Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ στο ΙΜΚ- ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ (2011) του Στέλιου Καμμίτση- Από Παρασκευή 23 έως Τρίτη 27 Μαρτίου 2012, στις 21:30



«ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ» είναι το ανεξάρτητο ντεμπούτο του Κύπριου σκηνοθέτη,ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΜΜΙΤΣΗ, μετά από σπουδές στη Νέα Υόρκη και σημαντικές συνεργασίες με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο («Σκόνη του Χρόνου») και Δημήτρη Παπαϊωάννου («Μήδεια 2» και «Μέσα»). Η ταινία περιγράφει το τελευταίο βράδυ τριών φίλων στην καρδιά των Εξαρχείων, λίγο πριν φύγουν μόνιμα για Βερολίνο.

ΣΥΝΟΨΗ
Αύγουστος. Εξάρχεια. Καλλιδρομίου, Θεμιστοκλέους, λόφος του Στρέφη. Τρεις κολλητοί φίλοι, ο Φοίβος (Γιώργος Καφετζόπουλος), ο Ανδρέας (Αινείας Τσαμάτης) και ο Σάββας (Διογένης Σκαλτσάς), ξενυχτάνε στις γνώριμες γειτονιές των Εξαρχείων όπου μεγάλωσαν, δώδεκα ώρες πριν εγκαταλείψουν μόνιμα την Αθήνα. Ένα χρόνο πριν, είχαν συμφωνήσει να μαζέψουν χρήματα για να εγκατασταθούν μαζί στο Βερολίνο, αναζητώντας νέες ευκαιρίες με προοπτικές. Στη διάρκεια της βραδιάς, και λίγο πριν το ταξίδι, απρόβλεπτα γεγονότα βγαίνουν στην επιφάνεια, που θα αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές της ζωής των τριών φίλων.

ΣΕΝΑΡΙΟ/ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Στέλιος Καμμίτσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Κατερίνα Χατζησπύρου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Θοδωρής Μιχόπουλος
ΜΟΝΤΑΖ: Άγγελος Μάντζιος
ΜΟΥΣΙΚΗ/ΣΤΙΧΟΙ: Σταύρος Μακρής, Μάριος Ψαρράς
ΕΡΜΗΝΕΙΑ (OST) : Σταύρος Μιχαλακάκος, Νικόλας Μεταξάς
ΗΧΟΣ: Άρης Αθανασόπουλος
ΜΟΝΤΑΖ ΗΧΟΥ: Αγγέλα Δεσποτίδου
ΜΙΞΑΖ: Χρήστος Κοσμάς, Βάλια Τσέρου
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ – ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Χρήστος Δεληδήμος
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: Αγγελική Στελλάτου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Άννα Νικολάου
ΟΠΕΡΑΤΕΡ: Βαγγέλης Ντούμας
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Νίκος Καλογεράκης
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Στάλω Οικονομίδου

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Γιώργος Καφετζόπουλος, Αινείας Τσαμάτης, Διογένης Σκαλτσάς
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ιωάννα Κολλιοπούλου, Πολυξένη Σάββα, Δρόσος Σκότης, Αγγελική Στελλάτου, Δημήτρης Αντωνίου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Γιώργος Τσουλάρης, Γιώργος Αμοργινός, Γιάννης Δεγαΐτης, Νικόλαος Λάμπρου.

TRIVIA
1. Τα «Κωλόπαιδα» γυρίστηκαν αποκλειστικά στη περιοχή του κέντρου (μεταξύ άλλων Θεμιστοκλέους, Καλλιδρομίου και λόφο Στρέφη).
2. Η παραγωγή ολοκληρώθηκε σχεδόν δωρεάν. Κανείς δεν αμείφθηκε.
3. Η προπαραγωγή ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2010. Τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς.
4. Η ταινία γυρίστηκε με RED ONE&RED ONE MYSTERIUM-Χ και φακούς ZEISS ULTRA PRIME LENSES & SCHNEIDER-KREUZNACH CINE-XENAR II τον Αύγουστο του 2010 στα Εξάρχεια.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ στο ΙΜΚ
ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ (2011)
του Στέλιου Καμμίτση
Από Παρασκευή 23 έως Τρίτη 27 Μαρτίου 2012, στις 21:30
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Διάρκεια: 76΄
Εισιτήριο: 6€


*******
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
 
Βιογραφικά στοιχεία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον Δ. Παπαϊωάννου στις παραστάσεις «ΠΟΥΘΕΝΑ» και «ΜΕΣΑ» και στον κινηματογράφο, εκτός από τα ‘Κωλόπαιδα’, έχει στο ενεργητικό του μια μικρού μήκους ταινία («Θόλος») και δύο ακόμη συμμετοχές σε μεγάλου μήκους («Άδικος Κόσμος» του Φ. Τσίτου, «Από τα Κόκκαλα Βγαλμένα» του Σ. Γκορίτσα).

ΑΙΝΕΙΑΣ ΤΣΑΜΑΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά. Στο θέατρο, συμμετείχε στο 9ο Φεστιβάλ Χορού Ελ. Χορ/φων με την devised theatre παράσταση «Αγάπη στα Δύο» και στο Ίδρυμα Κακογιάννη, με την παράσταση «Άγρια αγόρια». Στον κινηματογράφο, συμμετείχε στη μικρού μήκους «Θόλος» μαζί με τον Γιώργο Καφετζόπουλο.

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΣΚΑΛΤΣΑΣ

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Υπότροφος του «Quasi Stellar Studio». Απόφοιτος της Κ.Σ.Ο.Τ. Έχει συνεργαστεί κυρίως με τo χοροθέατρο «Quasi Stellar», το χοροθέατρο «Οκτάνα», την «Hellenic Dance Company» και τον Α. Καφετζόπουλο. Με τον Δ. Παπαϊωάννου έχει συνεργαστεί στις παραστάσεις «2 » και «ΠΟΥΘΕΝΑ».

Η ΜΟΥΣΙΚΗ - OST – ΒΑΣΙΚΑ TRACKS
1. Σταύρος Μιχαλακάκος - "Countless Miles"
Μουσική/Στίχοι: Σταύρος Μακρής & Μάριος Ψαρράς
2. Νικόλας Μεταξάς - "It's All Right"
Μουσική/Στίχοι: Σταύρος Μακρής & Μάριος Ψαρράς
3. Αργυρώ Χριστοδούλου - "No Aces"
Μουσική/Στίχοι: Σταύρος Μακρής & Μάριος Ψαρράς

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
Χαρακτηριζόμενος ως ένα μίγμα ανάμεσα σε Brandon Boyd και "old skool" John Mayer, όπως επίσης και ως "νεαρός" Elvis Costello, ο Νικόλας καθιερώθηκε στο χώρο της ελληνικής μουσικής μέσα από το TV-Show του Antenna X-Factor 1, εντυπωσιάζοντας εκατομμύρια τηλεθεατές. Αμέσως μετά την συμμετοχή του στο τηλεπαιχνίδι, και αφού καταφέρνει να τερματίσει δεύτερος, επιλέγεται να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision 2009 ως συνθέτης του τραγουδιού “Firefly”, το οποίο κατέλαβε υψηλές θέσεις σε διάφορα iTunes charts της Ευρώπης. Η ξεχωριστή συνθετική του ικανότητα και οι εξαίρετες φωνητικές του δυνατότητες, σε συνάρτηση με το συνεχώς αυξανόμενο κοινό του και την έντονη διαδικτυακή του παρουσία, αποδεικνύουν ότι ο Νικόλας μπήκε στον χώρο της μουσικής και θα παραμείνει. Το πρώτο του album με τον τίτλο SQUARE ONE κυκλοφόρησε το 2011.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ
Ο μεγάλος εναλλακτικός νικητής του ελληνικού X-Factor 2. Ο Σταύρος Μιχαλακάκος γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου και από πολύ μικρός ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας και θεωρίας της μουσικής. Σπούδασε επικοινωνιολογία και δημοσιογραφία στη Γαλλία για ένα χρόνο αλλά τελικά τον κέρδισε το τραγούδι. Τα μουσικά του ακούσματα περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλους τους Bob Dylan, Jimmy Hendrix και Radiohead. Μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, ο Σταύρος ετοιμάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

ΑΡΓΥΡΩ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στη Λευκωσία όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου και φωνητικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Berklee College of Music στην κατεύθυνση Professional Music. Υπήρξε lead singer του συγκροτήματος “Θαλασσινό Εργαστήρι” του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του ροκ συγκροτήματος “Αντίπερα Όχθη”, δίνοντας συναυλίες σε Αθήνα και επαρχία. Συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις του “Greek Music Ensemble” στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α. υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και καθηγητή Παναγιώτη Λιαρόπουλου. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τους συνθέτες Σταύρο Μακρή και Γιώργο Καλογήρου, διδάσκοντας παράλληλα φωνητική και κάνοντας εμφανίσεις στην Κύπρο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
O Σταύρος Μακρής έχει σπουδάσει σύνθεση και παραγωγή μουσικής (BA Contemporary Writing & Production) στο Berklee College of Music κερδίζοντας το Deparmental Achievement Award το 2008. Στη συνέχεια έκανε ειδίκευση στην σύνθεση μουσικής για κινηματογράφο (ΜΑ Film Scoring) στο Steinhardt του New York University, και από το φθινόπωρο του 2011 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο συνεχίζοντας τις σπουδές του σε διδακτορικό επίπεδο στη μουσικολογία στο Royal Holloway University of London. Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις σε Κύπρο και Νέα Υόρκη, για την τηλεοπτική εκπομπή του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου "Εδώ σε θέλω!" και για ταινίες μικρού μήκους. Η μουσική επένδυση της ταινίας "ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ" του Στέλιου Καμμίτση, αποτελεί την πρώτη συνθετική δουλειά του Σταύρου για ταινία μεγάλου μήκους.

ΜΑΡΙΟΣ ΨΑΡΡΑΣ
Ο Μάριος Ψαρράς έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κι έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στον Κινηματογράφο στο Queen Mary University of London. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τη μουσική, το θέατρο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, όπου κάνει διδακτορική έρευνα στο Σύγχρονο Ελληνικό
Κινηματογράφο.

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου