Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο τύπου-Εκδόθηκε η άδεια για το γήπεδο του Φωστήρα





Δελτίο τύπου για το 5ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου αλλά και γιά τον "Γάμο του Κουτρούλη"



Θέμα: Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κώστα Τζαβάρα στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.


Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, ο κ. Κώστας Τζαβάρας, Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού,  επισκέφτηκε το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με αφορμή την Επίσημη Έναρξη του Ερευνητικού Προγράμματος “ΘΑΛΗΣ” - ΕΚΠΑ «Το θέατρο ως μορφοπαιδευτικό αγαθό και καλλιτεχνική έκφραση στην εκπαίδευση και την κοινωνία».

Με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στην Εικαστική Έκθεση, εμπνευσμένη από τα κινηματογραφικά έργα του Μιχάλη Κακογιάννη με  τίτλο «Φοριέται η Κινηματογραφική Τέχνη; - Εικαστικές Αναλογίες ενός Κινηματογραφικού Θρύλου» από την  WhiteBox. Την ξενάγηση πραγματοποίησε η επιμελήτρια της Έκθεσης, Μαρία Λούκα η οποία τόνισε πως η έκθεση αυτή σημειώνει με δημιουργικό τρόπο ότι στον τόπο αυτό υπάρχει μνήμη, υπάρχουν σημεία αναφοράς και υπάρχουν, κυρίως, μέτρα αξιών σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο Υπουργός δήλωσε πως αγκαλιάζει τέτοιες πρωτοβουλίες και πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχουν νέοι δημιουργοί οι οποίοι με όνειρο, μεράκι και πάθος, παράγουν σήμερα, σύγχρονα πρωτογενή πολιτιστικά προϊόντα. Νέοι δημιουργοί που μπορούν να εκφραστούν πρωτοποριακά, γνωρίζοντας και σεβόμενοι τις κλασικές αξίες του πολιτισμού μας.

*******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5            Ως 3
e-go.gr,               ελculture.gr                  clickatlife.gr       
culturenow.gr    mediasoup.gr               monopoli.gr       in2life.gr
Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Δελτίο τύπου από τους "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ"


ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-----------------------------------

Κατά την σύσκεψη της Γραμματείας μας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/10/12, αποφασίστηκε η άμεση έναρξη της οργανωτικής ανάπτυξης της παράταξης ώστε οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ να ανταποκριθούν στις ογκούμενες ανάγκες των δημοτών και του Δήμου υπό το πρίσμα της επιδείνωσης της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης εξαιτίας των συνεπειών των μνημονίων, αλλά και των πασίδηλων πλέον αδυναμιών της Δημοτικής αρχής.
 Στην σύσκεψη επαναβεβαιώθηκε ο ανεξάρτητος, ακηδεμόνευτος και πλουραλιστικός χαρακτήρας των ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ, παρά την αγωνία κάποιων να φαλκιδεύσουν την εικόνα μας και την ενότητα μας με γελοίες φήμες και με προσχεδιασμένες προβοκάτσιες. ΚΑΙ τώρα, ΚΑΙ στο προσεχές μέλλον, ΚΑΙ μέχρι να φτάσουμε στην ώρα που οι δημότες θα κληθούν να διαλέξουν τη νέα διοίκηση Μοσχάτου και Ταύρου, οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο που από την αρχή χάραξαν.
 Αποφασίστηκε η εντατικοποίηση του ελέγχου στα φαινόμενα διοικητικών παραλήψεων και παρατυπιών και στις υποθέσεις νεποτισμού που όλο και με μεγαλύτερη ταχύτητα ανακύπτουν. Ο έλεγχος και η κριτική μας θα γίνουν με μεθοδικότερο τρόπο και με τη χρήση πια όλων των μέσων που μας παρέχουν οι νόμοι, οι κανονισμοί, αλλά κυρίως η ευθύνη μας απέναντι στους δημότες και στην πόλη μας.
 Αποφασίστηκε ακόμη, η οργάνωση και η πραγματοποίηση Ανοικτών Δημόσιων Συγκεντρώσεων με την ευκαιρία δύο (2) χρόνων διοίκησης του Δήμου από την παρούσα πλειοψηφία, ώστε μέσα από την ενημέρωση και τον ελεύθερο διάλογο με τους συνδημότες μας, να πληροφορηθεί ο λαός του Ταύρου και του Μοσχάτου τι πραγματικά έγινε σε επίπεδο Δήμου αυτήν την διετία. Είναι καθήκον μας να γίνει αυτό, την ίδια ώρα που συστηματικά η δημοτική αρχή δεν απολογείται ως κατά τον Νόμο οφείλει.
 Η Δημοτική Ομάδα μας, μαζί με τους συμβούλους από τους συνδυασμούς «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Δράση Τώρα» κατέθεσαν στις 22/10 αίτημα για την σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου με σκοπό: α) την παύση της πληρωμής από τους δημότες του Ειδικού Τέλους Κτήσης Ακινήτων, β) την ενημέρωση για το ποσόν που έχει συγκεντρωθεί από το 2004 έως σήμερα, γ) τον καθορισμό νέου σκοπού διάθεσης του συγκεντρωθέντος ποσού, μέχρι τουλάχιστον την ημερομηνία παύσης επιβολής του Ειδικού Τέλους και δ) την λήψη απόφασης για τους σκοπούς διάθεσης ποσού που συγκεντρώθηκε από μεμονωμένες Πράξεις Εφαρμογής του τέως δήμου Ταύρου, καθώς και για την ενημέρωση σχετικά με το ύψος αυτού.
 Επίσης με αίτημα προς τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, που κατατέθηκε στις 16/10/12, οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, δια του κ. Χάρη Τουφεξίδη, ζήτησαν να τους δοθούν: α) τα αναλυτικά στοιχειά κατ’ έτος (2004 – 2012) και κατά κατηγορία, των τετραγωνικών μέτρων κατοικιών και επαγγελματικών χώρων για τα οποία ο Δήμος εισέπραττε Τέλη Καθαριότητας και β) για το κατ’ έτος συγκεντρωμένο ποσόν από  το Ειδικό Τέλος Κτήσης Ακινήτων.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
Γραφείο Τύπου

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ - ΔΗΜΑΡΧΩΝ..... Αρχές του 2013 ξεκινά η διαδικασία ανάπλασης του Φαληρικού Δέλτα


Η επανασύνδεση της Αθήνας με το θαλάσσιο στοιχείο μέσω της ανάπλασης της παραλίας των δήμων Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Μοσχάτου στο Φαληρικό Δέλτα, ξεκινά το επόμενο έτος με την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

 Σε πρώτη φάση θα καταρτιστεί το επιχειρησιακό σχέδιο για να αξιοποιηθεί το ευρύτερο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, που εκτείνεται από το Νέο Φάληρο έως το Σούνιο, όπως δήλωσε ο Νότης Μηταράκης.

Σκοπός μας, τόνισε ο κ. Μηταράκης, είναι να αξιοποιήσουμε το περιουσιακό στοιχείο των Αθηναίων προς όφελός τους.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης είχε συνάντηση με τους δημάρχους των πόλεων που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο την Τρίτη, στην οποία και άκουσε τις δικές τους απόψεις και επιφυλάξεις.



http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63728382 

Πρόταση Θανάση Ντερέκα για την ημι-πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Μακρυγιάννη



Προς:

• Κ. Λουκή Μαίρη, Αντιδήμαρχο Τ.Υ.
• Συνάδελφους Δημοτικούς Συμβούλους

ΜΟΣΧΑΤΟ 4/10/2012

Πρόταση Θανάση Ντερέκα για την ημι-πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Μακρυγιάννη

Αρκετά χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία ανακατασκευή της λεωφόρου Μακρυγιάννη, με συνέπεια να διαπιστώνεται μία φυσιολογική γήρανση των δομικών υλικών της, τόσο σε επίπεδο οδοστρώματος (βλέπε ασφαλτο-ρήγματα) όσο και σε επίπεδο πλακοστρώσεων των πεζοδρομίων.

Ο κεντρικότερος δρόμος του Μοσχάτου, η εικόνα του Μοσχάτου, πρέπει σοβαρά να ανακατασκευασθεί, στα πρότυπα μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής πόλης.

Το οφείλουμε τόσο απέναντι στους εαυτούς μας, αλλά κυρίως απέναντι στην επόμενη γενιά μας.

Ας ακτινογραφήσουμε τις σημερινές χρήσεις του δρόμου:

Ο δρόμος όπως γνωρίζουμε είναι μίας κυκλοφοριακής κατεύθυνσης από βορρά προς νότο με, κατ’ ουσία, μία κυκλοφοριακή λωρίδα, λόγω του εκατέρωθεν παρκαρίσματος αυτοκινήτων επί 24-ώρου βάσεως.

Το οδόστρωμα καταπονείται καθημερινά από χιλιάδες διερχόμενα τροχοφόρα με συνέπεια να έχει υποστεί φθορές σε πολλά σημεία.

Η πλακόστρωση των πεζοδρομίων και τα επ’ αυτών παρτέρια εμφανίζουν σημαντικές φθορές, φυσικά λόγω της χρήσης αλλά και της μη επιμελούς συντήρησής των.

Η κατάληψη του μεγαλύτερου πλάτους των πεζοδρομίων με εμπορικά εκθέματα, διαφημιστικά stands, τραπεζοκαθίσματα, αλλά και παρτέρια, όχι μόνο εμφανίζουν μια εικόνα τριτοκοσμική αλλά προκαλούν και την απρόσκοπτη διέλευση του συμπολίτη μας.

Είναι αδιανόητο να καταλαμβάνεται το πεζοδρόμιο από παντός είδους εμπορικά αντικείμενα και να αφήνεται κατ’ ουσία μια λωρίδα πλάτους 50 εκατ. για το διερχόμενο καροτσάκι της μητέρας ή του συμπολίτη μας ΑΜΕΑ.

Τα πλαστικά κολωνάκια για την αποτροπή του παρκαρίσματος επί των διασταυρώσεων έχουν σχεδόν διαλυθεί με συνέπεια πολλοί ασυνείδητοι να παρκάρουν στις διασταυρώσεις και να προκαλούν τους πολίτες.

Οι τελευταίες διαγραμμίσεις επί των διασταυρώσεων, πέραν του ότι σβήστηκαν γρήγορα, λόγω κακής ποιότητας, δεν απέδωσαν κατά την γνώμη μου στην κατεύθυνση απόδοσης προτεραιότητας στον πολίτη.

Τα εγκατεστημένα περίπτερα επί των πεζοδρομίων έχουν άναρχη και κακή τοποθέτηση και απαιτείται ενδεχομένως για μερικά εξ αυτών η μετεγκατάστασή τους, σε άλλα σημεία του πεζοδρομίου.

Οι κάδοι απορριμμάτων κατά μήκους του δρόμου, οι περισσότεροι των οποίων χάσκουν ορθάνοιχτοι, ευωδιάζοντας τους διερχόμενους πολίτες, κατά την γνώμη μου δεν έχουν καμία θέση στον εμπορικότερο δρόμο του Μοσχάτου.

Η κατάληψη του οδοστρώματος με καφάσια ή καρέκλες ή διαφημιστικά stands για την εκφόρτωση ή την μόνιμη κατάληψη θέσης παρκαρίσματος είναι επίσης τριτοκοσμική συμπεριφορά κάποιων επαγγελματιών και απαιτείται να αντιμετωπισθεί.

Από ότι σας έχω περιγράψει, δεν νομίζω ότι πρέπει να είμαστε και πολύ υπερήφανοι για την σημερινή όψη αλλά και την χρήση του εμπορικότατου δρόμου του Μοσχάτου.

Το ερώτημα που τίθεται είναι, τι πρέπει να γίνει, αφού προσδιορίσουμε πρώτα τις χρήσεις του δρόμου.

Ας αναλύσουμε λοιπόν τις απαραίτητες χρήσεις του δρόμου:

Προφανώς όλοι συμφωνούμε στο ότι η Λεωφόρος Μακρυγιάννη είναι η κεντρική αγορά του Μοσχάτου και η εμπορική της χρήση πρέπει να διευκολύνει τους πολίτες με φιλικές παρεμβάσεις, οι οποίες τελικά θα είναι προς όφελος της εμπορικής επισκεψιμότητας, αλλά και της έξωθεν καλής μας εικόνας ως πόλης.

Προφανώς, θεωρώ ότι όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε να συνεχίσει ο δρόμος να είναι μονής κυκλοφοριακής διέλευσης οχημάτων προς την παραλία, μια και δεν υπάρχει προς το παρόν άλλη αξιόπιστη κυκλοφοριακή λύση, πέραν ενδεχομένως της Χρυσοστόμου Σμύρνης σε διπλής κατεύθυνσης, για την οποία όμως υπεύθυνοι είναι οι αρμόδιοι του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ και μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία ενημέρωση εάν σχεδιάζουν κάτι.

Ως γνωστό, το υφιστάμενο πλάτος του ασφαλτόδρομου είναι κατά μέσον όρο 6 μέτρα, τα δε πεζοδρόμια εκατέρωθεν του δρόμου είναι περίπου 2 μέτρα έκαστο.
Συμφωνώντας στα ως άνω χαρακτηριστικά χρήσης του δρόμου τίθεται στην συνέχεια το ερώτημα, τι πρέπει να κάνουμε για να γίνει ο δρόμος φιλικότερος προς τον συμπολίτη μας;

Προτείνω: Να αυξήσουμε το πλάτος και να βελτιώσουμε την χρήση των πεζοδρομίων, για να αισθάνεται ο πολίτης ότι κινείται σε ένα περιβάλλον πιο ασφαλές και περισσότερο φιλικό προς αυτόν.

Πως επιτυγχάνεται αυτό;
1) Με την μείωση του πλάτους του δρόμου από 6 μέτρα σε 4 μέτρα κατά μέγιστον. Κυκλοφοριακά τα 4 μέτρα πλάτους δρόμου είναι υπερεπαρκή
2) Από την μείωση του πλάτους του δρόμου κατά 2 μέτρα, μπορούν να δημιουργηθούν κάποιες εσοχές για το παρκάρισμα φορτοεκφόρτωσης και πελατών.
3) Όπου δεν θα κατασκευασθούν εσοχές παρκαρίσματος θα γίνει διεύρυνση κατά πλάτος των πεζοδρομίων.
4) Οι όποιες εσοχές παρκαρίσματος κατασκευασθούν θα γίνονται σε απόσταση κάποιων μέτρων (π.χ. 6 μέτρων) από κάθε διασταύρωση του δρόμου.
5) Έμπροσθεν των περιπτέρων δημιουργείς επαρκές πλάτος πεζοδρομίου, για να μην στέκεται ο πελάτης επί του δρόμου ή όπου δεν είναι εφικτό μεταθέτεις το περίπτερο σε ευρύτερο πεζοδρόμιο.
6) Σε όλες τις διασταυρώσεις κατασκευάζεις ράμπες και εκατέρωθεν του πεζοδρομίου τοποθετείς μεταλλικά κολωνάκια για την αποτροπή παρκαρίσματος.
7) Στον χώρο του δρόμου απέναντι από την εκκλησία της Μεταμόρφωσης ανακατασκευάζεις την στάση των λεωφορείων και δημιουργείς εκατέρωθεν της στάσης οριοθετημένες θέσεις παρκαρίσματος.
8) Με την αποκατάσταση φθορών στα πεζοδρόμια και τη λήψη μέτρων συντήρησή των.
9) Με το να τοποθετηθούν, κατά διαστήματα, παγκάκια.-

Θεωρώ ότι οι προτάσεις που κατέθεσα, για την αναβάθμιση της χρήσης της Λεωφόρου Μακρυγιάννη, θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην κατεύθυνση να εξυπηρετούνται φιλικότερα μέσω της Λεωφόρου όλοι οι συμπολίτες μας, είτε είναι οδηγοί, είτε είναι πεζοί, αλλά και στην τόνωση της εμπορικότητας της τοπικής αγοράς του Δήμου μας.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Θανάσης Ντερέκας
Πρόεδρος Δημ. Συμβ. Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

Υ.Γ
Η παραπάνω πρόταση κατατίθεται στην Αντιδήμαρχο μετά από επιστολή της με αρ. πρωτ. 863/28-9-2012 που ζητάει από τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ;αι τους Αντιδημάρχους τις προτάσεις τους για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013.
 
https://www.facebook.com/thanasis.nterekas 

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

.Δελτίο Τύπου- Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία» διοργανώνει το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, ώρα 6.30 το απόγευμα εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: 1940-2012: «Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον»



Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία»

                                                                                        Μοσχάτο 21-10-2012


Δελτίο Τύπου-

Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία» διοργανώνει το
Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012, ώρα 6.30 το απόγευμα
εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

1940-2012: «Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον»

Με ομιλητές τους:
Γαβριήλ Σακελαρίδη, οικονομολόγο
Πέτρο- Ιωσήφ Στανγιανέλλη, ιστορικό και
Παντελή Λαρετζάκη, καθηγητή Μ.Ε.

H βραδιά θα κλείσει με το μουσικό σύνολο Guitarte, να παρουσιάζει μια ημίωρη καλλιτεχνική αναφορά με μουσική και ποίηση στο πνεύμα της εκδήλωσης... 

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού στο Μοσχάτο.
Η γραμματεία


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου- Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου - Ώρα: 15.00, Πολιτιστικό Κέντρο.

Πρόσκληση της Α.Σ. "Φροντίζω"-Σας προσκαλούμε στην ημερίδα με θέμα: «Δράσεις κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου» που υλοποιείται στα πλαίσια των δράσεων προβολής του έργου «ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ».



Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
ημέρα Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 10:30,
στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου
του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου,
Σολωμού & Κωνσταντινουπόλεως, Μοσχάτο.

pdf Σχετικό έγγραφο-Πρόσκληση























http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=201 

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Με λογισμό και μ’ όνειρο», η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία Προσφέρει ένα σεμινάριο Τέχνης Λόγου κάθε Κυριακή μεσημέρι από τις 12 ως τις 2 Στο σπίτι της Μεσοποταμίας Πλάτωνος 13 Μοσχάτο.



http://mesopotamia-mosxato.blogspot.gr/2012/10/12-2.html
--
Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία www.mesopotamia.gr
Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, 6939301718
Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης mesopotamiatx@gmail.com

Τέσσερις έκτακτες παραστάσεις απο το Θεατρικό Εργαστήρι «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου,

Ο Κουτρούλης συνεχίζει…

Σας ενημερώνουμε πως το Θεατρικό Εργαστήρι «Εν Δράσει» του Δήμου   Μοσχάτου-Ταύρου, θα επαναλάβει το έργο του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή «Του Κουτρούλη ο γάμος» (σε ελεύθερη διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου), σε τέσσερις έκτακτες παραστάσεις στη δημοτική κοινότητα Μοσχάτου.

Ο Κουτρούλης
στο πλαίσιο του 5ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ περιοδεύει:
Ώρα Έναρξης Παραστάσεων : 8:30 μ.μ. - Είσοδος Ελεύθερη


Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ! ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, στις 20:30 -Η αμβροσία είναι Ελληνική εφεύρεση: Best food in the world – Η Ελληνική διατροφή





ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
απαραίτητη η κράτηση θέσεων


Ø     Ίσως η μόνη κουζίνα στον κόσμο που δεν χρειάζεται διαφήμιση
Ø     Γεύσεις και προϊόντα φτιαγμένα από ήλιο, παράδοση, και μαστοριά
Ø     Το Greeks Can! μαζί με τον Ηλία Μαμαλάκη, και τους ανθρώπους που καλλιεργούν, παράγουν, τυποποιούν και διαθέτουν τα καλύτερα τρόφιμα στον κόσμο, μιλάνε για την Ελληνική διατροφή.


Γιατί η δημιουργία και η δουλειά είναι πολιτισμός




Η NU*Age και ο Σπύρος Κουβέλης, σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στο πλαίσιο της εκστρατείας «οι Έλληνες μπορούν - GreeksCan!» παρουσιάζουν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, 20:30-22:30, στο Κινηματογράφο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην Ελληνική διατροφή.
·      Τι είναι η Ελληνική διατροφή; Τι είναι αυτό που τη χαρακτηρίζει και την κάνει ξεχωριστή και διάσημη σε όλο τον κόσμο; Σε αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει ο μοναδικός Ηλίας Μαμαλάκης με τη βοήθεια των καλεσμένων μας:
·      Φρέσκα προϊόντα από το χωράφι στο σπίτι μας χωρίς μεσολαβητές; O Δημήτρης Κουτσολιούτσος που εφταξε το Γίνε Αγρότης θα μας εξηγήσει πώς γίνεται,
·      Τα περίφημα βαζάκια Γιαμ βρίσκουν θέση στα καλύτερα ντελικατέσεν της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα. Η Αύρα Πανουσοπούλου θα μας μιλήσει για την αγάπη της στις παραδοσιακές συνταγές και το μεράκι που την έκαναν να παράγει αυτά τα προϊόντα,
·      Ανακαλύπτουν τους ρομαντικούς παραγωγούς και καλλιεργητές και συλλέγουν τα πιο αγνά τοπικά προϊόντα: Οι Γιώργος και Θωμάς Δούζης, θα μας πουν πως κατάφεραν να φτιάξουν τη σειρά Έργον και τις εξάγωγές.
·       Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αρωματικά βότανα. Ο Μιχάλης Σταματιάδης από το Mediterranean Herbs εξηγεί τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων, την περισυλλογή τους και την χρησιμότητά τους στην μεσογειακή διατροφή,
·      Ο Γιάννης Μανδάλας από το Mastihashop θα μας ενημερώσει για τις ωφέλιμες ιδιότητες της μαστίχας της Χίου και τη μοναδικότητά της,
·       Πώς συνδέεται η Ελληνική διατροφή με τον τουρισμό και τα τοπικά προϊόντα; Ο Δημήτρης Βασιλείου από το Authentic Peloponnese αναλύει τη σχέση δύο μεγάλων αναπτυξιακών πόλων της Ελλάδας: των προϊόντων και του τουρισμού.

Και φυσικά, ετοιμαστείτε να παίξετε μαζί μας και να μυρίσετε προϊόντα με κλειστά μάτια, να κερδίσετε δώρα που προσφέρουν οι παραγωγοί, και όπως πάντα, συζήτηση με το κοινό.

Ειδικά σε αυτή την εκδήλωση ..καλή όρεξη γιατί οι ομιλητές μας θα φροντίσουν να δοκιμάσετε τα προϊόντα  τους!!!
 
 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ!  - GREEKSCAN!
ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

                                 Η αμβροσία είναι Ελληνική εφεύρεση:
Best food in the world – Η Ελληνική διατροφή

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου2012, στις 20:30
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Διάρκεια: 20:30- 22:30
 
Είσοδος Ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων: 210 3418579, 11:00 - 14:00


Χορηγοί Επικοινωνίας GreeksCan!                         CityPress,
                                                                                    FREESUNDAY
                                                                                    Flash 96.1
                                                                                    EUROCHARITY,
                                                                                    Υποβρύχιο,
                                                                                    All4Greece,
                                                                                    Sunny Channel,
                                                                                    POINTBLANK,
Χορηγός Φωτογραφικής κάλυψης Greeks Can!   RedCarpet.gr


ΊδρυμαΜιχάληςΚακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
DogkasWines
Konstantinos
PlaygroundProductions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ                       METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84                 BHMAFM 99.5                        Ως 3
e-go.gr                                    ελculture.gr                clickatlife.gr
culturenow.gr            mediasoup.gr             monopoli.gr
in2life.gr                     camerastyloonline.wordpress.com




Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, με ώρα παραλαβής του οχήματος έως 23:50, εκτός Κυριακής.

ΓραφείοΤύπουΙΜΚ:  ΧαράΠετρούνια
210 5244648, 6972 710991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr