Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ο Σύνδεσμος Χορού σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου

 

 
Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013, στις 12:00 μ.
στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
για να σας παρουσιάσουν τα αποτελέσματα
 
του 2ου Χορογραφικού Εργαστηρίου 9+1
Ένας Community Dance/Χορός της Κοινότητας στο ΙΜΚ
3-28.4.2013
 
Κοντά μας θα είναι ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης
κ. Φίλιππος Λέντζας
Θα προβληθούν στιγμιότυπα από τις 9 πρόβες και τη 1 παράσταση
 
 
 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr
 
Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr
 

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Βασίλης Σπανάκης - Ενωμένοι Πολίτες σε Μοσχάτο και Ταύρο-ευχές για καλή Πρωτομαγιά και καλό Πάσχα

Θέλω μέσα από αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας να σας ευχηθώ ολόψυχα
Καλή Πρωτομαγιά.
Ένας νέος μήνας ξεκινά και βρισκόμαστε στα πρόθυρα του ελληνικού καλοκαιριού και όλοι μας κάνουμε διάφορες σκέψεις καλές άσχετα αν η πατρίδα μας αλλά και η Ευρώπη γενικότερα βρίσκονται σε μια συνεχόμενη και βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση με σοβαρές πολιτικές και πολιτιστικές συνέπειες.

Εύχομαι, λοιπόν, τις μέρες αυτές τις Άγιες της Μεγάλης Εβδομάδος, να επικρατήσουν σκέψεις θετικές που να μας εμπλουτίσουν με ελπίδα, αισιοδοξία, δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που διαφαίνονται μπροστά μας !!!

Εύχομαι, να κυριαρχήσει σε όλους μας πνεύμα ενότητας, συνεννόησης, αλληλεγγύης και αγάπης μεταξύ μας προκειμένου να είμαστε πιο δυνατοί τις ώρες της κρίσης.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Πάντα δίπλα σας.
Βασίλειος - Πέτρος Ν. Σπανάκης
https://www.facebook.com/pages/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%A3%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%95%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%9C%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AC%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%A4%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF/129641880407509?ref=stream 

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης-Σάββατο 11 Μαΐου 2013, στις 20:00- «Η Κούκλα» Χριστίνα Γεωργίου βασισμένη στο ποίημα της Δάφνης Νικήτα «Η Κούκλα» μουσική σύνθεση: Νικόλας Μελής



είσοδος ελεύθερη


Η Εικαστική περφόρμανς «Η Κούκλα», της Χριστίνας Γεωργίου που θα παρουσιαστεί από την ίδια, στο ΙΜΚ, το Σάββατο 11 Μαΐου 2013, στις 20:00,  συμπεριλαμβάνεται σε μία σειρά από παρουσιάσεις  έργων στα οποία διαφορετικές τέχνες όπως η ποίηση, τα εικαστικά, η performance art και η μουσική άλλοτε συνυπάρχουν και άλλοτε παρεμβαίνουν η μία στην άλλη "ζωντανά" επί σκηνής. Η εικόνα, ο ήχος και ο λόγος λειτουργούν ως μία ενότητα που παρακινεί το θεατή να συνυπάρξει μαζί της στο χωροχρόνο και στα πολύ-επίπεδά της.
Το έργο της Χριστίνας Γεωργίου διερευνά τις διασταυρώσεις ανάμεσα στην εικαστική και την παραστατική τέχνη, ενώ, παράλληλα χρησιμοποιεί τη δράση, τη μουσική και την ποίηση. Η πραγμάτωση του λόγου επιτελείται παράλληλα με μία ζωντανή κατάσταση η οποία συγχωνεύει διάφορα επίπεδα – το αισθητικό, το εννοιολογικό και το βιωματικό – και ξεδιπλώνεται μέσα από μία σωματική, οπτική και ακουστική συνύπαρξη.
Οι υπερρεαλιστικές εικόνες και τα συναισθήματα που ξετυλίγονται μέσα από το ποίημα της Δάφνης Νικήτα «Η Κούκλα», ενσωματώνονται στη ζωντανή δράση μέσα από ένα ιδιαίτερο τρόπο, μετασχηματίζοντας έτσι το χωροχρόνο του και επεκτείνοντας την ερμηνεία του. Η μουσική από τον Νικόλα Μελή είναι μία σύγχρονη μουσική σύνθεση με αυτοσχεδιαστικά στοιχεία.
«Η Κούκλα» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος το Σεπτέμβριο του 2012, με διάρκεια 20 λεπτά.

Δάφνη Νικήτα
Η κούκλα
Βλέπω τα λεπτά της πόδια
να κρέμονται από το ράφι
το δέρμα της είναι πράσινο
-δεν θυμάμαι αν σου είπα πως σ' αγαπώ-
τα δάκτυλα της κόκκαλα μυτερά
μα τα χείλη της σαν αίμα
αφήνουν τη μέρα να τρέχει
σαν καπνός μέχρι να φτάσει
νύχτα πια στο πλάι μου
-μα αφού σου το είπα πως σ' αγαπώ-
είναι όμορφη σαν παιδί που στο χέρι έχει κλωστή
με μια καρδιά στο τέλος
και καθώς φυσάει ο άνεμος αυτή φεύγει ψηλά
-προσευχή σε ουρανό-
τη βλέπω να τρέμει
σηκώνω το βλέμμα να την αγγίξω
την κρύβουν όμως τα σύννεφα που γεννάει ο νους
όταν το φιλί σπάει με δύναμη στο πάτωμα
και οι ανάσες μιας αιμάτινης νύχτας παγώνουν και καίνε
χαράζοντας τα κρυστάλλινα πρόσωπα
βλέπω τον έρωτα σου να τρέχει από τα μάτια σου
σαν προσευχή που φεύγει ψηλά
και πίσω της αφήνει λέξεις που μου χαϊδεύουν τα δάκτυλα
μ' αγκαλιάζουν σφικτά
μέχρι να πονέσω
μέχρι να πω
πως σ' αγαπώ
ξανά και ξανά
μέχρι να γεμίσει το δωμάτιο
με κόκκαλα μυτερά
σαν λευκά σύννεφα
μέχρι να τη δω και πάλι απέναντι μου
να χαμογελάει και από
τα κόκκινα χείλη να γεννιέται
ολόκληρο και πάλι
το φιλί

Η Χριστίνα Γεωργίου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Αποφοίτησε με Bachelor degree in Fine Art από το Kingston University London το 2007 και με Master’s degree in ‘Live Art and Performance Studies’ από την Ακαδημία Θεάτρου του Ελσίνκι το 2011. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις και δράσεις σε διεθνή φεστιβάλ, μπιενάλε, γκαλερί, μουσεία και θέατρα στην Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Φινλανδία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Τσεχία, Ρωσία, Μεξικό και Χιλή. Οι εμφανίσεις της περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την 4η Διεθνή Μπιενάλε Performance DEFORMES στη Χιλή το 2012, την 4η Διεθνή Μπιενάλε Performance HORASperdidas στο Μοντερέι του Μεξικού το 2012, την 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη το 2011, το Athens Photo Festival στην Αθήνα το 2011, το 6ο Tina B. Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης στην Πράγα το 2011, το 17ο Performance Studies International στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας το 2011, τη 2η Διεθνή Μπιενάλε Τέχνης της Μόσχας για Νέους το 2010, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος το 2012, και τις Leo Galleries στην Μόντσα της Ιταλία το 2012. Έχει λάβει ‘Ειδικό Βραβείο’ για το performance έργο της Αιώνια Επιστροφήκαι επιλέχθηκε ως φιναλίστ στον 6ο  Διεθνή Διαγωνισμό ‘Arte Laguna’ στη Βενετία το 2012. Η Χριστίνα Γεωργίου είναι η ιδρύτρια και επιμελήτρια του Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF), όπου η πρώτη του διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία τον Ιούνιο του 2013. www.christinageorgiou.com / www.cipafestival.com

Ο Νικόλας Μελής γεννήθηκε στη Λάρνακα. Στην ηλικία των 16 ετών παίρνει το Δίπλωμα Σολίστ Πιάνου (summa cum laude) από το Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου στη Λάρνακα. Σπούδασε Piano Performance (ΒΑ & ΜΑ) με καθηγητή το Markus Tomas στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου «Felix Mendelssohn Bartholdy» στη Λειψία της Γερμανίας και Contemporary Improvisation με καθηγητές τον Janosch Wozniak, Tilo Augsten και Peter Jarschow. Εκπροσώπησε την Κύπρο στο διεθνές φεστιβάλ μουσικής «Steinway for young pianists», στο Αμβούργο της Γερμανίας το 1999. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου ενός «Grand Prix», το 1ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό πιάνου για νέους μουσικούς της H.O.N στην Αθήνα και «Special Prize» στον 1ο διεθνή διαγωνισμό πιάνου E.P.T.A. στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Υπήρξε σολίστ σε κονσέρτα που πραγματοποιήθηκαν στην Αγγλία, Γερμανία, Ελλάδα, Κύπρο, Κροατία, Βουλγαρία και Φινλανδία. Από το 2011 συνεργάζεται με την performance artist Χριστίνα Γεωργίου για την πραγματοποίηση περφόρμανς και άλλων διεπιστημονικών πρότζεκτ που συγχωνεύουν το είδος performance art και τη μουσική ως εκτέλεση και σύνθεση. www.nicolasmelis.com

Η Δάφνη Νικήτα γεννήθηκε στη Λευκωσία.  Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο University of Kent at Canterbury (BA with honors) και στο Goldsmiths´ College, University of London (MA).  Από το Μάρτιο του 2001 διευθύνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος. Έχει δημοσιεύσει τρεις ποιητικές συλλογές. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες. Είναι τακτική συνεργάτις του ηλεκτρονικού περιοδικού για την ποίηση και τον δοκιμιακό λόγο e-poema (www.e-poema.eu). Το 2009 προσκλήθηκε και πήρε μέρος με ποίηση στη δράση “Making Words”, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 53ης Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας. Τον Σεπτέμβριο του 2009 το πρότζεκτ “Making Words” (με διαφοροποιημένες δράσεις), προσκλήθηκε και παρουσιάστηκε στη Διεθνή Μπιενάλε Θεσσαλονίκης το 2009. Είναι παραγωγός και παρουσιάστρια εβδομαδιαίας πολιτιστικής εκπομπής στο πρώτο πρόγραμμα του ΡΙΚ. www.diatopos.com

Σάββατο 11 Μαΐου 2013, στις 20:00
Εικαστική Performance
«Η Κούκλα» με την Χριστίνα Γεωργίου
βασισμένη στο ποίημα της Δάφνης Νικήτα «Η Κούκλα»
μουσική σύνθεση: Νικόλας Μελής

Αίθουσα: Foyer Ισογείου
Διάρκεια: 40-50 λεπτά
Είσοδος Ελεύθερη

**********

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. Where value begins
Dogkas Wines
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84         BHMA FM 99.5           Ως 3
Ε-go.gr,               Ελculture.gr                Clickatlife.gr       
Culturenow.gr    Mediasoup.gr            Monopoli.gr       In2life.gr
Camera Stylo online

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00. 
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.


Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr