Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Πάρτι για τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»


Τα επινίκεια γιορτάστηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης

Η ενεργή εμπλοκή των νέων εθελοντών ήταν το «μυστικό όπλο» που εξασφάλισε στη Θεσσαλονίκη τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014».

Όπως ήταν φυσικό, οι εθελοντές ήταν και οι πρωταγωνιστές, στο πάρτι για τα επινίκια που έγινε στο δημαρχιακό μέγαρο, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να επωφεληθεί η πόλη από τη διάκριση», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε ότι η διάκριση ήρθε γιατί τον φάκελο τον ετοίμασαν οι νέοι και όχι μια εταιρία συμβούλων, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Εσείς κάνατε τη διαφορά», είπε απευθυνόμενη στους νέους η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου, που είχε και την πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση του τίτλου «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας».

Εκ μέρους των εθελοντών μίλησε ο Γιώργος Γιωργιάδης, από την οργάνωση «Παιδιά εν δράσει», μέλος της επιτροπής διεκδίκησης του τίτλου. Όπως είπε, η κατάκτηση του τίτλου της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014» δεν είναι αφορμή για πανηγυρισμούς, αλλά για να μπουν στην ατζέντα τα καθημερινά προβλήματα της νεολαίας, να βρουν οι νέοι τη θέση που τους αξίζει

Τον κόσμο γλύκανε μια μεγάλη τούρτα με εικόνες της Θεσσαλονίκης και στην κορυφή το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας . Την τούρτα κατασκεύασαν η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, το Παραδοσιακό εργαστήριο πίτας-μπουγάτσας Φίλιππος Μπαντής και το Αρτοζαχαροπλαστείο Μπάτσιος "Αρτος και γλυκό" ενώ τις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής προσέφεραν οι Αφοί Λαούδη, ο Γιώργος Τσάγκας και το Τμήμα ζαχαροπλαστικής του Ι.Ε.Κ. ΠΑΣΤΕΡ.

Η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών έχρισε τον κ. Μπουτάρη επίτιμο μέλος και ο δήμαρχος φόρεσε και την ποδιά του ζαχαροπλάστη.

Το παρών στο πάρτι έδωσαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου