοδες εκδηλώσεις βιτρίνας τύπου πρωτοχρονιάτικης πίτας όπου προσκαλούνται «φίλοι» βουλευτές για να μας στηρίξουν και στις επόμενες δημοτικές εκλογές  ή   με την πρόσληψη υψηλόμισθων συμβούλων-συνεργατών του δημάρχου για να συνδράμουν στο «δύσκολο» έργο του. Πάνω από εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ το χρόνο στοιχίζουν στους δημότες οι σύμβουλοι και αν αναλογισθεί κανείς τι φιλανθρωπικό έργο μπορούσε να παραχθεί με αυτά τα λεφτά, στους δύσκολους  καιρούς που ζούμε, θα καταλάβει τι ενδιαφέρει περισσότερο την δημοτική αρχή του κ. Ευθυμίου.
  -Όταν καθορίζονται έξοδα παράστασης σε προέδρους και αντιπροέδρους των νομικών προσώπων του δήμου, με σκοπό την αποφυγή περαιτέρω διαρροών και την ικανοποίηση του συνόλου σχεδόν των συμβούλων της πλειοψηφίας με έμμισθη αντικαταβολή από το μερίδιο της εξουσίας.
 -Όταν σε σημαντικές αποφάσεις της διοίκησης  εμφανίζονται σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας, που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη συνοχή της. 

Από την άλλη και η μείζων αντιπολίτευση του κ. Σπανάκη κινείται παράλληλα και με το ίδιο ενδιαφέρον με την παράταξη του κ. Ευθυμίου. Το ενδιαφέρον  πως θα κερδίσουν τις επόμενες δημοτικές εκλογές.   Στείρα αντιπολίτευση, δημαγωγικές κορώνες στα δημοτικά συμβούλια, πολυτελείς επιστολές αντίδρασης στις επιστολές του δημάρχου και συναγωνισμός ποιος από τους δύο θα κάνει τις περισσότερες εμφανίσεις σε πίττες, γιορτές, δοξολογίες ακόμα και μνημόσυνα στον δήμο ή θα πλασαριστεί πιο μπροστά σε εκδηλώσεις για μία καλή πόζα στις φωτογραφίες και στις κάμερες.
Εν μέσω όλων αυτών οι «Πολίτες Μπροστά», μια κίνηση πολιτών με πάθος για την πόλη και όχι ένας συνδυασμός πολιτικών που στηρίχθηκε από κόμματα, έδρασε κυρίως μέσα από τα κοινοτικά - δημοτικά συμβούλια προσπαθώντας να επιτύχει οφέλη για τους δημότες και τις δημότισσες και όχι για να επωμισθεί ψηφοθηρικά οφέλη. Μερικά από αυτά ήταν:
 -Ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για την μείωση και εξίσωση στις δύο πόλεις των δημοτικών τελών που στο μεγαλύτερο βαθμό της έγινε και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
 -Προτάσεις για στροφή της πολιτικής του δήμου σε πιο αναπτυγμένες κοινωνικές υπηρεσίες υγείας, φροντίδας ηλικιωμένων και διαβίωσης των αστέγων και απόρων κατοίκων.
 -Καταγγελία των απ’ ευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών από την δημοτική αρχή που δημιουργούν αδιαφάνεια και στερούν τον δήμο από καλύτερες τιμές αγοράς.
 -Προτάσεις για το Τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για να μπορέσει ο δήμος να ασχοληθεί με έργα εφικτά και όχι μεγαλεπήβολα που παρουσιάζονται μόνο για εντυπώσεις. Απόδειξη ότι κανένα σημαντικό έργο από το Τεχνικό πρόγραμμα του 2011 δεν άρχισε μέσα στο έτος και όλα επανέρχονται στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2012.
 -Τεκμηρίωση για την καλύτερη οικονομική οργάνωση του δήμου κυρίως στην συζήτηση του προϋπολογισμού όπου τονίσαμε την πλασματικότητα του και την έλλειψη ρεαλισμού του.    Απόδειξη ότι το έτος θα κλείσει γύρω στο 50-55% του προϋπολογισμού δείχνοντας ότι ο προϋπολογισμός έγινε στο πόδι και όχι για να είναι ο «καθοδηγητής» της οικονομικής πολιτικής του δήμου.
 -Καταγγελία του ανήθικου της υπόθεσης με τα λιπαντικά όπου μία υποψήφια του συνδυασμού του κ. Ευθυμίου και μέλος του ΔΣ της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης  αναλαμβάνει και προμήθειες υλικών του δήμου.
- Προτάσεις στα κοινοτικά συμβούλια για δράσεις εθελοντισμού και οργάνωσης των πολιτών για ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων.
 -Καταγγελία για την κακοδιαχείριση και τις λανθασμένες επιλογές κατά την ανέγερση του πολιτιστικού κέντρου, που επιβάρυναν και θα επιβαρύνουν για πολλά έτη τους κατοίκους της πόλης μας.
 -Πρόταση για καραβάνι αλληλεγγύης την οποία και αποδέχτηκε η πλειοψηφία.
 -Πρόταση για άμεση επισκευή της πλατείας δημαρχείου.
 -Πρόταση για άμεση απομάκρυνση της λαϊκής μπροστά από το νηπιαγωγείο και το πολιτιστικό κέντρο.
 -Αναλυτική πρόταση για τα ανοικτά σχολεία, ειδικά προγράμματα, ώρες διδασκαλίας, μήνες διδασκαλίας και κόστος αυτών.

Υποσχόμαστε σε όλους εσάς ότι το νέο έτος θα βρεθούμε κοντά σας με μια δράση πιο ολοκληρωμένη, και με μια συνεχή παρουσία στα προβλήματα του δήμου μας, διεκδικώντας πιο δυναμικά τα συμφέροντα των Μοσχατιωτών και των Ταυριωτών και επιδιώκοντας ένα καλύτερο 2012 από το προηγούμενο έτος. Σε αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε όλους και όλες κοντά μας γιατί η αγανάκτηση σας είναι και αγανάκτηση μας και η δύναμη σας είναι και δύναμη μας.




Ξεκινάμε το νέο έτος την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και ώρα 11:30 πμ.  στην αίθουσα 7 στον Ταύρο (Επταλόφου & Πειραιώς) με μία συγκέντρωση ενημέρωσης και οργάνωσης από τον υποψήφιο δήμαρχο Άρη Κρεμμύδα. Σας περιμένουμε για να πιούμε ένα αναψυκτικό και να γευθούμε μια γλύκα από την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Του αφαίρεσαν τον οπλισμό και τον χτύπησαν σοβαρά


Αστυνομικός ο τραυματίας στο Σύνταγμα

Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής ήταν τελικά ο τραυματίας της πλατείας Συντάγματος που κάτω από άγνωστες συνθήκες ξυλοκοπήθηκε από ομάδα ατόμων. 

Ο άτυχος αστυνομικός, σύμφωνα με την αστυνομία, δέχθηκε επίθεση από 30 άτομα οι οποίοι τον τραυμάτισαν σοβαρά και του αφαίρεσαν τον οπλισμό. 

Στο σημείο που ήταν πεσμένος ο άντρας διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν δημιουργήσει κλοιό και ζητούσαν από τον κόσμο να απομακρυνθεί. Μοτοσυκλέτα του ΕΚΑΒ παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο άνδρα
.