Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Εγκρίσεις για 206 συμβάσεις έργου σε δήμους και στο δικό μας Μοσχάτου&Ταύρου

Ο χρόνος απασχόλησης καθορίζεται από τις ανάγκες κάθε φορέα

Διακόσιες έξι θέσεις εποχικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή για Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις σε Αθήνα και περιφέρεια.

Οι νέες εγκρίσεις αφορούν προσωπικό, το οποίο θα απορροφηθεί σε υπηρεσίες των Δήμων, αλλά και σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που εντάχθηκαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού /ΕΣΠΑ 2007-2013 /Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Ειδικότερα, 167 εργαζόμενοι, εκ των οποίων 115 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 52 με μίσθωση έργου θα προσληφθούν σε 18 δήμους και στις υπηρεσίες τους.
Πρόκειται για τους Δήμους Παπάγου Χολαργού, Δάφνης Υμηττού, Μοσχάτου Ταύρου, Ζωγράφου, Νέας Σμύρνης, Παιανίας, Ναυπακτίας, Τρίπολης, Πατρέων, Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Καρδίτσας, Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, Βόλου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Χίου.
Αναφορικά με τους παιδικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι θέσεις που θα «ανοίξουν» αφορούν 39 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και σύμβασης έργου, οι οποίοι ανήκουν στους Δήμους Μοσχάτου Ταύρου, Αγίου Δημητρίου, Κρωπίας, Νικολάου Σκουφά, Θεσσαλονίκης και Μεσσήνης.
Ο χρόνος απασχόλησης των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς καθορίζεται από τις ανάγκες κάθε φορέα.
Συγκεκριμένα, η χρονική διάρκεια των συμβάσεων στους Παιδικούς Σταθμούς ισοδυναμεί με μία πλήρη σχολική περίοδο, ενώ για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα το προσωπικό θα κληθεί να εργαστεί για το χρονικό διάστημα έως ένα έτος.
Ας σημειωθεί ότι, για τη σύναψη των συμβάσεων, το προς ανάθεση έργο δεν μπορεί να συμπίπτει με τα συνήθη καθήκοντα των υπαλλήλων κάθε φορέα, ενώ απαγορεύεται και η ανανέωση ή παράτασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου