Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Α.Ο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ PART 2

Οι Ακαδημίες της Αναγέννησης Μοσχάτου έχουν να μας δείξουν πολλά ακόμα τόσο σε ποδοσφαιρικό, όσο και σε προπονητικό επίπεδο. Οι δύο βασικοί προπονητές της Ακαδημίας αλλά και στυλοβάτες της ομάδας μας είναι ο προπονητής Ευάγγελος Κωνσταντίνου και ο Νικόλαος Καρουσάκης, οι οποίοι έχουν διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη πορεία στο χώρο του ποδοσφαίρου. Στο πλευρό τους βρίσκονται και δύο νεότερα προπονητικά αστέρια οι οποίοι έχοντας ως μέντορες τους προαναφερθέντες, το μόνο σίγουρο είναι ότι η πορεία τους είναι προδιαγεγραμμένη και θα είναι σίγουρα λαμπρή. Τα νεότερα αποκτήματα λοιπόν του Α.Ο Αναγέννηση Μοσχάτου ακούνε στο όνομα Γεώργιος Τσετσόνης και Μάκης Σαμιώτης.

Σύντομο Βιογραφικό Γεώργιος Τσετσόνης
Προπονητής Α.Ο Αναγέννηση Μοσχάτου
Ο Γεώργιος Τσετσόνης είναι επί πτυχίω φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής&Αθλητισμού Αθηνών με ειδικότητα το ποδόσφαιρο. Αν και σχετικά νεαρός σε ηλικία έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ασχοληθεί με αρκετά πράγματα, τόσο ποδοσφαιρικά όσο και προπονητικά. Σαν ποδοσφαιριστής αρχικά έχει παίξει στην επαρχιακή ομάδα Ενιππέα Λαντζαίου(η οποία είναι  τοπική ομάδα της Ηλείας). Αργότερα συνεχίζει την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Θύελλα Κορυδαλλού, με επόμενο σταθμό τον Πανφαληρικό. Για ένα διάστημα βρίσκεται στο Θρίαμβο Χαϊδαρίου, όταν τελικά ολοκληρώνει το ποδοσφαιρικό του ταξίδι, στην Αναγέννηση Μοσχάτου. Το έτος 2010-2011 τον βρίσκει προπονητή πια στο ELEONAS FOOTBALL(CLUB PAPADOPOULOS) ενώ παράλληλα από το 2010 έως και σήμερα ανήκει στην προπονητική ομάδα της Αναγέννησης Μοσχάτου. Έχει καταφέρει επίσης να διακριθεί στη δεύτερη θέση στο τουρνουά ELEONAS στην ηλικία των junior. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έχει λάβει μέρος στο 11ο Πανελλήνιο συνέδριο πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στο ΟΑΚΑ με θέμα ‘’Σεμινάριο Προπονητικής Ποδοσφαίρου’’, ενώ στο επιστημονικό συνέδριο ‘’Έρευνα και Εφαρμογές στην Αθλητική Επιστήμη’’ που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ συμμετείχε ως σύνεδρος.

Συνέντευξη:



1.Κε.Τσετσόνη ποια πιστεύετε ότι είναι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει ένα παιδί να ασχολείται με το αθλητισμό και συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο και γιατί;

Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη ηλικία για να αρχίσει ένα παιδί το ποδόσφαιρο είναι η ηλικία των 6-7 ετών. Προτείνω το συγκεκριμένο ηλικιακό πεδίο προκειμένου το παιδί να μπει από μικρή ηλικία σε ένα ομαδικό άθλημα, όπως είναι το ποδόσφαιρο. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα θα έχει την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί, συμμετέχοντας από μικρό σε ομαδικά αθλήματα, λειτουργώντας ομαδικά και όχι ατομικά ή εγωιστικά. Είναι γεγονός ότι θα απολαμβάνει περισσότερο το παιχνίδι παρέα με συνομηλίκους παρά μόνο του. Τέλος με τη βοήθεια του κατάλληλου προπονητή-παιδαγωγού θα αρχίσει να βελτιώνεται και τεχνικά, παίρνοντας τις βάσεις για αυτό που του αρέσει, από πολύ μικρή ηλικία.

2.Ποιά είναι τα όνειρα σας και οι προσδοκίες σας όσον αφορά την ομάδα της Αναγέννησης Μοσχάτου;

Οι προσδοκίες και τα όνειρα μου για την Αναγέννηση είναι να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια ακαδημία με 130-150 παιδιά που να αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Στόχος μας είναι δίνοντας τις γνώσεις μας στα παιδιά, να δημιουργήσουμε μια δυνατή ακαδημία με ανταγωνιστικά τμήματα σε όλες τις ηλικίες. Επίσης, συμμετέχοντας σε δυνατά πρωταθλήματα να βελτιωθούν αγωνιστικά και να προωθηθούν σε μεγαλύτερες ομάδες, παίζοντας επαγγελματικά πλέον να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Σύντομο βιογραφικό Μάκης Σαμιώτης
Προπονητής Α.Ο Αναγέννηση Μοσχάτου
Ο Μάκης Σαμιώτης είναι επί πτυχίω φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής&Αθλητισμού Αθηνών. Η επαγγελματική πορεία στο χώρο του ποδοσφαίρου άρχισε και για εκείνον από πολύ νωρίς. Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Σε ηλικία 15 ετών κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ.Α. με το εφηβικό της Δάφνης Παλαιού Φαλήρου, όπου συνέχισε στο ανδρικό τμήμα, παίρνοντας σύντομα τις πρώτες του συμμετοχές. Συνέχισε την πορεία του στο ανδρικό τμήμα, στις ομάδες Δάφνη Παλαιού Φαλήρου και ΠΑΣ Παλαιού Φαλήρου. Το 2008 εισήχθη στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής&Αθλητισμού  Αθηνών. Έχοντας ως στόχο να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις τεχνικές του σε προπονητικό επίπεδο, παρακολούθησε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ιδιαίτερα αξιόλογες ομάδες του εξωτερικού και συγεκριμένα στη LIVERPOOL αλλά και στην ARSENAL SOCCER SCHOOLS. Έμαθε να διδάσκει τεχνικά στοιχεία, όπως η πάσα και το σουτ αλλά και τακτικά, όπως η ανάπτυξη της ομάδας από την άμυνα και ο αυτοσχεδιασμός στην επίθεση. Το 2011 τον βρίσκει να ασκεί το επάγγελμα του προπονητή τερματοφυλάκων στα try-out της ARSENAL SOCCER SCHOOLS υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του διάσημου προπονητή τερματοφυλάκων Tony Roberts. Πολύ πριν από αυτό όμως είχε ξεκινήσει τη προπονητική του σταδιοδρομία, ήδη από το 2009 έως σήμερα τον βρίσκουμε να εργάζεται ως προπονητής (projunior, junior, ακαδημία, παμπαίδες) στις ομάδες ΠΑΣ Παλαιού Φαλήρου, όπου το 2009 μάλιστα έλαβε τη δεύτερη θέση, αλλά και στον Α.Ο Αναγέννηση Μοσχάτου, όπου το 2011 κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα projunior. Από το 2011 έως και σήμερα εργάζεται ως προπονητής τερματοφυλάκων στις ομάδες Δ’ Εθνικής κατηγορίας, Εθνικό Πειραιώς και Ajax Ταύρου.

Συνέντευξη:


1.Κε.Σαμιώτη τι θεωρείτε ότι πρέπει να προσέχουν οι αθλητές μιας ομάδας προκειμένου να έχουν μια καλή σωματική και φυσική κατάσταση;
Η καλή φυσική κατάσταση στον αθλητή συνδέεται άρρηκτα με το χαμηλό δείκτη σωματικού λίπους. Ακρογωνιαίος λίθος στη μείωση του ποσοστού του σωματικού λίπους είναι αφενός η διατροφή και αφετέρου η αερόβια προπόνηση. Στη διατροφή πρέπει να χρησιμοποιείται ελαιόλαδο και όχι βούτυρα ή μαργαρίνες. Απαγορεύονται πάσης φύσεως αλλαντικά και γενικώς συσκευασμένες τροφές. Πολλοί φρεσκοστιμένοι χυμοί, ψάρι, κρέας καλής ποιότητας και σε καθημερινή βάση υδατάνθρακες, όπως ρύζι, μακαρόνια, όσπρια.
2. Αν μπορούσατε να αλλάζατε κάτι στον τρόπο λειτουργίας των ερασιτεχνικών ομάδων ποδοσφαίρου στην Ελλάδα τι θα ήταν αυτό και γιατί;
Καταρχάς, τα ερασιτεχνικά σωματεία πρέπει να στελεχώνονται από άτομα εξειδικευμένα στον αθλητισμό, τα οποία οφείλουν να επιμορφώνονται διαρκώς για οτιδήποτε νεότερο υπάρχει στο χώρο. Όσο απαραίτητο είναι το πνεύμα ευθύνης ενός προπονητή, ο οποίος είναι πολλές φορές και δάσκαλος και ψυχολόγος, μέσα στην ομάδα, άλλο τόσο πρέπει και οι αθλητές να διαπνέονται από πειθαρχία, σοβαρότητα και ομαδικό πνεύμα. Οργανωτικά και οικονομικά εστιάζεται το πρόβλημα, καθώς πολλές φορές ελλείψει πόρων, δεν γίνονται οι κατάλληλες επενδύσεις στα τμήματα υποδομών. Ειδικά, αν σκεφτούμε ότι πολλές επαγγελματικές ομάδες αλιεύουν ταλέντα από ερασιτεχνικά σωματεία, τότε αναλογίζεται κανείς, ότι αν οι αθλητές είχαν προετοιμαστεί καταλλήλως, θα βρίσκονταν σε υψηλή αθλητική ετοιμότητα. Εξάλλου, αν το ερασιτεχνικό σωματείο επενδύσει στα φυτώριά του, μόνο ωφελημένο θα βγει. Επικουρικός και όχι διχαστικός πρέπει να είναι και ο ρόλος των γονέων, που πολλές φορές φερόμενοι υποκειμενικά αναστέλλουν την πορεία των παιδιών τους. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ
 http://www.facebook.com/notes/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85/%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85-/10150731343492676

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου