Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΣΤΟ ΔΙΖΥΓΟ, ΑΤΥΧΟΣ Ο ΒΛΑΣΗΣ ΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΖΥΓΟ

Κοντά σε μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του δίζυγου βρίσκεται ο Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος έκανε καταπληκτική εμφάνιση και μέχρι στιγμής είναι 4ος στον προκριματικό ανδρών, στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Αντίθετα, ο Βλάσης Μάρας είχε πτώση στο μονόζυγο και αποκλείστηκε από την οκτάδα... 
Στην παρθενική συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Βασίλης Τσολακίδης εντυπωσίασε στο «North Greenwich Arena». Με «όπλο» την άψογη εκτέλεση και χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει το δείκτη δυσκολίας παραπάνω από το 6,50, ο 33χρονος σπεσιαλίστας του δίζυγου συγκέντρωσε 15,466 βαθμούς και έχει σημαντικές πιθανότητες για είσοδο στην οκτάδα του τελικού της 7ης Αυγούστου. 
Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου από τους τρεις ομίλους του προκριματικού ανδρών, ο Τσολακίδης είναι 4ος μεταξύ των αθλητών που διεκδικούν πρόκριση στον τελικό (μάξιμουμ 2 εκπρόσωποι από κάθε χώρα). Προηγούνται οι Ιάπωνες Γιουσούκε Τανάκα (15,866 β.) και Καζουχίτο Τανάκα (15,725 β.), ενώ 3ος είναι ο Κινέζος Ζε Φενγκ (15,633 β.).  
Ωστόσο, η τελική κατάταξη θα προκύψει λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, καθώς απομένουν να αγωνιστούν άλλοι 23 αθλητές, μεταξύ των οποίων και οι εκπρόσωποι Γερμανίας, Ρουμανίας, Ουκρανίας, Ισπανίας και Ρωσίας.  
Αντίθετα, ο Βλάσης Μάρας δεν τα κατάφερε όπως θα ήθελε στο μονόζυγο, αφού είχε πτώση στο δεύτερο από τα πετάγματα που επιχείρησε, εκτελώντας ένα πρόγραμμα με υψηλό συντελεστή δυσκολίας (7,00). Ο 29χρονος πρωταθλητής συνέχισε και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με αξιοθαύμαστη συγκέντρωση, αλλά ήταν πολύ αργά για να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου