Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχατου Ταυρου

Η νέα δημοτική κίνηση που σήμερα συγκροτούμε θα στηρίζεται στις συλλογικές αποφάσεις των συνελεύσεων των μελών της και οι οποίες θα δεσμεύουν τα μέλη και τον επικεφαλής της κίνησης.

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΑΡΘΡΟ 1ο

Προοίμιο - Σκοποί της δημοτικής κίνησης
Η δημοτική κίνηση "......" είναι μια δημοτική παράταξη του Μοσχάτου και του Ταύρου απαρτιζόμενη από πολίτες που εκφράζουν τις αριστερές, ριζοσπαστικές, οικολογικές και ευρύτερες προοοδευτικές δυνάμεις του δήμου και που σκοπεύουν να εφαρμόζουν διαχρονικά τη ριζοσπαστική αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με άλλα λόγια, η εν λόγω δημοτική κίνηση στοχεύει στην ενίσχυση της Τ.Α. μέσω της ευρύτερης συμμετοχής των πολιτών η οποία θα θεμελιώνεται στην εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη, το συλλογικό πνεύμα και την ελευθερία της σκέψης.

Η δημοτική κίνηση"........." αντλεί δύναμη από τις παραδόσεις του λαϊκού, δημοτικού και ευρύτερου μαζικού κινήματος και έχει τις ρίζες της στους αγώνες των πολιτών του Μοσχάτου και του Ταύρου, στο πλαίσιο δημοτικών παρατάξεων, κινημάτων, κομμάτων και φορέων και δεσμεύεται να αγωνίζεται με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον και απώτερο στόχο τη θεμελίωση της άμεσης δημοκρατίας που θα φέρει τους πολίτες στο προσκήνιο.

Η κίνηση αποσκοπεί στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τ.Α., την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση εν γένει της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Επιπλέον στόχος είναι η διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις και πράξεις της δημοτικής αρχής, η σύγκρουση με στείρες λογικές και ο διαρκής αγώνας ενάντια στη συντήρηση και τον αναχρονισμό. Προϋπόθεση της επιτυχίας είναι η δυναμική ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών που θα διεκδικούν μια Τ.Α., η οποία θα σέβεται, θα στηρίζει και θα προστατεύει το δημότη, μακριά από τις λογικές της απλής διαχείρισης και των σχέσεων εκλογικής πελατείας.

Μέσα πραγματοποίησης των προαναφερθέντων αποτελούν οι δράσεις στο πλαίσιο του δημοτικού συμβουλίου και των υπηρεσιών του Δήμου, τα τοπικά συμβούλια, τα κινήματα πόλης και -πρωτίστως - οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις των πολιτών.


ΑΡΘΡΟ 2ο

Μέλη της δημοτικής κίνησης

Μέλη της δημοτικής κίνησης μπορούν να γίνουν όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, οι οποίοι είναι δημότες, κάτοικοι ή εργαζόμενοι στο Μοσχάτο ή στο Ταύρο, εφόσον αφ' ενός συμφωνούν με τη διακήρυξη και τον κανονισμό λειτουργίας της δημοτικής κίνησης, αφετέρου ούτε συμμετέχουν ούτε προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλη δημοτική κίνηση, παράταξη ή συνδυασμό.

Η εγγραφή κάθε καινούργιου μέλους γίνεται κατόπιν έγγραφης αίτησής του. Κάθε μέλος μετέχει απολύτως ισότιμα στη δημοτική κίνηση και, ως εκ τούτου, έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε όλα τα όργανα διοίκησής της, καθώς και το δικαίωμα συμμετοχής σε ομάδες δράσης και επιτροπές. Οφείλει δε, να επιδεικνύει συναδελφική συμπεριφορά και αλληλεγγύη και να συμμετέχει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τόσο στη λήψη αποφάσεων όσο και στη διαμόρφωση της πολιτικής και του προγράμματος της παράταξης. Η διαγραφή κάποιου μέλους αποφασίζεται μόνο από τη Γενική Συνέλευση.

Όσοι δεν μπορούν να γίνουν μέλη της παράταξης, μπορούν να συμμετέχουν και να συμβάλλουν στις ανοιχτές της διαδικασίες.



Άρθρο 3ο

Πόροι δημοτικής
 κίνησης
Τα έσοδα της κίνησης προέρχονται από την εθελοντική συνεισφορά μελών και φίλων, από την παραχώρηση ποσοστού από τις αμοιβές των εκλεγμένων μελών στα όργανα του δήμου και από οικονομικές ενισχύσεις πολιτών. Από αυτά τα έσοδα η δημοτική κίνηση καλύπτει ό,τι έξοδα απαιτούνται για την συμμετοχή της στις εκλογές και για την υπόλοιπη λειτουργία της. 



Άρθρο 4ο

Όργανα Διοίκησης
(Γενική Συνέλευση - Εκτελεστική Γραμματεία - Δημοτική Ομάδα)
Α) Η Γενική Συνέλευση αποτελεί το κυρίαρχο όργανο της δημοτικής κίνησης. Συγκαλείται τακτικά τέσσερις φορές τον χρόνο ή εκτάκτως μετά από απόφαση της Ε.Γ. ή με γραπτό αίτημα μελών της παράταξης.

Στις αρμοδιότητες της Γ.Σ. συγκαταλέγεται η συζήτηση για τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής κίνησης, ο προγραμματισμός μελλοντικών δράσεων, η τροποποίηση των αρχών λειτουργίας και η εκλογή των οργάνων, καθώς και του υποψηφίου δημάρχου.

Η εκλογή της Ε.Γ. γίνεται με μυστική ψηφοφορία. Όσον αφορά στα όργανα διοίκησης του δήμου, τις αποφάσεις παίρνει η δημοτική ομάδα ή η Γ.Σ. σε περίπτωση ένστασης. 

Β) Η Εκτελεστική Γραμματεία εκλέγεται από τη Γ.Σ. των μελών και έχει ετήσια θητεία.

Έχει την ευθύνη της ομαλής λειτουργίας της κίνησης, την προβολή των θέσεών της, την διαχείριση των οικονομικών της και λογοδοτεί στη Γ.Σ. για τις ενέργειές της. Εκλέγει με πλειοψηφία ή ορίζει συναινετικά (αν αυτό είναι εφικτό) τον συντονιστή της αλλά και ορίζει την εφορευτική επιτροπή η οποία  αναλαμβάνει τα καθήκόντά της για κάθε μυστική ψηφοφορία.


Το εκλογικό σύστημα με το οποίο εκλέγεται είναι αυτό της απλής αναλογικής και η σταυροδοσία δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% των εκλόγιμων θέσεων.
Γ) Η δημοτική ομάδα αποτελείται από τον Δήμαρχο και τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους. Αντικείμενό της είναι η προετοιμασία των θέσεων της δημοτικής κίνησης στο δημοτικό συμβούλιο και τα νομικά πρόσωπα και η ενημέρωση της Ε.Γ. για σημαντικά θέματα.

Ο Δήμαρχος μπορεί να εκλεγεί 3 συνεχόμενες φορές και οι δημοτικοί σύμβουλοι 2.



Άρθρο 5ο

Τομείς (Ομάδες δράσης)

Οι τομείς της λειτουργίας της δημοτικής κίνησης συγκροτούνται με απόφαση της Ε.Γ. Αφορούν σε θέματα άσκησης πολιτικής της παράταξης σε όλο το φάσμα της ζωής του δήμου (Νεολαία, Οικονομία, Πολιτισμός, Περιβάλλον, Επικοινωνία, κ.α.). Τα μέλη της κάθε ομάδας δράσης έχουν την ευθύνη της παρακολούθησης και μελέτης του αντικειμένου τους και διοργανώνουν σχετικές εκδηλώσεις και δράσεις μετά από εισήγησή τους στην Ε.Γ. 



Άρθρο 6ο

Η εκλογή υποψηφίου Δημάρχου και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων
Η ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου γίνεται κάθε φορά από την Γ.Σ. Στην περίπτωση που υπάρχει ένας υποψήφιος, η εκλογή του υποψηφίου δημάρχου γίνεται δια ανατάσεως της χειρός. Όταν υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι, τότε η εκλογή του υποψηφίου γίνεται με μυστική ψηφοφορία με το σύστημα της απλής αναλογικής.


Δικαίωμα υποψηφιότητας δημάρχου έχει κάθε μέλος της δημοτικής κίνησης το οποίο είτε προτείνει τον εαυτό του είτε προτείνεται από άλλα μέλη. Η πρόταση υποβάλλεται γραπτώς τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν τη Γ.Σ.

Δικαίωμα υποψηφιότητας Δημοτικού Συμβούλου έχει κάθε μέλος και φίλος της παράταξης. Αν ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων είναι μεγαλύτερος από αυτόν που απαιτείται για τη συμπλήρωση ψηφοδελτίου, τότε οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται από τη Γ.Σ. Τέλος, δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα Δημάρχου έχουν τα μέλη που εγγράφονται το αργότερο 7 ημέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη υποψηφίου Δημάρχου.

hhttp://rizospastikikinisi.blogspot.com/2014/02/1.html?spref=fb

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Τελευταίες παραστάσεις Τρίτη 4, Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, στις 21:00- Λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, ολοκληρώνονται οι επιτυχημένες παραστάσεις με το έργο "ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ" του Γιώργου Μανιώτη.

Τελευταίες παραστάσεις 
Τρίτη 4, Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, στις 21:00-
Λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, ολοκληρώνονται οι επιτυχημένες παραστάσεις με το έργο  
"ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ" του Γιώργου Μανιώτη, λόγω κωλύματος του  ηθοποιού Γιάννη Γούνα ο οποίος  συμμετέχει και θα ακολουθήσει την παράσταση "Η Ανάκριση" του Π. Βάις, με τον Κώστα Καζάκο, στη Θεσσαλονίκη (παραστάσεις από την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014). 
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 έως Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014
 "ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ"
ένα ολοκαίνουργιο έργο για αυτή την πατρίδα
του Γιώργου Μανιώτη
κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00

….«τους περισσέψαμε»…
Το νέο θεατρικό έργο του Γιώργου Μανιώτη «ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ» ανεβάζει αυλαία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα. Παίζουν με δύναμη 
και ευαισθησία η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και ο Γιάννης Γούνας.  
Πρόκειται για μια "σπαραχτική κωμωδία" που αφορά στο σήμερα και αυτή την πατρίδα που ζούμε. «Τώρα… τους περισσέψαμε», επισημαίνουν οι ήρωες του έργου. Από το κλάμα στο γέλιο, η δηκτική πένα του Γιώργου Μανιώτη, αναζητεί ένα φως για το αύριο μέσα από ανατροπές και νύξεις για τον τρόπο αντιμετώπισης του σήμερα...  
Τα  προβλήματα της ανεργίας, η καταστροφή των διαπροσωπικών σχέσεων, ο σύγχρονος πόλεμος και η ένταση με την οποία η ζωή ξεπροβάλλει και ζητά επιβεβαίωση, είναι κάποια από τα θέματα 
που αντιμετωπίζουν δυο αδέλφια, μόνα στον κόσμο, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν τη συνέχεια… και να επιβιώσουν.  
Όπως σημειώνει ο Γιώργος Μανιώτης: «Πάντα υπήρχε ένα  αταξίδευτο καράβι  γεμάτο με μικρά 
παιδιά που έπρεπε να φαγωθούν. Το παιδικό τραγουδάκι άφηνε περιθώριο κάποιας παράτασης πρώτα να φαγωθούν οι άτυχοι, εκείνοι δηλαδή  που θα τους πέσει ο κλήρος, κι ύστερα να ακολουθήσουν οι άλλοι οι τυχεροί που μόλις κέρδισαν αναμονή και μοναξιά.  Σήμερα, ο μινώταυρος της ανεργίας  δεν αφήνει κανένα περιθώριο παράτασης. Οι περισσότεροι νέοι στις μέρες μας πεταμένοι στο λαβύρινθο της σύγχρονης εποχής περιμένουν την ώρα και την στιγμή που το αποτρόπαιο τέρας του πρόωρου θανάτου και της εξαθλίωσης θα τους κτυπήσει την πόρτα. Παλαιότερα αυτό το ρόλο τον είχε αναλάβει η κρεατομηχανή των πολέμων. Κάθε γενιά και πόλεμος και οι πλατείες του κόσμου γέμιζαν με Ηρώα και φαντάσματα άγνωστων στρατιωτών που ανακατεύονταν μέσα στο πλήθος και 
επαιτούσαν για λίγη ζωή. Σήμερα, στο πόλεμο της ειρήνης το ίδιο γίνεται μόνον που δεν χρησιμοποιούνται σφαίρες και πυροβόλα όπλα αλλά απολύσεις, ανύπαρκτοι μισθοί, εποχικές δουλειές και
 ανεργία με την οκά».
Το έργο είναι κατάλληλο από 17 χρονών και άνω.
Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιώργος Μανιώτης
Επιμέλεια Σκηνικού Χώρου: Μαίρη Καλδάρα
Κοστούμια: Αλέξης Φούκος
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Γούνας
Φωτογραφίες: Ίρια Χωριανοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Καλδάρα
Παίζουν: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
                     Γιάννης Γούνας
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 έως Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014
κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00
 «ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ»
του Γιώργου Μανιώτη
Αίθουσα: Black Box
Διάρκεια: 120΄ (με διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων:  10€ 
         8€ Μαθητικό /Φοιτητικό / Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/  Κάτοχοι Κάρτας  Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)  / Κάτοχοι Κάρτας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών & Μέλη Πυροσβεστικού Σώματος (κάρτα) / Κάτοχοι Κάρτας Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας /  ΑμΕΑ /  Άνω των 65
Υποστηρικτές
Costumier
Forel
Χορηγοί Επικοινωνίας
To Ποντίκι
E-go.grClick@life.grCulturenow.grThe Machine.gr  
*******
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr 
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, 
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr 
Εισιτήρια προπωλούνται και στα καταστήματα Public στην Αθήνα.  
Υποστηρικτές Ιδρύματος ΜΚακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions
Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ      METROPOLIS     Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,     Ελculture.gr                Clickatlife.gr        
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online
Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του 
εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται 
με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται 
με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.
Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια 


6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Σε αποκριάτικο κλίμα ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου Μεγάλη συμμετοχή από φορείς και σχολεία της πόλης στις καρναβαλικές προετοιμασίες


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com                                                                                                                                    30/1/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λίγο πριν μπει το τριώδιο η σχολική κοινότητα και οι φορείς της πόλης μπαίνουν σε κλίμα καρναβαλιού και ετοιμάζουν τα θέματα με τα οποία θα συμμετέχουν στην μεγάλη παρέλαση του Δήμου, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014.
Μεγάλη είναι η διάθεση συμμετοχής στην  παρέλαση από τα σχολεία του Δήμου αλλά και τους φορείς της πόλης στις συναντήσεις που γίνονται   με  την οργανωτική επιτροπή των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Με σατυρικά θέματα αλλά και θεματολογία από την κινηματογραφική και όχι μόνο επικαιρότητα,  οι ομάδες μπαίνουν σε κλίμα, δηλώνοντας με τη συμμετοχή τους την ανάγκη μικρών και μεγάλων για διασκέδαση και ψυχαγωγία.
Η έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 8 Φεβρουαρίου από το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, ένα πολύχρονο θεσμό για το καρναβάλι και την πόλη, στον οποίο συμμετέχουν ομάδες νέων από 14 ετών και άνω. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα λήξουν την καθαρή Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014 με τα παραδοσιακά κούλουμα στην παραλία του Μοσχάτου και στο Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο. 
Στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου www.dimosmoschatou-tavrou.gr υπάρχει η φόρμα συμμετοχής για όποιο πλήρωμα επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή στην μεγάλη παρέλαση (ομάδες είκοσι ατόμων και άνω), ενώ όποιοι θέλουν να συμμετέχουν σε πληρώματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Τύπου και Πολιτισμού στο 2132019636. Πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα αναρτηθεί σε λίγες μέρες στο διαδίκτυο.
                            Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Εκδήλωση για την εκπαιδευτική κοινότητα την ημέρα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com                                                                                                                                    29/1/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΟΔήμοςΜοσχάτουΤαύρου την ημέρα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, την 
Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, διοργανώνει μία όμορφη εκδήλωση για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού), ενώ είναι ανοιχτή για όλους τους κάτοικους που επιθυμούν να την παρακολουθήσουν και ιδιαίτερα για τους γονείς και τους μαθητές των σχολικών βαθμίδων και των προγραμμάτων εκπαίδευσης που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. 
ΟΔήμαρχοςΜοσχάτουΤαύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, καλώντας την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας, δηλώνει τα εξής: “Την ημέρα της σχολικής εορτής των Τριών Ιεραρχών ο Δήμος μας διοργανώνει εκδήλωση για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο όλους όσους εργάζονται καθημερινά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά και στα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας, όπως τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο, κα. 
Πέρα όμως από τους εκπαιδευτικούς, θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να έρθουν κοντά μας σε αυτή την όμορφη διοργάνωση  οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευόμενοι, αφού θα παρακολουθήσουν όμορφο μουσικό πρόγραμμα, θα ενημερωθούν για τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την εκπαιδευτική κοινότητα και θα μπορέσουν να ανταλλάξουν απόψεις και ευχές με ένα 
κοινό που μοιράζεται τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια ενδιαφέροντα.”

                              Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου