Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

O αθλητής των Ολυμπιακών που έγινε ήρωας και συγκίνησε τους πάντες

Δεν το έβαλε κάτω και έγινε ήρωας! Ο λόγος για τον αθλητή της κωπηλασίας Hamadou Djibo Issaka από την Νιγηρία, που τερμάτισε τελευταίος στον αγώνα της κωπηλασίας με μεγάλη διαφορά από τους άλλους, ΑΛΛΑ τουλάχιστον δεν το έβαλε κάτω!

Ο αθλητής, που κατάγεται από μια χώρα χωρίς θάλασσα και λίμνες έμαθε τα ευχάριστα, της συμμετοχής του μόλις τρεις μήνες πριν την διεξαγωγή των Αγώνων. Για την ακρίβεια, κέρδισε την συμμετοχή του στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΔΟΕ για εκπροσώπηση όλων των χωρών του πλανήτη. Ο Issaka είχε αρχίσει να ασχολείται με το άθλημα μόλις ΤΡΕΙΣ μήνες πριν την διεξαγωγή του αγώνα, επομένως γνώριζε ότι οι πιθανότητες του να κερδίσει ήταν μηδαμινές.
Στον αγώνα που διεξήχθη είχε απέναντι του «θρύλους» του αθλήματος, όπως τον κολυμβητή Eric the Eel και τον βρετανό Eddie the Eagle.
Ωστόσο, όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά παρόλο που οι υπόλοιποι αθλητές του πέρασαν την γραμμή τερματισμού ένα λεπτό και 39 λεπτά νωρίτερα, εκείνος συνέχισε να τραβάει κουπί μέχρι τέλους. Η γιγαντοοθόνη του γηπέδου δεν έδειχνε τίποτα άλλο, παρά μόνο τον Issaka, που παρά τα σημάδια κούρασης όδευε προς το τέρμα και τον κόσμο που του φώναζε «Μπορείς να τα καταφέρεις».
Μόλις πέρασε την διαχωριστική γραμμή το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ η στάση του μας θύμισε την πραγματική ουσία των Ολυμπιακών Αγώνων.
Βέβαια, εκτός από αυτούς που αναγνωρίζουν την γενναία ήττα του, υπήρχαν και οι αντιδράσεις από κάποιους που υποστήριξαν, πώς θα μπορούσε να είχε συμμετάσχει κάποιος με περισσότερα προσόντα… ​

http://www.star.gr/Pages/Athlitika.aspx?art=127039&artTitle=o_athlitis_ton_olympiakon_pou_egine_iroas_kai_sygkinise_tous_pantes 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου