Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Δύο νέοι σκηνοθέτες εξιστορούν στο in.gr την «ατέλειωτη» περιπέτεια του να κάνεις σινεμά

Ο Γιώργος και ο Ζαχαρίας είναι δύο νέοι κινηματογραφιστές. Το να σκεφτούν, να γυρίσουν και να προβάλλουν τις ταινίες τους –το Tungsten και τον Ξεναγό, αντίστοιχα- αποδείχθηκε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια. 


«Το να προβληθεί η ταινία με αξιοπρεπείς όρους είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει μια ανεξάρτητη παραγωγή» λέει ο Ζαχαρίας Μαυροειδής, ενώ ο Γιώργος Γεωργόπουλος τονίζει ότι «από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν δύσκολα».

Σε αυτή τη δυσκολία, αποφάσισαν να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις τους και ο ένας στον άλλο και να προβάλλουν σε κοινή διανομή τις ταινίες τους (οι οποίες θα παίζονται από αυτή την εβδομάδα στο Αστορ και τον Μικρόκοσμο).

Στο επίκαιρο Tungsten της οικονομικής κρίσης, δύο έφηβοι, ένας ελεγκτής εισιτηρίων, ένας μετανιωμένος άνδρας ψάχνουν να διορθώσουν τα λάθη τους και έρχονται σε σύγκρουση με τους εαυτούς τους και τους γύρω τους, την ώρα που η Αθήνα «υποφέρει» από γενικό μπλακ-άουτ.

Από την άλλη, ο Ξεναγός είναι μια χαριτωμένη αθηναϊκή κομεντί, στην οποία ένας Θεσσαλονικιός ξεναγός αρχιτεκτόνων, κατεβαίνει στην Αθήνα, αναθεωρώντας την προσωπική του πορεία και διαδρομή.



http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231139163

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου