Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-Η Δημοτική Κοινότητα Ταύρου σας καλεί την Τρίτη 9 Απριλίου 2013 και ώρα 20.00 στην έκτακτη συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου Ταύρου, Πειραιώς και Επταλόφου 1ος όροφος.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ταύρος: 7-4-2013
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ Αρ. Πρωτ:
Δημοτική Κοινότητα Ταύρου
Γραφείο Προέδρου Δημοτ. Κοινότητας
Ταχ. Δ/νση: Πειραιώς & Επταλόφου 17778                                     ΠΡΟΣ
Τηλ.213-2036281 – 213-2036257                         1. κ. Δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου
FAX: 213-2036295 - 213-2036256                       2. Δημοτικούς & Κοινοτικούς Συμβούλους
Πληροφορίες: κ. Αθανασοπούλου Κ                3. Επικεφαλείς Δημοτικών παρατάξεων
4.Φορείς-κατοίκους-συλλόγους
5.Συλλόγους γονέων & κηδεμόνων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Δημοτική Κοινότητα Ταύρου σας καλεί την Τρίτη 9 Απριλίου 2013 και ώρα 20.00 στην έκτακτη συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου Ταύρου, Πειραιώς και Επταλόφου 1ος όροφος. 
 Σημείωση: Πάσα προηγούμενη ημερομηνία και ώρα θεωρούνται άκυρες.
Με απόφαση του προέδρου και την σύμφωνη γνώμη των μελών, έγινε η αλλαγή της ώρας, για την καλύτερη λειτουργία του συμβουλίου την ημέρα αυτή.
Οι έχοντες παραλάβει πρόσκληση θα ενημερωθούν το πρωί της Δευτέρας τηλεφωνικώς.
Παρακαλώ τα ηλεκτρονικά μέσα που έχουν αναρτήσει την πρόσκληση, να αφαιρέσουν την παλαιά και να αναρτήσουν την νέα.

ΘΕΜΑ: " Α) Συζήτηση & κατάθεση προτάσεων για την κυκλοφοριακή μελέτη της Δημ. Κοινότητας Ταύρου
Β) Υλοποίηση άμεσων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων & γεωμετρικών παρεμβάσεων σε 3 κυκλ. κόμβους"


Ο Πρόεδρος
Της δημοτικής Κοινότητας Ταύρου
Καραφωτιάς Πέτρος 
 
https://www.facebook.com/petros.karafotias 

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Προσφορά σνακς σε όλους τους μαθητές των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Δήμου



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com                                                                                                                                    5/4/2013




          Μία σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου μας ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες με την προσφορά σνακς σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας.
        Η εταιρεία “Παπαδοπούλου”, που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ταύρου εδώ και 60 χρόνια, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προσφέρει από την Παρασκευή 29 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή,  μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, ένα πακέτο σε κάθε μαθητή με προϊόντα της εταιρίας που περιλαμβάνει πέντε ημερήσιες μερίδες, μία για κάθε ημέρα της βδομάδας. Η πρόταση της εταιρίας  έγινε αρχικά αποδεκτή από το Δήμο, ενώ παράλληλα ζητήθηκε και δόθηκε η έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.
        Καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία της όλης δράσης αποτελεί η συνδρομή των διευθυντών και του εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολείων, όπως και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, σε ευχαριστήρια επιστολή που έστειλε στην Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρίας Παπαδοπούλου δήλωσε μεταξύ των άλλων: “Η συνεργασία αυτή αναδεικνύει τις δυνατότητες συνεργειών μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα σε μία εποχή που απαιτεί τη συνεργασία όλων των φορέων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Συμφωνώ απόλυτα με τη φράση σας, “η εταιρική υπευθυνότητα δεν αποτελεί έναν ακόμη όρο στην ορολογία του σύγχρονου επιχειρείν”. 
                                                                 
      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και το Skywalker.gr διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: "Οδηγός Επιβίωσης στην αγορά εργασίας σε συνθήκες κρίσης"



Παρασκευή 5 Απριλίου 2013
ώρα 15.00-19.00


στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου
"Θεόδωρος Αγγελόπουλος"
στο Μοσχάτο (Κωνστ/λεως και Σολωμού)





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙ∆ΑΣ
15:00
Έναρξη - Χαιρετισ.οί
15:20
Εισαγωγή
15:30
Επαναπροσδιορισ.ός
15:50
Αναζήτηση Εργασίας
16:10
Επιχειρη.ατικότητα
16:40
Αγροτική Επιχειρη.ατικότητα
17:10
=ιάλει..α
17:30
Προγρά..ατα Ενίσχυσης Απασχόλησης
17:50
=ιαχείριση της Κρίσης & Υποστηρικτικές =ραστηριότητες
18:10
Γενική Μεθοδολογία
18:30
Ανακεφαλαίωση - Ερωτήσεις

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Πρώτη παραμένει η Αθλητική Ενωση Μοσχάτου με την εντός έδρας σημερινή νίκη του Επι ΑΕ Νέου Φαλήρου με 3-1

Σήμερα το Μοσχάτο ξεκίνησε τον αγώνα του με την ΑΕ Νέου Φαλήρου αρκετά μουδιασμένα και αγχωμένα διότι ήθελε ένα θετικό αποτέλεσμα για να διορθώσει την ήττα που εντελώς απρόσμενα την Κυριακή στην Αίγινα.Ενώ στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά καλό και πίεσε τον αντίπαλό του στην συνέχεια έριξε τον ρυθμό του και ευτυχώς που στο 45' βρέθηκε μία στημένη φάση(κόρνερ) όπου ο Μπάλλας  δυναμικά πήρε την κεφαλιά  όπου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Φαλήρου και στην επιστροφή της ο Κοντοπάνος με καλή κίνηση εκτέλεσε από τα τρία μέτρα τον αντίπαλο τερματοφύλακα γράφοντας το 1-0.Και πλέον στην συνέχεια ελευθέρωσε τα πόδια των παικτών της ομάδας μας.
Στο δεύτερο ημίχρονο στον 52' το νούμερο δύο της αντιπάλου προσπαθώντας να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα του μέσα στην μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του και έγινε το 2-0.


Στο 55' ο Κοντοπάνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Στο 79' σε μια καλή επίθεση από αριστερά του Ντόνε σε σουτ του μέσα στην μικρή περιοχή πρώτα η μπάλα βρήκε το  κάθετο δοκάρι και με το φάλτσο που είχε έπειτα μπήκε μέσα στα δίκτυα και έγινε το 3-0.
Στο 87' μείωσε Ο Σαμοθράκης σε 3-1.
Η ομάδα μας σε γενικές γραμμές  ήταν καλή και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και αυτό μετράει.

ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ  ΑΝΤΙΠΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΙΚΑΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ 


http://moshatotaurossporty.blogspot.com/2013/04/3-1.html

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Με επιτυχία διεξήχθη το Πρόγραμμα Ανοιχτής Εκπαίδευσης Πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com                                                                                                                                    3/4/2013



          Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τους εξειδικευμένους επιστήμονες – διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε Πρόγραμμα Ανοιχτής Εκπαίδευσης Πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε το Σάββατο 30/03/2013 στην πλατεία Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο, από τις 9:00 έως τις 16:00 και σε αυτό συμμετείχαν περίπου 300 πολίτες όλων των ηλικιών.
 Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στην παροχή βασικής υποστήριξης της ζωής σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και στην αντιμετώπιση της πνιγμονής σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη. Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση έγινε σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.
Στη δράση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος και ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ο οποίος χαιρέτησε τους παρευρισκομένους και συνεχάρη τους διοργανωτές για την προσπάθειά τους.
                                                                 
      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου