Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Ταύρο(δείτε video &φωτο)

Πλήθος κόσμου σήμερα το βράδι στην πλατεία Ατταλείας (Ταύρος) για τα εγκαίνια του κοινωνικού Παντοπωλείου που πραγματοποίησε η Αρχιεπισκοπή Aθηνών μαζί με τον δήμο   Μοσχάτου&Ταύρου. 
Τ ο κοινωνικό παντοπωλείο θα λειτουργήσει δύο φορές την εβδομάδα για να καλύψει βασικές ανάγκες πολλών οικογενειών(απόρων,πολύτεκνων,μοναχικών ανθρώπων και άλλων).
Μίλησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος.
Ο Δήμαρχος Μοσχάτου&Ταύρου κ. Ευθυμίου και ο γενικός διευθυντής της αποστολής κ.Δήμτσας Κωσταντίνος.

Παρευρέθηκαν ο υπουργός κ.Α.Γεωργιάδης, η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη,Ο Δήμαρχος Μοσχάτου&Ταύρου κ. Ευθυμίου,οι Αντιδήμαρχοι και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου μας και άλλοι πολλοί.
  



Βοήθεια σε πολίτες που περνούν δύσκολα


Έμπρακτη αλληλεγγύη στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα

Χείρα βοηθείας σε πολίτες που το έχουν ανάγκη τείνει ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Πρόσφερε περίπου 400 δωροεπιταγές αξίας 40 ευρώ η καθεμία, για την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ενώ με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών και κοινωνικών λειτουργών σήμερα θα μοιράσει τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά, που συγκεντρώθηκαν με την ευγενική χορηγία της Πρωτοβάθμιας Επαγγελματικής Ένωσης Πωλητών Α΄ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, επίσης, ο Πειραϊκός Φαρμακευτικός Σύλλογος θα προσφέρει συσσίτιο σε 120 άπορους που θα μοιράσουν οι εθελοντές του δήμου.

«Τα Χριστούγεννα για εμάς τους Έλληνες είναι μια μεγάλη οικογενειακή εορτή. Δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων. Σε αυτούς είναι που πρέπει να δώσουμε, όσο πιο πολλή αγάπη μπορούμε. Για το λόγο αυτό προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και να τα μοιράσουμε σε όλους εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη», τόνισε ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής.

Απάντηση ΑΝΥΕΘΑ κ. Γ. Ν. Ραγκούση, σε σχετική αναφορά του Βουλευτή κ. Θ. Δρίτσα με θέμα τη Βαθμολογική Εξέλιξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας,  κ. Γ. Ν. Ραγκούσης , σε σχετική αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής κ.  Θ. Δρίτσας, με θέμα τη βαθμολογική εξέλιξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας, απάντησε τα εξής:
«Σε απάντηση της σχετικής αναφοράς που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Δρίτσας Θεόδωρος με θέμα τη βαθμολογική εξέλιξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας, σας γνωρίζω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τις αρμόδιες  Διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων, εξετάζει όλες τις παραμέτρους της βαθμολογικής εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), προκειμένου να διαπιστώσει εάν απαιτείται αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου, καθώς και με ποιον τρόπο και με ποιο περιεχόμενο θα μπορούσε να συντελεστεί».

Στο β’ γκρουπ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τη φάση των ομίλων της Euroleague και στην κλήρωση του Top 16, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, θα βρίσκονται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. 

Έτσι, στους νέους ομίλους που θα δημιουργηθούν θα έχουν ως αντιπάλους μία ομάδα από το πρώτο, μία από το τρίτο και μία από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Να σημειωθεί ότι στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα οι ομάδες δεν μπορούν να κληρωθούν με ομάδες που έπαιξαν στην πρώτη φάση. 

Η φάση των «16» θα διεξαχθεί από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου και οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα προημιτελικά. Οι πρώτοι των γκρουπ θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Στο Final 4, που θα διεξαχθεί 11-13 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, προκρίνονται οι ομάδες που θα φτάσουν στις τρεις νίκες.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

Α’ Γκρουπ: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα.
Β’ Γκρουπ: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιένα.
Γ’ Γκρουπ: Καντού, Ουνικάχα Μάλαγα, Αναντολού Εφές, Ούνιξ Καζάν.
Δ’ Γκρουπ: Μπιλμπάο, Ζαλγκίρις Κάουνας, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, Γαλατάσαραϊ.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=440167&cid=10

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης, λόγω γιορτών


Προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφάσισε την επιστροφή των αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας και των πινακίδων αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά στα πιστοποιητικά οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και την 22.12.2011, ενώ η επιστροφή τους στους κατόχους τους θα ξεκινήσει από αύριο, 23.12.2011. Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 22.12.2011.

Από την απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις παρακάτω  παραβάσεις:

-Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

-Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

-Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

-Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων

-Μη καταβολή τέλους διοδίων

Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές, εκτελούνται κανονικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επιστροφή των στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Α ΕΣΚΑΝΑ:HTTA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΜΑΝΔΡΑΙΚΟ ΣΤΟ ΑΝΑΒΛΗΘΕΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ME (57-64)


Tα δεκάλεπτα του αγώνα
16-13,26-39,40-51,57-64


Με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της παρουσιάστηκε  η Ελευθερία Μοσχάτου σήμερα το βράδυ στο κλειστό γήπεδο της απέναντι στο πρωτοπόρο  Μανδραικό.
Έπαιξε καλό μπάσκετ μόνο στο πρώτο και τέταρτο δεκάλεπτο όπου και έδωσε να καταλάβει στον  αντιπαλός της, ποίες είναι οι  πραγματικές δυνατότητες της.


Το ότι η ομάδα θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο οφείλεται ότι δεν πρόσεξε στις λεπτομέρειες όπου και τις εκμεταλλεύτηκε ο Μανδραικός για  να κερδίσει τον αυτόν τον αγώνα.


Σημασία έχει για την Ελευθερία μας ότι κέρδισε στην ψυχολογία της γιατί είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μετά τον Πρωτέα Βούλας που παρουσίασε τον καλό της εαυτό και από εδώ και πέρα εκμεταλλευόμενη τις ημέρες των Χριστουγγένων σίγουρα θα μπορέσει να προετοιμαστεί καλύτερα για τον δύσκολο αγώνα που θα έχει στην Γλυφάδα με την Ευριάλη.     

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ...Από Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 έως Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012- Έκθεση Φωτογραφίας- Λεύκωμα- ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ- ΕΠΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ - Φωτογραφική Αφήγηση για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη 100 Χρόνια Μετά …


Με αφορμή την ολοκλήρωση του επετειακού έτους 2011, 100 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, διοργανώνεται έκθεση μαυρόασπρων, αναλογικών φωτογραφιών του Γεράσιμου Νεόφυτου. Πρόκειται για μια φωτογραφική αφήγηση για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη η οποία, παράλληλα, πλαισιώνει την παράσταση   «Ο Αμερικάνος»,  από τον Θανάση Σαράντο, αλλά και την ερασιτεχνική δουλειά μιας παρέας σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου που συναντά το χριστουγεννιάτικο διήγημα «Οι Ελαφροΐσκιωτοι», σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη, που παρουσιάζονται στο ΙΜΚ.

Η έκθεση φωτογραφίας περιλαμβάνει 15 κάδρα διαστάσεων 50x70, εικόνες από το Λεύκωμα Επί τον Τύπον των Ήλων που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο 2011 από τις εκδόσεις Ευρασία.

Ο Γεράσιμος Νεόφυτος ως φωτογράφος συστήθηκε στο ευρύ κοινό με την εκτενή φωτογραφική του εργασία από την υλοποίηση της ταινίας «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη. Ακολούθησε η φωτογραφική απεικόνιση του ελληνικού εθίμου της Νάουσας «Γενίτσαροι και Μπούλες» και το 2008 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ευρασία το φωτογραφικό άλμπουμ «Ζάμπια» βασισμένο στο ταξίδι του στη Ζάμπια με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Η έκθεση για τον Παπαδιαμάντη έχει ήδη παρουσιαστεί στη Σκιάθο, στο Σπίτι - Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με τη συνδρομή του Δήμου Σκιάθου, παράλληλα με το Γ’ Διεθνές Συνέδριο για τον Παπαδιαμάντη, τον Σεπτέμβριο του 2011.

Την έκθεση συνοδεύει το βιβλίο/ Λεύκωμα «ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ, Φωτογραφική αφήγηση για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη 100 χρόνια μετά» του Γεράσιμου Νεόφυτου, εκδόσεις «ΕΥΡΑΣΙΑ», το οποίο διατίθεται στο πωλητήριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.


Το Λεύκωμα: «ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ»

Πρόκειται για μια σύγχρονη, ποιητική διήγηση εικόνων σχετικές με τη ζωή και το έργο του Παπαδιαμάντη, μέσα από τα ανεξίτηλα ίχνη που εκείνος έχει αφήσει στην ιστορία και τον πολιτισμό της Σκιάθου, αλλά και της Ελλάδας, από τις  εκδόσεις «ΕΥΡΑΣΙΑ». Στη φωτογραφική εργασία του Γεράσιμου Νεόφυτου περιλαμβάνονται 110 ασπρόμαυρες φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν με αναλογικές μηχανές και φακούς 50mm.

  
Έκθεση Φωτογραφίας - Λεύκωμα
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ
ΕΠΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ - Φωτογραφική Αφήγηση για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη 100 Χρόνια Μετά …
Αίθουσα: Foyer Ισογείου
Διάρκεια: 20.12.2011 - 6.01.2012
Ώρα: 18:00 - 22:00
Κλειστά: 24, 25, 30, 31/12/2011 & 1/1 και 6/1/2012
Εισιτήρια: ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ         METROPOLIS
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ...Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011, στις 21:00- ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ- ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ




 Ένα μουσικό ταξίδι μέσα στο χρόνο, συμπαρασύροντας τον θεατή σε μια όμορφη διαδρομή μέσα από αθάνατες μελωδίες και μουσικές που έχουμε αγαπήσει: ΟΠΕΡΕΤΑ-ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ- ΚΑΝΤΣΟΝΕΤΑ- ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΣΙΝΕΜΑ/ΘΕΑΤΡΟ.

Σκηνική επιμέλεια, κινησιολογία: ΝΑΝΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ
GUEST:Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΚΑΙ  ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΝΑΣ

ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΑ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΙΑΡΧΟ..
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011, στις 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 90΄
Εισιτήρια: 15 ενιαίο

***

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr



Βιογραφικά Στοιχεία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στην Αθήνα
και στη Βιέννη (Ακαδημία Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών) σύνθεση και
διεύθυνση ορχήστρας. Έχει ενορχηστρώσει και διευθύνει 3 φορές στο διαγωνισμό της Eurovision και διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής και μαέστρος-ενορχηστρωτής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης επί σειρά ετών,
καθώς και ενορχηστρωτής και μαέστρος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Έχει ενορχηστρώσει και διευθύνει πολλά Μουσικά Θέατρα της
Αθήνας ("Hello Dolly","Εύθυμη Χήρα", "Μάλα"), παραστάσεις στο Ηρώδειο ("Γυναικών Πάθη" με χορικά του Ευριπίδη), μεγάλες συναυλίες στο Ηρώδειο (της Βουλής των Ελλήνων με Ελληνική οπερέτα -σολίστ Μάρα Θρασυβουλίδου-,για τον Μιχ. Σουγιούλ, καθώς και συναυλίες με τη Μαρινέλλα και τον Γιώργο Νταλάρα στο Μέγαρο Μουσικής και σ' όλη την Ελλάδα. 

 Συμμετείχε σε πολλά Φεστιβάλ (π.χ. Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου), και εγκαινίασε σημαντικά θέατρα με ελληνική οπερέτα (Β' ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
 με τους "Απάχηδες των Αθηνών" με δική του μουσική διασκευή
και ενορχήστρωση, το ιστορικό Θέατρο" Απόλλων" στη Σύρο που ήταν
 το Α' Λυρικό Θέατρο της Ελλάδος με το "Βαφτιστικό"
και το "Βουλευτικό"  στο Ναύπλιο, που ήταν η Α' Βουλή των Ελλήνων. Έχει
δώσει πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Μόντρεαλ του
Καναδά με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, στην Όπερα της Αλεξάνδρειας παρόντος του Πατριάρχου Θεόδωρου Β', στη Βιέννη όπου και ερμήνευσε στο πιάνο σε πρώτη εκτέλεση το " Valse D" που συνέθεσε εις μνήμην του Νικολάου Δούμπα,
μεγάλου έλληνα χορηγού που έζησε στη Βιέννη (1830-1900).
Έχει τιμηθεί με πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους για τις
συνεργασίες του με τα πρώτα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Μιλά 3 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά)


ΜΑΡΑ  ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ

Η ΜΑΡΑ  ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΙΔΟΥ γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου. Σε ηλικία15 ετών πήρε δίπλωμα πιάνου(Μουσική Ακαδημία Κύπρου). Σπούδασε και αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ωδείο Αθηνών(  Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και δεξιοτεχνία στο πιάνο).
Σπούδασε επίσης κλασσικό και μοντέρνο χορό, κλασσικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και στο Ελληνικό Ωδείο (δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και διάκριση Α Βραβείου εις μνήμην Μ. Βάρβογλη και χρηματικό έπαθλο).Παρακολούθησε master class με τον διεθνούς φήμης βαρύτονο Κώστα Πασχάλη. Μιλά 3 ξένες γλώσσες(Δίπλωμα proficiency στα Αγγλικά και Ιταλικά) Έχει κάνει αξιόλογη πρωταγωνιστική καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και από το 1991 συνεργάζεται με την Ε.Λ.Σ. Έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε πολλές παραστάσεις όπως: στον «ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟ» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, στη «ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ» τουJ.Strauss, στη «Χώρα του Μειδιάματος» του Fr.Lehar»,»Τα Παραμύθια του Χόφμαν»   του J.Offenbach. Πρωταγωνίστησε στους «Απάχηδες των Αθηνών», έργο με το οποίο έγιναν τα εγκαίνια της Νέας Σκηνής της Ε.Λ.Σ. (σε μουσική διεύθυνση και διασκευή του Γ. Νιάρχου) και έλαβε επίσης μέρος στην μεγάλη περιοδεία που έκανε η Ε.Λ.Σ. σε όλη την Ελλάδα με το ίδιο έργο. Είχε επίσης την τιμή να εγκαινιάσει το ανακαινισθέν θέατρο της Σύρου με την «Όπερα Δωματίου» και την οπερέτα «Ο Βαφτιστικός», καθώς και το «Βουλευτικό» (Α’ Βουλή των Ελλήνων) στο Ναύπλιο με μεγάλη συναυλία. Έχει δώσει συναυλίες και παραστάσεις σε πολλά Φεστιβάλ [(Ηρώδειο, διεθνές φεστιβάλ Ναυπλίου, όπου ο τοπικός τύπος ανέδειξε τη συμμετοχή αυτή ως τη δημοφιλέστερη(2003)].
Εκτός από τις πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα καθώς και για τις παραστάσεις
οπερέτας με πρωτοβουλία δική της και του μαέστρου Γ. Νιάρχου για τις οποίες έχει
τιμηθεί με διακρίσεις και μετάλλια από Δήμους αλλά και με επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού, έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία (Βιέννη, Όπερα της Αλεξάνδρειας με την παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου του Β’).
******


Τα Μέλη και το ΔΣ της RSF HELLAS σας εύχονται Χρόνια Πολλά


Χαμόγελα και ευχές στα παιδιά της «Ελπίδας»

Δώρα, χαμόγελα και ευχές μοίρασαν στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία, ολυμπιονίκες και η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ.

Ο Πύρρος Δήμας, ο Γιώργος Σιγάλας, ο Δημοσθένης Ταμπάκος και πολλοί άλλοι Ολυμπιονίκες, μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

«Μας δίνετε δύναμη, κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, προσφωνώντας τους Ολυμπιονίκες. Και σημείωσε: «Τα παιδιά είναι πολύ ευτυχισμένα και χαρούμενα γιατί το νοσοκομείο έχει τις καλύτερες προδιαγραφές».

Οι Ολυμπιονίκες ξεναγήθηκαν στις υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, φωτογραφήθηκαν  με τα παιδιά και τους χάρισαν ευχές, δώρα, χαμόγελα και αυτόγραφα.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος ευχήθηκε περαστικά στα παιδιά.

Τις εγκαταστάσεις της Ογκολογικής Μονάδας επισκέφθηκαν και οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, οι οποίοι ευχήθηκαν στα παιδιά ο νέος χρόνος να τους βρει νικητές στη μάχη που δίνουν. 


περισσότερα στο
http://www.star.gr/sports/122586/ 

Εγκρίσεις για 206 συμβάσεις έργου σε δήμους και στο δικό μας Μοσχάτου&Ταύρου

Ο χρόνος απασχόλησης καθορίζεται από τις ανάγκες κάθε φορέα

Διακόσιες έξι θέσεις εποχικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή για Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις σε Αθήνα και περιφέρεια.

Οι νέες εγκρίσεις αφορούν προσωπικό, το οποίο θα απορροφηθεί σε υπηρεσίες των Δήμων, αλλά και σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που εντάχθηκαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού /ΕΣΠΑ 2007-2013 /Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Ειδικότερα, 167 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 115 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 52 με μίσθωση έργου θα προσληφθούν σε 18 δήμους και στις υπηρεσίες τους.
Πρόκειται για τους Δήμους Παπάγου Χολαργού, Δάφνης Υμηττού, Μοσχάτου Ταύρου, Ζωγράφου, Νέας Σμύρνης, Παιανίας, Ναυπακτίας, Τρίπολης, Πατρέων, Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Καρδίτσας, Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, Βόλου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Χίου.
Αναφορικά με τους παιδικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι θέσεις που θα «ανοίξουν» αφορούν 39 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και σύμβασης έργου, οι οποίοι ανήκουν στους Δήμους Μοσχάτου Ταύρου, Αγίου Δημητρίου, Κρωπίας, Νικολάου Σκουφά, Θεσσαλονίκης και Μεσσήνης.
Ο χρόνος απασχόλησης των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς καθορίζεται από τις ανάγκες κάθε φορέα.
Συγκεκριμένα, η χρονική διάρκεια των συμβάσεων στους Παιδικούς Σταθμούς ισοδυναμεί με μία πλήρη σχολική περίοδο, ενώ για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα το προσωπικό θα κληθεί να εργαστεί για το χρονικό διάστημα έως ένα έτος.
Ας σημειωθεί ότι, για τη σύναψη των συμβάσεων, το προς ανάθεση έργο δεν μπορεί να συμπίπτει με τα συνήθη καθήκοντα των υπαλλήλων κάθε φορέα, ενώ απαγορεύεται και η ανανέωση ή παράτασή τους.

Στερεά Ελλάδα: Χιονίζει παντού -Κλειστά σχολεία και προβλήματα στους δρόμους!

Σφοδρή χιονόπτωση αυτή την ώρα στη Ράχη Τυμφρηστού, όπου το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο...

Χιονίζει από τον Αγ. Γεώργιο και πάνω, ενώ η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες, όπως και σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Ευρυτανίας.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων παραμένουν κλειστά σε όλο το νομό, που χιονίζει ακατάπαυστα από χθες. Στο Καρπενήσι το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 30εκ. και συνεχίζει να πέφτει μέχρι και αυτή την ώρα. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Στην Φθιώτιδα σύμφωνα με το lamiareport.gr, χιονίζει στο δρόμο προς Δομοκό από το 16ο χλμ και πάνω. Η χιονόπτωση είναι πιο έντονη από το ύψος των μεταλλείων και πάνω μέχρι το Δρούγο, ωστόσο δεν έχουμε προς το παρόν ιδιαίτερα προβλήματα στη κυκλοφορία που διεξάγεται χωρίς αλυσίδες, αφού τη όλη τη νύχτα δούλευαν οι αλατιέρες.

Οι υπηρεσίες της περιφέρειας είναι σε επιφυλακή, όπως επίσης η αστυνομία, η Π.Υ., οι δήμοι και τα μηχανήματα με τις αλατιέρες έχουν πάρει θέση μάχης σε κομβικά σημεία σε όλη την Φθιώτιδα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία δίνουν στην περιοχή του Μαρτίνου και της Μαλακάσας και των Αγ. Θεοδώρων, για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις όπως πέρυσι στο εθνικό οδικό δίκτυο.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=112909&catid=3 

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ (δειτε φωτο)

Στην αίθουσα των Σφαγείων στο Ταύρο
Στο 6ο Δημοτικό σχολείο Μοσχάτου

Στο 5ο Δημοτικό σχολείο Μοσχάτου



Α ΕΣΠΕΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:HTTA TOY AΟΠΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ Γ.Σ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΕ 3-0 ΣΕΤ

Προσπάθησε σήμερα το βράδυ στο κλειστό της Παραλίας η γυναικεία ομάδα μας του ΑΟΠΕ Μοσχάτου αλλά η ανωτερότητα  της  Ηλιούπολης ήταν πολύ μεγάλη.
Όπου και φυσιολογικά και έχασε.

Τα σετ του αγώνα (19-25),(13-25),(13-25)











27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν βοήθεια για τις αδύναμες οικογένειες


Πρόταση για τη στήριξη των οικογενειών που πιέζονται από τα οικονομικά μέτρα κατέθεσαν 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον κ. Παπαδήμο με κοινοποίηση και σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία, εννέα στον αριθμό. 




Μεταξύ των προτάσεων των βουλευτών είναι:

- Η επέκταση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2013.

- Αναστολή πλειστηριασμών κάθε ενυπόθηκου ακινήτου στην περίπτωση που αφορά ανέργους ή εργαζόμενους που ετέθησαν σε εφεδρεία ή προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

- Επέκταση του μέτρου της συνυπηρέτησης συζύγων και σε άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων πλην των δικαστικών και στρατιωτικών που ήδη ισχύει.

-Επέκταση του μέτρου των μετεγγραφών φοιτητών για οικογένειες με άνεργο ή εργαζόμενο σε εφεδρεία ή προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

-Επίλυση εκκρεμοτήτων που επηρεάζουν τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

-Μείωση των τελών και αντίστοιχη αύξηση των δόσεων για τακτοποίηση ημιυπαίθριων ή αυθαιρέτων σε οικογένειες που μέλος τους ανήκει στην κατηγορία ΑΜΕΑ ή υπάρχει άνεργος ή εργαζόμενο που ετέθη στη εφεδρεία ή προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή υπάρχει απώλεια εισοδήματος μεγαλύτερη του 25%.

Οι 27 βουλευτές που υπογράφουν την πρόταση είναι οι εξής: Κώστας Καρτάλης, Άρια Αγάτσα, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Γιάννης Βλατής, Γιάννης Βούρος, Σοφία Γιαννακά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάσης Γικόνογλου,Σάββας Εμινίδης, Νίκος Ζωίδης, Εύα Καϊλή, Δημήτρης Καρύδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χαρά Κεφαλίδου, Οδυσσέας Κωσταντινόπουλος, Δημήτρης Λιντζέρης, Σπυροπάνος Μαργέλης, Σούλα Μερεντίνη, Άννα Νταλάρα, Θανάσης Οικονόμου, Παναγιώτης Ρήγας, Δημήτρης Παπουτσής, Νίκος Σαλαγιάννης, Παύλος Στασινός, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Ελπίδα Τσουρή, Τηλέμαχος Χυτήρης.



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=112825&catid=9

Αθλητικό ημερολόγιο για φιλανθρωπία

Ανάμεσα στις προπονήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, τα κορίτσια της Μεγάλης Βρετανίας βρήκαν χρόνο και φωτογραφήθηκαν για ημερολόγιο φιλανθρωπικού χαρακτήρα.


Όλα τα κέρδη θα πάνε στο ίδρυμα «Wellbeing of Women».


περισσότερα στο 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=438881&cid=11

Κοινή ερώτηση Τσίπρα-Κουρουμπλή-Σακοράφα για τις συνέπειες του «κουρέματος» στα ταμεία



Το ξεκίνημα της «κοινοβουλευτικής συνεννόησης» του ΣΥΡΙΖΑ με τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται απ' το ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Σοφία Σακοράφα, σηματοδοτεί η από κοινού κατάθεση ερώτησης για τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων, συνεπεία του «κουρέματος» των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.

Στην ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, που υπογράφεται από τους Κουρουμπλή, Σακοράφα, Τσίπρα, Παπαδημούλη και Κριτσωτάκη, υπενθυμίζεται πως με το "κούρεμα" η αξία των ομολόγων πρόκειται να περιοριστεί κατά 50%, με αποτέλεσμα και η αξία της περιουσίας των Ταμείων να κινδυνεύει να πέσει αυτομάτως στα 11,7 δισ. ευρώ. 

περισσότερα στο

Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τράπεζες

Σπείρα ληστών τραπεζών εξαρθρώθηκε, μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η εγκληματική ομάδα ευθύνεται για «χτυπήματα» σε τράπεζες στην Κατερίνη και τα Φάρσαλα.

Συνελήφθησαν τρία άτομα σε Αττική, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα για ληστείες με λεία άνω των 330.000 ευρώ.   Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, η σπείρα φέρεται να κρύβεται πίσω από τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, κατά τη διάρκεια εισβολής κακοποιών σε τράπεζα. Μετά από έρευνες στην κατοχή τους βρέθηκαν τρία αυτόματα όπλα τύπου Καλάσνικοφ, τρία ημιαυτόματα τύπου Ούζι και πυρομαχικά.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/122407 



Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ο Λέων Μοσχάτου αποφάσισε να εμπιστευτεί την τύχη της ομάδας στα έμπειρα χέρια του προπονητή που την ανέβασε στην Γ ΕΣΚΑΝΑ

Μετά από πλήθος συζητήσεων και αρκετά δελεαστικών προτάσεων η ομάδα αποφάσισε να εμπιστευτεί την τύχη της στα έμπειρα χέρια του προπονητή που την ανέβασε από την Δ ΕΣΚΑΝΑ στην Γ ΕΣΚΑΝΑ, του κ. Ντίνου Πούγγουρα. 
Ο κ. Πούγγουρας δεν είναι άνθρωπος των λόγων αλλά των έργων. Το 2-9 δεν μας αφήνει περιθώρια για χάσιμο και άλλου χρόνου και πιστεύουμε οτι ο έμπειρος κ. Πούγγουρας με την βοήθεια των ικανότατων παικτών μας θα παλέψει μέχρι τέλους για να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία. 
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μας στηρίζουν στο δύσκολο για φέτος έργο μας. Καλές γιορτές σε όλους και σας περιμένουμε στα γήπεδα!



http://www.facebook.com/groups/8844264715/

Επιδρομή του χιονιά με τσουχτερό κρύο


Σε λευκό κλοιό θα βρεθεί η χώρα, καθώς από τη νύχτα αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά και σταδιακά θα επεκταθεί στις υπόλοιπες περιοχές. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στη δυτική Στερεά, το Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές, αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.  

Την Τετάρτη αναμένονται χιονοπτώσεις στα Ιωάννινα, την Καστοριά, τη Φλώρινα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη, την Πέλλα, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη, την Πιερία, την Ημαθία, στις Σέρρες, τη Δράμα και την Καβάλα. Ήδη στο Καρπενήσι, την Ήπειρο, την Αρκαδία και την Μεσσηνία το έχει στρώσει και σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου λόγω του παγετού η κυκλοφορία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη στις περιοχές:

ΠΕΛΛΑ:

Επαρχιακή Οδός Άρνισσας-Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρας», από το 15ο έως το 25ο χιλιόμετρο.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:

Επαρχιακή Οδός Καστοριάς – Φλώρινας από το 13ο έως το 28ο χιλιόμετρο (μέσω Βιτσίου).
Επαρχιακή Οδός Καστοριάς – Ιωαννίνων από το 35ο έως 45ο χιλιόμετρο (μέσω Νεστορίου).
Επαρχιακή Οδός Καστοριάς – Αμύνταιου από το 22ο έως το 43ο χιλιόμετρο.

ΦΛΩΡΙΝΑ:

Επαρχιακή οδός Φλώρινας – Καστοριάς από το 20ο έως το 30ο χιλιόμετρο (μέσω Βιτσίου).

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ:

Ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ:

Επαρχιακή Οδός Καλαμάτα – Σπάρτης από το 28ο έως το 420 χιλιόμετρο


Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου συνεχίζονται

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/

Ανοικτή επιστολή του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου

http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 18.00 Αθ. Διάκου 1 στην πλατεία Ατταλείας, στον Ταύρο


Δ Η Μ Ο Σ Μ Ο Σ Χ Α Τ Ο Υ - Τ Α Υ Ρ Ο Υ
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου που θα πραγματοποιηθούν
την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 στις 6 μ.μ., Αθ. Διάκου 1 στην πλατεία Ατταλείας, στον Ταύρο.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Αποστολή Αγάπης» εγκαταστάθηκε σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου μας
και λειτουργεί σε συνεργασία με την «Αποστολή», την ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Χρόνια Πολλά - Καλά Χριστούγεννα
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου
Πληροφορίες: 2132019630-31, 2132036281-2 Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου

Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011, στις 21:00 ΘΕΑΤΡΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ- Η μουσική των Χριστουγέννων είναι Μπαρόκ ! Ιταλικά Μαργαριτάρια των A.Corelli, D.Scarlatti, P.Locatelli, D.Ortiz- Μια εορταστική συναυλία με έργα Iταλικού Mπαρόκ για Φλάουτο, Φλάουτο με ράμφος, Βιόλα ντα γκάμπα και Τσέμπαλο



Για δεύτερη χρονιά φέτος το Ίδρυµα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζει τα Χριστούγεννα
με μια εκδήλωση Μουσικής Μπαρόκ, αφιερωμένη στη γενέτειρα του είδους, την Ιταλία.

Η Ναταλία Γεράκη - φλάουτο, ο Δημήτρης Κούντουρας - φλάουτο με ράμφος, ο Ανδρέας Λινός - βιόλα ντα γκάμπα και ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος - τσέμπαλο ερμηνεύουν και χωροθετούν έργα των Αρκάτζελο Κορέλι, Ντομένικο Σκαρλάτι, Πιέτρο Αντόνιο Λοκατέλι και Ντιέγκο Όρτιθ.

Έντονο συναίσθημα, λυρισμός και δραματικότητα χαρακτηρίζουν τη μουσική του Μπαρόκ, που γεννήθηκε στην Ιταλία τις τελευταίες δεκαετίες του 16ου αιώνα και από εκεί εξαπλώθηκε σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη. Κορυφαίοι εκπρόσωποι του ιταλικού μπαρόκ, που ανέδειξαν νέες φόρμες ενόργανης μουσικής, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της χριστουγεννιάτικης αυτής συναυλίας: από τη Νάπολη προέρχονται οι ριτσερκάρε για βιόλα ντα γκάμπα, συνθέσεις του πρώιμου μπαρόκ του Ντιέγκο Όρτιθ και ακόμα οι 555 (!) σονάτες για τσέμπαλο του διάσημου βιρτουόζου Ντομένικο Σκαρλάτι. Στη Ρώμη ο Αρκάντζελο Κορέλι απέκτησε φήμη και πλούτο κυρίως χάρη στα κοντσέρτι γκρόσι, όπως το εξαιρετικό και δημοφιλές «Κοντσέρτο των Χριστουγέννων», ενώ συνέθεσε μερικές από τις πιο όμορφες παραλλαγές πάνω σε ένα από τα παλαιότερα μουσικά θέματα της Ευρώπης, τη «Follia». Κοντά στον Κορέλι μαθήτευσε και ο ιδιαίτερα προικισμένος συνθέτης και βιολίστης Πιέτρο Αντόνιο Λοκατέλι από το Μπέργκαμο, το συνθετικό έργο του οποίου περιλαμβάνει κυρίως έργα για βιολί, αλλά και 12 κομψότατες σονάτες για φλάουτο τραβέρσο.


DIEGO ORTIZ (1510/25-1570)
Ricercare αρ.1 πάνω στο 'Passamezzo antiquo'
Ricercare αρ.2 πάνω στο 'O Felici Occhi miei'
για βιόλα ντα γκάμπα και τσέμπαλο

DOMENICO SCARLATTI (1660-1725)
Σονάτα σε Φα μείζονα, Κ.257
για τσέμπαλο

PIETRO ANTONIO LOCATELLI (1695-1764)
Σονάτα αρ.2 σε Ρε μείζονα, οp.2
για φλάουτο και μπάσο κοντίνουο

ARCANGELO CORELLI (1653-1713)
Παραλλαγές πάνω στη 'La Follia' - Σονάτα σε Ρε ελάσσονα, αρ.5, οp.12
για φλάουτο με ράμφος και μπάσο κοντίνουο

ARCANGELO CORELLI (1653-1713)
Concerto Grosso αρ.12 σε Φα μείζονα, οp.6
για 2 φλάουτα και μπάσο κοντίνουο (προσαρμογή Δ. Κούντουρας)

ARCANGELO CORELLI (1653-1713)

Concerto Grosso αρ.8 «για τη Νύχτα των Χριστουγέννων»
σε Σολ ελάσσονα
, οp.6
για 2 φλάουτα και μπάσο κοντίνουο (προσαρμογή Δ. Κούντουρας)


Χορηγοί επικοινωνίας

·         Τρίτο Πρόγραμμα
·         arTree-Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Μουσικών Παρεμβάσεων
·         Χώρος Πολιτισμού ABOUT: & Counting Art-Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία
·         Ωδείον Νικόλαος Μάντζαρος

Εκτέλεση παραγωγής: Mark the Day


Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011, στις 21:00
 Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Η μουσική των Χριστουγέννων είναι Μπαρόκ !
Ιταλικά Μαργαριτάρια
των A.Corelli, D.Scarlatti, P.Locatelli, D.Ortiz
Μια εορταστική συναυλία με έργα Iταλικού Mπαρόκ
για Φλάουτο, Φλάουτο με ράμφος, Βιόλα ντα γκάμπα και Τσέμπαλο

Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 70'
Εισιτήρια: 12€ γενική εισόδος


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης,  εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.
****
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastylo online

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr