Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Ευχές για το 2013


Χαρά Πετρούνια
Γραφείο Τύπου ΙΜΚ
210 52 44 648, 6972 710 991
 
___________________________
Michael Cacoyannis Foundation
206 Piraeus St, Tavros,
Athens 177 78, Greece
T +30 210 3418 550
F +30 210 3418 570

Website:
www.mcf.gr

ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ TMHMATA
ΑΡΙΘΜ. ΤΡΟΠΟΠ. ΜΗΤΡΩΟΥ 2446/15-12-2005
Παπαδιαμαντοπούλου 17α  Κιν. 6972 296949
http://www.pankalavritinos.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Το ετήσιο εορταστικό ραντεβού του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας με τους λιλιπούτειους χορευτές του έχει οριστεί για την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 στις 7 το βράδυ.
Ο Παγκαλαβρυτινός, πιστός στις παραδόσεις και στο εορταστικό κλίμα των ημερών διοργανώνει κι εφέτος τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του στην αίθουσα χοροδιδασκαλίας, Παπαδιαμαντοπούλου 17α, πίσω από το Παλαιό Νοσοκομείο. Ο Σύλλογος επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς χορευτές, οι οποίοι θα ψάλουν τα κάλαντα και στη συνέχεια θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς. Το Δ.Σ. θα διανείμει δώρα σε όλα τα παιδιά, ενώ θα προσφερθούν γλυκίσματα. Το Δ.Σ. του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή και να ανταλλάξουν ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.

Δελτίο Τύπου- Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-EKM Μοσχάτου για το περιστατικό επίθεσης χρυσαυγιτών σε Αιγύπτιο κάτοικο του Μοσχάτου.



Τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 14/12/2012 δύο άντρες με επιδεικτικά εμφανή τα χαρακτηριστικά μπλουζάκια και τα σήματα της Χρυσής Αυγής και κουκουλωμένα τα πρόσωπα επιτέθηκαν με λοστό και τραυμάτισαν σοβαρά κάτοικο του Δήμου μας αιγυπτιακής υπηκοότητας. Το περιστατικό έγινε στην οδό Θεσσαλονίκης κάτω από τη γέφυρα της Χρ. Σμύρνης. Ο άτυχος εργάτης την ώρα εκείνη πήγαινε στην δουλειά του σε εργοστάσιο στην περιοχή της Λαχαναγοράς. Μένει στην περιοχή μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Δεν θα επιτρέψουμε η περιοχή μας να γίνει πεδίο νεοναζιστικών και εγκληματικών δράσεων.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να καταδικάσουν, στη συνείδησή τους πρώτα, όλο αυτό το ναζιστικό μόρφωμα, που προσπαθεί να εμφανίζεται με δήθεν φιλάνθρωπο προσωπείο (αιμοδοσίες & διανομή τροφίμων αλλά «μόνον για Έλληνες», επίδειξη «προστασίας» στους κάθε λογής αδύναμους).
Τους καλούμε να προστατέψουν την κοινωνία από το δηλητήριο του ρατσιστικού μίσους και της βίας. Να βοηθήσουν τους νέους, που εκδηλώνουν τον έμφυτο δυναμισμό τους και τη δικαιολογημένη οργή τους με το να γίνονται μέλη της, να καταλάβουν τους σκοπούς που πραγματικά υπηρετούν και την κοινωνία του τρόμου που κάνουν πραγματικότητα. Να καταλάβουν ότι δεν παύεις να είσαι θύμα ενός άδικου συστήματος με το να εξοντώνεις τα πιο αδύναμα από σένα θύματα.

Καλούμε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, τις δημοτικές παρατάξεις, όλους τους φορείς και θεσμούς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν στην πράξη. Να μην κλείνουν τα μάτια τους σε δήθεν «μεμονωμένες» εγκληματικές ενέργειες ή στις δήθεν «μικρές και όχι σημαντικές» παρανομίες των «φερέλπιδων» (ακόμη και βουλευτών) της Χ.Α., που παραβιάζουν τον μισό ποινικό κώδικα σε θέματα βίας κατά ανθρώπων. Να εγκαταλείψουν οριστικά τις επικίνδυνες προσπάθειες συμψηφισμού των δήθεν όμοιων «δύο άκρων». Να μην ξεχνούν την πλούσια ιστορική πείρα για το ναζιστικό φαινόμενο. Την περασμένη Παρασκευή χτύπησαν τον «άλλο», τον «διαφορετικό», σήμερα τους πολίτες, που δεν υποτάσσονται στην μισαλλοδοξία τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει απλά και μόνο τους νόμους της πολιτείας και να κόψει με το μαχαίρι τις (όχι και τόσο) υπόγειες διασυνδέσεις μέρους του αστυνομικού σώματος με τους παρακρατικούς της Χ.Α.

Καλούμε τους τοπικούς υπεύθυνους της αστυνομίας να βρουν και να στείλουν στη δικαιοσύνη τους άνανδρους εγκληματίες. 

Η περιοχή του Μοσχάτου είναι φιλήσυχη και φιλόξενη ανοιχτή γειτονιά.
Να είναι όλοι σίγουροι ότι με αλληλεγγύη και δημοκρατία έτσι θα την διατηρήσουμε.

19-12-2012 / Η Γραμματεία