Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Τρίτη 4,Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013, στις 21:00 κι όμΩς κινείται Το σωματίδιο του Θεού/The God’s particle έργο βασισμένο σε κείμενα του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη



Η ομάδα χορού "κι  όμΩς κινείται επιστρέφει στο ΙΜΚ με την παράσταση "Το σωματίδιο του Θεού" (πρώτη παρουσίαση ΙΜΚ, Φεβρουάριος 2013), που βασίζεται σε κείμενα του Δημήτρη Αποστολάκη, από το μουσικό σχήμα Χαΐνηδες.   Τρίτη 4,Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013, στις 21:00, στο Θέατρο.

Στις 4 Ιουλίου 2012, οι επιστήμονες του CERN επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου με μάζα 126,5 GeV) με απόκλιση 5 σίγμα, που σημαίνει βεβαιότητα κατά 99,99995% και πως η παρατήρηση αυτή είναι επαληθεύσιμη και μπορεί να αναπαραχθεί οποτεδήποτε. Αυτό το σωματίδιο εικάζεται ότι είναι μποζόνιο και μάλιστα το βαρύτερο που έχει βρεθεί. Εικάζεται ότι το νέο σωματίδιο έχει χαρακτηριστικά του σωματίου Χιγκς, με επιφύλαξη, ώσπου να φανεί ότι φέρει πράγματι και τις λοιπές, θεωρητικά, προβλεπόμενες ιδιότητές του.

Η παράσταση είναι ταυτόχρονα μία διάλεξη αυξανόμενης εντροπίας και εμπάθειας από τον Δ. Αποστολάκη, ο οποίος έχει υπάρξει στο CERN ως ερευνητής, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε αυτό ακριβώς το πεδίο αναζήτησης του μποζονίου Χιγκς.

Στόχος της ομάδας είναι η διήγηση αυτού του πανάρχαιου παραμυθιού της δημιουργίας του σύμπαντος, στη σημερινή του μορφή, έτσι όπως μας το διηγείται η επιστήμη της φυσικής με αυτούς τους παράξενους όρους, όπως η μεγάλη έκρηξη, το καθιερωμένο πρότυπο, οι χορδές, η υπερσυμμετρία, τα μποζόνια και τα φερμιόνια, η αντιύλη, η ενοποίηση των δυνάμεων, η σκοτεινή ενέργεια και ύλη, οι μαύρες τρύπες.....


Σε ένα τρισδιάστατο σκηνικό χώρο και με τη βοήθεια της εικόνας και του ήχου, η ομάδα προσπαθεί να καταλάβει και να κάνει κατανοητά όλα αυτά τα τεράστια και ελάχιστα, τρομερά συμβάντα, που αφήνουν εμάς τους ανθρώπους, στη μέση μιας αδιανόητης κλίμακας, να προσπαθούμε, βάζοντας σωματίδια να συγκρούονται με την ταχύτητα του φωτός, να τακτοποιήσουμε λιγάκι το σύμπαν.

Οι 7 ερμηνευτές (χορευτές και ακροβάτες) αναπτύσσουν μια διαλεκτική σχέση με αυτή την παρέλαση εννοιών και συλλογισμών, που κυμαίνεται ανάμεσα στην οπτικοποίση, την ολοένα αυξανόμενη αίσθηση της μικρής ανθρώπινης εμβέλειας, μέσα σε αυτό το εξωφρενικό και πολυσχιδές σύμπαν και την ακούραστη γενναιότητα του ανθρώπινου είδους, στην ασταμάτητη έρευνά του ,με ό,τι μέσο διαθέτει, προκειμένου να καταλάβει ποιοι είμαστε, πως φτιάχτηκε όλο αυτό και τι τελικά θα απογίνουμε.    

Συνετελεστές:
Σκηνοθεσία & Χορογραφία   από τους κι όμΩς κινείται με αφορμή μία
Ιδέα του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη
Σκηνογραφία του B.Camilo,
Μουσική (σύνθεση και ερμηνεία) των Χαΐνη Δ. Αποστολάκη και Τ. Μούσα
Φωτισμοί του Β. Καψούρου,
Βίντεο της Μ. Αθανασοπούλου  
Κοστούμια  των Α. Μάνεση και Φ. Μουζάκη.

Ερμηνεία και συνδημιουργία:
Αποστολάκης Δημήτρης, Βαρδαξόγλου Αλέξανδρος, Bentancor Camilo, Δημάς Βασίλης, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα,      Σουγιουλτζή Χριστίνα

Τρίτη 4,Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013, στις 21:00
κι  όμΩς κινείται
Το σωματίδιο του Θεού/The Gods particle
έργο βασισμένο σε κείμενα του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 75΄
Τιμές Εισιτηρίων: 10€, ενιαίο

Χορηγός Επικοινωνίας:
dancepress.gr
******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και στα καταστήματα Public: Σύνταγμα, Πειραιά, Γλυφάδας, Αγ. Δημητρίου Metro Mall, Athens Mall Μαρούσι.
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,               Ελculture.gr                Clickatlife.gr       
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.


Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

 

Αρης Κρεμμύδας:Oλοι οι φορείς της πόλης» και «κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό».

Η χθεσινή διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δ.Σ βάσει του Κώδικα Δήμων τιτλοφορείται ως Δημόσιος Απολογισμός Πεπραγμένων Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής και «καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης» και «κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό». 
Την πρόσκληση την κάνει η δημοτική αρχή και όχι οι δημοτικές παρατάξεις και είναι ανοικτή και δημόσια. Τώρα αν η δημοτική αρχή επέλεξε ως τρόπο καλέσματος την αφίσσα και τα προσωπικά μηνύματα και όχι την δημόσια πρόσκληση με ηχητικά μηχανήματα και αυτοκίνητο που θα καλούσε ανοικτά όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας σ αυτή την διαδικασία δείχνει και τον τρόπο που σκέφτεται και το πόσο πιστεύει σ' αυτήν. 
Επίσης η υποχρέωση του δημόσιου απολογισμού είναι σε ετήσια βάση και μάλιστα σε συγκεκριμμένο χρόνο και όχι αλα κάρτ όποτε θέλει και αν θέλει.Η χθεσινή αποκαρδιωτική συμμετοχή πολιτών σε μια τόσο κορυφαία συμμετοχική διαδικασία σημαίνει τρία πράγματα, ή στοχευμένη έλλειψη ενημέρωσης από φοβικά σύνδρομα εκ μέρους της δημοτικής πλειοψηφίας ή απαξίωση του θεσμού της αυτοδιοίκησης στα μάτια των πολιτών επειδή δρα ως μακρύ χέρι του πιο ανάλγητου κράτους ή γιατί οι πολίτες γνωρίζουν εκ των προτέρων και δεν συμμετέχουν σε σικέ διαδικασίες.
Διαλέχτε και πάρτε.
 
https://www.facebook.com/aris.kremmidas?hc_location=stream 

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η- Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου ( Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού ) την 27η Μαΐου 2013 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00μ.μ, με μοναδικό θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη: Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ



ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ &
 ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις  τελευταίες  εβδομάδες  γίναμε θεατές μιας  ακόμα επικίνδυνης ακροβασίας στην  ήδη  ευαίσθητη  ισορροπία της  Ελληνικής κοινωνίας.
 Η Κυβέρνηση, με αιφνιδιαστικό και τελεσιγραφικό τρόπο, λίγες μέρες μόνο πριν λήξει η σχολική χρονιά, ξεκίνησε την υλοποίηση παρεμβάσεων στο χώρο της Παιδείας, που προοιωνίζει νέες επιβαρύνσεις και πρόσθετα προβλήματα.   Είναι φανερό, ότι η δημόσια και δωρεάν Παιδεία οδηγείται με ταχύτατους ρυθμούς προς τη διάλυσή της.
Περιμένουμε  στο  εγγύς  μέλλον  ακόμα και διθέσια σχολεία λόγω συγχωνεύσεων, πολύ λιγότερους εκπαιδευτικούς, ελλείψεις σε υποδομές, σχολικές Επιτροπές χωρίς πόρους, κυνήγι για το πετρέλαιο θέρμανσης, ενίσχυση της Παραπαιδείας, κατάργηση των ολοήμερων σχολείων λόγω λήξης του ΕΣΠΑ 2007-2013, συνεχιζόμενες περικοπές της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών και   πολλά  ακόμη !!!!!!

Αποτελεί  όμως  έκπληξη  το γεγονός   ότι,  με  πρόσχημα  το  μέλλον  των  παιδιών  μας,    το  αντιδημοκρατικό  μέτρο  της  επιστράτευσης  των  απεργών  μπορεί  και  να  εφαρμοστεί  και  με «προληπτικό» χαρακτήρα!!!!!

Αυτοί που με την πολιτική τους κατεδαφίζουν κάθε μέρα τα όνειρα, τις προσδοκίες και τις δυνατότητες της νέας Γενιάς, αυτοί που δημιούργησαν τα συσσίτια, την ανθρωπιστική κρίση, τους δύο στους τρεις νέους στην ανεργία με μόνη λύση τη μετανάστευση, είναι οι ίδιοι που κόπτονται στα τηλεοπτικά παράθυρα για τα παιδιά μας! ΣΤΟΧΟΣ Η ΥΠΟΤΑΓΗ??
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ  ΤΑΞΕΩΝ ???
Τι είδους ηθική διδαχή είναι αυτή για τα παιδιά μας; Έτσι διδάσκονται πολιτική αγωγή;
 Με αυτό τον τρόπο γνωρίζουν και εμπεδώνουν τη «Δημοκρατία»;


    Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου – Ταύρου  πιστεύει ότι οι γονείς και οι μαθητές είναι οι φυσικοί σύμμαχοι των εκπαιδευτικών και  θεωρεί ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών για άρση των επικίνδυνων πολιτικών κυβερνητικών μεθοδεύσεων στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, είναι και δικός μας αγώνας. 
Όμως  πιστεύουμε  ότι  καμιά   απόφαση  δεν  πρέπει  να  παίρνεται  «εν θερμώ»  διότι  τότε  εξυπηρετούνται  οι  σκοποί  των  «ολίγων»

Εξακολουθούμε να ζητάμε, αναβαθμισμένη, ποιοτικότερη, δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.

 Προς αυτή την κατεύθυνση, καλούμε:
Όλους τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, τα 15μελή προεδρεία των μαθητών  και κάθε φορέα της πόλης μας,στα  αιτήματα  των  εκπαιδευτικών, να σταθούν έμπρακτα αλληλέγγυοι.
Τους  εκπαιδευτικούς  όλων  των  βαθμίδων του  δημόσιου τομέα,  να αντιπαραθέτουν  ώριμη  σκέψη  στα  τεχνάσματα των  «ολίγων»  οι οποίοι  προσπαθούν  να  διαλύσουν  την  συνοχή  της  κοινωνίας  αποδυναμώνοντας  με  αυτό  τον  τρόπο  τις  διεκδικήσεις  της.

Το Δ.Σ. της
Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων
Μοσχάτου - Ταύρου