Οι μετακινήσεις υπαλλήλων θα προσμετρούνται στην αναλογία μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις όπως προβλέπει το μνημόνιο
Ειδικότερα ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος έκανε γνωστό γύρω από τις μετατάξεις τα εξής: Πρώτον, υπάρχουν οι μετατάξεις τις οποίες προβλέπει ο «Καλλικράτης», οι οποίες γίνονται όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος, με τη σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ο αριθμός των υπό μετάταξη υπαλλήλων αυτής της κατηγορίας υπερβαίνει τις 5.000. Σε αυτόν τον αριθμό ωστόσο θα πρέπει να συνυπολογιστούν και περίπου 15.000 υπάλληλοι που θα μεταταγούν λόγω της κατάργησης ή συγχώνευσης των δημοτικών επιχειρήσεων και των ΝΠΔΔ των δήμων το πρώτο τρίμηνο του 2011.
Δεύτερον, υπάρχουν οι μετατάξεις που επιφέρουν οι αλλαγές στον ΟΣΕ. Σε αυτή την περίπτωση ο νόμος του υπουργείου Υποδομών προβλέπει τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μεταταγούν (περίπου 2.900), ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναλάβει να εξετάσει ανά νομό τις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν. Με βάση την ενημέρωση που θα έχει το υπουργείο Εσωτερικών θα ζητηθεί από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ να επιλέξουν μέσω αιτήσεων τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να μεταταγούν. Η κυβέρνηση ωστόσο προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση προγραμμάτων εξυγίανσης σε περίπου 17 δημόσιους φορείς και ΔΕΚΟ, όπως έχει δεσμευθεί έναντι της τρόικας, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια τη σημαντική αύξηση του αριθμού των υπό μετάταξη υπαλλήλων.
Τρίτον, οι μετατάξεις που θα προκύψουν από το σχέδιο νόμου που αφορά την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου. Σε αυτή την περίπτωση οι υπάλληλοι των συγχωνευόμενων φορέων θα μεταταγούν σε συναφείς θέσεις του δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα στον νομό στον οποίο εργάζονται.
Αν δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις, θα μεταταγούν σε γειτονικό νομό. Σε αυτή την περίπτωση δίνεται στους υπαλλήλους επαρκές χρονικό περιθώριο για να ολοκληρώσουν την αίτησή τους για μετάταξη και, αφού βγει η απόφαση για τη μετάταξή τους, έχουν την υποχρέωση να εμφανιστούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος (15 ημέρες) στη νέα τους θέση. Ηδη το σχέδιο νόμου για το πρώτο κύμα των καταργήσεων ή συγχωνεύσεων φορέων που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή προβλέπει την υποχρεωτική μετάταξη περίπου 2.000
υπαλλήλων.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=368914&dt=23/11/2010#ixzz165ilDHhS
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου