Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Δήμος Μοσχάτου Ταύρου:Πολιτιστικός Σεπτέβρης -Ταύρεια 2014





Βενιζέλος: "Προχωράμε όλοι μαζί όσοι πράγματι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ στο παραβάν!



Όλοι εναντίον ΓΑΠ στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ - Η κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν ήταν προϊόν συνωμοσίας, υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και αναφέρθηκε με ειρωνική διάθεση στην επιλογή του Γ.Παπανδρέου να απουσιάζει από τα «γενέθλια» του ΠΑΣΟΚ με πρόσχημα το σεμινάριο της Royal Bank of Scotland στο Λονδίνο

Μπαράζ απίστευτων υπαινιγμών κατά του Γιώργου Παπανδρέου άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλία του στην κεντρική εκδήλωση για την επαίτειο των σαράντα χρόνων από την ίδρυση του κόμματος. Ο κ. Βενιζέλος δεν άφησε τίποτα αναπάντητο απ' όσα είπε ο κ. Παπανδρέου στην προχθεσινή εκδήλωση του Ιδρύματος "Ανδρέας Παπανδρέου", ενώ σε μια ιστορική αναδρομή ανέδειξε στιγμές της κόντρας τους με πολλά υπονούμενα.

Ο κ. Βενιζέλος σχεδόν ξεκινώντας την ομιλία του εξέφρασε με ένα ειρωνικό σχόλιο την απογοήτευσή του για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας:
"Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, που είμαι σίγουρος ότι είναι ψυχικά μαζί μας. Δυστυχώς η παρουσία του σε προγραμματισμένο σεμινάριο της Royal Bank of Scotland δεν του επέτρεψε να είναι εδώ μαζί μας...".


Λίγο αργότερα αναφερόμενος στην αντιπαράθεσή τους το 2007 εξέφρασε τη βαριά κατηγορία  ότι τότε αντιμετώπισε συνθήκες "τριτοκοσμικού φασισμού". Τόνισε, μάλιστα, ότι ως ΠΑΣΟΚ "ήμασταν απαράσκευοι για την κρίση" και πρόσθεσε ότι γι' αυτό ευθύνονται όσοι είχαν τότε το βάρος της ευθύνης των αποφάσεων και "τώρα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν".

Μιλώντας για τις αποδοκιμασίες εις βάρο του, τη Δευτέρα, ο κ. Βενιζέλος είπε πως προχθές μίλησε για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, όμως, συμπλήρωσε, αυτά που είπε χάθηκαν μέσα σε συμπεριφορές που προσβάλλουν την παράταξη, σε συμπεριφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την παράταξη. Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα στάθηκε στο γεγονός ότι τη Δευτέρα μετείχε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να δώσει ένα μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης.

Με αφορμή το σύνθημα που ακούστηκε τη Δευτέρα στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου "Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά", ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι "η μετάβαση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν ήταν προϊόν συνωμοσίας, ήταν επιλογή που είχε εκδηλωθεί από τον Ιούνιο του 2011". Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Βενιζέλο αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να σχηματίσει κυβέρνηση με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, ήδη από το καλοκαίρι του 2011, με πρωθυπουργό τρίτο πρόσωπο. Ανέφερε μάλιστα πως μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 τρικομματική κυβέρνηση σχηματίστηκε μετά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση.

Ένας ακόμα υπαινιγμός που συζητήθηκε έντονα ήταν αυτός για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σήμερα βρίσκονται σε άλλα κόμματα. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σήμερα είναι ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ είχαν συγκεκριμένη θέση στους εσωκομματικούς συσχετισμούς, εννοώντας, προφανώς, ότι ανήκαν παραδοσιακά στο "παπανδρεικό" στρατόπεδο.

Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι το 2009 αγωνίστηκε για να σταματήσει το φλερτ της χώρας με το ΔΝΤ. Άφησε, επίσης, αιχμές για την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να προκαλέσει εθνικές εκλογές το 2009. Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην ανάγκη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή σημείωσε ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς απαγορεύονται και όταν γίνονται τημωρούνται.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, επιπλέον, ότι δεν είναι αρχηγός "ενός μικρού ιδιόκτητου κόμματος", υποννοώντας τις σχέσεις της οικογένειας Παπανδρέου με το κόμμα.

Τέλος τον σκληρότερο υπαινιγμό ο κ. Βενιζέλος τον άφησε για την ολοκλήρωση της ομιλίας του. Λίγος πριν κατέβει από το βήμα είπε "προχωράμε όλοι μαζί όσοι πράγματι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ στο παραβάν!" δεχόμενος το θερμότερο χειροκρότημα της βραδιάς.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης---Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014, στις 19:00- «Το Θέατρο του Καταπιεσμένου: ένα μονοπάτι που σχηματίζεται καθώς το περπατάμε»- Διάλεξη της Bárbara Santos και προβολή ντοκιμαντέρ για τον Augusto Boal




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ----Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου (την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, στις 12:00)-- Θέμα: Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ για πρώτη φορά στην Αθήνα με την παράσταση Λυσιστράτη-X