Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Η RSF Hellas Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και διάσωσης, ΘΑ ΜΕ συμμετάσχει ΟΜΑΔΑ 30 ατόμων στις 25, 26 και 27 Απριλίου 2014 ΣΤΗΝ Άσκηση USAR "ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 2014".

 Η άσκηση «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 2014", ΕΙΝΑΙ Άσκηση διάσωσης θυμάτων ΑΠΌ ερείπια ΣΕ πραγματικούς χρόνους, θα πραγματοποιηθεί Εντός Των κατοικίων ΤΟΥ ορυχείου Της ΔΕΗ, ΣΤΟ λεκανοπέδιο Της Εορδαίας ΤΟΥ Νομού Κοζάνης στους χώρους ΤΟΥ "παλαιού Κλείτους" και της "παλιάς Χαραυγής». Η άσκηση συνδιοργανώνεται από τις ομάδες: 
1. Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, ΕΔΟΠ.
 2. Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καλαμαριάς, ΟΜΑΚ Καλαμαριάς 
3. RSF Hellas Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και Διάσωσης, 
4. Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Ωραιοκάστρου, ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου. 
5. Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Αττικής, ΟΜΑΚ Αττικής 

ΣΤΗΝ Άσκηση ΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ δηλώσει, πως θα συμμετάσχουν και εθελοντές από: 
1. Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης,
2.Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας. 
3. Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Ν. Φιλαδέλφειας. 
4. Ραδιολέσχη Φλώρινας. Η άσκηση έχει ως στόχο την κοινή εκπαίδευση των εθελοντών σε θέματα USAR, την απόκτηση κοινής γλώσσας και διαδικασιών. 

Η RSF Hellas, είναι σύλλογος με έδρα στο Μοσχάτο, ΤΑ Μέλη Της συμμετείχαν ΣΕ επιχειρήσεις ΑΠΌ ΤΟ 2007 ως αυτόνομη ομάδα και από το 2011 λειτουργεί ΜΕ ΤΗ Μορφη συλλόγου ΜΕ αναγνώριση ΤΟΥ Πρωτοδικείου Αθηνών. Η RSF Hellas ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ Ενταγμένη Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ αναγνωρισμένη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΤΟΥ Υπουργείου ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - Προστασίας Πολίτη Ως ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ Πρώτων Βοηθειών (2011), Eίναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ως Ραδιοερασιτεχνικός Σύλλογος (2011) * (* Σύλλογος Ερασιτεχνών Αδειούχων Ασυρματιστών). 

Η RSF Hellas είναι μόνιμο μέλος και γραφείο στην Ελλάδα: της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ Ραδιοερασιτέχνες ASSOCIATION - ERA, της RESCUE INTERNATIONAL ASSISTANCE LEAGUE - RIAL της FNRA.SE.C. Fédération Nationale des Ραδιοερασιτέχνες au service de la Securité Civile του RESEAU D 'urgence INTERNATIONAL - RUI ΚΑΙ ΤΟΥ αποκόλληση Διεθνές μεταδόσεις - DITRAN.S,. Συνεργάζεται: με το Πυροσβεστικό Σώμα σε θέματα εκπαιδεύσεων, Δασοπροστασίας ΚΑΙ Δασοπυρόσβεσης, με το "Χαμόγελο του Παιδιού" στην Διαδικασία AMBER ALERΤ, με το SILVER ALERΤ, με την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Υγειονομική καλυψη ΜΕ σταθμούς πρώτων βοηθειών ΤΟΥ Κλασικού Μαραθωνίου Της Αθήνας ΚΑΙ Ημιμαραθωνίων. με το Δήμο ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ για την δημιουργία ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ δωρεαν Εκπαιδευτικού ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕ θέματα Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας. Αναπτύσσει δωρεαν Προγράμματα εκπαιδεύσεων ΓΙΑ Εθελοντικές Ομάδες ΚΑΙ απλούς Πολίτες ΣΕ θέματα: · Α 'Βοήθειες πχ Α' Βοήθειες σε Παιδιά, σε τροχαίο κτλ · Triage - Διαχείριση Μαζικών Ιατρικών Καταστροφών, · Ραδιοερασιτεχνισμού (Αδειούχων Ερασιτεχνών Ασυρματιστών), · Έρευνα και Διάσωση Αγνοουμένων - USAR · Διάσωση Εγκλωβισμένων θυμάτων από σεισμό · Διάσωση Εγκλωβισμένων θυμάτων τροχαίου ατυχήματος · Δασική πυρόσβεση · ΟΡΓΑΝΩΣΗ Επιχειρήσεων αντιμετώπισης Φυσικών ΚΑΙ Τεχνολογικών Καταστροφών · Τηλεπικοινωνίες Έκτακτης Ανάγκης . · ΟΡΓΑΝΩΣΗ Εγκατάστασης καταυλισμών εκτάκτων αναγκών Συμμετέχει: · σε Εθνικές & Διεθνής ασκήσεις, · σε Διεθνής έκτακτες ασκήσεις,Είναι: · Η. ΜΙΑ ΑΠΌ τις Εθελοντικές Ομάδες ΔΥΟ ΠΟΥ συμμετείχαν ΣΤΗΝ Διεθνή Άσκηση Τσουνάμι ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΕ για το 2011 εγινε ΠΟΥ ΣΤΗΝ Κρήτη ΑΠΌ ΤΟΝ Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ΚΑΙ ΤΗΝ Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΤΟΥ Υπουργείου ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - Προστασίας του . Πολίτη · Η. ΜΙΑ ΑΠΌ τις Εθελοντικές Ομάδες ΔΥΟ Μέλη Των οποίων συμμετείχαν ΣΤΟ Ειδικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΓΙΑ ΤΗΝ Αναζήτηση εξαφανισμένων ΠΟΥ ΤΟ 2013 διοργανώθηκε από το «Εθνικό Κέντρο για τα . εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά »Έχει λάβει: · 2007 Τιμητική διάκριση από την Νομαρχεία Ηλείας για την δράση μας · Τιμητική διάκριση 2010 ΑΠΌ ΤΟ ΣΕΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Λειτουργία Επιχειρήσεων ΤΟΥ "Κλασικού Μαραθωνίου Της Αθήνας "για έτη 2007, 2008, 2009 και 2010 (Χρυσός Μαραθώνιος). · 2011 Γαλλικό Πλατινένιο Μετάλλιο Πολιτικής Προστασίας ΚΑΙ Πολιτικής Άμυνας. · 2012 Τιμής Ένεκεν από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. · 2013 Τιμής Ένεκεν από τον Δήμο Μοσχάτου -. Ταύρου Ο σύλλογος αποτελείται ΜΟΝΟ ΑΠΌ Παροχής Πρώτων Βοηθειών καθώς ΚΑΙ απλούς Εθελοντές ΚΑΘΕ ηλικίας φύλλου ΚΑΙ ΑΠΌ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την άσκηση ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 2014 https://ptolemaios-2014.blogspot.com 

ΓΙΑ Περισσότερες Πληροφοριες Σχετικά ΜΕ ΤΗΝ RSF Hellashttps://www. rsfhellas.org 
ΤΗΛΕΦΩΝΑ Επικοινωνίας ΓΙΑ ΤΗΝ Εθελοντική Διασωστική ΟΜΑΔΑ Πτολεμαΐδας. κ. Τριανταφυλλίδης Δημοσθένης, πρόεδρος ΕΔΟΠ τηλ 694 44 23 632 Για την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καλαμαριάς, κ. Γιώτης Μάκης, πρόεδρος ΟΜΑΚ Καλαμαριάς τηλ 697 74 20 145 Για την RSF Hellas Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και Διάσωσης, κ. Σαμαλτάνος ​​Ανδρέας Νικόλαος Πρόεδρος RSF Hellas τηλ 697 26 11 087.
 Για την Rescue Διεθνούς Βοήθειας Λιγκ κ. Σαμαλτάνος ​​Ανδρέας Νικόλαος Αντιπρόεδρος τηλ 697 26 11 087.

Κώστας Χρονόπουλος: Πιστός στις αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκα και ανδρώθηκα , αποφάσισα να συνεχίσω να είμαι και πάλι παρών στις εκλογές της 18 του Μάη δίπλα στο Δήμαρχο μας τον Ανδρέα Ευθυμίου .

Αγαπητοί μου φίλοι , πολίτες και κάτοικοι του Ταύρου και του Μοσχάτου , πιστός στις αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκα και ανδρώθηκα , αποφάσισα να συνεχίσω να είμαι και πάλι παρών στις εκλογές της 18 του Μάη δίπλα στο Δήμαρχο μας τον Ανδρέα Ευθυμίου .
Ακολουθώντας πιστά την πατρική νουθεσία , για απλότητα , για σύνεση , για ταπεινότητα , για αγωνιστικότητα , για συμμετοχή , έκρινα ότι θα έπρεπε να συνεχίσω να προσφέρω τις όποιες υπηρεσίες μου για τα συμφέροντα του απλού λαού μας .
Πιστός και αμετακίνητος στις ιδεολογικές μου αξίες , στις αξίες που ουδέποτε απαξιώθηκαν από εμένα και τους απλούς πολίτες αυτής της χώρας , που ποτέ δεν πρόδωσα , όπως τις πρόδωσαν αυτοί που θα έπρεπε να τις ενισχύουν , στις αξίες του Σοσιαλισμού και της Αριστεράς θέτω στη κρίση σας την υποψηφιότητά μου στις προσεχείς εκλογές για δημοτικός σύμβουλος .
Πιστεύω ότι διαθέτω ακόμα το ίδιο διαλεκτικό σφρίγος , όπως αυτό που διέθετα τον καιρό τότε που οι φίλοι μου με ώθησαν να αφήσω τα κομματικά οφίτσια και να δοκιμαστώ στο στίβο της κοινωνίας .
Οφείλω βέβαια ένα πολύ μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ , σε όλους τους φίλους μου που με τιμούσαν με την ψήφο τους , όλα αυτά τα τελευταία σχεδόν τριάντα χρόνια , αλλά όλοι ξέρουν πολύ καλά ότι ποτέ δεν τους πρόδωσα και ποτέ δεν τους εγκατέλειψα , και ότι ήμουνα καθημερινά δίπλα τους και όχι μόνο για να τους υφαρπάξω την ψήφο τους , αλλά άμεσα ή έμμεσα για να τους υπηρετήσω , για το καλό της πόλης μας και των γειτονιών της .
Καθημερινά είμαι παρών στις γειτονιές του Δήμου μας , ακούω τα παράπονα των κατοίκων που βιώνουν μια άνευ προηγουμένου κατάσταση, μια κατάσταση που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πριν από λίγα χρόνια , μια κατάσταση που μας φέρνει πολλές δεκαετίες πίσω και που μου θυμίζει τη ζωή των πρώτων μετεμφυλιακών χρόνων , με την απόλυτη φτώχεια στις παράγκες και στα παραπήγματα στις γειτονιές του Ταύρου , με μια σημαντική διαφορά . Τότε έβλεπες στα μάτια των ανθρώπων την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον , τώρα βλέπεις την απογοήτευση και την αγωνία για το άδηλο μέλλον .
Αυτό κυρίως με οδήγησε στην απόφαση να συνεχίσω να υπηρετώ το λαό μας , να συνεχίσω δίπλα στο Δήμαρχο μας τον Ανδρέα Ευθυμίου , χωρίς υστερόβουλες σκέψεις και χωρίς ενδοιασμούς , για να συνεχίσουμε και όχι να επιβεβαιώσουμε τις προσπάθειες που γίνονται για να αμβλυνθούν τα προβλήματα , που οι καταστροφικές πολιτικές των εκφραστών των μνημονιακών πολιτικών έχουν δημιουργήσει .
Για να πραγματοποιήσουμε την κοινωνική ενοποίηση των περιοχών του Ταύρου και του Μοσχάτου , είναι απαραίτητη η πολιτική επιβεβαίωση και η στήριξη στο πρόσωπο του Δημάρχου μας του Ανδρέα Ευθυμίου .
Σας καλώ τιμώντας με την ψήφο σας , να επιβεβαιώσουμε την σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης που μαζί έχουμε οικοδομήσει όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια .
Σίγουρα θα είναι η τελευταία φορά που ζητώ την στήριξη σας στο πρόσωπό μου , διότι θα πρέπει να υπάρξει η ανανέωση και στα πρόσωπα αλλά και για να μπουν νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες και προτάσεις στο στίβο της πολιτικής μάχης , αλλά νέοι που να προέρχονται από τα σπλάχνα της πολιτικής διαδικασίας και το κυριότερο της κοινωνίας , και όχι το μόνο θετικό τους να είναι το ότι είναι νέοι άνθρωποι , διότι νέοι άνθρωποι ήταν και η Μπιρμπίλη και ο Γερουλάνος , και ο Βουλγαράκης και ο Παπακωνσταντίνου , που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση των μνημονίων και της υποτέλειας .


https://www.facebook.com/kostas.chronopoulos1